KonsertVardag

Första maj och Bryan Adams:)

 

Första maj. Bara av att skriva ”maj” blir jag glad:)

Jag kunde inte sova i går kväll, dels för att vi kom hem sent, sen för att vi kollade ikapp på Robinson och Biggest loser, och sen råkade jag hamna framför nån film och sen…jamen sen satt ju Novalie vid datorn i mitt sovrum hela natten. Men, visst klär mitt nya påslakan både mig och Jamie;)

Sen sov jag som en klubbad säl långt in på förmiddagen. Inte optimalt, men väldigt skönt. Jamie snusade intill, och Doris nere vid fötterna. Hon är så lustig. Hon kan gå ut ur rummet en sväng, men så länge som jag ligger kvar så vill hon gärna vara där hon med. Om jag är skruttig och tillbringar dagen på soffan eller i sängen, så nog sjutton ligger hon nära och sällskapar. ♥ Samma med Smulan och Zlatan när han levde, de känner av om någon är krasslig och kommer då genast och lämnar inte ens sida. Djur är ju fantastiska.

När jag väl släpade mig upp var det till ett tomt kylskåp. Jag har glömt köpa smör i flera dagar, jag äter sällan smörgås och har ingen koll på smörets status, men värre var att både kvargen OCH all yoghurt var slut. Och det fanns bara rostbröd. Men vad äter man till frukost då liksom? Jag är ju väldigt enformig i min frukost, det är alltid kvarg och frön. Alltid. Finns inte det så kan jag sträcka mig till yoghurt. Enda gången jag frångår det är om det vankas hotellfrulle.

Det blev till sist hårda mackor med mjukost, och kokt ägg och två stora muggar kaffe:)

Sen IKEA! Tog med de som ville, Trixie, Lovelia och Jamie.

Vi var lite tidiga, syrran kom strax och så gick vi rundturen. Hon ska köpa en ny säng och ville ha smakråd.

Ni känner inte min syster, men ni bör känna mig vid det här laget:) Jag har svårt att bestämma mig, men det är ingenting jämfört med min syster. O M G. Hon är om möjligt sju resor värre. Hon kan seriöst fundera, vända, vrida och filura i evigheter för att sen antingen skita i det, eller ta det första alternativet;) Mitt i allt så ringde mamma och medan de snackade så provade jag en säng, och snark. Jag skulle lugnt kunna somna där, mitt bland alla människor:)

Jag ska köpa ny säng jag med, och funderar på den till vänster, men har även nån med lådor under på min lista. Då slipper man dammsuga;) hehe och eftersom jag ändå alltid har massa jox under sängen så kan det ju lika gärna vara ordentliga lådor.

Men, jag tänker inte skaffa vare sig säng eller soffa, fåtölj och sånt innan jag renoverat rummen. Och det kan ta sin tid. Jag har verkligen ingen lust att greja just nu. Jag borde se till så att jag har valt, och kanske till och med köpt, tapeter och färg, så det är klart den dag jag får lite feeling. Det är där det fastnar oftast, jag kan inte bestämma mig. Tja, ungefär som min syrra då;)

Efter att ha diskuterat, funderat och klämt och känt på alla sängar minst en gång så gick vi och fikade. Syrran har testat ut en, som hon nog ska ha, men hon kan precis lika gärna ångra sig. Eller, så är de slut, det fanns fyra kvar. Av en utgående modell:)

Fortsättning följer helt enkelt, jag lär ju behöva hjälpa till att få hem den och upp för två trappor. Med andra ord borde jag vifta för en lätt säng:)

Efter fikat så kikade vi lite till, men klev ut utan att ha handlat ett enda dugg. Det kan ha varit första gången i mannaminne faktiskt…och kändes alldeles för konstigt så när Lovelia frågade om vi kunde köpa dammsugare till fika hemma så gjorde vi det:)

Vi åkte hem, via Ica för att handla och sen släppte jag bara av kidsen hemma, bytte om till träningskläder och pep iväg till Friskis.

Cirkelfys på programmet och jobbigt som alltid.

Mitt onda i bröstryggen har nästan försvunnit, men låret är kvar. Det känns mycket mindre men hela muskeln är spänd och gör ont när jag gör vissa saker. Men, det går åt rätt håll. Jag har medvetet undvikit vissa övningar. Lite trevligt är det ju ändå att muskeln på lårets framsida är stenhård, och jag menar verkligen att den är som sten.

Efter att ha svettats klart så skjutsade jag hem syrran som bor nära det här Friskis, och så susade jag hemåt, där kidsen grillade. Klev in i köket och det var fullt av folk:) Nästan alla var där, bara Simon som saknades, ja och Janelle och Simon också då.

Corrinda, Marcus, Robban, Tilly, Novalie, Trixie, Lovelia, Jordan, Jamie och Patricia. Hela bunten. Och jag fick röja efter maten eftersom jag var den enda som inte hjälpt till. Det suger ju lite 😉

 

I söndags var Patricia syrran och jag på Bryan Adams ju. Jag hade helt klart inte tittat så noga vad det egentligen stod på biljetten utan såg 19.30 och tänkte att det var insläpp då. Vi var innanför metallbågar och allt 19.25 när syrran frågade hur det kunde komma sig att det var så mycket folk redan? Aha…det var starttid 19.30. Men vilket tur att vi inte dragit fötterna efter oss! Vi hade ståplats och då siktar vi på att vara där vid insläpp för att komma före slashasarna som kommer senare. Som vi nu då;) Men vi fick finfina platser ändå. När vi skulle ta den nästan obligatoriska selfien framför scenen så fick vi inte till det. Efter fyra försök frågade tjejen bredvid om hon skulle hjälpa oss:)

Ja tack:)

Strax efteråt började det.

Jag var lite orolig att det skulle vara .. tja, pinsamt. Att han skulle vara en trött, avdankad föredetting. Men inget kunde vara mer fel för satan i gatan vilken jäkla bra artist han är! Han pratade lite mellan låtarna, och verkar hur trevlig som helst, det var extremt lätt att förstå vad han sa. Jämfört med ex Robbie Williams grötiga dialektala engelska var det som att höra nån prata svenska;) Väldigt väldigt rolig, han fick publiken att garva rejält mellan varven. Snygg såklart, och med den där gudabenådade rösten. Han skrattade åt några i publiken som uppenbarligen skrek ut önskemål på låtar. ”Ja, jag SKA spela den låten, och den, Och ja även den. Det är det bästa med konserter, det kommer fler och fler låtar. Det är bara väldigt svårt att spela dem allihop på en och samma gång.”

Han konstaterade att det var 22 år sen han spelat på Globen. Han har varit i Sverige sen dess, många gånger, men just Globen kändes speciell. Sen petade han in det i en låt. Here I am, heter låten och han petade in 22 years later, here I am:)

Eller när han på slutet spelade in en liten instafilm, som ligger på hans instagram. När han visat oss den, så sa han att han haft mobilen i bakfickan hela kvällen men inte fattat varför den var så varm. När han nu tog upp den så visade det sig att han haft videoinspelning på. ”So now I have a two hour long video of my ass.”

Ja, och lite sånt där snack. Han spelade de låtar man vill höra, Heaven, Everything I do I do it for you, Summer of 69 och så vidare. Bitvis behövde han inte sjunga själv, utan det var allsång så Globens tak nästan flög av. Jag kände igen de allra flesta låtar, både gamla och nya, och de jag inte kände igen var lika bra för det:) Som sagt, vilken artist han är, Bryan Adams. Han har ju släppt nytt material som är suveränt, så glöm gammal och avdankad:)

 Skitsnygg dekor bakom  också, med både filmer och scenbilder.

Och när han bad alla att slå på sina mobiler, så behövdes knappt några scenlampor, helt makalöst. All for one, and all for love. Kommer ni ihåg vilken film den var med i?

Ja, De tre musketörerna:)

Min absoluta favorit med Bryan Adams är nog Robin Hood – Everything I do I do it for you. Tror jag, men det finns fler i samma kaliber. Men just den, är ta mig tusan magisk.

Jag tvingade Corrinda att se den filmen med mig förra sommaren tror jag det var. Hon var inte ett endaste dugg sugen, men sen var hon så såld. Älskar den filmen:)

Konserten var två timmar lång, och när den var slut kändes det som att jag hade kunnat stå där i två timmar till, minst. Inte ont det minsta i vare sig fötter eller rygg, najs. Och Patricia funderade hur hon skulle få mig och Bryan på samma plats så han skulle inse vilket kap jag är;) men sen googlade hon fram att han hade en partner. ”Partner, då är man inte gift va? Men då så, mamma.” Haha. Jaja.

 Så fort som lamporna tänds så fylls scenen av råddare. Som myror springer de fram och tillbaka och plockar ner allt i sina beståndsdelar. Vilket jäkla jobb de gör! Kväll efter kväll, och så sätter de upp allt på nästa ställe, och så ner igen. Imponerande. Jag skulle gärna haka på valfri turné för att få en ordentligt inblick i just allt som sker backstage. Inte nödvändigtvis med själva stjärnan, även om det vore trevligt, men de som ser till så att han/hon/de kan stå där på scenen och leverera. Its´a hard work, but someone has to do it.

 

Det var kö ut ur parkeringsgaraget, men sen var det inte alls lika besvärligt på Essinge-stället, och vi kunde susa fram enkelt och bra. Hann till och med käka på McD på vägen, tur det för jag var superhungrig:) Hemma hade ingen gått och lagt sig, men de somnade rätt ovaggade bara jag var hemma.

Jag var aningens tveksam till den här konserten, men Patricia ville så gärna se Bryan Adams, så jag tänkte att det blir nog bra. Och jag är så glad att jag gick för alltså…jag må tjata men fasen vad bra det var! En riktig feelgood kväll:) Tack för den helt enkelt.♥

 

Nu sova!!

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Agneta

    Så härligt .Bryan Adams är super!.
    Ikea är också härligt,jag var där i lördags, Englandsvarianten iom att vi bor i London. Men jag måste fråga om restaurangen i Sverige har bättre utbud .Jag tycker inte jag är så kräsen. Men här serveras inget som representerar Sverige, förutom köttbullar .Vi svenskar som är så duktiga på att baka! Ilandsproblem,jag vet.Kram

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing