AllmäntOkategoriserade

Vilken kväll:)

Tja kanske inte kvällens kväll, som i kväll;) för den har varit rätt seg. Jag röjde, läste, röjde igen, och så lade jag mig i soffan för att kolla fotboll. Som blev 0-0. Aptrist. (Sverige – Peru, träningsmatch) och sen så flippade jag över till The Lone Ranger, med Johnny Depp. Trixie kom direkt och satte sig, vi tycker att den  filmen är sådär lagom töntigt kul, med roliga repliker. Barnen säger alltid att ”den där kommentaren mamma, det är så DU!!”

Repliken i fråga lyder så här, eller replikskiftet såklart.

”Now we must jump!”

”Left or right?”

”YES!”

Jag svarar ofta så. ”Mamma ska vi äta spagetti eller ris?” ”Ja” 🙂

Det är ju bästa sättet att svara, man täcker upp alla svar:D

 

Jag har varit och badat idag, med min syster, och var därför rätt seg nu på kvällen också, lite huvudvärk och allmänt soltrött. Det var umgänge idag nämligen. Ingen ska ju säga att jag är motvalls i alla fall, för så fort han vill ändra dag så anpassar jag mig. Fast det kanske inte alls ”gynnar” mig. Inte för att han lär uppskatta det på ett djupare plan. Idag vägrade Jordan att följa med. Han ville inte bada, det är tråkigt tydligen. Han följde inte med förra gången de badade heller. För mig gör det inget, vill de inte följa med så får de vara hemma, det kanske stökar till mina planer, men de går nästan alltid att anpassa. Jag skulle aldrig tvinga dem om de inte vill.

Eftersom jag inte kan låta bli att fiska lite, (väldigt snyggt dock, jag kan vara en djävul på att få fram information utan att det märks;) ) så frågade jag i förtäckta ordalag om det inte var kul att träffa pappa även om de gjorde tråkiga saker? Nope, var det tråkiga saker så kunde det kvitta. Jeeeeezuuus, jag hade dött av brustet hjärta och skam om det var så de tyckte om mig. Men, det är ihoptuggat av en enda person, som själv får ansvara för det.

Novalie är sällan med på umgänget, mest för att hon i början blev utesluten eftersom det bara fanns fyra platser i hans bil…(say no more) men nu är hon 15 år och tonåringar är ju en speciell ras. Alltså man önskar ju att det fanns en manual:) Folk vill ha det på bebisar, och ja det hade underlättat om de kom med en bruksanvisning på nyfödda;) Men tonåringar…de är ju helt obegripbara. Mina tjejer skyller på hormoner. Jag fattar inte det eftersom jag själv är väldigt okänslig för hormoner, mitt humör är stabilt som sten. Har heller inga problem med att jag blir sur om jag inte äter, eller är trött eller har PMS. Alltså fattar jag mig inte på hormonstinna monster;)

Nä då, jag skojar, just idag var det inget drama på tonårsfronten, men hon ville inte med, inte heller bada med mig, så hon och Jordan var hemma och spelade dator. Ja, i solen. Man får det ibland.

Jag och syrran åkte till Länna, en jättefin badstrand, med svinkallt vatten. Hualigen vad kallt det var! Vattnet är klart också så man ser mer fisk än man vill veta om att det simmar runt där…

Två dopp blev det, och lite simma eftersom det är djupt där man hoppar i, men det var ingen direkt njutning. Man vänjer sig ju förstås, eller snarare domnar bort:) Men väldigt skönt när man klev upp, att ligga på en strand och bara sola utan att behöva kolla på kids hela tiden – rena semestern.

Efter någon timme gick solen i moln? Va? Men fortfarande varmt och skönt, så vi låg kvar där tills det var dags att åka. Syrran hade en middag att gå på, och jag…jomen jag passade på att leka tvåbarnsmorsa:D

Och med bara två barn så kan man köpa hämtmat:)

Jag undviker det annars för jag tycker inte att det är rätt saker att lägga pengarna på. För samma summa får jag liksom käk för flera dagar. Men jag gör undantag från min egen regel där med såklart men inte så ofta. Till alla då:)

Idag var jag så sjukt sugen på sushi, och jäklar vad gott det var.

Vi åkte iväg och hämtade från sushihaket och donken, och så åkte vi hem och åt.

Fantastiska bilder va;)?

Vi hann precis äta klart innan umgängesbarnen kom hem, de hade käkat på Phils Burger eller nåt så det var inte direkt synd om dem.

Lovelia var avlämnad på ett kalas, hon ska sova över där och det har hon sett fram emot. Bra att det ramlade in lite roliga saker för henne nu när Danmark frös inne. Även Jordan ska på kalas, men inte förrän nästa helg. Jag vill mest bara åka till husvagnen ju! Alla små grejor sabbar det:)

Jag måste ha tag i en kyl/frys! Nån som bor i krokarna av Norberg och har en ni vill bli av med? Min tanke var att köpa en på Blocket där uppe, men jag hittar liksom inga. Ooooops. Nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Det finns en pytteliten kyl i vagnen, men man måste spela Tetris varje gång man ska ha något där inne. Ta ut allt och plocka in allt sen igen. Och den frostar ihop på någon vecka.

 Den är väldigt fin dock:)

Jaja, det löser sig. Bara jag kommer dit nångång så.

Jomen vad var det jag sa, att det var en härlig kväll?

Jag ska berätta mer om det snart, men alltså Exploria Center ♥ Vi hade en så himla härlig kväll med extra allt. Det var helt klart värt att sitta i stillastående trafik en timme för att komma dit:)

Vad är det med folk och köra bil? Är det helt omöjligt att hålla sig till hastigheten och att hålla avstånd samt att respektera andra trafikanter? Svaret på det är Ja, det är omöjligt. Tyvärr. Jag har en manuell bil, och tycker det är rätt kul att växla efter att ha kört en automat i 15 år tidigare, men alltså…i köer så är det ju helt värdelöst. Att gunga fram på ettan, en meter i taget….och känna det som högsta vinsten när man får växla upp det är inte kul. Jag tackar gud för att jag inte har barn som lätt blir åksjuka! Det händer, eller har hänt (ta i trä!) och det är ju rena mardrömmen att det händer när man sitter fast i köer och inte kan sanera snabbt….urk. Min nästa bil kanske måste vara automat. Jag lånade ju pappas bil en vecka när de var borta, och Janelle hade min, och syrrans nån dag, värsta rockaden på bilar:) När jag sen satte mig i min och skulle dra iväg så körde jag motorstopp direkt. Glömde liksom att hålla nere kopplingen och trampade på bromsen i stället;)

Man vänjer sig himla snabbt.

Nejmen man kanske ska sova lite? Det kan ju vara så att det bli badstranden i morgon med, denna gång med kids och kanske i Fjällnora i stället, vattnet känns varmare där:)

Vi får se! Men vi hörs snart igen:)

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. M

    Jag läser runt på en del bloggar, speciellt efter att ha sett familjen Annorlunda på tv. Jag måste säga att din är en av de mest underhållande och ärliga ( vilket jag tror Mirkas är också iofs).
    Vi tycker inte alltid lika, det är helt ok, och jag skulle kunna vara din mor, kanske är det därför jag har andra åsikter ibland. Men som sagt, du svarar men är aldrig otrevlig som vissa andra och du har glimten i ögat. Stor tumme upp! ?
    Men nu måste jag få rikta en fråga till en av de andra som ALLTID kommenterar här OCH på många andra bloggar, nämligen till ”Orsakullan”. HAR inte du nåt jobb? Hur många läsare drar du till dig genom att alltid kommentera (och att för det mesta vara odelat positiv till allt som skrivs) ?
    Jag är ”livstidssjuk” och har inga måsten, inga barn hemma, bortsett från när de två barnbarnen är här, och jag hinner inte? Trots att jag har TID vare sig läsa det jag vill, eller skriva det jag vill. HUR hinner du? Eller kommenterat du bara för att dra läsare? Då får du, enligt mig i alla fall, komma med nån egen åsikt eller nåt avvikande nån gång. För än har då inte jag en enda gång kikat in på din blogg.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Oh ja, alla åldrar har verkligen sin charm ?och inte heller jag vill byta. Men när man står som en fågelholk och inte fattar vad som hände…just då ??

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting