Okategoriserade

Har ni handlat från Nordiska Rum?

I samarbete med Nordiska rum

Jag letar lite inspiration för att göra om både här och var hemma. Jag har egentligen inte tid, och definitivt inte någon färdig plan, men eftersom jag känner mig själv så vet jag att det kommer medan jag surfar:) Sen vänder jag runt all inspo i huvudet några varv innan jag får ändan ur och påbörjar..i bästa fall:)

Främst så är det vardagsrummet som måste rustas helt, men även Robbans rum, och så småningom Lovelia och Trixies rum. De delar på en stor gillestuga med rejäla fönster, som bara har den nackdelen  att det blir knöligt att göra två rum av den, så där ligger fokus på olika sätt att dela av med möbler edyl. Och mitt sovrum. Men allt hänger dessutom på lite rockader av allt möjligt. Datorer som ska ha ett annat ställe, garderober som ska byggas om, bokhyllor som ska bytas och tak som ska rivas…lite för stora projekt för att dra igång bara sådär.

Nu fick jag ett tips om den här sidan Nordiska rum som har inredning och möbler .

Jag fastnade länge:)

Min soffa är i akut behov av att bytas ut, det har jag sagt länge, och det blir liksom inte mindre akut  med tiden;) så därför började jag kika på soffor

Den här rosa hörnsoffan är ju lite av en dröm:)

Nej kanske inte en släng-dig-i-soffan-och-slappa-soffa:) men jag gillar att det är hög rygg. Jag sitter ju nästan alltid och jobbar/pluggar/skriver i soffan och har en ständig gamnacke för att ryggstödet är för lågt. Jag tror i och för sig att barnen kanske inte skulle gilla den…? Och den är lite för stor, men den fanns i mindre ( och större) varianter. Tror jag.

Ska man ha en mer soft soffa så gillar jag den här grå.

Dels för att jag älskar den grå färgen, men även för att benen gör att den ser ut lite som en 50-60-talssoffa:) och såklart att jag tycker den ser bekväm ut.

Men i så fall måste jag absolut ha en fåtölj med högt ryggstöd…ja, det är kanske så tankarna går mest faktiskt. Just nu så känns vardagsrummet som det rum som är enklast att fixa, men samtidigt dyrast;) Jag vill byta ut soffa, fåtölj och bokhyllorna. Ja förutom att det ska målas/tapetseras då…och att det är ett spänntak som jag inte har en susning om hur det ser ut under. Eller hur svårt det är, men alltså…hur svårt kan det vara? 😉

Till mitt sovrum har jag funderat kors och tvärs och fram och tillbaka hur många gånger som helst. Där ska garderoberna få skjutdörrar över en hel vägg, och sen behövs nya tapeter. Jag behöver mer förvaring där inne och nu undrar jag om nån av er har en sån här kontinentalsäng med förvaring ?

Är det bra? Enkelt?

Ramlar alla sängkläder ihop i en stor knöl i mitten om man öppnar såhär?

Supersnygg färg, återigen grå, men det är verkligen en färg jag gillar. Enkelt, klassiskt och så lätt att kombinera med ungefär allt:)

Egentligen vill jag inte ha den där klädda gaveln, för jag kan inte riktigt tycka att det är helt fräscht. Men, så har jag både barn, hund och katt i sängen också 🙂 Jag tycker det är supersnyggt, det är bara min väldigt praktiska, och lata, sida som talar. En ny säng måste jag ha inom ganska kort, jag ligger inte bra i den jag har nu, har aldrig gjort. Men den syns mindre än en soffa så jag kommer med all säkerhet köpa soffa först, har jag legat illa i nio, tio år så spelar ett eller två år till ingen större roll;)

Jag hittade en väldig massa snygga saker på Nordiska Rum, och de har fri frakt,  fri retur och 365 dagars öppet köp. Det är himla bra:)

Jag är inte så bra på inredning och att se vad som passar bra ihop, och kanske är det för att jag mer är intresserad av att det är praktiskt och bekvämt? Men samtidigt så älskar jag att bläddra i inredningsmagasin och att surfa på sådana här sidor och då minsann så har jag massa idéer om hur det ska vara. Men sen ska man omsätta det i praktiken och då vinner det praktiska:)

Här tycker jag att jag fick båda delar, massa inspo till vettiga priser.

Har ni kikat in på Nordiska Rum? Gillar ni? 🙂

Nu ropar Doris…om man ska vara snäll:) Hon står och tokskäller på något, tror det är en skalbagge som irriterar henne. Hon ser superkul ut när hon hugger åt alla håll och kanter efter skalbaggarna, de där grönskimrande stora rackarna. Undrar vad hon skulle tycka om hon verkligen råkade fånga en?

Jaja, det lär aldrig hända:D

Vi hörs lite senare!

Kommentarer

  1. F

   Hej!
   Har du fått det du beställt? Är sugen på ett matbord därifrån, men har tyvärr tidigare åkt på oseriösa företag och förlorat flera tusen.

 1. Jenny

  Bäddar du med täcket runt bäddmadrassen alt ett tunt madrasskydd så ”låser” sig sängkläderna fast o hänger kvar. ?☀️?.

 2. Tess W

  Visst är det kul med en soffa men jag tycker att du ska ta hand om dina barns helt underbara mamma så hon mår så bra som möjligt! Köp en ny säng till DIG först! Sömnen är otroligt viktigt speciellt om man är ensamstående. Vilken smart säng! Har ingen erfarenhet av den men verkar praktisk. Stora kramar Tess W

 3. M

  Vad menar du med ”inspo”.
  Om det är inspiration du menar borde det väl heta ”inspi” ?

  Carola: Ja, men nu är det mer den engelska versionen Insporation som man använder på internet:) Och då blir det Inspo:)

   1. familjenannorlunda

    Japp and then we have insporation 🙂
    Det är kanske ett blogguttryck vad vet jag, men Inspo är vanligt förekommande iaf.
    Jag är mkt väl medveten om både vad det heter och hur det stavas:) jag lovar.
    Låt mig bara skriva som jag vill ??

 4. Fia

  Angående taket, vi har haft spänntak i hela huset. Håller på att byta ut ett rum i taget, bara att skära ner och kolla av så att det är rakt. Sedan upp med panelplattor om man vill göra det enkelt för sig, finns både släta och med frästa panelspår ?

 5. Anette

  Äger du huset själv nu? Det är ju inte så rättvist att du ska bekosta alla värdehöjande renoveringar om exmannen fortfarande äger en del av huset.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing