Högtider

Födelsedagsfirande för tre:)

Igår städade vi hela dagen, kändes det som i alla fall. Jag var iväg en sväng till Gränby för att shoppa lite, och jag fick med mig Jordan som sällskap. Det är alltid lika kul att ha bara honom med mig. Har jag båda småkillarna med så är de som hund och katt och tjafsar och slåss, ränner runt och gapar. Med bara en kille så är det mycket trevligare:) Oftast är det ju Jamie eftersom Jordan ser sin chans att få vara ensam hemma:)

Men när Jordan är med så får man sällskap som utmanar en på ett intellektuellt plan. Han kan så mycket, och frågar så mycket och är så otroligt vetgirig. Han hakade på in och ut ur butiker utan att klaga, och när vi var klara där så körde vi Citygross med. Man måste ha tårta när man fyller år. Och det ska vara jordgubbstårta när man fyller i maj:)

Hemma sen så körde jag en runda till soptippen med massa skit, och sen plockade jag ut borden, fick hjälp av Trixie att bära ut dem. Det är glasbord, med skivan liggande löst ovanpå så man måste bära dem vågrätt, annars skulle jag ju kunna själv. Skura av borden och sopa uteplatsen.

En sväng med gräsklipparen var tvunget också, och så matlagning, men jag fick hjälp av Patricia med det, och massa annat. Men vi snurrade på hela dagen med städ här, tvätt där, tippen där, handla här… Pust. Inte förrän sent kändes det ok.

I morse var det bageri i köket:)

Lovelia bakade en kladdkaka, och jag meckade ihop tre tårtor. För ja, man ska ha en egen:)

Robban äter inte jordgubbar. Heller;) Han är extremt kinkig med mat och har alltid varit, så han väljer alltid choklad. I den är det ett lager med vaniljkräm och ett med nutellagrädde. Så öste jag på med choklad ovanpå:) Tjejerna får vaniljkräm, grädde och jordgubbar. Det ska vara enkelt. Syltlager hatar de så det går bort, och det är supergott så här. Novalie gillar inte tårta alls, men hon vill ändå ha en:) Man måste ju blåsa ljus. Jag kom på mitt upp i tårtmakeriet att jag glömt köpa jordgubbar.. Eller jag hade tänkt göra det på förmiddagen för att slippa ha dem i min fullknökade kyl, och så glömde jag det. Patricia körde till Ica och löste mitt dilemma:) Otroligt skönt att ha ett körkort till i huset:)

Jag skurade ur kylskåpet vi har i förtältet, ni vet det som jag råkade glömma en skål grädde i i ungefär två år;) och som möglade… det står i poolrummet nu, så det slog jag igång. Tur det för jag har definitivt inte plats med tre tårtor i min kyl.

Det kom folk – mamma, pappa, farfar och hans fru, Anna, Matilda, syrran, Janelle, Simon. och så alla som redan var hemma. Mina kids och Marcus och Tilly.

De ville börja med paketöppning, så det gjorde vi.

Novalie fyller femton år på onsdag, den 23/5 och tvillingarna fyllde 18 den 14:e. Vi slår alltid ihop de tre, och på hösten är det fyra barn som har släktkalas.

Extra snyggt presentbord idag, med verktygen där under;)

Novalie, Corrinda, Robban

Fina fina fina ungar ♥

Robban önskade sig inget alls, han sa bara ”Något coolt” när man frågade:) Syrran köpte en cool keps:)

Han skrattade gott och lät den sitta på hela kalaset, så lite cool var den allt;)

Här började de ana vad den hemliga presenten var…

Ni ska få samma ledtrådar som de fick:)

Först en varsin sagobok.

Den har de fått fundera på ett tag, men inte kommit på vad det kan vara:)

Sen ett varsitt tandborstfodral

Så en varsin nyckelring.

En Långben, en Kalle Anka, en Musse Pigg….

Så ett varsitt passfodral:) Här började de fatta att de ska åka nånstans…

Sen fick de varsitt kuvert, och i det så låg….

”Whaaaaaat?? Ska vi åka till Disneyland?? Näääääeeee??”

Då fick de ytterligare ett varsitt kuvert

Syrran har lekt i word:)

Så JAAAA!! De ska få åka till Disneyland, Paris:) och jag och syrran med då förstås;)

Och innan nån går i taket, så är tanken att alla barn ska få en resa, bara inte alla på en gång. De är helt införstådda med det, och även om de visst gärna hade hakat på, så fattar de att det är deras tur sen:) Jag har länge pratat om att dela upp dem så här, eftersom det kostar för mycket att ta med alla på en gång. Att behöva ha trippla, eller fyrdubbla hotellrum suger ur hela reskassan direkt. Att vi ens åker nu är syrrans förtjänst, det är hon som är den som tog initiativet, och ”övertalade” mig:)

Corrinda började gråta, den tjejen har verkligen inget pokerfejs, hon har alla känslor utanpå, medan Robban och Novalie log så stort, så stort, och kramades hårt. Det ska bli så himla kul!! Ungarna åker allt, medan syrran siktar på bebiskaruseller;) De gånger hon och jag varit på tex Liseberg så har vi inte åkt något alls, men nu jäklar kommer jag ha sällskap:)

Jag har aldrig varit i Frankrike, syrran har, men vi kommer ha tid att åka in till Paris och se lite saker, Eiffeltornet tex. Eftersom hon är ”reseledare” den här gången så har jag ingen superkoll på egentligen någonting. Jag vet att vi ska bo ungefär 15 minuters promenad från Disneyland i en lägenhet, jag var med och bokade den, men hon har alla uppgifter. Tjohooooo:)

Happyhappy kids ♥

Vi fikade, och efter att ha ätit kolakakor som Janelle och Simon bakat, och kladdkaka som Lovelia bakat så var det tårtdags. PÅ den här bilden ser ju Loppan fin ut i alla fall:)

Som alltid så var det varmt och skönt. Jag kan tacksamt nog inte minnas ett enda majkalas där vi fått sitta inne. Oftast är det markis utvevad och så svettas man floder:)

Det blåste lite idag dock, och ljusen fick tändas flera gånger innan de hann blåsa ut dem:)

Tårtorna var riktigt goda allihopa, och de gick inte åt alla, det händer aldrig:) så det står nästan en halv jordgubb  och en halv choklad i kylen. Det blir bra mellis i morgon:)

Barnen var nöjda och glada med sitt kalas, och alla presenter. För de fick ju annat med, jag är inte helt med på vad bara för det hann jag inte lägga på minnet, men det var fina glas, parfym, pengar..måste kolla:)

Vi satt länge ute och fikade och pratade. Jag älskar verkligen när allt är färdigt, man har städat, bakat, kokat kaffe, dukat och alla har tagit för sig, då kan man bara sitta och umgås. Det är stressigt innan, även om jag idag var klar med god marginal. Eftersom jag inte har plats för tårtorna så vill jag göra dem så snart inpå kalaset som möjligt för att slippa möblera om i kylen flera dagar innan:)

Att storhandla och fylla kylskåpet dagen innan är inte heller optimalt….:)

Så småningom rullade folk hem till sitt en efter en, och Janelle och Simon skulle gå och titta på äppelträdet som blommar på baksidan.

Det har blåst ner en hel del blommor, men är fortfarande ljuvligt. Det här står så jag har det precis utanför ett fönster, men jag hade helt missat att det blommar…man tittar inte ut åt det hållet speciellt ofta helt klart.

Även päronträdet blommar, få se om det blir nån frukt där i år, det brukar komma ett eller två päron, som fåglarna äter upp;)

När jag gick runt där i trädgården så bara insåg jag vad mycket jobb jag har framför mig…Fy farao. Det måste klippas gräs, men även buskarna och träden måste friseras ordentligt. Och rensas ogräs… och gosh. Jaja, jag har inte brytt mig så värst om trädgården de sista åren. I ärlighetens namn aldrig, det roar mig inte, men sista åren har det liksom varit väldigt mycket med allt, så jag har inte ens tänkt tanken att röja ordentligt där. Naturen gör då som naturen gör, tar över:)  Men inte nog med det så är det massa annat, köra sopor och grejor till tippen och den där vedboden som är på glid… Jag har mentalt ställt in mig på en arbetshelg nästa helg.

Eller så blundar jag ett år till, kör några varv med klipparen och trimmern och kallar det naturtomt:D

 

Dagen idag var i alla fall en toppendag på alla sätt och vis ♥

 

Kommentarer

  1. Stina

    Ah, trevlig resa! Är ju kul även för den som inte åker de allra värsta attraktionerna. Jag blir åksjuk och annat så jag brukar mest titta på. Men miljöerna är också härliga. Och vissa saker åker man ju, som den lagom höga bergochdalbanan i gruvområdet, och Buzz Lightyear där man åker runt och skjuter på mål och samlar poäng – superkul (finns en variant på Tivoli också som du kanske testar nu när ni är där?).
    Ett tips är att hänga på låset (med förköpsbiljetter) och så kutar en i gänget till en attraktion och ställer sig i kö (nån med en sköldpadda var det alltid långa köer till när vi var där, t.ex. så den är bra att kuta till direkt) och en annan kutar och ställer sig i kö för att få ”fast pass” till en annan attraktion (som man sedan kommer får en viss tid att komma tillbaka till och gå före i kön). Och till Råttatouille (såg inte på fler ställen tyvärr) fanns det en singelkö som gick tusen gånger snabbare än vanliga kön (och flera gånger kunde man hamna två stycken tillsammans i alla fall). Annars är det nog bara att förbereda sig på att stå i kö lääänge…

  2. Ulrika

    Nu är det 3 år sedan vi var i Paris och på Disneyland men mitt tips är att bo på området. Då får man tillgång till parken innan den släpps för allmänheten. Vi var där på lågsäsong och det var ändå tokhysteriska köer till alla attraktioner. Inte under 35-45 min kö till någon attraktion. Jättemysig park men tyvärr blir det köerna som man minns. Därför hade jag tyckt att det var mycket värt att få företräde in i parken. Det är mitt tips. Och om inte ni bor på området, köp biljetter innan på nätet. Det tar tid att stå i kö in med =) Paris är en stor stad. Förbered er på vad ni vill se och göra för det är ingen stad man går från ställe till ställe. Vi hittade inte Montmartre-området förrän sista dagen och där önskar jag att vi gått mer, där var finast. Sacré-Cœur, Jim Morrisons grav, Moulin Rouge by night (mitt emot ligger en bra burgare-restaurang som faktiskt var den enda restaurangen vi var nöjda med). Hoppas ni får en fantastisk helg.

  3. Åsa

    Härligt!!!! Alla fattar ju att en sådan resa kan ingen göra med alla samtidigt!
    Blir ju kul att veta att nästa gång är det min tur?

  4. Maja

    Vilken underbar present till barnen!?Skönt att få ge barnen tid, att göra nåt tillsammans några få och inte alltid, ursäkta uttrycket, klumpas ihop. Jag har själv 3 barn och även om det inte är speciellt många så har jag försökt att göra saker enskilt med de emellanåt. Uppskattat av alla? Njut av er resa tilldammans?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting