Huset

Hur många träd finns det i trädgården?

Innehåller reklamlänkar för Glossybox

 

Idag har trädgårdsröjet fortsatt. Jag tror att jag måste ha sågat ner i alla fall femton små rönnar, de jäklarna sprider sig som ogräs.Tre satt i olika buskar, resten lite överallt. Nu har jag kommit till baksidan och där är det så mycket skugga att marken är snustorr. Både vi och alla grannar har massor av barrträd, och de suger musten ur marken, plus att de dräller ner kilovis med barr och kottar som effektivt täcker backen. Jag har krattat ihop en sisådär femtio högar med sånt, som ska läggas i säckar i morgon. Idag kändes det omöjligt att göra de knäböjarna:) Det är Davids fel:) Fy farao vilken djävulsk träningsvärk den mannen skapar. I låren, alla sidor av låren – fram, bak, insida. Men jag gillar ju träningsvärk:)

Jag fick sällskap till tippen och när vi kom första gången så kom bästa killen från igår fram.

”Ni var här igår med, eller hur?” Jajamensan. Han vinkade fram så vi kunde parkera precis vid trädgårdavfallet och sen sa han att vi som stamkunder såklart var bra på att städa efter oss 🙂 Haha, det är vi. Sopar och sopar och sopar. Det drösar massor av bös från grenar och kvistar. Man tappar och de fastnar i kläderna. En gång satt det fast grenar i mitt linne så jag höll inte på att komma loss;)

”Jag ska fixa fram em röd matta till er nästa gång” 🙂 Man tackar , VIP på tippen det är inte alla som får det:)

Jag tror det blev tre vändor idag, och än är det inte klart. Så fort jag tycker att det ser bra ut så höjer man blicken och holy smoke vad man har missat. Nu är det så fint så fint, man blir liksom glad i hjärtat när man går gången till baksidan. Det ser fortfarande inte mycket ut för världen, men i jämförelse med hur det var så är djungeln av sly och trams utbytt mot krattad lerjord:D

Vi har kapat ner massor av träd som tog väldigt mycket ljus. De stora barrträden skymmer mycket, men det är ju onödigt att täppa till gliporna med lövträd;) Jag tror att det finns ett exemplar av allt i den här trädgården. Jag kan nu inte så värst mycket, men rönn, lönn, björk, vinbär, äpple, päron, gran, tall, sälg vet jag hur det ser ut, och så nåt järneksliknande skit som sticks, en skitful en, taggiga buskar som ser ut som krusbär, syrén, nån magnolialiknande, nåt annat jox som jämnades med marken, al och asp, och löjtnantshjärta. Plus allt kirskål och annat ogräs då. Mina jordgubbar är borta, men rabarbern frodas och vinbärsbuskarna dignar av frukt.

Ek hittar jag ingen, typiskt för de tycker jag om:)

Efter väl utfört heldagsjobb så käkade barnen rester medan vi åkte till MAX. Fy fan vad elakt, jag vet:) Men det är den vuxnes privilegium. Där skrubbades händerna under varmt vatten i flera minuter innan de såg ut som något man kunde äta pommes frites med, trots handskar.

Man ska inte tala om när man klär av sig…jag hade hela Bh:n full av enbarr…kan säga att det stacks rätt fint;) Sen är mage och rygg fulla med smågrenar och småfrön och smådjur.. Strumporna håller fast  sisådär ett grustag. Det är bara att riva av sig allt och ställa sig i duschen:)

På det igen i morgon. Barnen börjar bli oroliga att allt ska kapas, men riktigt så illa är det inte. Men det är väldigt nödvändigt.

 

I min Glossybox  låg perfekta produkter, kolla vad snygg lådan var denna gång också.

En av tuberna heter Pollen:)

Men det är den andra som är perfekt, en cleanser, och svampen som man ska tvätta med, jag har inte hunnit än, men ska testa i morgon.  Kolla eyeliner! Som en tuschpenna, och jäklar vad den satt. Som en tuschpenna;) Haha. Men det var enkelt att måla med den, ska vara extra enkelt att få till de här tjusiga vingarna vid ögonen. Jag som nog ska se fotboll på krogen snart ska vara superstilig:)

Jag älskar Glossybox! För 139kr i månaden får man en överraskning, min vardagslyx deluxe 🙂

 

Doris då:) Hon älskar när man är ute och grejar i trädgården, för då kan hon vara med. Och hon älskar att få hoppa in i bilen och åka sista biten in på tomten:) Hon hoppar in, sätter sig fint och tittar framåt och man riktigt ser hur mallig och stolt hon är. Nu syns det inte på bilden, men hennes öron fladdrade sådär tjusigt i draget från AC:n:)

Nu mina vänner, ska jag skriva tio sidor fantasy. Wish me luck:)

Vi hörs i morgon!

Kommentarer

 1. Mormor1

  Haha Doris. Blicken och öronen så som du beskriver det..sitter fastnitad i sätet..hur coolt att hon är med i allt…?

 2. Anna-Stina

  Vip på tippen passar sig bra. Har många gånger tänkt på det, att hur mycket grejer kan man ha att köra till tippen ?. Du är ju där så ofta (då bortser jag från de här körningarna med träd)… varför skaffar man sig så mycket saker som ska köras till tippen så man måste dit flera gånger om året, tänker jag ?

  1. Marie

   För de flesta handlar det om att saker slits och går sönder som gör att man måste till tippen flera ggr. Man får ju inte heller lasta hur mkt som helst än om man har släp. Fö är det väl inte konstigt att man samlar på sig skräp nu när det är sortering av sopor?

  2. K

   Om du bor i lägenhet behöver du ej åka så ofta till tippen. I hus däremot måste du åka med allt utöver mat- och hushållssopor. Jag skulle kunna åka till återbruket varje dag med grejer. Dock samlar jag på mig en härlig sophög först vid garageuppfarten. Finns inget härligare än att bli av med samlingen. Lycka, en bedrift!

   1. Anna-Stina

    Fast man behöver inte till tippen för att källsortera e! Papper, glas, plast, batterier, allt kan man ju lämna vid vanliga återvinningsstationer, placerade lite här och där, på min ort utanför Coop och Ica. Å ja, jag bor i hus, och vi är 9 personer i min familj. Sen får jag väl lägga till hur många ? jag vill? Jag skrev för övrigt varken till dig Marie, eller till prisonbeauty, utan till Carola. Min kommentar var inte på nät sätt otrevlig heller! Vore den det så tror jag (vet) att Carola kan svara för sig själv sakligt och trevligt.

  3. Profilbild
   familjenannorlunda

   Tja:) säg det? Men jag åker helst dit med vanliga återvinningen med, alltså papp och plast och glas. På tippen kan jag bara hiva i allt i en påse i containern medan jag vid Ica måste peta i en och en.
   Sen har jag massa kartonger, beställer mkt på nätet ju, och alltid nån elektronikgrej, och lite brännbart. Enklast att åka till tippen;) som ju är en vanlig återvinningsstation fast med allt 😉

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting