Okategoriserade

Hemma!

Och jag har sovit som en jävla kratta inatt.😂

Jag konstaterar följande: Jag trivs bäst i öppna landskap, alltså på en camping under lite skabbiga förhållanden. Där man badar i sjön istf att duscha och en hel dag kan gå utan att man funderar på allvarligare saker än om man ska ta en kopp kaffe till. Där jag har de jag bryr mig om på en armslängds avstånd, på gott och ont för ganska ofta är det lite stökigt i skaran. Jag saknar såklart de som inte är med, men med barn är det ju så konstigt att de växer. Och skiter mer och mer i en 🙈. Så det kan gå några dagar även på hemmaplan utan att jag ser dem. Speciellt på lov, det är kompisar, jobb, resor och bara ligga på sitt rum och kolla serier.

Vi har ju våra tacosfredagar❤️då alla försöker komma. Aldrig hade jag kunnat tro att det skulle bli såhär när jag den där dagen för kanske ….? Hm vet ej hur många år? Det var efter att tvillingarna föddes 2000, och innan vi flyttade hit 2006. Säg 12 år då:) Jag gjorde iaf en deal med kidsen – ”ät det jag serverar under veckan UTAN gnäll så äter vi tacos på fredagarna. ”

Jag har svurit så många gånger över tacos, men att hela familjen samlas, med respektive, och ibland kompisar, det är guld värt.

Att det skulle bli en så befäst tradition kunde jag inte tro men med facit i handen så är jag superhappy :).

Konstaterande nummer två: min säng hemma är inte bra. Synd bara att det där med att köpa säng är asjobbigt i alla led. Att välja – skitsvårt, och även om många har några månaders ångerrätt / bytesrätt så hjälper det inte mig:) Jag har liksom inte hunnit känns efter på några månader. Och, jag orkar verkligen inte börja om..🙈

För den delen, har ni någonsin lagt er i en galet oskön säng i butik? Allt är ju liksom bekvämt. Speciellt om man gått runt ett tag och har ont i rygg och fötter;) Lägg sen till att folk tittar på en, när man försöker ligga som hemma och kanske att nån slags sängväljarcoach ska peta, pilla och komma med frågor man måste fundera på. ”Ligger du på rygg, sida eller mage?” Svar : JA. 😜

När man valt, ska man frakta hem och bära in, OCH den gamla sängen ska till återvinningen vilket innebär att man måste låna släp och bil och bärhjälp. Ja man kan ju betala så fixar nån det åt en.. men jag är alldeles för ekonomisk ( snål) för det. Nä fy farao det är alldeles för jobbigt och tråkigt, och dyrt för den delen, jag kommer ha kvar min skitsäng anar jag.

Men gnälla om det😂

Och sover man bättre i en husvagn, på en stenhård platt skumgummimadrass från 80-talet med en löst uppblåst luftmadrass ovanpå, med noll möjlighet att justera temperaturen i vagnen mer än öppna allt som går att öppna/ stäng allt som går att stänga, ta av kläder och täcke/ ta på detsamma… då är det kanske mer än sängen det är fel på 😉

Jag konstaterar även följande : att ha mina barn nära är det bästa jag vet. Om man bortser från de åttahundra gångerna per dag som jag blir förbannad och irriterad på deras hittepå;) Men det här som jag hör överallt att föräldrar säger ”Det ska bli skönt att skolan börjar igen, så vi kommer tillbaka i rutiner och vardag. Det räcker nu.”

Det är helt främmande för mig.

Jag skulle helst ha sommarlov året om, hitta på saker med kidsen, umgås med dem 24/7, ha med dem överallt och ja, även ha de här bråken och diskussionerna med dem. Det är livet:) Rutiner är jag inget stort fan av, de är bara bra om man kan rucka på dem:)

Kort sagt så är jag aldrig less efter ett lov, jag vill aldrig att vardagen ska ta vid om man med det menar att hoppa tillbaka in i regler och rutiner. Den bästa vardagen för mig är när jag och barnen är lediga ihop:)

Love it❤️

Andra tycker annat men så här tycker jag.

.

Igår var vi på utomhusbio. Co-co, Coco.

Den var bra, söt och lite kul mellan varven. Jag är inte den i familjen som älskar tecknade filmer mest, antagligen minst;)

Vi hade med oss filtar och nån stol, lite chips och ostkrokar och sen slog vi oss ner bland alla andra. Janelle Simon och Matilda var där de med, vi sammanstrålade på parkeringen.

Jag var skittrött efter att ha badat och sen kört hem från Norberg, det blåste så jag fick hålla hårt i ratten och parera hel vägen hem. Första delen av filmen höll jag på att somna. Men satt lite för obekvämt för det;)

Sen blev filmen lite kul så då piggnade jag till. Det är verkligen kul initiativ att ha utebio:) Igår blåste det så det var aningens småkyligt, en märklig känsla efter de här månaderna av svettningar av olika grader;)

Får jag bestämma har vi sånt här klimat alltid. Det får jag nu inte, men jag njuter och suger i mig allt vad jag kan!

Jag tror att det ska visas en film till på samma ställe, men även några i Parksnäckan i stadsträdgården. Kul!!

Få se hur vi gör, jag och kidsen är sugna på att åka tillbaka till husvagnen. Men först ska Novalie konfirmeras på lördag, sen får vi se.

Jag har massor att ta itu med hemma, men skjuter det framför mig, det hinner jag sen. Och hinner jag inte.. Nähä men skit samma då;)

Gräset till exempel ;

Här räcker det minsann med lite regn, ( okey vi har fått massor, 80mm den dagen vi hade BabyShower tex) så växer gräset sig långt, grönt och frodigt.

Poolen ser ut som skräp så den ska jag roa mig med, men först ska jag till Dau och få nya fransar. Corrinda och Patricia tyckte jag var så gullig när jag kom hem igår. Tydligen blir man det utan fransar 😉

Jag ska visa er sen, skillnaden kommer bli grym:)

Senare väntar backintervaller, det värsta är att eftersom vi gått 400meter i Norberg och det bara är 110 här hemma så bör man ju kunna springa… eller öka antalet markant. ..vi får se:)

Nu ska jag klä på mig något mer anständigt än bikini 😉

Hörs senare 🙂

Kommentarer

 1. Cecilia

  Tempur säng! Formar sig efter kroppen och är den skönaste sängen jag någonsin sovit i. Enda problemet är att man knappt kan sova gott någon annanstans efter att ha sovit i en tempur 😅 dyr ja, men så värd varenda krona!

 2. tant H

  Vill bara säja att Du skriver så bra! Säng – kanske om Du avvaktar lite så är det ”prinsen” som kommer som bär in sängen! Det finns många presumtiva ”prinsar” för en toppenkvinna som just Du är! Fina fransar dessutom! Lycka till /Kram.

 3. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Alltså det där med husvagn och sömn. Sover som en prinsessa i husvagnen och vaknar liksom utan stelhet, så hemma med rätt madrasser och allt då har jag helont :-o. Sonens pappa är lika och han köpte nyss ny säng. Trodde det kanske var vi men tydligen inte ;). Bara att konstatera man borde bli trailer trashmamma ;).

  Känner förövrigt som du med sommarlovet, få vara hemma alltid och bara vara med sitt eller i ditt fall sina barn. Det känns inte alls så roligt med vardagskarusellen tycker jag.

  Förresten läste jag ”Tacofredag när alla försöker komma ut” trodde din dotters bebis var på väg ut och att dina barn fötts på fredagar ;). Man läser det man vill läsa :-p.

 4. Lena

  Känner samma sak angående att skolorna börjar igen, har ingen som helst längtan efter vardag och rutiner. Tvärtom, det bästa som finns är ju loven. Men så verkar vi ha lite samma inställning till ledigheten. Man gör det man känner för och det gäller även barnen.Visst de är uppe sent, sover länge, äter för mycket glass/fika/ läsk.. men so what? Snart är det höst och kallt och alla ska stressa iväg till jobb och skolor. Varför inte njuta av sommaren medan man kan

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing