Okategoriserade

Ameh Facebook ?

Tack men nej tack!

Varför får man sånt här skit? Detta är alltså barnens pappa. Facebook tycker även att jag kanske skulle vilja bli vän med hans skata, och hennes kusiners pysslingsyssling mosters faster.

Nej tack.

Ett, jag vill inte ha med någon av dem att göra.

Två, även OM jag skulle vilja det så är mina kunskaper i det thailändska språket väldigt begränsade så det skulle så att säga bli språkförbistringar;)

Tre, …. nä, har man inget snällt att säga kan man lika bra vara tyst. Så det är jag. Knäpptyst??

Facebook kan skärpa sig tycker jag. Ta sina jäkla algoritmer och leta reda på nån jag kanske skulle uppskatta att bli vän med. Johnny Depp funkar?.

.

Idag flängde jag runt på Gränby C några timmar, köpte present och letade kläder till killarna. Kan säga att shorts och kortärmade skjortor är svårt att få tag i nu, men vill man ha en vinterjacka så går det bra;)

Hittade till sist på H&M i Boländerna.

Var in på Bolaget och köpte alkoholfritt bubbel och på Tgr fanns de här:

Fina va:)❤️

Min åsikt ? Låt alla älska vem de vill så blir det bra.

Sen letade jag efter en dammsugare till poolen och det var slut överallt. Biltema, jula, ÖB, bauhaus. Jag får tejpa den gamla helt enkelt. Om inte silvertejp kan laga, då är det trasigt på riktigt. Och jag har även nån slags tätningstejp.

Handlade och sen hem.

Gräset har vuxit så enormt. Sen ösregnet kom och Uppsala förvandlades till ett enda stort poolområde så försvann det gulbruna stubbiga och nu växte det frodigt högt grönt gräs.

Fram med gräsklipparen!

När jag skulle ta bilden så var klipparen igång, och jag lutade armbågarna mot handtaget och kunde inte begripa varför den inte ville fokusera?

Ibland är jag så smart.

Fortsatte med trimmern och sen släpade jag fram stegen och klättrade upp på taket.

Det är jättehögt när man tittar ner;) ännu värre från andra sidan huset där det är två våningar högt iom souterrängvåningen.

Jag rensade hängrännorna.

Det samlas alltid massa jäkla tallbarr här. Bara grannarnas. ( ett eller två kan möjligen komma från mina träd men mest granarnas. Stensäkert ?)

Jag får rensa varannan, kanske var tredje månad. Eftersom det alltid är fullt här så blir det som ett vattenfall när det regnar mycket, precis utanför ytterdörren. Det är kul. Och spännande 😉

När jag ändå är på taket så passar jag på att se så det ser bra ut. Platt tak med asfaltpapper. Tjära kanske.. tjärpapp va?

Det ser bra ut. Ta i trä.

.

Sopade och grejade och eftersom det stormar bra så kommer det ligga minst en tall i sina beståndsdelar där i morgon igen. Helt onödigt jobb men jag ville inte laga mat?

Det gjorde barnen. Jag är en mästare på att delegera. För mig existerar inte att jag är den enda som jobbar i hushållet utan man hjälps åt. Givetvis är jag ansvarig men alla ska hjälpa till. Jag anser att det är så man uppfostrar vettiga ungar och förbereder dem på livet. Ingen jäkel kommer att tvätta deras kläder eller byta toarulle sen liksom. Och vem vill ha en medarbetare som förväntar sig service?

Åh nej, här får man dra sitt strå till stacken. Inte alltid frivilligt men men..;)

Just matlagning är jag extra bra på att delegera bort, och det gör ju så att alla barnen kan laga mat. Win win??

.

Nä nu ska jag sova, upp earlybirdy i morgon och sen kör vi konfirmation 🙂

Natti natti ?

Kommentarer

  1. Anna

    Det finns något slags nät som man kan sätta över hängrännor för att slippa barr och liknande, googla eller kolla på pinterest.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Vi har samma vänner, det är nog det. En person närmare bestämt. Men Facebook är väldigt mycket mer kontrollerande än man kan begripa? Jag har flera vänner som är sådär extremt bra på it, sådana som det rings efter från hela världen, och efter att ha lyssnat på hur de förklarar Facebook så börjar jag ana att slumpen finns inte?
      Jag använder inte fb så mkt men nog fan har de koll på en allt. Jag bryr mig inte så värst men lite obehagligt är det.

      1. Prisonbeauty - En kreativ skönhetsblogg om drogmissbruk, kriminalitet, fängelse och livet efter

        Ja. Det är mycket mer komplicerat. Förutom gemensamma vänner kan FB känna av, vis platstjänster, att han hämmat barnen hemma hos dig, de har kvar att ni varit gifta om ni ngn gång angett det på FB, att dina barn (om de har tele med FB och platstjänster) hänger med honom etc.

        Det jag tycker är otäckast och som jag inte vetat så länge är att appar som FB och insta använder mikrofon för att registrera ord vi pratar om, för att sen riktiga reklam. Ännu ett steg från att typ googlat parfymer och bara får reklam för parfymer. Ang. Mikrofonen godkänner man i användaravtalen att de får lyssna (ej manuellt såklart, ingen gubbe i typ Kiruna som jobbar med att lyssna av utan algoritmer som hör ord) och du kan ju välja om du vill ha på mikrofonen i appen.

        Jag har vetat det ett tag men varit osäker på om jag trott på det, känns en smula integritetskränkande att lyssna av när en inte ens pratar i appen. Men så var jag inne i en tele-butik och frågade vad det slulle kosta att laga en iPhone-skärm och samma kväll fick jag upp reklam för att laga iPhone-skärm. Där var jag övertygad hehe, för jag visste att jag inte googlat eller skrivit om det någonstans

  2. Emelie

    Håller helt med att barnen ska lära sig att hjälpa till hemma, helt självklart tycker jag. Men hur gör man, sliter mitt hår härhemma över barn som tror de bor på hotell…å ändå är jag rätt ”hård” å försöker verkligen få dem att förstå att man hjälps åt. Tips!??

  3. Mimmi

    Haha, njae i det här fallet är det nog inte algoritmerna utan karln själv som skickat vänförfrågan! Alltså man fattar väl..han följer..

  4. Margreth

    Hej Carola, har läst din blogg till från men aldrig kommenterat. Jag måste säga att jag tycker du är en fantastisk mamma till hela din stora barnaskara. Att du roddar dem fram i livet och gör dem till självständiga individer. Sedan är jag lätt avundsjuk på ditt fina hår ,haha! ? Har fem utflugna söner och ibland nästan drömmer jag om att de är små igen…..det går väldigt fort de åren man har dem till låns. Ja det var väl allt,ha det jättefint och ramla inte ner från taket. ?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Åh men tack ??
      Jag skulle lätt skruva tillbaka tiden om man kunde och köra den på repeat:)
      Älskar åren med barnen!

  5. Annika

    Usch och fy vad drygt med alla barr! Kan ni inte göra gemensam sak, du och grannarna och leja för att ta ner tallarna?
    Äger du huset själv nu?

  6. Tess

    Måste fråga dig som säkert kan svara, om man har så många barn och separerar, hur blir det med underhåll? Betalar tex ditt ex en satans massa underhåll? Har alltid undrat hur det blir när man just har så många barn….. 🙂

    1. Elin

      Har du hängt med i detta? Med tanke på att han separate med Carola och bara reste
      Sig upp och gick utan ett ord och
      Vart massa problem med att han ska betala med mera så
      Vetta fan om
      Han ens betalar?

      1. Niobarnsmamman

        Jag är inte insatt i hur det är i Sverige men borde det inte vara lika självklart att betala underhåll om man har många barn som om man har få. De lär ju knappast försörja sig själv även om de är många. Jag förstår att det kan bli jättetufft ekonomiskt för pappan om han har många att betala underhåll till men åtminstone i Finland så räknas det ut hur mycket pappan kan betala och så står samhället för resten. Tar båda hand om barnen lika mycket så behöver ju ingen betala underhåll, utan då betalar man ju vartefter kostnaderna kommer, men så var ju inte fallet hos Carola.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Det gör du INTE i just mitt fall så du behöver absolut inte oroa dig?
          Han betalar, och han betalar mycket, men jag får inget underhåll via staten. Hur andra gör vet jag inte, men vi har löst det på ett sätt som gör så att vi som föräldrar fortsätter att betala allt för våra gemensamma barn. Så, till just mig går inte dina skattepengar i form av underhåll. Inte heller bostadsbidrag, socialbidrag eller något likande. Det jag får från skattebetalarna är barnbidrag och studiebidrag. Det är väl okey?
          Det är ju ändå det som alla barnfamiljer får:)

    2. Johanna

      Carola röt ifrån till mig när jag undrade/skrev nåt om ekonomi häromveckan. Hon skrev att läsarna vid det här laget borde fatta att hon inte svarar på några som helst frågor angående ekonomi. Hon skrev också i stil med ”Vad angår det Dig???.
      Så jag tror inte du får nåt svar på den frågan. Kolla med Försäkringskassan i stället ?

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Fortfarande irriterad över det??orka vara långsint. Nej jag undviker frågor om ekonomi. För att folk alltid, alltid har massa åsikter och börjar kommentera anonymt. Eller är taskiga. Ingen annan behöver ju redovisa sin ekonomi?
        Har inte FK sekretess? Eller är det offentliga uppgifter verkligen?
        Men varsågod att kolla med dem om du är nyfiken så kommer du kanske bli förvånad 😉

        1. Linda

          Jag tolkar det som att det hon menar är att kolla med FK gällande hur det fungerar med underhåll och många barn. Inte att kolla upp hur det ser ut för just dig. Men bara en tanke från min sida, jag kan inte svara för någon annan.

          1. Profilbild
            familjenannorlunda

            Ja så kan det vara, men efter att ha varit med länge så vet jag att folk kollar upp allt möjligt om en?
            Vår offentlighetsprincip och att så mkt är öppet för vem som helst är bra men ibland undrar man hur nyfikna folk är, och vad de gör med infon de får fram. Sover godare kanske 🙂
            Jag säger inte att hon är sådan! Bara att folk är väldigt nyfikna.

        2. Johanna

          Nä inte alls irriterad. Din blogg är ju underhållande!
          Jag menade inte att personen skulle ringa FK och fråga om just ditt ärende. Utan de allmänna reglerna kring underhåll, hon undrade ju hur det såg ut när man hade så många barn. Självklart har FK sekretess!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting