Okategoriserade

Jag har blivit nån slags ligist..;)

Ja inte vet jag, men helt plötsligt, efter att ha varit Fröken Perfekt i alla år så verkar jag ha förvandlats till motsatsen, Fröken Farlig;)

Utan att ens ha gjort något jag inte gjort förr eller ens fattat att jag gjort fel. Jag sköter mig alltid, och försöker anpassa mig efter de regler som sätts upp, för att det blir enklast så liksom 😉

Sen kör jag med lite civil olydnad nu och då men där är man ju ändå medveten om att man gör fel och är beredd att ta eventuella konsekvenser.

I tisdags kom ordningsvakten och muttrade om mina tår på en utebänk, störde ingen, smutsade inte ner, men ack och ve – bort med dem bara!! Jag tror att de så gärna ville utöva lite makt men eftersom alla skötte sig på utebion så fick de hitta på egna regler 😉

Vad jag såg fanns ingen skylt med överkryssade skor. Att det sunda förnuftet säger att man inte har skor på möbler är en annan sak, men en sak för ordningsvakten..? Nä.

.

Idag, jag tog med barnen och körde till Avesta och Metropoolen, deras badhus/ träningsanläggning. Trevligt:) Jag tror för det första att de missade att ge mig familjerabatt på inträdet… men orkade verkligen inte krångla, det är ändå så mkt billigare än hemma. Vi badade. Och badade. Och badade. Det är skitjobbigt att bada ju:)

De har en liten vattenrutschbana där man kan åka med ringar, eller utan, den är rätt mesig men mysig:)

Efter tre timmar var jag less och trött och jäkligt nyfiken på om syrran fått sin operationstid. Bäst jag satt där och messade med henne, och svarade på ett viktigt mail samt läste alla jäkla skolbrev, så kom badvakten.

Öhhhh det var mobilförbud, man fick bara svara på samtal. Okey. Jag köper rakt av att man inte får fota, även om jag personligen skiter i det, alltså om jag råkar hamna på nåns bild. Men folk är ju lite rädda för att synas och då är det ju så. Jag försöker alltid att inte ha med löst folk på mina bilder, men ibland hamnar de där ändå 😉

Då försöker jag se till att de är oidentifierbara-fotade bakifrån eller blurrade.

Jag köper även att det är stenkorkat att sitta med mobilen istf att hålla koll på sina barn. Vet inte riktigt vad anledningen var idag men det jag i så fall inte köper är att man får svara på samtal. Antingen totalt förbud eller inte alls.

Så ligist-kärringen bröt mot mobilförbudet. Till mitt försvar så såg jag inga skyltar? Kanske finns massor, det första man blir blind på är som bekant ögonen;)

.

Vad har jag mer gjort för ligistigt?

Jag är ju så skötsam! I går när jag skulle hämta Lovelias pass, som vi gjorde inför Danmarksresan (som sen inte blev av.. )och parkerade utanför polisen och lämnade Trixie, Jordan och Jamie i bilen. Man kan betala med kort eller en app. En app jag inte hade såklart. Hur många parkeringsappar behövs det??

Med kort får man inte tillbaka om man pytsar i för mycket, så app är att fördra. Ja, jag är snål, speciellt om det är Q-park. Jag HATAR Q-Park nämligen. Med hela mitt hjärta. Jag kan på allvar ställa mig längre ifrån för att betala till någon annan 😉

Hatar dem! Ni som vet, ni vet;)

Alltså hade jag två val. Gå in utan att betala, och springa ut om det kom en p-vakt. Man ser klockrent genom glasrutorna:) Eller ladda ner appen och betala. Jag valde det senare. Och det tog på allvar längre tid att ladda ner och regga än att hämta passet. Det tog tre minuter. Jag hade betalt för en kvart. Kunde man avbryta som med andra parkeringsappar? Nej. Nähä. Vad är vitsen med det då liksom?? 😂

Hela fem kronor slösade jag bort;)

Så, jag är en högst ofrivillig ligist.

Det var inte jag!! Och förresten så var det inte meningen 😉

Notera – jag hade koll på kidsen. Tvärkoll:)

Och syrran ska opereras i morgon kl 10.00. Lär bli 10-ish misstänker jag, min tilltro till landstinget och hållna tider är väldigt låg. Tyvärr.

Hon stod stand-by idag, men såklart blev det inget. Trist när vi tänkt vara här ihop och det är sista rycket för i sommar men samtidigt måste det göras, och ju snabbare ju bättre.

.

När vi lämnade Metropoolen så hade jag spanat in att det fanns nån cool hinderbana utanför som vi ville kolla på.

Och WOW!

Vilken bana;)

De sista filmade jag, kolla på min instastory 🙂

Riktig bana liksom. Jag hade kort jeanskjol och sandaler, uselt för sånt här. Men jag körde alla de här hindren ändå:)

Sista var en såndär mur, man ska ta sig upp för med hjälp av ett rep.

Jag klarade den sidan med lite lutning men inte den som var tvärbrant. Om jag tog av skorna och körde barfota vill säga 😉

Jordan tog sig upp i Foppatofflor😂

Jag vill ha sånt här i Uppsala!! Men om de gör nåt här för allmänheten så håller de på att säkra upp in absurdum så det till sist inte blir kul ens. Här kunde man ju faktiskt ramla ner och slå sig, det gillar ju jag 😂

Nä inte att göra illa mig såklart men att man själv får vara ansvarig för sina handlingar, och bedöma sin förmåga 🙂

Heja Avesta 👌🏼

Ett ordentligt utegym hade de åxå!

Med tunga vikter 🙂 Man kunde ändra vikt på nåt vis men det var ändå rätt tungt.

Jag var helt slut efter att ha badat och även backintervallerna igår så jag orkade inte köra. Dessutom var jag ju iklädd kort kjol som sagt 😉

Vi åkte sen runt i Avesta för att hitta ett apotek. Sånt är inte enkelt när man inte hittar, men till sist kom vi till nåt köpcentrum vi varit i förr. De bygger och grejar så jag skyller på det:)

Lovelia är inte riktigt kry, hon dras med nån förkylning som aldrig ger sig. Huvudvärk eller halsont, och snorig. Det kommer och går. Pigg och sen lite hängig. Nu hade hon ont i huvudet, och Lovelia kan inte svälja tabletter. Det är helt omöjligt. Hittills har jag gett henne suppar, perfekt vid feber, men vid huvudvärk känns det enklare att ge något annat. Flytande kräks hon av, men det finns ju ett slags granulat som smakar jordgubbe. Sjukt äckligt i mina öron men det funkar fint för henne och det är huvudsaken . Hon är egentligen lite för stor för det, hon skulle behöva lite mer styrka men det här funkar. Men finns ju inte direkt på Ica.

Hon svepte i sig det i bilen och sen lättade huvudvärken tack och lov.

Middag blev korv med bröd 😂

Och nu mera Trazan och Banarne.

Igår surade Jordan, det var det sämsta skit han någonsin sett… men idag har han pratat massor om det, och nu är det superkul:) Helst Hemlige Arne ”Tjena alla monsterdiggare” Haha, kommer ni ihåg det?

Jag har inte sett de här programmen sen jag var liten, men ändå inser jag att så mkt jag säger kommer härifrån 🙂 Som hur man delar jordgubbar med syrran. ”En till mig, en till syrran” .

Hehe.

Nu ska jag byta sida i vagnen och kolla jag med.

Vi hörs snart!!

Kommentarer

 1. Ulrika

  Alvedon finns i 500 som munsönderfallande, funkar bra här. Sen finns det ett överdrag till tabletter som gör dem hala, smakar i och för sig citron men det funkar här med. Hört om folk som stoppar dem i makaroner med. Går inte de flesta krossa?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Hon klarar inte av att svälja hela, eller halva, eller krossade. Smakar det så kräks hon. Det kommet ge sig med tiden men tills dess behövs ett vettigt sätt. De här granulaterna var toppen:)

 2. Malin

  Min son har problem med huvudvärk och då hjälper bara Pinex, granulatet. Nu när han är 13 år får han ta två påsar då de tagit bort den starkare dosen. Tycker att det är så smidigt med de små rören, lätta att ha i väskan. Rekommendera dig att köpa Pinex på Apotea då de är billigare där. Hoppas att Lovelia kryar på sig och att ni får en skön helg.

 3. L

  Är det munsönderfallande alvedon hon brukar använda? Det finns även till vuxna, men då smakar det svartvinbär. Den har jag sett på ica och liknande.

   1. Sj

    Pinex.
    Fanns till vuxna med innan men tyvärr köpte inte tillräckligt många dom. Dom va helt perfekta. Smidiga ha med sig, inga tabletter som ploppar ur sina kartor. Mina kollegor föll för den med kaffesmak.

 4. Frida

  Haha måste fråga. Ordningsvakten på utebion, va det möjligtvis en sur lite äldre man…? Råkade nämligen på en när vi va i stadsparken och han ville verkligen utöva lite makt där och då… 😂🙈

   1. mia

    Eller så hade de blivit tillsagda på skarpen av chefen att hålla ordning. Om barn och ungdomar ser att vuxna har fötterna på sätena el dylikt så gör de kanske likadant med leriga skor?

 5. Pernilla Ström

  Där vi bor är det mobilförbud i badhuset. Först och främst för att det har varit drunkningstillbud och föräldrar/målsmän ska ansvara för sina barn. Sedan för att det inte ska filmas eller fotas såklart.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag håller ju helt med i det kloka i detta! Inte så att jag tycker att jag skulle få göra som jag vill, bara att jag inte såg några skyltar. Och såklart att jag driver lite med mig själv också 😉

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing