Okategoriserade

Borde sova.. men:)

Jag är inte trött. Kan bero på att jag tvärslocknade i solen mellan 16-17. Alla som haft att göra med barn som sover middag vet att den tiden är ett big nono. Inget gott kommer av en lur då;) Inte för vuxna heller kan jag meddela.

Innan jag somnade satt jag och skrev i skuggan, då vet man att det är varmt på riktigt, när man utan problem gärna sitter där. Solen är ganska elak nu, obarmhärtig skulle man kunna kalla den, och jag hatar att bränna mig. Det är för amatörer;)

Barnen som sitter och solar kommer sen och vill jämföra med mig vem som är brunast. Jag vinner alltid, och de surar som fan när jag säger att jag ju inte ens varit i solen:) Vad ska jag säga? Mest troligt beror det väl på det där tattarblodet som sägs rinna i mina ådror. Jag borde släktforska helt klart för att få reda på varifrån de mörkare generna kommer men det verkar ta väldigt lång tid och mycket kraft. Jag tror jag är för lat:)

Och tänker att tattare är good enough för mig:) Det var säkert trevliga människor.

Nu vet jag ju att även ungarnas pappa har nån slags medelhavsblod i sig så varför inte de blir bruna som pepparkakor är en gåta, med påbrå från båda håll. Han bränner sig iofs alltid, även om han hävdar att han inte gör det, men sen blir han brun.

Barnen är duktiga på att gå in och ut ur skuggan, speciellt de mindre som inte har ro att ligga och pressa. Och de smörjer in sig också, något jag är värdelös på. Hellre tunna kläder än solkräm, om jag får välja. Solkräm om jag måste:)

Jamie 😊❤️

Today’s mood ☀️

Jag köpte solstolen förra året och har helt uppenbart missat att ta bort plasten 😉

Tanken var att ha den i husvagnen men jag tror den får vara kvar hemma.

.

Jag letade efter bilder på mobilen tidigare ikväll och skickade en hel hög till Patricia. På Jamie. Hon och han har ett speciellt band, har alltid haft. Hon blev den andra vuxna i huset redan innan någon drog, eftersom han aldrig var hemma. Jamie var, och är, en riktig filur, alltid glad med ett stort leende. Här är han runt två år och ska visst hjälpa till att skura stolen, PÅ bordet 😉

Duktig och koncentrerad 🙂

Fråga inte varför han är på bordet, det fanns säkert en perfekt anledning;)

Nu fyller han sju i sommar men är fortfarande en riktig spjuver.

Det kommer bli sju år mellan honom och hans systerson. Det skiljer 17 år på honom och hans syster som blir mamma till systersonen. Känns knepigt:) Men kul!

.

I morgon, (eller idag, )ska vi åka till Norberg och sätta upp husvagnen och förtältet. Jag kommer lämna alla kids och hund hemma med Patricia och Simon för annars måste vi åka dubbla bilar och det är skönt att slippa. De ledsnar ändå om de ska sitta och titta på:)

Jag har en fundering på att ta med badkläder och ta ett dopp, bara för att kunna säga det sen;) Mest troligt kommer vi vara klara framåt kvällen så det inte lockar men vi får se.

Det är hundratusen gånger roligare att sätta upp allt med vagnen än att ta ner det på hösten, så även om det är massa slit så ska det bli kul. Har ju bästa sällskapet av mamma, pappa och syrran:)

De har spetsat in sig på räkmacka tror jag, på cafét mitt emot Elsas, så det hoppas jag blir av. Fasen den där lilla staden, eller kanske samhället, lockar ordentligt nu:)

Hoppas den bjuder på mer sol än förra året bara! Ta i trä,

Nä nu ska jag sova lite, de kommer och hämtar mig vid tio:) Mitt i natten när det är ledig dag🙈

Natti natti på er!

Kommentarer

 1. Annika

  Är 26år mellan mig o min äldsta bror (helsyskon) så när jag föddes hade han barn nr. 4 påväg 🙈😉 Så i högstadiet gick hon och jag i samma klass 😉

 2. Linda

  Jag vet inte om du har nämnt det för någon vecka sen men de söker ju deltagare till nästa säsong av Robinson, ska du inte testa att söka igen? Jag själv är sugen på att göra det! Tänk om båda skulle komma med i samma lag, jäklar vad jag skulle teama ihop mig med dig då, tror att du skulle klara det galant! 😀

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Haha jag ska söka!! Måste liksom när jag gjorde det förra gången.😎men Janelle ska ju få barn precis under den perioden så det skulle ju svida om jag kom med🙈Men Mirka lovade att vara min stand-in Isf 🙂
   Ja kommer du med och jag med så teamar vi ihop – its a deal👌🏼

 3. M

  Folk kommenterar det ena och det andra men jag har en fundering ang ordet ”tattare” ett ord som man helst inte ska använda idag. Jag HAR tattarblod i mig men inget säger vi blir bruna lättare än andra. Så min undran är hur du Carola definierar ”tattare”.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag vet inte. Min släkt sägs härstamma från tattare, jag har aldrig brytt mig mer än så eftersom det inte är viktigt 😉
   Det är vad som alltid sagts, att vi blir bruna tack vare påbrå.
   En googling visar bland annat att tattare kan ha kommit från Indien så helt otroligt är det inte. Vad det gäller ordet tattare.. Det är vansinnigt populärt att luta sig emot något som kallas Tolkningsföreträde, dvs att man får inte säga något negativt om något såvida man inte på nåt vis tillhör gruppen som nämns…. så med det i ryggen så …😂😂
   Jag har tattarblod alltså får jag säga det😜

   1. M

    Och varför ska andra svara på andras kommentarer ( och i otrevlig ton dessutom )
    Tror nog Carola kan svara för sig om så behövs

    1. Annika K

     Zzzzz…
     Visst kan Carola svara för sig själv. Min ton var lika trevlig som hos Ylva.
     Och varför jag svarar? För att jag helt enkelt känner för det.

  1. Katarina

   Hur kan du vara insatt i att huset ska säljas? Dessutom har nog Carola tillräcklig utbildning och erfarenhet såvida hon skulle vilja jobba med något annat.

  2. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Den här kommentaren låter för mig väldigt otrevlig. Det kanske är människan bakom tangenterna som inte klarar av att framföra frågan på ett trevligt sätt men inte menar något illa?
   Eller så vill man bara trycka till mig lite;)
   För din information så ska jag mest troligt bo nån annanstans den dag huset säljs😜
   Och nej jag har inte pluggat klart så jag kan söka jobb snart, varför är det viktigt för dig? Är du orolig att dina skattepengar går till mig? Jag kan lugna dig med att jag inte lever på några bidrag förutom barnbidraget och CSN som ju alla får om de skaffar barn eller väljer att plugga. Det kan väl ändå inte störa dig?
   Jag jobbar dessutom redan 24/7 med bloggen, som influencer vilket faktiskt är en gymnasieutbildning nu för tiden, och räknas som ett yrke, förutom att jag pluggar heltid på universitet och tar hand om barnen ensam. För många andra är det dubbla(trippla!) jobb, men för dig duger det inte riktigt ?
   Märkligt🙈

 4. Johanna

  När du skrev om skillnaden på barn och barnbarns åldrar började jag räkna och blev lite full i skratt. Oskar, min yngsta, blir 10 snart, han är morbror till Penny som blir tre i sommar. 7 års skillnad. Jossan, min bonusdotter och Pennys mamma, är 17 år äldre än Oskar. Exakt samma skillnad!

 5. Evabritt i Göteborg

  HeJ!
  På tal om att vara lat, här kommer ett citat från vår kära Astrid Lindgren ”Vad är det för fel med att vara lat? Tänk om det blev krig och ingen gick dit!” En fin dag önskar jag Dig och Dina medarbetare 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing