Vardag

Så ont, så sugen på Thåström och Europe:)och nattlinser!

Alltså, jag har sån djävulsk träningsvärk. Det är helt galet!  Alltid samma visa varenda höst, man har inte tränat på samma vis som man gör på cirkelfyspassen. Vi har ändå hålla i gång väldigt bra i sommar, både med gym och sen backintervallerna. Så det kändes betydligt bättre än vanligt att köra igång igen:)

Men, träningsvärken—–oooohhhhhmmmmyyygooood. Det värker satan i varenda muskel. Så där att det är rent plågsamt att röra sig. Jag gillar ju att ha träningsvärk men detta är lite väl mycket av det goda. Faktiskt.

Jaja, det går över:) Jag stod länge och flexade mina biceps framför spegeln i alla fall, schysst drag i dem när det gör sådär ont;)

I morgon är det som så att Thåström spelar på Grönan, och dagen efter Europe. Jag vill åka dit. Men vädret säger ”Nope. Dont´think so.” Jag ser inget kul i att stå på en utomhuskonsert med regnet droppande i nacken. Jag har sett båda flera gånger tidigare. Men ändå…jag vill ju:)

Beslutet beror på vädret med andra ord. Snälla vädergudarna, stila till er!

Är det någon av er som ska dit någon av dagarna? Jag har skrivit in det här i min kalender för länge sen, så det suger att inte komma iväg, om det nu ska regna:/

.

Lite senare idag kommer Mirka och vi ska köra live på instagram, det ska bli kul:) Jag har en tanke om att innan det hinna till biblioteket och hämta böckerna som jag reserverat så jag kan börja läsa dem senare idag. Hm, ja vi får se.

Jag kanske skulle berätta om Nattlinserna också:)

Jag har ju ett linsabonnemang på mina vanliga, men den optikern erbjuder inte nattlinser, så jag var till en annan. Efter en supernoggrann undersökning så fick mina ögon mer än väl godkänt för det, jag har ett synfel som enkelt korrigeras. Jag är närsynt, och ålderssynt. Dessvärre så kan man inte fixa det som beror på åldern :/ fan fan fan.

Alltså kan man fixa så jag ser finfint på långt håll, men lika uselt på nära som nu, och då behöver man läsbrillor. Hon påtalade att man ju kan korrigera ena ögat till perfekt syn och låta det andra vara helt som vanligt, alltså helt utan hjälp. Så gör jag ju ofta redan nu, tar ut den ena linsen framåt kvällen för att kunna se ordentligt på dator och mobilen när man ligger i soffan och slöar:)

Vi enades om att jag ska testa att använda en vanlig lins och en med lite neddragen styrka. Hjärnan är ju fantastisk och kompenserar det hela så man sammantaget ser bra på både långt och nära håll, men det blir ju en kompensation. Jag upplever lite att jag blir lite yr, men det är jag så ofta ändå, pga vädret, och ont i nacken och sånt så vad spelar det för roll egentligen;)

Nattlinser specialgörs ju, så de kostar en del, 3000kr i utprovning och sen skulle en månadskostnad ligga på runt 500kr. Där ingick alla vätskor och sånt man behöver, och kontroller. Jag är osäker på om de tretusen bakades in där eller var utöver. Idag betalar jag ungefär det för de linser jag valt att ha, endagslinser. Kostnaden för mig skulle bli ungefär densamma. Men jag måste fundera på det lite. Idag så ser jag bra på nära håll om jag är utan brillor/linser, och det är supernajs. Med nattlinser skulle jag aldrig ha det seendet. Men, å andra sidan, om jag kör en perfekt och den andra halvperfekt så ser jag bra ändå. OM man påbörjar nattvarianten så kan man liksom inte hoppa tillbaka till vanliga lite nu och då. Ögonen går tillbaka om man inte använder dem nattetid, men eftersom det tar lite tid att prova ut så allt är perfekt så måste man liksom bestämma sig. Det ena eller det andra.

Ni kanske vet att jag har beslutsångest deluxe även om det bara handlar om att ta en bulle eller ett wienerbröd:D Fatta hur jobbigt detta är!

Jag ska i alla fall börja med att ringa min vanliga optiker och be att få ändra lite i abonnemanget så jag får en längre styrka på den ena.

Jag satte först in den sämre i höger öga, och fick då alltså sämre syn på långt håll med det, men i går så bytte jag till vänster. Det känns bättre:) Anledningen att jag bytte var att jag kom på att jag ju inte kan skjuta om jag inte ser bra på höger:D Haha. Men faktiskt så verkar hjärnan ha enklare att kompensera ihop det hela så.

Jag testar det ett tag, och känns det bra så komma jag nog köra på nattlinserna, i alla fall ett år. De byts varje år, och gillar jag det inte kan jag ju bara gå tillbaka.

Fasen, jag har ett ganska litet synfel, och det är i princip konstant sen jag först fick det, när jag var 12 år. Så VARFÖR var det tvunget att komma överhuvudtaget? Nu är jag ju såklart tacksam att jag inte ser sämre än vad jag gör, men ni fattar:)

Nåväl. Jag tar tacksamt emot allt ni har att säga om detta, och tackar för de som redan sagt sitt:) Ingen har varit negativ än:D

.

Nämen om man skulle ta och sätta lite fart här?

Lyssnar ni på instagramliven?

Annars så hörs vi lite senare igen!

Ha en härlig dag ♥

Kommentarer

 1. Sara

  Vart har du kollat vädret? Jag ser då inget regn i prognosen imorgon för Stockholm/gröna lund på yr.no 🙂 pyttelite på fredag, kan ju dock ändras men just nu inget regn iallafall. Jag ska dit, Thåström missar man icke 😉

 2. Amanda

  Har också månadslinser som jag sover med, biofinity. Haft samma sedan 15 år tillbaka. Sover med dom alldeles för länge (har nog haft dom tre månader nu… ?). Aldrig torra ögon, ser tipptopp, byter när jag tycker dom känns smutsiga. Rekommenderas!

 3. Jenny

  När jag hade linser körde jag med månadslinser som gick att ha dygnet runt. Jätteskönt att slippa pilla i ögonen varje dag. Bytte var tredje vecka dock.

 4. Louise

  Jag kör dygnet runt linser. Betalar 600 i halvåret för mina. Går till optikern och beställer sen på nätet. Optikerna är bara hutlöst dyra!

   1. familjenannorlunda

    Men hur funkar det att alltid ha dem i? Blir du inte torr i ögonen alls? Jag blir ibland lite trött i ögonen framåt kvällen som försvinner om jag plockar ut dem.

    1. Louise

     Dygnet runt linser andas på ett helt annat sätt än vanliga linser. Jag känner knappt av dem! Köp månadslinser istället.

  1. familjenannorlunda

   Ja jag tror mina är väldigt onödigt dyra, men då ingår iaf kontroller ?Jag har endagslinser så jag kastar dem varje dag, jag orkar inte riktigt med att sköta dem.. så hur just den biten skulle funka med nattlinser vete fan.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing