Okategoriserade

Sitter och väntar..:)

Idag har jag en tid bokad för en undersökning för nattlinser:)

Tack för tipset ni som berättade att det fanns, jag hade ingen aning! Nu vet jag ju inte om det funkar för mig, men det är ju det jag ska se nu.

Dock vet jag inte om jag ska ha mina linser i eller inte ? Hm… visar sig:)

Nattlinser, vad är det nu då? Jomen det jag vet efter att ha googlat är att det är hårda linser som man sover med. De formar om ögat så att man sen vaknar med perfekt syn. Låter ju aningens för bra för att vara sant men ska vara så.

Jag har ju haft glasögon sen jag var 12-13 år och jag hatar det. Jag har periodvis haft enbart brillor eller varvat med linser men nu har jag i stort sett bara linser. Är jag hemma är jag utan och lite halvblind 😉

Jag ser helt ok utan och får inte huvudvärk eller så och eftersom jag numera är en gammal tant som dras med åldersynthet så är inget bra längre. Jag ser finfint på håll med linser men inget på mobilen, förutom vissa dagar när jag ser helt okey även där. Samma när jag ska läsa, det är jobbigt.

Jag hatar ju brillor så att behöva korrigera med läsglas suger ju fett.

Min plan var att operera ögonen, fast jag är sjukt rädd för det, men då är jag enligt deras mätningar för ung;) haha. Jag vill ju då isf fixa allt, både synfelet och gammal tant problemet.

De här hårda nattlinserna jämförs med operation så funkar det så är ju det lite mindre läskigt.

.

Jag ska åka till Hawaii och lära mig surfa! Är det alldeles för läskigt så är backup-planen att dyka. Jag har dykcertifikat men har ju såklart inte dykt en jäkla meter sen jag tog det;) det kom sju barn i vägen ?. Men jag har det, så rent teoretisk kan jag bara dyka på, men eftersom det är lite farligt så behövs isf lite refreshment av kunskaperna. Diving buddy, regulator, mask, bar, tank och allt såntdär kan ju vara kul att ha koll på. Jag är inte så sugen på att vara 20 meter under ytan och ha glömt bort hur man gör en uppstigning på ett säkert sätt 😉

.

Allt i vatten är jobbigt med linser, jag får liksom vatten bakom dem, mellan ögat och linsen, och det gör lite ont, svider lite och så ser jag inte så bra. Det funkar sådär ju om man nu ska ägna sig åt vattensport. Dessutom så händer det att de sköljs ur ögat 😉

Inför Hawaii ska syrran och jag öva simning, alltså vanlig hederlig motionssim. Även det är besvärligt med linser av samma skäl som ovan.

Så ni ser, det finns så många anledningar att jag hoppas att detta funkar perfekt!

Så håll tummarna nu?

Kommentarer

  1. Pia

    Hej!
    Det där med nattlinser lät ju jättespännande, det måste jag kolla upp. Har sökt lite på nätet om det och bl a om pris men det står inte nåt om det alls. Tänkte kolla med dig om du har ett hum om vad det kostar så jag vet om det är idé att undersöka saken överhuvudtaget eller om det kostar massor. Har ungefär samma problematik som du och har haft glasögon/linser (hatar också glasögon) sen jag var 12 år.
    Tack för en härlig blogg som innehåller lite av det mesta!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Priset var en avgift för utprovning a 3000kr och sen startades typ ett abonnemang så man betalade runt 500kr/ mån. Där ingick vätskor och allt man behövde. Osäker på om de 3000kr var utöver eller bakades in dock.
      Idag har jag endagslinser och ungefär samma summa Per månad:)

  2. Eva

    Min dotter har haft nattlinser i minst 5 år och är jättenöjd med dom, hon har aldrig haft några problem och hon ser perfekt på dagarna, vet att hon nån gång glömt dom när hon åkt bort och synen varit näst intill perfekt även dag 2.

  3. Katta

    Köp simglasögon. Man ser ut som en fjant i dem. Men då kan man simma med linserna utan irritation och ser hela tiden. Jag slog sönder en lins när jag dök en gång. Alltså, den slogs i bitar i ögat. Trodde den ramlat ut. Sedan fattade jag inte varför det var irriterat i ögat förrän jag hittade en bit av linsen vid sidan av ögat. Fick gå till optikern och undersöka så inga fler bitar satt kvar på sidorna. Köpte simbrillor sen.
    Så, hett tips!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting