OkategoriseradeVardag

Utekväll och vindsröj:)

Innehåller reklamlänk för Matsmart

.

Godafton så här i slutet av juni. Hua det går snabbt nu!

Igår roade jag mig först med att åka till Lidl för att handla lite, en grenklippargrej och jeansshorts 🙂

Sen vidare till Biltema där jag shoppade PH sänk och PH höj, långtidsklor och flockmedel och PH-stickor och fan och hans moster. Som sagt, jag hade glömt vilket jäkla jobb det är med pool:)

Efter det Citygross för matshopping. Lovelia var med som min sidekick och hjärna. Dvs hon får komma ihåg det jag glömmer 😉 Med andra ord så tjatade hon ”quornfärs, quornfärs, quornfärs” hela tiden. Jag gillar inte quorn speciellt mycket, men det är till Patricia. Ja, vi kom ihåg det:)

På väg hem plingade det till i mobilen att mitt paket från Matsmart kommit till ICA.  Bara att svänga in och hämta. Jag vet att de har rätt trångt i paketrummet och lådorna från Matsmart är rätt stora och tunga så lika  bra att försöka hämta asap.

Hemma sen så överlät jag uppackningen åt kidsen, och svidade om till fulkläder för att greja med klor. Det bleker ju rätt frisk så jag försöker undvika att ha annat än kläder jag inte är rädd om. Jag mätte PH och klorhalt och det första låg perfekt medan det andra var lite lågt, så justerade det efter bästa förmåga, samt plockade upp ett sjuttiotal körsbär, eller vad det nu är. Trädet som står vid poolen är nog inte körsbär, men kanske klarbär eller bigarrå eller nåt. Skitsamma det är ätbart:)

Håvade upp schersminblad och en och annan geting som var törstig.

Käkade och duschade för att sen göra mig klar för att gå ut och träffa kompisarna.

Jag erkänner att det känns märkligt att få skjuts ner på stan av Patricia:D men det är väldigt trevligt.

Mötte upp syrran och vi gick till BJ där de hade Soultrain. Nåt 40+evenemang mellan klockan 17-22….sen ska tydligen 40+ gå hem och sova;)

Träffade på killarna rätt omgående och stod sen och försökte snacka, det är hög musik så det gick sådär. Vi hade  biljetter till Teddybears som skulle spela på Flustret så vid nio traskade vi dit. Det stod att de skulle gå på scen 21 men som vanligt så stämmer inte det. Och ja, jag blir less;) Säg en tid för bövelen, så man vet:)

Det var kallt igår kväll. Efter att tappert ha stått ute en stund gick vi in och värmde oss, och snackade vidare. Så klev de på då. Teddybears. Jag hade noll koll, absolut noll koll. Att de spelade i björnmasker var för mig totalt obegripligt, men visst..

Med lysande röda ögon;) Jag kände igen det mesta, behövdes ingen koll här inte.

De spelade väldigt kort. Sen klev de av. Och kom aldrig tillbaka. Nähä? Jag har bara varit på en lika kort spelning och det var med Nordman, som körde några låtar, klev av, och klev på igen för sen att köra samma låt igen…pinsamt dåligt, men alltså de har ju inte mer material. Det har de här snubbarna, så ja det var fan uselt kort.

Bra, men kort.

Vi var kvar en stund, några droppade av för att ….tadaaa gå hem och sova;) Vid elva, men så jobbar inte jag. Jag sover på lördagmorgon i stället;) Vi fyra gick vidare till Domtrappan, för att dricka fin-öl och satt kvar där tills de stängde. Mina bussar gick som vanligt inte när man vill åka dem:) Alltså förklara för mig planeringen här. Uteställena stänger 24,01, 02 och 03. Varför går inte bussarna hem typ kvart över? De går från samma ställe, och man tar sig enkelt dit på en kvart. Nämen i bästa fall kan de gå fem över halv… Jag vidhåller min konspirationsteori att de är i maskopi med taxibolagen och får procent på folks taxiresor. Häpp:)

Syrran cyklade och jag bestämde mig för att promenera hem. Det är runt sju kilometer och urtrist väg, men det är något visst med att traska hemåt när natten är ljus och övergår i morgon med fågelkvitter och soluppgång:) Månen var stor och fin och jag var pigg och fräsch och hade musik i lurarna.

Jag hann gå i tio minuter så messade Corrinda: ”Vill du ha skjuts?” 🙂

Jag tvekade lite, hade ju ändå spetsat in mig på en powerwalk där, men det var aningens kyligt och blåste på gärdet så jag tackade ja. Om det känns märkligt att bli skjutsad till festligheter av sin dotter så är det inget mot vad det är att bli hämtad:D

Hon och Marcus hämtade upp mig och jag ångrade mig inte alls. Supernajs med skjuts.

Käkade lite, fixade lite, läste lite och så småningom kröp jag i säng.

Vaknade i morse av att hönorna kacklade halvt ihjäl sig;/ och låg sen kvar länge och surfade, spelade Wordfued med Janelle, och funderade en stund över vilka de här stiliga snubbarna var som jag hade bland bilderna från igår kväll?? Tänkte att det kanske var något som en av killarna tagit?

Jaha:) Det var en screenshot från Alice Coopers instagram som jag fick skickad till mig igår kväll:) Synd:)

Jamie skulle på kalas och Patricia skjutsade och hämtade honom.

Själv svidade jag på mig jobbarbrallor och åkte hem till mamma och pappa.

De håller på och byter tak på huset och då står det en container där som vi tänkte utnyttja. Finns massor av saker på deras vind:) Och så hade de dammsugit upp en strumpa i centraldammsugaren som fastnat… och nåt rör till den hade lossnat inuti en vägg som vi måste riva lite på.

Hejsansvejsade på en jobbgubbe när vi kom och sen rev vi lite på väggen innan jag klättrade upp på vinden för att greja där. När jag öppnade luckan upp fick jag solen i ögonen:D Haha det fattades ju delar av taket där de höll på att byta brädor. Svinbra för så fint lyse har man aldrig haft där uppe.

Stoppet visade sig sitta i själva slangen från dammsugaren, så efter att jag tagit loss den och pillat ur strumpan skickade jag ner den till syrran som städade ur den ordentligt.

En av killarna, en svincool rackare, stack in huvudet och hejade och sen frågade han om jag möjligtvis hade en hammare han kunde få låna? Han hade sabbat sin;) Jag skickade upp en till honom och ångrade mig sen eftersom det hamrade rätt ordentligt precis ovanför huvudet på mig;)

Men jag kände mig helt klart delaktig i takbytet;) Egentligen borde jag ju klättrat ut till dem på studiebesök så man lär sig hur man gör, lägga tegeltak har jag aldrig gjort, men jag hade annat att göra. Som att hitta gamla skolpapper. Att jag gillade att skriva redan i tvåan det märks ju:)

Och vad sägs om den här, vilken åtta-nioåring vet vad Kontera betyder?

Stavar inte helt korrekt men vafan, nästan:)

Och detta då….en Händelsebok.

Mina barn hånade mina tecknade hästar?? Och ryttaren…Som om de är så jäkla bra på att måla då:)

Jag gick bara i ettan eller tvåan.Jag tycker det är snygga bokstäver i alla fall:)

Och kanske är det inte så förbannat konstigt att jag är allergisk mot matte efter att ha tvingats ha den här boken. Man slår upp en och anfalls av shitloads av siffror….gosh.

Nej jag gick inte i skolan på artonhundratalet….men väl sjuttiotalet.

Kolla detta då, det måst ju haft något med invandringen att göra. Ett samarbete mellan Invandrarverket och ett förlag.

Av Inger och Lasse Sandberg ju:) Nästan kult.

Kanske skulle behövas ett nytt sånt här initiativ? För att få bukt med lite hat i vårt samhälle.

Jag hittade ett herbarium också! Som jag har starka minnen från när vi gjorde:) I tvåan, på Uppsävjaskolan där mina unnar går/gått. Förvånansvärt bra tejp för att ha suttit där sen stenåldern. Förvånansvärt bra skick på löven med.

Förvånande att jag ens visste vilket löv som var vad…men jag kommer specifikt ihåg Oxeln. Idag har jag absolut ingen koll på löv. Gröna löv = fina löv. Bruna löv = vinter. Typ:)

Jaja. Vad ska jag göra med det här nu då? Kasta mest troligt.

Vi vek ihop massa kartonger och bar ner massa gammal elektronik och annat skräp, som vi sen inte alls lade i containern utan i pappas bil som vi sen körde till återvinningen med.

Barnen messade och ringde om vad jag behövde köpa till middagen, och vi gav oss och fortsätter i morgon:)

Sånt här tycker jag är kul, röja och sortera. Om man har tid och lust vill säga. Och allra helst hos nån annan;)

När jag kom hem så möttes jag av Jordan och Jamie, iförda gummihandskar, städandes på lilla toan.

Jamie skurade toaletten.

Jordan handfatet och spegeln.

Barnarbete när det är som bäst:)

Patricia är suverän på att sätta de mindre i arbete, de får skrubba stolar och fläckar på golvet och plocka skor i hallen och sånt där. Älskar att hon är arbetsledare:)

De hade gjort pizza till middag. De har billiga pizzakit på Citygross igår, med kort datum, som den överblivna köttfärsen sen igår passade utmärkt på.

Jag hade bara att sätta mig vid dukat bord och äta:)

Underbara ungar:)

Sen tog orken slut. Jag har bara dragit igång reningsverket på poolen, och slötittat på sista biten av matchen mellan Portugal – Uruguay, där Ronaldos Portugal  åkte ut. Ungarna ockuperade TV: n så jag missade det mesta. Även Argentina -Frankrike missade jag, då hjälpte vi mamma och pappa. Men det är viktigast att se Sverige:)

Nu ska jag stoppa kidsen i säng, de har visst umgänge i morgon. Det är verkligen inte helt enkelt att planera när umgänget bestäms av någon som inte pratar med en…det blir liksom som det blir. Men då kan jag ju hänga hos päronen och sen träna så det blir bra:)

Sen tror jag de skulle umgås måndag och tisdag. Tisdag är toppen eftersom jag då ska se fotboll på stan, och är utsedd till bordspaxare:)

Onsdag åker vi till husvagnen tror jag, efter att jag fått nya fina fransar av Dau och sen beror det på matchresultatet när vi kommer hem. Går Sverige vidare är det match på lördag så då åker vi hem, annars stannar vi ett tag.

Ja jösses denna fotboll:D

Men nu, kids i säng!

Vi hörs snart:)

Kommentarer

  1. Johanna

    Hejhej, lite nyfiken blir man ju på de här killarna ni träffar. Är det någon som är lite mer intressant för dig?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting