Okategoriserade

Spunk

Gahhhh jag får spunk!

Igår var vi på Parken Zoo och jag har nu suttit i typ en och en halv timme med datorn i knät och krånglat:/

Den vill inte riktigt vara med och jag blir sjukt stressad att den börjar tacka för sig ..✊🏻 ta i trä!! Just nu håller den på att skapa ett bibliotek och att det tar sin lilla tid fattar jag ju.. med det antalet bilder som ligger där;)

Jag får helt enkelt låta den jobba på, och i stället gå ut i finvädret. Måste köra ex antal vändor till tippen men har ingen lust. Hela Uppsala lär ha samma tanke 😉

Men jag kan i alla fall plocka ihop skiten.

Igår när vi kom hem efter en heldag borta så kändes det tydligen som en perfekt dag att sätta upp tre studsmattor. Obegripligt 😉

Men, det tog ungefär 45 minuter, med lite bärhjälp av kidsen så var alla uppe.

Inte heller i år har jag skyddsnät, det blir femtonde året på raken 😁 Det är liksom omöjligt att hoppa i mellan med nät, och det är svinkul😇

Inte heller kantskydd för de går fan inte att hitta i just de här storlekarna. Och det är MITT beslut. Jag vet att det upprör känslor att jag inte gör som andra tycker att man bör göra, men ta bara ett djupt andetag och låt det passera😂

Jag vet att de kan ramla av, men jag vet också att de lärt sig att hoppa i MITTEN av mattan och då trillar man inte av. Det går emot alla fysikens lagar.

Jag tänker tillbaka på 70- talet när jag växte upp. Det var inte så mycket skyddande in absurdum utan mer ; tänk dig för! Använd sunda förnuftet. Det tror jag på.

Frihet under ansvar. Funkar utmärkt.

Nu hoppar alla för fullt:)

Och inga grannbarn får göra det här för deras föräldrar älskar sina barn mer än jag älskar mina..eller så curlar de mer;)

Å andra sidan.. tryck in tio kids i en nätbur på en studsmatta, tillsätt ett stort antal bollar och låt dem hoppa loss. Vilket är farligast? Egentligen.

Jag vet vad jag tycker:)

Nu ska jag gå ut till soporna., men hoppas få ordning till i kväll så jag kan berätta om gårdagen , vi hörs då!!

😘

Kommentarer

 1. Sanna

  Min son ramlade av en studsmatta och bröt armen, TROTS skyddsnät! Han stod på kanten utanför nätet och syrran som hoppade just då ville inte ha honom där så hon puttade helt enkelt ner honom! Så med andra ord så hjälpte inte skyddsnätet oss ett dugg. Tror du har bäst koll på dina barn och hur dom sköter sig, själv skulle jag behövt någon sorts uppblåsbar bubbla att stoppa min son i när han var som värst 😆 han är både vild och otursförföljd..

 2. Marie

  Själv tycker jag skydd ger falsk trygghet bättre ungarna får lära sig, plus sett att hur flera ungar hoppar när det finns skydd och de använder skyddet till att knuffa in varandra i det och där skyddet tillslut gett vika var på ungar fluggit rätt ner i backen med huvudet före. Ungar är överbeskyddade i dag. På min tid gick vi till förskolan själva, cycklade utan hjälm, åkte pulka utan hjälm, lekte själv på gården redan vid 3-4 års ålder (de större barnen såg till oss och såg till man gick hem när mamma ropade på en via fönstret tex). Och vi överlevde allihoppa det mest allvarligaste som hände var när min kompis lyckades få ned sin arm i centrifiguren när den var i gång och min enna släkting honkade på sidan av spårvagnen och åkte av när spårvagnen körde förbi en lyktstoplpe.
  Till er som inte vet vad honka på spårvagn är så är det att man satt på knoppen där bak medans vagnen åkte man kunde även stå utanför bakdörren under färd. Inget jag rekommenderar men var något de flesta göteborgare testat i alla fall vi som är födda 80 och bakåt nu är det snudd på omöjligt att honka av förklarliga själ.

 3. Helahea

  Jag tycker själv att skyddsnäten i sig ser farliga ut, ungar som studsar emot näten som det inte finns en morgondag.
  Men det är klart mina barn har hoppat färdigt o de klarade sig utan nät de med. Klart jag hade ett sånt där kantskydd som bara dolde själva fjädrarna….. vilket gjorde att sonen hade oturen o fastna i det o vred knät. Med andra ord falsk trygghet.
  Ungar som sköter sig på studsmattan eller så hoppar man inte alls… min melodi

 4. Anna

  Säkerhet eller inte. Kantskydd förlänger levetiden till fjädrarna som inte blir utsatta för väder och vind. Vilken diameter har du på dom, det kanske finns någon som sett dom måtten? 🙂

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ja, fast typ tio år utan och de är fullt funktionsdugliga än, jag tycker nog det är helt okey:)

 5. Helle

  Klart upp till alla hur man väljer att ha. Men samtidigt. Har dina barn cykelhjälmar? Eller ”vet de hur man cyklar försiktigt”?
  En olycka sker så himla lätt!

 6. M

  Du får säga hur mycket du vill att DINA barn vet hur de ska hoppa.
  Men jag tycker inte man ska resonera så ( du behöver inte svara för dig för jag VET att det är din ensak. )
  Men kantskyddet är nog egentligen viktigare än skyddsnätet.
  Knäckta ryggar är inte roligt.
  Du jämför med när du växte upp. Jag växte upp lång innan dig och det är nog tusan ren tur att vi klarat oss genom livet helskinnade!
  Vare sig på min tid eller din tid fanns dessa studsmattor och jag ser med glädje att de minskat i antal runtom i landet.
  Vi satte aldrig upp vår tillbaka efter en olycka och ska nu barnbarnen hoppa får de göra det hemma hos sig.
  Då slipper i alla fall vi både se och höra.
  De har i alla fall både kantskydd och skyddsnät.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing