Okategoriserade

Vemod

Alla som känner mig vet att jag har svårt för avslut. Jag tycker om när saker som jag gillar bara rullar på. Med andra ord: fanshelvetesjävlaskit att sommarlovet är slut!

Jag fattar att det inte går att ha sommarlov året om, men jag önskar det:)

Jag älskar att ha mina barn omkring mig hela tiden, och när jag ändå ledsnar så räcker det så fint att åka iväg och träna. ;).

Men i morgon börjar skolorna igen, och det är bara att foga in sig i leden igen, tillbaka till rutiner som jag egentligen inte gillar, men måste anpassa mig efter. Bah.

Barnen tycker väl ändå att det ska bli lite kul, men de är inte på långs vägar less på lov än. Nu tar vi alla ett djupt andetag och dyker in i dimman och räknar ner till nästa lov. Egentligen är höstlov, jullov, sportlov och påsklov bara delmål, huvudmålet är ändå SOMMARLOVET ☀️?

.

Vi kom idag hem runt åtta, vi ville stanna så länge det bara gick i husvagnen. Vi hämtade ju upp syrran igår i Krylbo och sen åkte vi till Verket i Avesta. Konst och konstiga saker 🙂 men häftig miljö.

De har en avdelning där barnen kan skapa i diverse material och även klura på massa tankespel och nötter osv. Typ tangram, lägga sådana där pussel med få bitar som är omöjliga, räkna ut sannolikheter och massa sånt.

Jag får spunk direkt när jag inte klarar av sånt men sen återkommer jag och kan klura länge. Hatar att ge upp:)

Barnen älskar kluringar:)

Vi stannade här i flera timmar och testade allt möjligt. Sen tog vi oss tillbaka till början , kollade lite på Manga och fikade.

Jordan är en elefant, det ser ju alla ?.

Vi skrev i gästboken.. syrran kanske hade lite svårigheter:)

Att göra saker med vänstern är svårt men hon kämpar på:)

En tur förbi affären för middag och sen hem. Det blåste massor igår och tältet slog och ryckte så hela vagnen ruskade till. Men det avtog framåt sena kvällen. När vi höll på att greja för natten så upptäckte syrran plötsligt en mus som sprang över golvet i förtältet 🙂

Haha, man blir ju så paff! Jag har inte sett några möss i år, mer än att de minsann byggt bo i dynlådan som stått ute under en presenning i vinter. Förra året kanske ni minns att jag hade besök av de små rackarna var och varannan natt;)

Den här pilade iväg ut igen men mest troligt kom den tillbaka under natten och smaskade i sig något. Vi har sopat noga och inte haft mat ute men små smulor hamnar ju lik förbaskat där.

Ungarna ville sova med stängd dörr, men det var för varmt för det så vi trotsade den lilla musen:)

.

Natten var lugn och fin, lagom varmt och man vaggades lite lätt av kastvindarna som högg tag i vagnen ibland 😉

Upp och hoppa, solen strålade och fasen vad surt att det snart är slut på sommaren, det är ju bara ljuvligt!

Idag käkade vi frukosten ute, och sen hämtade vi gräsklippare, kratta och sopborste, dags för trädgårdsfix. Klippte gräset och försökte trimma till kanterna , och sopade och krattade ihop allt, ner i en kasse och kasta. Klart!

När jag kom hem så kunde jag konstatera att det bara är att fortsätta hemma 😉

Jösses vad gräset växer! Men det är rätt coolt ändå, för bara några veckor sen var gräset sönderbränt, brunt och stickigt, nu grönt, frodigt och vore jag en grässätare skulle jag nog bli superhappy 🙂 och mätt?.

Killarna spelade tre i rad, det sprangs, jagades, dansades och grejades. Vi hoppade i badkläderna och gick ner till stranden. Där blåste det så det räckte utmärkt att sitta där utan att hoppa i plurret. Lite bortskämd med varmt vatten har man ju blivit den här sommaren så ynka 21 är kallt 😉

Vi hängde där ett bra tag innan vi var tvungna att börja packa ihop.

Varje år har vi ätit på ett ställe vid Dalahästen, det kan heta Masgrillen kanske, kebab och burgare, jättetrevliga killar. Barnen pratar så mkt om det, det hör till att vi äter där, helst på väg hem sista svängen på sommarlovet.

Vem är jag att neka det? Så givetvis åt vi middag där på vägen hem 🙂

Enklast dessutom så blir det ingen disk eller rester i kylen 🙂

Nu får vi se om/när vi kommer tillbaka.

Det vore mysigt att kunna åka ut några helger, men det brukar alltid bli massa saker som hindrar. Kalas, leka med kompisar, och nu i år så väntar vi ju på en bebis:)

Janelles bebis ❤️ som är beräknad 21augusti. Hon hade hört att man skulle kunna få en fingervisning om när bebisen föds, beroende på hur man själv kommit, på tid, före eller efter. Hon hade velat höra att hon varit tidig, men Nope. Janelle är född i v. 40+5. Ska man gå på sin mamma så kan jag mestadels bjuda på fulltid när det gäller bebisleveranser. Men å andra sidan så är det enklast så, en färdig unge, klar att ta hem direkt är ändå att föredra framför att behöva hänga på sjukhuset:)

Det vet hon ju såklart men de längtar ju efter den lilla skrutten ❤️.

Vilken dag som helst nu, varje timme gör att det är närmare. Så spännande!

.

Jag ska följa med Jamie till skolan i morgon, men mest för att få säga hej till hans nya lärare:) Det är Trixies gamla, en tjej som jag verkligen gillar. Så skönt att Jamie får henne:)

Sen får man vackert åka hem igen. Mitt plugg börjar inte riktigt än så jag ska väl passa på att röja garaget kanske 🙂

Och planera och strukturera lite ?

Nu är de sovdags!

Vi hörs snart igen ?

Kommentarer

  1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

    Så nära för dig att bli mormor nu, kan ju hända precis när som helst :D. Måste kännas så fint :).
    Här börjar skolan på onsdag för sonen och för mina elever med. Hade gärna varit ledig typ jämt med och haft sonen hemma lika mycket, eller ja lite med tanke på att han är tonåring :-p. Men ändå det är så skönt med semester, saknar det redan trots att jag jobbat prick en vecka imorgon 😉

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting