Okategoriserade

Irriterande :)

Innehåller reklamlänkar för Ellos

 

Igår googlade jag. På allt möjligt. Dagen började mindre bra, med en tvättmaskin som inte tömde ur vattnet. Det är den jag har uppe, som är en kombinerad tvätt/tumlare. När jag plockade fram bruksanvisningen för att läsa felsökningarna, så…. fanns det inget?

För vet ni? Felsökningar och allt utom vilken knapp som betyder vad, ska man scanna en jävla kod eller ringa kundtjänst. Scanna koden och ladda ner bruksanvisningen. Va?? Jag surade och hämtade mobilen, och scannade koden och kom till en Whirlpool sida.

”Skriv in blablahablablahej”

Ehh va igen? Jag fattade ju att det var nån slags produktnummer, men vart hittade jag det då? Jomen innanför luckan. Som var stängd, och där innanför fanns litervis med vatten, så jag kunde inte öppna den. Det var liksom det som var problemet.

Men för guds skull. Jag kom inte vidare. Det fanns inget att klicka på.  Patricias Simon googlade och fick fram massa mer info från det än vad jag fick från instruktionen. Till sist surade jag ur och öppnade luckjäkeln och lät det rinna ut tio liter vatten på golvet. På handdukar som sen vägde ett ton ungefär. Jodå, det satt en liten lapp där inne, med microstor text. Jag begriper inte det här, men ska man inte med enkelhet kunna läsa produktnummer och viktig info UTAN förstoringsglas? Och ska det inte med enkelhet framgå VAD som är numret man ska skriva in i en liten ruta på Whirlpools hemsida för att få fram en bruksanvisning?

OCH! När jag nu tömt ut vatten på golvet för att få fram ett nummer, och efter att ha slagit in varenda siffra som fanns på den lilla lappen, och det var många, äntligen fått så jag kunde ladda ner bruksanvisningen… så var det enda jag fick exakt det jag hade i pappersform?

Så om nån jobbar på Whirlpool och har lust att berätta var jag hittar felsökningar så hör av er! 🙂

Simon googlade och hittade och till sist hade jag fått ordning på eländet. Att torka golvet sen tog ju sin lilla tid, flytta på en maskin som väger tusen ton på ett blött golv i ett trångt utrymme är…svårt.

.

Jag har även försökt få en tid för att boka pass till ungarna som ska till Paris. Det är tvärkört, så jag kommer få åka och häcka på nån drop-in station långt hemifrån. Eftersom jag haft sen i maj på mig att boka tid så får jag väl skylla mig själv. Jag har lite hopp kvar att de ska släppa fler tider. Jag vet inte jag om jag tycker det är ett så himla bra system att man måste boka tid.  Smart och går snabbt när man väl fått en, men det verkar ju vara drygt en månads väntetid. Det är inte riktigt acceptabelt i dagens snabba samhälle, tycker jag som inte är ett under av framförhållning;)

.

Sen googlade jag på sängkappor. Av alla saker:)

Min syrra ska köpa ny säng, hon har pysslat med det sen i våras, så inte heller hon är så snabb:)

Hon frågade om jag sett några fina, billiga sängkappor och jag sa att jag trodde att Ellos hade några.

Och sen googlade jag fram den HÄR 

Billig och snygg:) Allt som är grått är iofs snyggt. Att Ellos fortfarande rear, är ju helt grymt bra.  Det blir ju liksom inte dyrare utan tvärtom. Nu är det ju verkligen v e r k l i g en på sluttampen, och jag fastnade där en lång stund. In med er, om ni vill göra de där superklippen!

Jag var för övrigt rätt sur när jag letade kläderna till killarna i helgen. Här har det reats på alla butiker i tid och otid, men nu, när jag ville shoppa, så var reorna slut. Finito. The end. Och då blir man ju irriterad på sig själv att man inte passade på:D

Så, jag ska ta och kika igenom mina sidor, och kolla vad jag hittar, reor och extrapriser. Hittar jag något så delar jag med mig. Ok? Jag tar såklart gärna emot tips från er:)

.

Nu ska jag ta och dricka lite kaffe, och sen ta tag i den hög av saker som jag slängde ut ur mitt sovrum igår när jag städade…och inte orkade ta rätt på:)

Jag har så mycket högar och kassar överallt. När vi ska till husvagnen så packar jag ner i olika kassar, som sen följer med hem, delvis uppackade och använda kläder, delvis oanvända saker. Nästa gång vi ska iväg så rafsar jag runt i den kassen, plockar upp det jag vill ha, och resten ligger kvar…och så vidare. Kassberget växer.Lägg sen till att när någon annan städar här hemma, så lägger man ihop saker, och bara stoppar undan dem där det finns plats. Vart är helt oväsentligt;) Så därför hittade jag en faktura bakom TV:n efter att jag letat efter den i fyrtio minuter. Bakom tv:n! Varför tänkte jag inte på det?? 😉

 

Vad gör ni idag?? Har ni fint väder? Semester? Börjat jobba precis?

Vad ni än gör så hoppas jag att dagen blir fin ♥

Kommentarer

  1. Cecilia

    Jag jobbar igen men drog på mig ett ryggskott i lördags när jag körde marklyft med min PT ? Så jäkla drygt och första gången jag fått det. Men kämpar på, går med myrsteg och hoppas att det snart släpper. Var hos en grym naprapat som knäckte och gav mig akupunktur så jag försöker se positivt. Vill ju tillbaks och träna typ nu ?

  2. =)

    Håll ögonen öppna på bokningssidan. Jag skulle göra pass i Maj och hade ett jäkla problem. Då var alla tider 2 månader framåt upptagna – så det slutade med att vi åkte till Sala för drop in.. Men där var det lång kö redan vid öppning och kvoten för hur många pass som får utfärdas per dag hade redan uppnåtts innan det blev vår tur (tror det är typ 40? Nån sån mesigt låg siffra iaf, minns inte exakt..) så vi fick åka hem till Uppsala igen utan pass haha.. Dock fortsatte vi att kolla på bokningssidan, och vips så hade de veckan senare släppt massa nya tider igen, då var det plötsligt bara till att välja och vraka. Hoppas det ordnar sig för er iallafall, hur ni än gör!

  3. Jenny

    Är föräldraledig med två små knattar på 15 o 2,5 månad. Har hunnit koka en burk päronmarmelad och bakat kokostoppar.
    Solen skiner just nu och det är behagliga 21 grader.

  4. Barbro

    Jag hatar allt vad drop in heter. Det finns inget värre än att förstöra en hel dag på att vänta på ingeting… Här började de med drop in till pass för flera år sedan så skönt att veta sin tid. Tyvärr hörde jag att någon vårdcentral har börjat med drop in för närakut som tur var inte min.

    1. Barbro

      Var bara därför tvungen att kolla runt i södermanland hur det såg ut. Det kan vara problem att hitta tid denna vecka men annars var det mycket gröna tider framåt.

  5. Katrin

    Hej!
    Här kommer ett litet tips, gör pass i Sala å passa sedan på att leka i stora lekparken så blir det en utflykt av det hela:)

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Sala är helt görbart:) lekparken har de testat nån gång och tror de gillade den, annars finns ju Dollarstore som säkert drar mer:)
      Det är ju en 15 ich en 17- åring som ska ha pass:)

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej men här heter hon det, för enkelhetens skull, så att alla ska fatta att det är just min syrra. Hon heter på riktigt Petra 🙂

  6. Camilla

    Ta med kidsen till Fagersta och gör pass (Bara drop in där)… går på 5 minuter (aldrig kö) och säg till att du vill hämta dom på hemorten.

      1. Camilla

        Javisst inga problem! Men glöm för guds skull inte att ha med underskriven blankett för passansökan för minderårig om ni har gemensam vårdnad och den andre inte följer med till polisstationen. Blir många mil i onödan då 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting