ÅrstiderHusvagnenOkategoriseradeVäder

Översvämningarna i Uppsala:)

Innehåller reklamlänk för Matsmart

.

Den här dagen har kanske inte gått till historien som den mest kreativa, produktiva eller ens roliga dagen. Jag hade huvudvärk när jag vaknade, och den har sällskapat med mig hela dagen. Kanske därför ni får så många inlägg idag jag mår bäst liggande i soffan;)

Men, jag släpade mig i alla fall ut i köket och tog tag i min kyl. Den var liksom full av vatten, lite överallt om man så säger. Allt var fuktigt, och inte lite heller, nejdå det var stora droppar på allt. Kondens. En härlig bieffekt av att barnen gärna och ofta öppnar dörren. Och sen glömmer att trycka till den så den står på glänt. Mjölkpaketen börjar luckras upp i botten, och tja…alltså det måste göras. Ju mer kondens ju ännu mer kondens skulle man kunna uttrycka det. Inte ett dugg korrekt svenska, men lät kul i mitt huvud;)

Jag har dessutom två lådor från Matsmart som ligger på Ica och väntar, så det var läge för en utrensning av gammalt skit. Nu gör jag det nån gång i månaden så det är inga stenålderslik direkt där inne, men shitloads av matrester i en salig röra.

Jag har plockat ut allt, torkat av, skurat av alla hyllor och kastat massor. Jag bryr mig ju inte om BF-datum utan luktar och smakar på sakerna, men nu åkte en del som nog var helt ok. För att det stått öppet ett tag och för att det varit så in i bänken varmt att det känns som saker blir dåligt snabbare. Och alla dessa förbannade skvättar! VEM blir lycklig över en kvarts matsked mjölk tex?

Nu blev det ganska tomt där inne, jag måste åka och handla färskvaror i morgon, och så kommer det massa bra varor från Matsmart som sagt:) Jag älskar för övrigt deras mail!

 

Man känner sig liksom lite bättre:D

När jag var klar, så proppade jag i mig ännu mer huvudvärkstabletter, och lagade middag. Superavancerad. Eller inte. Jag röjde en del i frysen med, eller håller på att försöka få slut på alla de här förpackningarna med för lite mat för att vara tillräckligt till hela familjen. Hittade tre paket pulled chicken, som åkte in i ugnen och serverades med pasta och även kikärtspasta. Den senare kommer faktiskt från Matsmart den med, jag har kikat på den på vanliga affären men tyckt att den var dyr, men så hade de den för typ en tia eller så. Alltså, den var inte så god:D Tämligen smaklös men det tycker jag att vanlig pasta är med, lite nyttigare är det kanske? Jag köpte en gjord på ärtor och den däremot tyckte jag om, efter att ha kommit över chocken att det smakade just ärtor;)

Kidsen älskade pulled chicken idag. Konstigt det där, men ibland är det tydligen det minst goda de någonsin ätit, och ibland supergott.

.

När jag som bäst röjde i kylen förresten så ringde mobilen. Jag svarar sällan på okända nummer, är dödsless på alla försäljare…men idag gjorde jag det. Lät trevlig dessutom:D Inte illa va?

Tur det för det var från campingen. Jag fick hjärtat i halsgropen när hon presenterade sig, och sa att hon ringde därifrån. Direkt såg jag framför mig hur hela förtältet kraschat och vagnen vält och ….tja katastroftänket gick igång direkt. Hon sa att de fått värsta regnovädret och att min taklucka varit öppen. Ja, Patricia kom på det igår när det regnade som värst här, att hon glömt den. De hade tryckt igen den utifrån men visste inte hur mycket vatten som kommit in. Hon undrade om jag hade en nyckel gömd, och om jag i så fall ville att de skulle kolla inne.  Åhhh, men ja tack snälla ♥ Jag talade om var nyckeln finns, egentligen skulle man inte ens låsa, vill nån in så är det bara att rycka till så går dörren upp, det är inte direkt murade väggar;)

Hon messade lite senare och sa att det varit lite blött inne, men att de torkat upp det. Alltså, jag är så tacksam. Jag älskar Norbergs camping:) Tänker ha min  vagn kvar där för evigt:) Förra året fixade de mitt förtältstak som samlade vatten eftersom det inte var uppsatt ordentligt, och i år detta. Det känns väldigt tryggt.

Här i Uppsala regnade det ju lite igår, som jag sa tidigare. Det blev ett nytt badhus vid centralstationen. Patricias kompis skickade film på när hon tog sig igenom här, vadandes i vatten upp till låren.

Bild: UNT

Rulltrapporna kanske inte funkade;)

Bild: UNT

Och den här såg ni ju förut, men den är så kul så ni får den igen:)

Bild: ingen aning.

Och så här såg det ut i rörliga bilder. Alltså det är helt galet:)

Jag säger bara att när naturen bestämmer sig för något då har man inte ett skit att sätta emot. Mother Nature strikes back. Skogsbränder, skyfall, stormar, tsunamis. Vi tror att vi bestämmer, men faktum är att vi egentligen bara har att foga oss. Och vara snälla mot vår jord.

VARA SNÄLLA MOT VÅR JORD.

Tål att skrivas med stora bokstäver.

På Doris kvällsprommis sen så hade ett träd rasat över gångvägen, jag vågade inte krypa under för det såg lite ostabilt ut, jag hade ingen lust att bli fastklämd.. och min pool svämmade ju över alla bredder. Jag som nästan fått ordning på balansen i vattnet:)  Nu är det bara att börja om.

Nu ska jag dricka lite mera kaffe, och sen fortsätta att ligga i soffan, det här lågtrycket är inte snällt mot huvudet, och så mår jag lite tjuvens också, som vanligt när det är så här. Tacka vet jag 30+ värme, jag har mått så himla bra! Syrran och jag pratade om det igår, att fast det varit stekhett i sovrummet när man ska sova och vi vanligtvis båda två har svårt för det, så har vi sovit så gott:)

Inte ens svettats liksom, och då är det ju kanon.

Ska se hur det blir när vi kommer till husvagnen…. mina kids är lite förkylda så vi får se hur de mår. Det är alltid enklare att vara skruttig på hemmaplan liksom.

Men vi siktar på att åka ut asap.

NU – slappa:)

Vi hörs snart igen ♥

(Tack för era smakråd!! Jag vill gärna ha fler, älskar att slippa bestämma själv :S )

 

Kommentarer

  1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

    Haha alltså den med folket i gummiring så kul! Men det är hemskt också så klart :(. Inte kul med vattenskador. Det blir dyrt för många kommuner i år. Först snön som skadade vägarna i vintras, och nu värmen som gjort detsamma. Skogsbränder, vattenskador, bönder som får nödslakta och inte fått någon skörd. Det är blir ett högt pris för detta :(. Hoppas någon politiker kan känna att det är ännu viktigare att satsa på miljön, som att ta bort plastpåsar helt och övergå till papper samt att fler gör som mig och köper tygpåsar eller liknade 🙂

  2. Conny

    Det finns ju så mycket teknik överallt nu för tiden. Är det då inte lite konstigt att kyl-, frystillverkarna inte kommit på att sätta in tidvakt på dörrarna. Efter ev viss tid av öppet kunde dörren gå igen. Det skulle nog inte vara så svårt att få till – eller vad tror ni?

    1. K

      Då måste du ju ha en form av fjäderanordning som drar igen dörren med tryck. Jag har alarm som låter när kyl- och frysdörrar lämnas öppna. Det är ok.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting