Okategoriserade

Jimmy Durmaz ❤️

Mest troligt har ingen missat stormen som blev efter gårdagens match mellan Tyskland -Sverige 2-1.

Jimmy Durmaz kapade en tysk lite sådär halvfult och det blev frispark. Frisparken var i världsklass och satt som en smäck i målet, och vi förlorade. Gjorde Jimmy Durmaz fel? Mja kanske. Men om han inte gjort det vad hade hänt då? Kanske hade det blivit mål? Vem vet? Vem bryr sig? Onödigt att spekulera, det blev som det blev. Vi förlorade. Det är surt.

Men därifrån till att mordhota Durmaz, OCH hans familj borde steget vara väldigt långt. Därifrån till att kalla honom för blattejävel, självmordsbombare och terrorist som ska åka hem till sitt eget land och sabba?

Vänta lite här nu??

Jimmy Durmaz är född i Sverige. Han är lika svensk som jag, som du, som alla andra svenskar. Ska han bomba oss då alltså? Eller vad menar intelligensreserven?

Jag Avskyr rasister. På riktigt allvar, det är så fel det kan bli att skilja på en människa och en annan människa pga hudfärg. Man får absolut ogilla personer men av rätt anledning, att de gjort en något illa tex, men att hata folk för att de har en annan hudfärg… är inte det enbart ett bevis på att man inte är normalbegåvad?

Det här och mycket annat skit ramlade in på Jimmy Durmaz instagram igår och jag skäms kollektivt för folk som är så vidriga.

Extra intelligent att man använder sitt riktiga namn också.

Men praktiskt eftersom det kommer att polisanmälas 🙂

Ännu bättre att de här jönsarna inte ens har en korrekt svenska..ehhh? Är de verkligen RIKTIGA svenskar då? Mjaaaa.. Dags att gå tillbaka till skolan och lära sig det man uppenbart missat kanske. Och lägga till Vett och etikett, hyfs och respekt.

De här människorna går runt bland oss, ser ut som oss och går inte att identifiera innan de öppnar sina fula trutar och låter rasistiska ord flöda ut. Men de finns överallt. Och det är skrämmande.

Jag ställer mig bakom Jimmy Durmaz till 100%.

#backadurmaz #viärsverige

Och han må ha varit vållande till en frispark i ett känsligt läge, men han är en av elva spelare i laget. En av 22 spelare på planen. Bollen är rund och allting kan hända. Fotboll är en lagsport och man både vinner och förlorar som ett lag. Det är så det funkar. Fattar man inte det bör man inte se på fotboll. Man får absolut bli besviken men sen tar man nya tag.

Om man inte själv befann sig på planen när matchen spelades har man ingen talan, besluten som tas måste ske på millisekunder och reflexer, gör det bättre själv innan du öppnar klagokranen.

Klarar man sen inte av att skilja på konstruktiv kritik och verbala rasistiska spyor så bör man nog ta en allvarlig funderare på om man kanske skulle ta och gräva ner sig nånstans. Med rumpan upp så man kan stå till tjänst som cykelställ. Till och med rasister kan ha en funktion;)

Nä fy fan.

Vi är Sverige. Tillsammans ❤️??

Kommentarer

  1. Suss

    Fruktansvärt att det ska vara så här!
    Blir bara så less att så fort en manlig idrottare/fotbollsspelare får hatkommentarer tas det upp STORT överallt, men många av våra kvinnliga idrottare har DAGLIGEN och under flera års tid tagit emot hot och trakasserier av lika stor kaliber… men detta dras inte ut i media lika stort om än alls…

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej så är det. Inte ok men beror väl även på att just Fotbolls-VM är så himla stort. På så vis är det ju även ett statement inför hela världen att det reageras så starkt:)

  2. selina

    Håller med dig till fullo i det du skriver, däremot förstår jag inte varför du lägger ut en skärmdump på alla vidriga kommentarer. Du bidrar ju faktiskt till att sprida denna skit vidare över Internet nu. Jag förstår att du vill visa hur sketna vissa idioter är och hur de uttrycker sig helt omdömeslöst. Men, till syvende och är du en av dem så ser till att detta får ännu större spridning…

  3. Ulrika

    Det hemskaste är att det ofta är barn som skrivit kommentarerna, där av bristen i språket tror jag. Undrar ibland hur mycket koll föräldrarna har på vad deras barn sysslar med på sociala forum … =(

    1. Yvette

      Tyvärr Ulrika så är det nog inte så.Det ä rotroligt nog mest VUXNA människor som sitter och skriver sådana kommentarer.

  4. Karin

    Läste att någon roat sig med att klicka in på alla profiler på instagram som lämnat kommentarer som ovan, och majoriteten som kommenterat var barn. Eller, unga pojkar i 13-16 års åldern.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det skulle inte förvåna mig och då kommer ju påverkan väldigt ofta från deras pappor / mammor …?

  5. Malin

    Brrrrr jag blir så fruktansvärt förbannad på det här så jag skulle vilja ruska om varenda liten människa som skrivit allt detta till Jimmy!!

  6. Niobarnsmamman

    Rasism är självklart inte okej men jag undrar hur det hade varit om någon med svenskt utseende hade gjort samma sak. Hade det blivit samma reaktion då också? Jag antar det. Men då hade folket måst använda andra skällsord förstås. Jag tycker att man borde sluta med alla sporter överhuvudtaget om det blir så svårt att ta en miss eller förlora.

  7. Jessie

    Carola jag håller med dig i allt, utom en sak! Sluta dra in deras stavningaförmåga! Den har ingenting med detta att göra!

    Min sambo har dyslexi och skäms oerhört för detta handikapp som gör att han knappt använder sociala medier när han ska skriva just för att han inte vill bli klassad som en idiot som behöver gå tillbaka till skolan och lära sig ett och annat!

    Btw skolan har han avklarat med fina betyg och bra utbildning, sin dyslexi till trots!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Stavningen hos icke rasister bryr jag mig inte om:) Men när man skriver ett rasistiskt uttalande så ska tamejfan svenskan vara oklanderlig. Annars faller det på sin egen dumhet, vilket det gör ändå förvisso, men det lägger till ytterligare en dimension av idioti.
      Dyslektiker som är rasister behöver gå tillbaka till skolan de med, för vett och empatistudier.
      Jag kan bara anta att antalet dyslektiker inte ökat lavinartat de senaste tio-femton åren, men däremot har stavningen och användandet av språket försämrats som sjutton. Icke korrekt grammatik är vardagsmat i alla tidningar, sociala medier och skoluppgifter. Jag tycker det är förskräckligt. Har man dyslexi så har man. Har man det inte ska man stava korrekt. Och nu menar jag inte när
      Autokorrekt bråkar med en, eller man gör nåt annat ibland, för det händer alla mellan varven ?även mig alltså 😉
      Jag skulle aldrig klassa någon som
      Idiot pga enbart stavningen, men som sagt – uttalar man sig rasistiskt så ska den vara felfri.

      1. Haakon

        Jag har all respekt för dyslektiker. Men när folk skriver rasistisk idioti så är det ju lätt att tro att det inte handlar om dyslexi utan puckon som lever i sina bubblor och aldrig haft intresse/förmåga att lära sig folkvett eller något annat.Så jag håller med dig, Carola. Jag tror även att dyslektiker som vill ”rikta skarp kritik” ber någon annan korekturläsa, precis som vi icke-dyslektiker ofta gör för att det bor en Stavfels-Nisse i oss alla och man blir lätt hemmablind på sin egen text. Sen är det som du skriver, skarp kritik är en sak, rasism något helt annat. Vad som är intressant är att personer med invandrarbakgrund får ofta så gärna representera Sverige så länge de gör det bra. Men begår de misstag så heter de plötsligt ”djävla invandrare” av mystisk anledning. Jag skulle vilja skapa en panel med Zlatan, Silvia, Henke Larsson, Durmaz etc. och låta dessa ha en verbal debatt mot rassarna. I vilket ämne som helst och jag tror ändå att ”panelen” skulle vinna. Även fast de är ”svenskar på nåder” som man kan anta, när sådant här uppdagas. Bra av dig att skriva om det, Carola. Nog så viktigt att visa sin ståndpunkt.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting