Shopping

Det här med att tänka på miljön:)

Innehåller reklamlänk för Matsmart

.

Jag sitter ute och har det bra:) Datorn är för en gångs skull kompatibel med ljuset och värmen, så den fick haka på ut. Jag har ett knöligt stycke att ta mig förbi i min fantasyhistoria så det gäller att ta tillvara på varenda möjlighet att skriva. Jag läste att Stephen King skriver ett visst bestämt antal ord per dag vare sig han vill eller inte…eller var det nån annan? Hm, jaja, nån sån där riktig författare iaf;) Eftersom vi gjort en grupp efter att skolan slutade där vi sätter deadlines så känns det som att man har en prestationspress på sig, och därför försöker jag anamma det sättet.

För övrigt fick jag VG i Fantasykursen:) Kunde varit MVG såklart, men med tanke på att det var min första universitetskurs och jag inte fattade ett skit vad som förväntas av en så är jag mycket nöjd:)

Jag tycker fortfarande att det är väldigt kul att jag varit så anti mot just Fantasygenren, liksom avfärdat den som något för nördar och lite mindre vuxna människor…ehh, en klockren beskrivning på mig själv för övrigt;) För att sen plötslig inse att hoppsan, det mesta jag läser är visst fantasy, och det är fantasy och scifi jag föredrar i filmväg:) Som Jurassic World, Avengers och Twilight… Men godmorgon Sherlock;)

Samma med deckare, fy farao vad tråkigt…och vad läser jag? Tja…rätt mycket deckare. Suck, ibland funderar man ju över sin egen IQ;) Men, jag är heller ingen genremänniska. Jag placerar inte saker och personer i fack eller genrer utan allt är flytande, så egentligen kanske det inte är så konstigt. Jag har liksom bara inte kategoriserat det jag läst. Skitsamma, Fantasy är svinkul att skriva! Och svårt eftersom jag inte är en inbiten fantasyfantast. Men vafan, jag lär mig på vägen:)

.

Nog om det.

Jag behöver inte fundera på varken IQ eller EQ när det gäller miljö, speciellt inte i form av att själv spara pengar samtidigt som man gör en miljöinsats. Där är jag helt supersmart:)

Matsmart 🙂

Jag beställer minst två gånger i månaden från Matsmart. Ofta för runt en femhundring, ibland mer. Sist fyndade jag Isabella Löwengrips hudprodukter för ingenting, och idag köpte jag skafferigrejor – konserver och sånt, och så lite kakor och godsaker:)

Vissa av mina barn är skitlöjliga med utgångsdatum och vägrar använda saker som ”gått ut”. Deras ständiga fråga ”Har den här gått ut??” besvaras alltid med ”Näe? Den har inte gått nånstans vad jag kan se?” 😉 Hehe I am so funny:)

Jag berättar och tjatar om hur hela produktionskedjan är till absolut ingen nytta, tvärtom bara belastat vår natur och de börjar så sakteliga fatta:)

För så är det ju! En vara som producerats, fraktats och lagrats i butik för att sen kastas är en oerhörd påverkan på vår jord, till absolut ingen nytta. Värdelöst. Jag har alltid ögonen på span efter varor med lite sämre datum när jag handlar även i butik och köper ofta tex grädde som passerat Bäst före-datum. Ännu mindre bryr jag mig om konserver. Jag menar om det är en hållbarhet på två år, och  BF-datum passerats med två månader…jag har aldrig varit med om att det varit dåligt. Jag har konserver längst bak i skåpen som gick ut för flera år sen, och ja jag använder dem:)

Matsmart köper in överblivna varor och säljer dem med ofta väldigt stor rabatt. Vad som finns varierar såklart och därför gör man klokt i att ta för vana att kika in ofta. Jag har handlat suverän matlagningsgrädde, men den är slut nu, och vad som är värre, eller egentligen superbra:) är att den bredbara Malterserkräm jag hittade är slut. Den var inte alls bra för min karaktär 🙂

Jag vet att en del av er reagerar på frakten, och ja visst kan den kännas lite surt, men å andra sidan så är det ju inte direkt ett brev man skickar utan en låda. Det kostar ju mer:) Jag tycker det är värre med företag som har superhög frakt på pyttesmå saker, som när Patricia beställde gelé till naglarna exempelvis. Från Matsmart hämtar jag ut en STOR låda varje gång och frakten ligger på 49kr för den:) Det kan jag leva med, speciellt med tanke på att jag oftast sparat in runt det dubbla mot vad jag handlat för.

WIN WIN är något jag ofta säger, och Matsmart är det i allra högsta grad!

.

Nu har jag pausat nog från min historia, jag kom inte direkt förbi det krångliga partiet av att beställa varor, men skam den som ger sig, på´t igen bara:)

Vi hörs senare ikväll igen!!

 

Kommentarer

 1. M

  Vore bättre affärerna själva tog hand om ”utgångna” varor och sålde ut dem direkt i butik. ( några få gånger inträffar det faktiskt )
  Då tror jag de själva skulle skärpa till sig över sitt sortiment också och inte beställa hem för mycket av det de inte säljer så mycket av.
  På det sättet skulle man spara in lite transport också. Vi kunder köper billigare direkt i affär ISTÄLLET för att det ska fraktas tillbaka och sen fraktas till oss.
  Sen tror jag lite lite lite grann att risken finns att man köper på sig sånt man egentligen inte behöver, t ex kex, chips osv. Hade jag tänkt köpa i affären hade jag gärna gjort det till billigare pris men inte genom att sitta hemma och beställa.
  Man kan vara smart på olika sätt och det matsmart och du gör är bra! Till 100 %, men låt butikerna sälja billigt direkt är ännu smartare.
  Eller som Lidl gjorde efter jul. Ge bort kakorna gratis.

  1. familjenannorlunda

   Ja, men tills dess – handlar jag på Matsmart 🙂 Jag har rätt bra koll på vad jag behöver kontra Villhöver , så jag handlar inte på mig massa skit:)
   Och köper så mkt jag kan när butikerna sätter ut varor med kort datum, men då ska priset sänkas rejält också 🙂

   1. M

    Nu förstår jag ju att du som influencer har vissa fördelar av att reklama för Matsmart, konstigt vore det annars.
    Men tänk om alla influecers ( vilket jäddra namn förresten ) tänkte ett steg längre.
    Vilken makt ni skulle ha ! Vilken påverkan ni kunde göra !
    Tex, ta COOP. Ett företag som går med förlust men ändå bygger ut och bygger om, , tänk om ni kunde skriva att de kunde sluta vara dyrast i Sverige på livsmedel och låta ALLA sina butiker ha samma priser, DET vore nåt det och skulle betyda nåt för alla konsumenter.
    Matsmart HAR mycket men inte precis de dagligvaror min och många andra familjer behöver. Inte har alla tid att sitta vid dator / telefon och klicka heller.
    Därmed mitt sagt om detta även om jag förstår att du som betald av dem har mer att säga.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing