OkategoriseradeUtflykt

En strålande dag i Parken Zoo:)

Jag vill egentligen skriva PÅ Parken Zoo, eftersom det är ett nöjesfält och djurpark, man är ju på Gröna lund och inte i, men å andra sidan heter det Park och man är inte på en park. Den däringa grammatiken är inte alltid så enkel;)

Hur som helst, vi var till Parken Zoo i går:)

En härlig VIP-inbjudan låg i brevlådan när jag kom hem från fjällen, den kom från Loppi som höll i spakarna, och då är det alltid välordnat.♥ Jag fick ta med mig hela stora bullriga familjen, som ju faktiskt inte är speciellt bullrig om man ska vara ärlig. Jag har uppfostrat dem väl:)

Robban och Corrinda skulle jobba så de två byttes ut mot två Simon, och så packade vi bilarna och drog iväg earlybirdy på lördagmorgon. Klockan nio:) Very earlybirdy. För vissa familjer. För andra, som Mirka, var det inte early enough för hon var på plats fyrtio minuter innan de öppnade, vi kom precis i tid:)

Som alltid, så tar vi en liten svängom i Eskilstuna, för vi lyckas alltid följa skyltarna till den parkering som vi inte vill stå på:) Varenda gång.

Jaja, det är en söt stad i alla fall:) På plats så var det värsta långa kön och jag suckade tungt, tills jag insåg att vi var ju VIP:D Haha, bara att knata raka vägen i en annan ingång, och där träffade jag även på Mirka med familj. Vi blev fotade, jag snackade lite med Loppi-tjejerna och Sandra fotograf som är grym, både supertrevlig och superduktig. Så gick vi in, och passade på att äta direkt, förra året valde vi att äta senare, och det var inte ett bra beslut. Folk är så jäkla grisiga och efter någon timme ser det ut som efter en blötare fest… jag kommer aldrig att begripa att folk inte städar efter sig. Man tar väl upp sånt man spiller? Men nope. En unge tappade en hamburgare på golvet så det blev ketchup överallt. Tror ni föräldern torkade upp? Nej. Tror ni nån med vita nya gympaskor kom och hakade i det? Ja. Jag skulle vilja väna en hel ketchupflaska över huvudet på sådana människor. Ibland kan man inte ta det direkt, hon/han kan ha haft händerna fulla, men då kan man gå tillbaka. Punkt. Finns inga ursäkter.

Så:) Vi valde att äta direkt, dukarna var rena och fina och maten smakade mycket gott. Grillade hamburgare med massa tillbehör. Mina barn var hungriga, de är dåliga på att äta frukost, så det var smart. Lite kaffe på det så gav vi oss ut i parken:)

Vi tar alltid djuren först och tivolidelen sist. Jag är där för djuren, även om kidsen älskar karuseller men man hinner båda.

Här ovanför finns en rutschkana, dit småkillarna drog, men vi andra posade glatt.

Jag skulle göra som Patricia, men alltså, hon bar svansen bättre;)

Novalie tycker allt sånt här är barnsligt, så hon fotar i stället.

Vi tog oss upp till trädleoparderna. En sån ska jag bli i mitt nästa liv, det är exakt såhär jag vill spendera mina dagar. Utsträckt i solen utan ett enda problem. Kanske att det fattas en paraplydrink bara:)

Även inomhus ligger de och jäser.

Så otroligt vackra djur. Och stora tassar.

Lejonen är underbara. Så här liten var ungarna förra året. Jag tror de ser fint genom glaset va:)

Utan att veta säkert så tror vi att det här är fjolårsungarna

Alla var ungefär lika stora:)

Hannen tronade som vanligt, han är så mäktig, men det blänkte så i glaset att det blev fult. Men en av honorna låg snyggt:)

De här bomullstamarinderna är så fina, jag älskar verkligen apor i alla dess former.

Jag borde ju be Patricia om hennes bild:) men tyckte det såg kul ut när de båda fotade.Heter de kanske bomullshuvudtamarind? Jaja. APA funkar för mig:)

Härifrån gick vi in till bamsingen, Komodovaranen…det här tycker jag är riktigt läskiga djur, inte minst för att de dödar genom att deras saliv är giftig och varbildande, så offren dör av infektion. Blä.

Nä, ut härifrån, och till apor:) Gibbonaporna.

Jag har en bild från förra året när de här satt precis såhär:)

När hon sen vände sig om så visade hon upp bebisen ♥

Amen alltså hur söt? Jag vill ha:) Så himla fina! Jag har ett helt gäng mjukisvarianter som hänger i huset:) Man får nöja sig me det näst bästa ibland.

Jag skulle kunna stå kvar hos aporna hela dagen, och på Parken Zoo har de massor av olika varianter, så jag får verkligen så jag är nöjd:) I år var det svårt att fota de flesta djuren, jag vet inte varför, men i gengäld så var de generösa med att visa sig på nära håll:) Det är glasrutor på många ställen och det blev mycket blänk i och med att solen strålade. Vilket såklart är underbart!!

Vill ni så kan ni kika på förra åren HÄR, HÄR och HÄR

Zebror, är lustiga djur. Jag tycker de ser precis ut som fjordingar, men randiga. Varför? Eller jag fattar ju att det är ett kamouflage, men det är ett kul kamo:)

Mjäää, men lite mera apor?

Medan polarna spatserade på lina, smaskade den här i sig gurka 

De ser så jäkla roliga ut när de går. Lite som gamla gubbar med för långa ben, men jäklar när de slänger sig i linor:)

Tigrarna låg så man såg dem, men även här är det feta stora glasrutor. Vilket man ju är glad för när de kommer nära, stora katter det här:)Vi hade glada barn hela tiden:)

De skuttade före, och lekte en stund på alla lekplatser, och det finns massor av små fina sådana överallt. Även toaletter finns det på många ställen över hela parken, sånt där som underlättar.

Amazonas var stängt för dagen, det stod en skylt utanför att det var en liten utterunge som behövde lugn och ro, och då smälter man ju. Självklart ska den få det, och det känns jättebra att de faktiskt väljer att stänga en hel bit av parken för djurens bästa.

Jag vet att folk har mycket att säga om djurparker, men tänker man då även på att de oftast gör ett makalöst arbete? Det är många olika projekt för att rädda utrotningshotade djur, vilket ju är väldigt viktigt. Vem ska annars gör det? Sug på den lite.

Framme vid tivolidelen så fikade vi. Supergoda chokladkakor, och kaffet, alltså vilket jäkla gott kaffe de har här!! Oftast så smakar kaffet skräp på sådana här ställen men här är det så jag gärna tar en påtår, eller tretår:)

Jag tyckte det var bra att alla satt samlade och skulle ta en bild.  Men hade inte räknat med ballongerna som ville vara med på bild:)

Som sagt…..:)

Men till sist så:DNotera min systers linne.

Jag stod på morgonen och tittade på det, vi har lika, och bestämde mig till sist för att inte ta det. Hon å sin sida stod hemma på morgonen och provade en t-shirt som vi har lika fast olika färg, och tog till sist linnet. Jag hade t-shirten:) Vad är det man säger? Great minds think alike:)

Janelle och Simon gick och kikade på alla barnvagnar, de har beställt sin nu, och de ser fram emot att nästa år kunna rulla runt sin egen vagn med bebisinnehåll. Jag fattar inte vad de menar med att DE ska dra barnvagn dock? Det är ju min sak:)

Jag hade lovat ungarna sockervadd. Och sockervadd blev det, fem stycken. En i var till de minsta, sen snor man lite av dem, för det är konstigt gott på nåt vis.

Jamie och Lovelia

Jordan och Jamie

Novalie och Trixie.

Så småningom stängde de, och vi var tvungna att åka hem.

Det är alltid lite motigt för jag känner att det alltid finns saker kvar man skulle vilja hinna, men vi kommer såklart tillbaka. Parken Zoo har blivit en fin tradition för oss:)

Jag vill tacka Parken Zoo och såklart Loppi för en jättemysig dag här, extra plus för att ni beställt solsken:) Den strålade hela dagen, och värmde så gott. Det gör underverk för både kropp och själ.

Tack ♥

Vill ni så kan ni som sagt kika på förra åren HÄR, HÄR och HÄR

Kommentarer

 1. Karin

  Visst är det bra med bevarande av arter och arbete med utrotningshotade djur, men det bör ske i djurens normala miljö utan stressen från en massa besökare OCH vinstintressen med störst möjligast utdelning till aktieägare. Tigrar, lejon, elefanter, surikater osv hör inte hemma här, och vill man se hur de ser ut kan man kolla på Planet Earth eller annan motsvarande naturdokumentär. Jag förstår faktiskt inte hur ni rättfärdigar dessa besök på djurparker, zoon och cirkusar, där djuren exploateras för nöjes skull.

  1. Profilbild
   familjenannorlunda

   Men då är min motfråga – är du vegan? För om du Inte är det så känns det aningens dubbelmoraligt faktiskt 🙂 Djur som föds upp för att bli mat/ kläder osv mår nog väldigt mycket sämre än djurparksdjur.
   Så länge man inte går hela vägen så tycker jag det är att kasta sten i det berömda glashuset att klaga på djurparker som ändå gör något riktigt viktigt för arternas överlevnad.
   Sen att det absolut bästa för djuren är att vara i sin naturliga miljö är ju självklart, men när vi människor skövlat och förstört den? Så den inte finns kvar. Vad gör man då?

 2. Sofie

  Det där med ”Bevarandearbete” framhålls ofta av djurparkerna och självklart ska man rädda utrotningshotade djur och det kan man göra genom att stödja tex reservat för noshörningar eller vad det nu kan vara. Om man måste ha en utrotningshotad djurart i fångenskap så räcker det ju med just den arten. Inte är ju tex brunbjörnen utrotningshotad men den finns på Skansen ändå. Björnungarna är ju söta och drar besökare på våren och under sommaren men sen på hösten och vintern är dom ju värdelösa för skansen så då avlivas dom för det finns ingen plats för dom. Likaså lejonungarna i Borås djurpark. Jag älskade att gå i djurparker som yngre men efter jag gick kursen ”Djur i park” på gymnasiet och fick se bakom kulisserna på flera stora djurparker så har jag ändrat uppfattning helt. Och det här bevarandearbetet verkar ju inte fungera så bra när man avlivar friska utrotningshotade djur för att få in ett annat coolt djur som drar mer besökare…Det är så komplext med vilda djur i fångenskap för det är väldigt svårt för djuren att använda sina naturliga instinkter och behov. En delfin är gjord för att simma miltals varje dag i havet och lever på Kolmården i en liten bassäng med klor som irriterar deras hud och där dör dom också i förtid. ☹

  https://djurrattsalliansen.se/djurens-situation/underhallning/djurparker/

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting