Okategoriserade

Bra med eget fotbollslag:)

Igår var det fredag, och tacos 🙂

Eftersom vi anpassat oss till värmen och numera äter väldigt sena middagar så satte vi oss till bords vid 20-20.30 nånting.

Perfekt för då kan vi åka och bada några timmar på eftermiddagen. Jag frågade barnen om de tyckte det var för kort, vi brukar kunna hänga på stranden hela dagar, men det var super tyckte de. Då hinner de annat också:)

Jag hämtade ju mina föräldrar på Arlanda, de var lite sena och jag tidig så det blev lite väntan. Jodå jag kollade innan jag åkte att de var i tid och det var de då. Jag kanske måste förtydliga det jag skrev igår om att hämta och lämna förresten 🙂

Det är verkligen inga problem! Att köra till Arlanda tar typ 20 minuter från dörr till dörr. Ska man ta flygbuss måste man först ta stadsbuss in på stan så den totala restiden på det är över en timme, långt över. Att krångla med det med stora bagage och kanske vara lättklädd mitt i vintern för att slippa ha med tjocka jackor, det är inte kul. Det tycker ingen av oss, alltså hjälps vi åt för att det ska bli så smidigt som möjligt för alla:)

Det handlar om att Ge och Ta. Jag får skjuts, jag skjutsar. Även om det ibland innebär uppstigning klockan fyra på morgonen. En annan gång är det jag som ska åka vid en okristlig tid på dygnet.

Det här är vad Familj är, eller Ohana för det behöver nödvändigtvis inte vara blodsband inblandat:)

Att hjälpas åt så att det blir smidigast möjligt. Att jag kör 20 minuter till Arlanda för att hämta nån, eller de ska vänta på bussar och krångla med byten, eller åka svindyr taxi.. för oss är det inte ens nåt val. Man ställer upp.

Samma med att hjälpa folk flytta, hjälpa till när det krisar, finnas som avlastning. Kanske är det inte det roligaste alla gånger men man gör det för folk man tycker om.

Det sitter i ryggmärgen, är nedärvt och kommer med uppfostran. Jag vet inte 🙂

Men jag vet att jag ALLTID kan lita på att få hjälp av min familj.

Och då är det väldigt enkelt att göra samma sak tillbaka:)

.

Nåväl. Janelle och Simon kom, och fast vi saknade Novalie som är på konfirmationsläger, och Patricia som var hos Simon, och Robban som var med kompisar, så kändes det som vi var rätt många. Syrran handlade igår medan jag låg på stranden så inte ens det behövde jag göra.

När vi ätit klart satt vi och snackade och kom in på blodmånen som skulle vara igår, den längsta månförmörkelsen på …? Massor av år:) 124 kanske?

Den skulle synas 21.30 och klockan var kvart över nio men det är för mkt skog åt det hållet. Plötsligt hade vi bestämt oss för att åka ner till IP och kolla, så snabbröja bort på bordet, fixa kaffe i termosmuggar och så drog vi.

Nån var smart och tog med en boll.

Nån är jättetjock

Janelle är så less på att vara gravid nu. Men bara några veckor kvar:)

Hon har foglossning och mår allmänt illa av värmen men håller ändå humöret uppe:)

En fråga! Om man har ett babyskydd med bas, och fäster basen med Isofix, visst klickar man bara i babyskyddet sen? Alltså inget bilbälte.

Så var det på de jag haft men det är ett annat märke. Det medföljde en inte så bra beskrivning;) De ska åka och visa upp det på butiken de köpte i, men ni vet säkert 🙂

.

Ja, eftersom det var tråkigt att bara sitta och vänta på månen som inte alls syntes, så började vi spela fotboll.

I olika varianter av Foppa och sandaler men det gick ju bra ändå. Jag spelade som aningens yngre;) jag var runt 12 när jag opererade knät, ingen skada utan en åtgärd av annat, och sen fick jag inte börja igen sa läkaren. Vid varje återbesök så frågade vi och fick svaret att det inte var lämpligt. Efter nåt år så ifrågasatte mamma varför i hela friden inte?? Det var väl läkt ordentligt vid det laget?

Jo läkt var det, men eftersom fotboll var en så skadefylld sport så avrådde han visst alla. Men vafan ?

Att komma tillbaka när man är 13 och laget tränat på högre nivå och utvecklats massor under ens konvalescens.. och försöka skaffa tillbaka sin plats.. det var inte görbart. Jag hade säkert slutat ändå eftersom det var massa annat som drog men eftersom jag inte fick välja själv så känns det såklart som jag missade chansen att bli minst lika bra som Zlatan 😉

Jag var en bra back:) Rensade finfint framför målet, sköt hårt, och var inte rädd för att gå in i närkamp.

Nu för tiden så utklassas jag av Jamie ?

Men kan fortfarande skjuta hyfsat och närkamp med en mini är inte så farligt, värre med Corrinda och Simon;)

Vi spelade säkert nån timme. Jättejobbigt! Bästa träningspasset på länge 🙂

Sen kom ju blodmånen !!

Molnen skymde den och inte var den så värst röd heller men vi såg den!

Inte ett dugg häftigt. Men folks bilder på instagram och på nätet är desto ballare:)

.

Vi gav oss och åkte hem, och syrran och jag tog en lång promenad med Doris. Det var superskönt ute och vi gick och gick. När vi sen kom hem så åkte hon hem och jag röjde köket. Trodde klockan var kanske 23.. helt korkat eftersom vi kom hem från IP vid 23.15;)

När jag kollade så fick jag blinka och kolla igen … va? Halv två???

Okey ” Ungar! Gå och lägg er!”

?.

Bra morsa 🙂

Men vi har kul i alla fall:)

Jag ser fram emot fler fotbollsmatcher, fatta att vi med alla respektive och så får ihop så vi kan spela två lag mot varandra:)

Inga fulla elvamannalag än, men det kommer. ?.

.

Nu är det mulet ute men kvavt. Jag har massor att göra idag, det ska städas och tvättas och fixas överallt. Man får passa på. Vi siktar på husvagnen nästa vecka och har en massa som behöver göras innan det:)

Vi Hörs snart!!

Kommentarer

 1. Tina

  Va förbannad jag blir över en sån kommentar, om din fina vänskap
  med dina föräldrar!! Ordet Familj existerar inte på den idioten.

  Du är en helgo mamma, ni verkar ha så kul och gött ihop:)

  1. Emelie

   Haha, snacka om att jag inte tänkte alls där.
   Inget bälte behövs ju med isofix ?
   Ursäkta onödig kommentar ?

 2. Anonym

  För att vara så gammal så verkar du inte ha lösgjort dig från dina föräldrar utan verkar vara mycket beroende av dem.

  1. familjenannorlunda

   Haha va?? Så att ha en nära kontakt och hjälpas åt är fel ? Glöm det. Du är bara avundsjuk eller nåt annat negativt. Jisses vilken korkad kommentar, den hamnar nog på Topp tio genom åren?

 3. Stina

  De första babyskydd funkar också att montera med bälte om man ex ska åka med i nåns bil som inte har isofix-fästen. Himla bra att det går med båda.

 4. Malin

  Hej! När det gäller babyskydd har du helt rätt, man fäster basen i isofixen i bilen o sen klickar du bara i babyskyddet ? hur smidigt som helst ???

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing