BarnbarnVardag

Dag med Jordan, bibblan, val och bebis:)

Mitt i natten, jag har äntligen fått tyst i huset, även om jag själv kom tillbaka från en Dorisprommis runt halv tolv:)

Idag vaknade Jordan med huvudvärk. Han tog en alvedon men det ville inte ge sig, och han blev så ledsen. Han fick vara hemma. Huvudvärken försvann efter lite mera sömn på soffan, men han är lite skruttig. Lite sådär ”snart-blir-jag-kanske-förkyld” skruttig. Eller så vänder det. Jag har två ungar som hostat och snorat en månad, Lovelia och Corrinda, och syrran har varit risig hon med ju. Höstbaciller är inte att leka med. Jag Coldzymar och håller tummarna.

Jag hade bestämt träff med en tjej på campus kl 12.15 för att köpa en bok av henne, och Jordan ville följa med så vi drog iväg. Till henne hade jag sagt ”Den stora parkeringen närmast slottet”. Bara det att det visst står ett hus där nu:D  Bra jobbat. Vi lyckades hitta på varandras men hon var helt klart den som drog nitlotten och fick gå, medan jag väntade vid bilen. Ja, jag bad om ursäkt. Flera gånger, fy så korkat av mig. Sen susade vi till bibblan, flera böcker jag reserverat fanns att hämta. Jag snurrade en bra stund i närheten av bibblan för att hitta en parkering men det finns liksom inga. Det stör mig att stan har blivit så otillgänglig om man kör bil. Det stör mig om möjligt ännu mer att typ alla p-garage sköts av Q-Park. Jag hatar som bekant det bolaget, och jag har riktigt goda skäl. Men till sist var jag liksom tvungen att åka ner och parkera. Ilsket svärande mellan sammanbitna tänder och fräsande och sur;) P-garage är inte min favoritplats, jag har sett för många filmer helt klart, men sen är det ju så pyttelitet! Alltid. Man får använda skohorn för att få in bilen i rutan. Jag backar nästan alltid in när jag parkerar. Jag är väldigt mycket bättre på det än att köra in nämligen:D Det började jag med när vi skaffade buss, för den var stor och lång, och sen har jag bara fortsatt. Det är betydligt enklare att backa in när det är trångt, så jag knixade in den mellan en pelare och en fet Volvo. Att man sen får slingra sig ut är en annan femma;=)

När jag såg skylten New Yorker så kom jag på att jag skulle dit så vi skuttade in där. Robban ska ju åka med till Paris och han behövde lite nya kläder till resan:) Haha, eller inte bara till då såklart. Han är en såndär typ som skaffar sig ett par favoritbrallor/tröja/skjorta/skor och sen använder enbart det. När jag säger att han kanske ska köpa nytt så säger han ”Njä” och så blir det inget. Han är inte intresserad av kläder, de är mer ett nödvändigt ont.

Nu gick jag in, spanade runt och hittade massa brallor för 199kr eller 169kr, och tröjor för 69kr. Jag messade en bild.

Jordan vilar sig lite:)

Jag fick svar direkt att brallorna funkade och en storlek, på ett ungefär. Tre tröjor och två brallor = 550kr. Happyhappy:) Ett par svarta jeans med slitningar och isättningar plus de camo.

De camofärgade gillade Patricia och hade gärna haft ett par egna:) Jag med, de var supersnygga på, och såg sköna ut.

Under över alla under så passade allt OCH han gillade allt. Fy fasen jag har fått tillbaka min touch! I ett par år nu så har han dissat allt jag kommit med, den enda som kunnat köpa kläder som funkat är mormor. Men nu funkade allt jag shoppade till hans födelsedag och så nu:) Jippie!

Vi gick vidare till bibblan.

Hämtade böckerna, kryssade genom den långa kön för folk som förtidsröstade. Bra där:) Jag vill rösta på söndagen. Så har jag alltid gjort, och det känns lite högtidligt. Jag vet vad jag ska rösta på, men gör ändå massa valbarometrar. Jag får alltid SD högt, men det finns inget i hela världen som kan få mig att rösta på dem. De har ju däremot frågor som ligger mig varmt om hjärtat, tex familj, även om det är rent hittepå-trams, och då hamnar de långt upp.  Jag ignorerar dem på baromtern helt enkelt:)

 

Den här stämmer så tillvida att MP kommer sist:) Och FI… ja vi ska inte utveckla det mer, men jag klarar inte av FI alls. Lite som Anna Anka på speed. Eller nåt.

Jag säger inte att detta överensstämmer med vad jag röstar, för även om valbarometrar är en bra vägledning så räcker ju inte det enbart. Jag upprepar för säkerhets skull – SD får definitivt INTE min röst. Aldrig.

Nä politik är skittråkigt och jag ser fram emot att valet är över nästa vecka. Jag tror att det kommer bli ett högt valdeltagande i år. Mina tvillingar får rösta för första gången , och de verkar väl insatta och kan argumentera för sina val. Det är bra:) Det kan jag inte direkt säga att jag var 🙂

.

Vi åkte härifrån till Citygross. Jordan var hungrig och fick en prinsesstårta:)

Napoleonbakelsen är min, jag orkade halva sen mådde jag illa:)

Vi handlade mat, och jag vete fasen vad mer, men en såndär lite märklig handling, när man inte tycker man köper nåt men det blir dyrt. Jag har inte riktig koll på mina skåp och lådor hemma, då blir det så. Och så kommer jag få komplettera direkt.

Sen raka spåret hem, packa upp, och röja lite, sen tillbaka till stan för att hämta en väska jag lämnat in för lagning hos skomakaren. Om det var svårt att hitta parkering på förmiddagen så var det stört omöjligt nu. I morgon, lördag, är det Kulturnatten i Uppsala. Det innebär avstängd stad och massor av scener och grejer överallt. Parkeringarna, som det redan är ont om stängs av. Under lite mutter och morr tog jag mig till torget, hämtade den och så tillbaka. Det är en magväska, sen 90-talet, äkta läder och köpt i Turkiet, som jag älskat men som fått ligga och skämmas i garderoben. Den har ju vart så utskrattad i många år, men nu äntligen är den högsta mode:) Den kunde inte hämtas före fyra, därav det något onödiga åkandet.

Sen bråttom hem för där väntade lillprinsen ♥

Jacks första tacofredag:D

Novalie blev osäker när han började pipa och jag erbjöd mig genast att ta gossen:) Alltså han är så fin! Och somnade som en stock hos mormor.

Folk frågar hur det känns att ha blivit mormor.

Och tja…det känns liksom inget alls:) Han är ljuvlig, och jag är superkär såklart, men jag har ju inte gjort ett dugg. Jag har fått ännu en att älska ♥ och det bara lades i min famn. Helt utan effort. Janelle gjorde den tuffa biten, jag får bara ta godbitarna. Nu råkar ju jag i och för sig tycka att ungefär allt med en bebis är ljuvligt så jag skulle ju mer än gärna sno honom. Svaret är alltså : Jag känner mig inte ett dugg annorlunda, men jag har fått ännu en ljuvlig älskling:)

Däremot är det oerhört mäktigt att se hur familjen utökas, och jag har insett att jag mest troligt kommer kunna omge mig med bebisar och små barn ungefär resten av livet. Det planerade jag fint.♥

Robban kom hem, och myste lite i soffan, Jack är verkligen en supersnäll unge som finner sig i att flyttas runt hur som helst.

Jag satt i soffan med Jack medan kidsen och Simon lagade mat, och sniffade på den lilla godingen.

Patricia som jobbat kom sen, och givetvis ville även hon gosa med bebisen.

Och ja, han är helt ljuvlig, ni ser ju.

Janelle och Simon tog sin lilla skrutt och åkte hemåt och jag och syrran gick med Doris på långpromenad. Det är en bra fredagstradition det med:)

I morgon är det lördag. Jag ska ta med barnen till Odinslund, tror jag det heter, och kolla på riddare. Innan dess, dvs hela dagen, ska jag skriva skolgrejor. Jag har läst det som ska läsas för första uppgiften i ena kursen, och ska nu skriva ihop resten. Deadline är den 11:e  men jag vill lämna in det innan vi åker. Sen tar jag med böcker som ska läsas till både Paris och Turkiet så bör jag hålla jämna steg med min planering. Ta i trä:)

Söndagen finns den med, men då vill jag packa och rösta såklart.

Nu ska jag sova:)

Natti natti

Kommentarer

 1. Carola

  Nu gick du över gränsen, inte okej att idiotförklara och spy galla! Respektera att vi tycker och tänker olika! Än så länge har vi demokrati i landet.

  1. familjenannorlunda

   Hahahahaha jag VISSTE att nån skulle reagera. Att det är så förbannat känsligt att säga Idiot?? Helt jävla obegripligt. Kanske skulle skriva Rövhatt, pucko, galning, dåre, motherfucker, svinpäls, rötägg eller nåt annat ord som är mindre känsligt, betydelsen är ändå samma ? Eller ”ack Ture vad du är taskig ” kanske är lagom mesigt.
   Ja, vi har demokrati vilket innebär att även JAG får tycka vad jag vill. Så är det, och absolut inga gränser har krossats. SD är en bunt idioter med snedvriden syn på … Öhh ungefär det mesta?
   Tycker JAG, och iofs väldigt väldigt Väldigt många med mig, men för den sakens skull får Du tycka annorlunda.

   Ibland är det klokt att tänka till ett extra varv.
   Röstar man på SD är det tillrådligt att tänka till tusen varv, och nagelfara dem noga. Om man ändå inte fattar så är det som sagt fritt fram att tycka vad man vill. Men jag hoppas att just Din röst går till något annat parti.

   1. Carola

    Det finns väldigt, väldigt många som inte håller med dig, men inte kallar dom dig för idiot för det! Jag tycker du är respektbefriad!

    1. familjenannorlunda

     Du får gärna kalla mig för valfritt ord, även Idiot, om du anser att det är befogat. Självklart håller inte alla med mig i allt!! Tack och lov:) Men nu pratade vi SD och där kan du ju inte förneka att Skitmånga tycker som jag. Eller visst kan du, men då är du en…. öhhh? knasboll utan insikt;)
     Respektbefriad var ju faktiskt inte heller speciellt snällt om vi nu ska vara överkänsliga ?
     Nu ska jag gå och göra mitt bästa för att rösta bort galna SD✌?

  2. M

   Kan inte se att hon idiotförklarar nån. Det gör de så bra själva alla SD,are. Jag har SD,are i min vänkrets och diskuterar inte med dem för folk får ha olika åsikter.
   Men, jag rekommenderar alla SD att LÄSA deras partiprogram för där framgår det verkligen vilken fruktansvärt vidrig människosyn de har.
   Man kan inte bara lyssna till vad de SÄGER, läs och försök och förstå tankegången bakom.
   Om du som svenskfödd t ex skulle byta religion, kön eller helt enkelt ha nån avvikande åsikt så kan du enligt dem förlora ditt svenska medborgarskap.
   Om detta har jag pratat med en massa SD,are utanför min vänkrets. Har frågat HUR de ska leta reda på dessa avvikande personer och VAD de ska göra med dem. Fängelse, avlivning eller vad.
   Vet du vad, de allra flesta visste inte om detta och ingen enda jävel kunde svara.
   Detta är bara ett exempel på SD,s vidriga inställningar till människor. Så kom inte och säg att Carola idiotförklarat nån. Tvärtom ska alla som törs säga vad de tycker om dem ha all respekt.

 2. M

  Nu vill jag inte va den som är den men ska man inte undvika ”folksamlingar” första månaden med bebisar pga RS virus. Speciellt som det går förkylningar?
  Men kanske är det annat som gäller nuförtiden ?
  Säger redan nu undskyld om det är fel att skriva så här.
  Men en liten sötnöt är han.

  1. Leontine

   Nja, det är inte direkt RS säsong nu, den börjar i november/december och fortsätter till runt maj har jag för mig. Nu är jag inte helt säker men vet i alla fall att det inte RS säsong nu. 🙂 Sedan som jag brukar säga om man är ute med bebisen det absolut första efter en förlossning för att köpa vad det nu kan vara under en RS säsong så behöver folk inte ha sina huvud precis ned i vagnen.

 3. matrix mainia

  Jag röstar på”jag ser hellre till mina barn är trygga och får bra sjukvård /skolgång/pension en någon som inte vill detsamma !!!!!!!!!

 4. Carola

  Jag får SD på första plats i nästan alla kompasser jag gjort.
  Röstade KD i riksdag, MP i landsting och SD i kommunvalet.

  Blir spännande på söndag, jag hoppas på förändring. Det behövs.

  1. Lotta

   Den här frågan ställer jag med största respekt, då ALLA ska få rösta hur dom vill, vilket är den underbara med demokrati. Rösta på både MP och KD? Två skilda block?? Där är jag lite nyfiken. Nu ver jag ju inte vilket landsting du tillhör, så där kanske MP går mer åt alliansen håll? Intressant bara, hur du kan rösta åt två så skilda håll?

 5. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Blir riktigt spännande i år med alla första gångsväljare som kommer rösta. De som är första gångsväljarna nu kommer ju dessutom vara de första ungarna som gått i en skola med större nedskärningar än någonsin, dåligt med resurser och där lokalerna varit katastrofala. Flera av dessa har dessutom gått ut grundskolan utan betyg, haft vikarier större delen av sin skolgång. Utöver detta så har de pressats till betyg i årskurs 6, haft skriftliga omdömen och flera har blivit utmattade och lider av psykisk ohälsa. Jag är oerhört nyfiken på deras röster, hur känner de sig efter att blivit svikna av samhället från samma stund det kom ut till världen?
  Gäller även förskolan och fritids kan jag tillägga, men alla barn går inte på föris och fritids så därmed skrev jag skolan som är obligatorisk…

 6. Marie

  Anna Anka på speed den va bra ?
  Får ochså SD som första alternativ men min röst fick dom inte.
  Gud så söt den lilla godingen är ?

 7. Linnea

  Man blir ändå nyfiken på vad du har svarat på frågorna, även om du är emot SD. Min valkompass ser ut exakt som din, fast totalt tvärtom – Miljöpartiet högst upp och SD längst ner. Jag blir grymt nyfiken på vad du kommer att rösta på men du har tidigare skrivit att politik är du för dåligt insatt i och vill inte skriva om det så mycket. Jag känner mig inte heller så insatt och påläst men jag vet vad jag tycker när jag får frågorna i valkompassen och tycker att den är en bra vägledning när man ska välja.

  1. Karin

   För dessa personer är det bara att inse att de tycker som SD. Märkligt att det är så viktigt att säga att man inte röstar på dem när man tycker som dem. Hos mig kommer de och KD lågt i valbarometer.

   1. familjenannorlunda

    Nej så behöver det ju inte vara. SD har ju lagt sig vinn om att ha frågor som många har varmt om hjärtat, och då svarar man ju efter sitt eget tyckande. Jag tycker absolut lika som SD i många saker, PÅ YTAN. Skrapar man lite på deras åsikter så faller de antingen platt, försvinner helt eller visar sig vara nåt förtäckt skitsnack. För mig är SD en samling idioter. Men skarpa och manipulativa idioter med en agenda jag inte ställer mig bakom det minsta.

     1. Anna- Stina

      Jag sympatiserar med alla partier i någon fråga! Så långt ifrån varandra står de inte att något parti inte har något alls jag håller med om. Inte ens SD. Denna hetsjakt på väljare som röstar på/tänker rösta på SD! Inte undra på att ungdomarna inte vet vad de ska rösta på, när det enda de matas med är ; rösta INTE på SD! Ok, men vad ska jag rösta på. INTE SD. Nä men..?
      Jag har Inte röstat på SD, jag lyssnar på den stora massan svenskar som säger jag inte ska göra det :-). Men det är ju uppenbarligen så, att de för en politik som många svenskar lockas av! Det måste människor acceptera utan att bedriva hetsjakt på den som råkar yppa att de röstat på SD. För mig är Miljöpartiet valets största skämt. Häng mig gärna men den dan dom förstår att det bor människor på landsbygden, att kollektivtrafiken inte går var femte minut där osv, då ska jag ta mig en funderare, för självklart ska vi värna om miljön. Men det måste vara realistiskt!

     2. familjenannorlunda

      Håller med dig, det finns något hos alla partier som är bra. Och det ÄR skitsvårt! Och om man som ordentligt vuxen tycker det, så begriper man ju att som ungdom som ännu inte upplevt vad som händer när man röstar, efteråt alltså, att det är ännu svårare.

     3. familjenannorlunda

      Ja. På YTAN. Du kan mest troligt inte svära dig fri från att tycka lika i minst en av deras frågor, säkert fler. Det är så de lagt upp sin politik.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing