Okategoriserade

Lätt panik nu?

Jag vill inte att sommarlovet ska ta slut!! Jag orkar inte med en sketen kall mörk regnig slabbig höst och sen en evighetslång vinter på det. Fy.

Sommaren har varit UNDERBAR!! Helt makalös och vi har haft det så bra❤️

Jag tar gärna en repris varje sommar framåt, minus skogsbrand och torka. (Det får regna mellan 04-06 varje natt.)

Men jag inser ju mer och mer att jag inte är gjord för vårt klimat. Jag älskar Sverige av många anledningar men inte klimatet. Ta bara de här dagarna vi haft med regn och kyla nu, lågtrycket gör direkt så att jag blir trött och seg, jag mår inte alls lika bra som under högtryck. HUR kan vädret påverka en så förbannat mycket??

Jag blir yr, trött som en gammal mumie och får ont i knäna, och tappar farten, allt känns som sirap. Det värsta är ju att fast jag säger att jag ska flytta till solen så kommer jag aldrig kunna göra det. Varför? Jo för att jag ju har mina barn här, och snart barnbarn. Och sen lär det ju rulla på och multipliceras så mina kärlekar ökar i antal:) Jag vill leva nära dem, och så länge som jag inte får med alla till Hawaii så lär jag bli kvar ?The things you do for love?

Men, jag kan alltid låtsas att jag kommer flytta så känns det bättre:)

OCH planera in små roliga saker att se fram emot medan man räknar ner de här sju-ish månaderna tills solen återvänder.

Så!

Därför har jag panik, sju månaders transportsträcka liksom.

Nog om det:)

Igår tog jag med kidsen till stadsparken, vi har en utomhusscen där, Parksnäckan.

Eller Snarkpeckan som jag råkade säga en gång för hundra år sen som lever vidare 🙂

Där visades utomhusbio, gånger tre.

Först Paddington 2, som vi såg i strålande sol rakt i ögonen och kanske önskade man sig lite skugga..

Solen gick i moln och kom inte tillbaka så man ska helt klart vara försiktig med vad man önskar sig.

När filmen var klar, supersöt, så gick vi till stora lekparken. Först en kaffe i serveringen och ett äpple och ett päron från stadsparkens träd, de ställer ut i lådor. Så gods! Jag som har fyra äppelträd hemma som dignar av frukt kände att jag borde äta mina egna kanske 😉 men de är inte riktigt klara.

Jag ryckte in och höll upp taket på en klätterställning ?

Lite oklart vad jag gör faktiskt, men förklarar väl nåt för nån 😉

Ja, jag klättrar oftast upp i allt, jag älskar att klättra:)

Vi lekte på tills nästa film skulle börja. Då hade det börjat smådroppa lite från himlen, så Trixie och Jamie ville åka hem. Syrran skjutsade hem dem, hon ville inge heller se den filmen .

Ready player one.

Vi gick och satte oss, inget paraply med såklart, men tänkte att det får gå ändå. Vi satt längst bak för att kunna se texten, och jag hade satt upp tårna på bänken framför. Det satt såklart ingen där och mina skor var rena och torra, bänken är en utomhusbänk i trä. En vakt kom och sa att jag skulle ta ner fötterna.. sen gick de även runt och sa åt folk samma sak. Jag känner att det är aningens av ett maktmissbruk ?

Men visst, har de inget vettigare för sig så visst. Kanske kunde de hellre åka med bussarna och säga till folk där, där det är tygsäten? Eller nåt annat viktigt. Men de hade väl tråkigt;)

Efter en stund började det regna mer, och tjejen på bänken nedanför mig kom med ett stort paraply och frågade om vi ville låna ?Hon hade med sig två, och jag blir så glad 🙂 Medmänsklighet i sin enkla form❤️

Jag var så tacksam över det där paraplyet, det hade varit drygt att sitta utan. Vi hade en filt med som vi kunnat dra över oss men detta var värt så mycket.

Folk var ovanligt kloka. Hade man paraply såg man till att inte ha någon bakom sig, vilket för mig är en självklarhet men det är det verkligen inte för alla. Alltså – supernajs 🙂

Filmen var bra, Jordan tyckte den var den bästa han någonsin sett till och med.

När den var slut, tackade jag så mycket för lånet av paraplyet och vi skyndade till bilen . Sen frös jag i nån timme innan jag gick och duschade 🙂

Inte helt vanligt denna sommar att frysa tacksamt nog.

.

Nu ska vi packa ihop oss och åka till husvagnen ! Några sista dagar där innan allt kör igång och det är slut på att bara ha det bra. Helt galet men så är det.

Vädret är ju betydligt sämre så vi får se vad vi hittar på, att bada och ligga på stranden kanske inte är självklart, men vi hittar på nåt:)

Vi Hörs snart igen !!?

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Mirka är hemma hos sig 🙂
      Vi får alltid frågan varje sommar – är ni osams? Varför umgås ni inte?
      Så här är det : Vi är absolut INTE osams, vi är precis lika mycket kompisar som vanligt bara det att under sommaren har vi svårare att ses. Många barn med många viljor och önskningar att ta hänsyn till, och jag är ju dessutom i husvagnen så mkt det går:) Det blir knöligare helt enkelt. Vi hörs ju ofta ändå såklart, och finns där för varandra men det märker ju inte ni:) Men snart är det tråkig vardag igen med skola och sånt och då kommer vi hänga som vanligt igen 🙂
      Det är en av de få saker som jag ser fram emot ??

  1. Karin

    Jag håller fullständigt med dig om att sommaren har varit på topp. Jag är heller inte gjord för 15 plus och regn. Inte ens 23 grader. Det är ingen sommar. Jag vill ha minst 27 och uppemot 32, då mår jag som bäst. Tyvärr tror jag vi får vänta 4 ÅR på nästa varma sommar, det brukar vara fina somrar precis var fjärde år och det när fotbolls VM är. Kroppen och humöret sjunker – nej, rasar i takt med regn och kyla. Vintern för mig är inget annat än ångestframkallande, jag ser absolut inga fördelar med mörker, halka, snö och kyla. Jag avskyr att frysa.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting