Husvagnen

Husvagnen är på plats:)

Igår så körde vi husvagnen till campingen:)

Sommaren är officiellt här.

Hemma var det strålande sol och kortbyxväder, men ju närmare Norberg vi kom ju mer mulnade det på. När vi var i Avesta så öste regnet ner. Men skjut mig!

När vi rullade in på campingen så hade det slutat dock:) och pappa som backat en och annan husvagn och släp i sina dagar backade till den PERFEKT vid trägolvet. Jag är sjukt imponerad. De gånger jag försökt backa med släp har slutat i att jag svurit högt och tagit ett extra varv för att komma rätt, alternativt kopplat av och dragit för hand. Jag begriper inte hur man ska få den dit man vill. Det här bakvända tänket är för mig rena grekiskan.

Vi vevade ner stödben och sprang runt med vattenpasset så vagnen inte lutar, det blir så jobbigt att sova då;) Sen hällde vi ut alla pinnar och började pussla. Samma visa varje år, hur fan är det nu igen?

Vi har märkt alla pinnar, men ingen ska tro att det går enkelt bara för det. Märkningarna trillar bort, en pinne har försvunnit, en annan vänder man fel och tja…det är så det är bara. Min kusin sa på instagram när jag lagt ut den här bilden att de campat i femtio år och ändå var det samma visa varje år:) Det är lite meckigt helt enkelt. Men bara vi fått lägga ut alla pinnar på marken och (jag fått morra lite att jag minsann visste hur det skulle vara, så lyssna nu då för bövelen) så gick det väldigt enkelt att få upp det:) Det var kvavt och varmt så in i bänken, sådär så man svettades floder och var alldeles klibbig. Urk.

Innan vi förankrade det i marken så åkte vi och käkade.

Räkmacka på nåt café som heter Need Coffeeshop, ligger snett emot Elsas konditori som jag ännu inte varit på. Jag har förstått att det är svindyrt och jag gillar inte sånt:) Men i sommar kanske.

Den här räkmackan är svinigt god!

Solen strålade och det var fortsatt kvavt när vi åkte tillbaka. Jag började förankra tältet i marken, delvis på jord, delvis på trädäcket. Mamma och syrran var och hämtade alla våra övervintrade saker som bott i ett hus på campingen. Precis när jag skruvade i sista skruven så började det regna. Och inget litet fint regn heller, utan värsta åskovädret med hällregn. Åskan och blixten kom samtidigt och det är vansinnigt mäktigt att vara ”ute” i ett rejält åskväder. Lite läskigt, men mäktigt. Man hör knappt vad man säger när regnet dundrar på tälttaket bara:)

På plussidan ligger att ett sånt här regn tydligt visar om man fått upp tältet bra eller dåligt. Dåligt = massa vatten samlas på taket. Bra = inget vatten.

Inte en droppe samlades, så det är bara att klappa oss på axeln och vara stolta:)

Förra året gick det lite för snabbt när vi förankrade det i marken, grannen kom med en skruvdragare och hjälpte till. Supersnällt, men eftersom vi inte riktigt checkat tältet så blev det inte alls bra. Det låg massa  vatten på taket, så pass att grannarna gick in och tömde bort det och stöttade upp när jag inte var där. Tack och lov annars går liksom tältet sönder. Jag försökte få till det bra hela sommaren men nope.

Nu vet man aldrig om det håller sig perfekt, det är det jobbiga med att vara så långt bort, det är inte som att jag åker dit efter ett oväder, som jag kanske inte ens vet att det dragit fram över Norberg och kollar. Men i år ser det jäkligt bra ut. Ta i trä:)

När det mattades av en stund så gick syrran och mamma ut för att hämta fikakorgen.

De hann bara precis ut till bilen och tillbaka innan nästa störtskur kom

Men då kunde vi sitta inomhus och fika:)

Gudars vad charmigt det är med camping alltså;)

Grannarna närmast har inte kommit än, och något har hänt med min gräsmatta under vintern? Den var jättefin och slät förra året, nu är det som att nån kört runt på den och sabbat:/ Jag hoppas att det tänker ge sig för annars kommer det vara rejält blött där varje gång det regnar.

Eftersom vi inte kunde åka så passade vi på att ställa i ordning i tältet så nu är det mesta klart:)

Nu måste jag åka upp med kidsen snart! Om inget annat för att klippa gräset för annars får man bassning;) Jag är ledsen, men det är samma där, jag kan inte åka två timmar dit, klippa gräset och två timmar hem. Jag gör det när jag är på plats. Det gillas inte riktigt, men jag kan inte göra på något annat vis.

Så nu står den på plats, min Pärla. 45 år gammal, omodern och inga finesser men oj så älskad:)

Nu hoppas jag bara på att Norberg bjuder på bättre väder än förra året, för då var det inte speciellt kul. Men det som är bra är att det finns massor av saker att se och göra inom ganska kort avstånd här, så även om jag såklart helst vill ligga på stranden och jäsa hela tiden, så funkar det även med lite halvkasst väder. IBLAND!!

I år tror jag att jag ska bo inne i vagnen. Jag har slagit upp ett tält som jag och Jamie sovit i alla år som vi campat. Förra året ville han sova inne, så jag blev ensam där ute. Vi ryms ju inte toppen när vi är många, men eftersom det oftast bara är jag och de fyra minsta nu så funkar det. Nu sover jag inget bra där inne för det är för hårt, men jag ska fixa ny madrass åt prinsessan på ärten;)

Så slår vi upp tältet när syrran kommer, eller om övriga kids vill med.

Vi var borta hemifrån i nio timmar och det tar fyra att köra, och en timmes lunch, så cirka fyra timmar att slå upp det:) Helt okey.

 

Hemma hoppades det studsmatta och lektes ute, där hade minsann solen strålat hela dagen;)

 

Nu sitter jag ute i solen, eller i skuggan, men faktiskt i bikini. Med linne över. Men jag har iaf haft den på utomhus, det behövs en invänjningsperiod för det. Jag ogillar att visa mig lättklädd, det vet alla. En jäkligt märklig kombo med att älska solen;)

Snart ska jag byta om och dra och träna, det kommer vara sjukt kvavt och svettigt inne på Friskis, sommartid är det ingen hit alls att träna, rent syremässigt;) Men innan dess ska jag se om jag har soppa i gräsklipparen. Jag tänker inte klippa nåt gräs idag, men inom de närmaste dagarna. Lika gott att vänta tills kidsen är i skolan:)

Men nu, skriva lite till på mina studieuppgifter 🙂

Vad gör ni idag? Ska ni se på melloeländet ikväll kanske? Jag antar att det kommer stå på, men jag är noll intresserad. Patricia ska fixa mina naglar, så det är en större prio 🙂

 

Vi hörs nog lite senare igen!!

 

 

Kommentarer

  1. Elisabeth

    Hej jag och äldsta dottern klev upp 03.20 för att åka till Arlanda. Vi är nu i Albanien och om vi hittar rätt kanal blir det lite mello här också

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing