Vardag

Gå och rösta!

Jag vill bara passa på att påminna er, om ni inte redan röstat så är det dags att sticka iväg NU!

Jag tror att man kan ändra sig va? Om man förtidsröstat och går till sin vallokal så har jag för mig att det går? Jag kan ha fel, men känner man att det kanske blev tokigt så är det ju toppen.

Själv stod jag där med två olika partiers lappar i näven….vilken skulle jag ta?? Vafan jag måste välja NUUUU. Det är min tur nu…ända in i valbåset tvekade jag, men nu känns det så bra det kan kännas när man inte är så intresserad av politik. Fan det är jobbigt sånt här.

I år känns det dessutom som man måste rösta taktiskt och just taktik är inte min starka sida:) Men, jag är nöjd, jag gjorde det jag tror på och det är så man ska göra. Det ska bli väldigt intressant sen att se hur de olika valkretsarna röstat, sist blev jag djävulskt förvånad över att så många i min röstade på ett visst parti, lite mörkrädd blir man.

Men vet ni, nu slipper man tänka på det här mer! Tjoho, fyra år till nästa vånda. Själv lämnar jag landet i morgon bitti och slipper den värsta stormen, det känns väldigt skönt.

Jag är ju allergisk mot löpsedlarna ”Fel XXX vann!” Sätt in valfri i meningen – Låt, Parti, Dans, Artist, edyl. Det är Sverige som röstat, oavsett om man själv gillar det eller ej så är resultatet ett demokratiskt beslut.

.

Slut på politik!

I går var vi och tittade på riddare:)

Vi har ett superstort evenemang i Uppsala, Kulturnatten, och det var igår. Jag får rysningar av det enorma utbudet av saker man kan göra, jag kan liksom inte sålla och välja:) Jag borde ha en guide som planerar och sen bara tar med mig. Handledare liksom. Men, Celeres Nordica som kör tornerspel, var som vanligt där och visade upp sig, och det brukar vi åka och titta på. Allt överskott går till Hjärtebarnsföreningen, så bara det är ju fantastiskt. Biljetterna kostar en hel del i normala fall, men nu är det gratis. Man får såklart mer än gärna skänka pengar och det gör man ju.

Det är alltid tjockt med folk och därför, vis av erfarenheten, så är vi där minst en timme innan. Så även igår. Jag parkerade mina barn längst fram vid repen och sen slog jag mig ner och tjattrade med syrran, och sen kom Helen med son och man. Det fyller på med folk, och fyller på och rätt vad det är så inser man att det är tokmycket överallt. Utan att man ens sett det. Jag ogillar folk som kommer sent och sen tränger sig fram, helst med paraplyer om det regnar, då ruttnar jag. Paraplyer på tillställningar borde förbjudas. Punkt.

Men jag har en i mitt tycke rätt schysst ”regel”. Jag brukar försöka släppa fram mindre barn. Deras föräldrar….not so much;) de får skylla sig själva, men jag har inga problem att ha några extra kids framför mig så länge som jag ser bra:D Haha, jamen vafan, vill man se får man komma i tid. Jag har varit ännu snällare förr, men insett att jag till sist efter att ha väntat aslänge längst fram plötsligt hamnat längst bak för att jag släppt förbi folk..och egentligen aldrig får tillbaka samma behandling. Nu är jag selektiv. Barn -ja. Vuxna – njÄ:D

Tyck vad ni vill om det:)

Eldshowen var som vanligt mäktig, det är coolt med hästar och riddare, lansar och spikklubbor och ELD. Jag måste helt klart lära mig rida. Också. Vet inte om jag ska ställa det före eller efter att lära mig flyga JAS-plan och helikopter bara;)

.

Idag har jag förutom att röstat, gjort klart alla uppgifter som ska in till skolan när jag är borta, jag har förberett det som går och jag har packat ner de böcker som ska läsas. Laddat hem Skattkammarön som e-bok och tja..jag känner mig i fas.

För i morgon strax efter åtta på morgonen så sticker jag, syrran, Novalie, Corrinda och Robert till Paris:) Känns helt galet. Vädret säger +28-+31 mån – onsdag, och ösregn på torsdag. Bah. Men det där visar sig. Jag har i alla fall bara packat sommarkläder:) Tänker som så att OM det blir generalfel så finns det att köpa, och jag har långbyxor och jacka med även om de är tunna. Det ska vara +22 som minst och det är liksom varmt.

Jag har läst alla era tips och råd och tackar varmt för det! En hel del visste jag inte, annat var en bra påminnelse och en del var inte intressant. Ni var några som tipsade om finfina restauranger och även om det vore trevligt …. ni känner mig:) Vi kommer mest troligt äta på Donken, ”a Royaaaale with cheeeeese” (vilken film?) och möjligen pizza. Vi kan köpa till frukost, men har även ett fullt utrustat kök så vi kommer nog äta hemma en hel del för att kapa kostnaderna. Jag gör hellre saker än betalar dyrt för att äta:)

 

Jag, Robban och Novalie var iväg och köpte skor till dem, helt plötsligt hade de inga, men nu känns det som de är kittade. Corrinda hoppas jag kommer hem ikväll, hon jobbar i nån vallokal i Stockholm. Eller ja, hon kommer ju hem, men i tid för att hinna packa sitt. Patricia kommer skjutsa oss till Arlanda och även hämta oss på torsdag.

Det känns som jag har koll. Och alltid när det känns så, så kommer man på något man glömt som tar en evighet att fixa…ta i trä!

Nu ska jag tex laga mat…det försökte jag glömma men magen kurrar så det gick inte:)

Ni kommer få hänga med till Paris och Disneyland, men kanske mer på instagram. Det kommer givetvis här med, men snabbare på insta:)

carolawetterholm

Jag kanske hinner med er en stund i kväll, men för nu säger jag ….öh…? Hm… Au revoir!

Kommentarer

 1. Ulrika

  Köp biljetter på nätet innan så slipper ni börja med att köa, det lär ni få göra tillräckligt ändå. Maten är svindyr inne i parken. När det gäller övrigt i Paris är frukost på hotellen ett skämt, fixa egen istället om ni har ett litet tillagningskök. Besök Montmartre och området där om kring, Moulin Rouge by night. Notre-Dame.

 2. Marie

  Som fler skriver rejäll frukost, maten på sådana här ställen brukar som sagt kosta skjortan. Ha med vattenflaska, och fyll på. Onödigt lägga pengar på dyrt vatten. Samma på flygplatsen ta med tomma petflaskor och fyll på vatten sen efter ni passerat säkerhetskontrollen. Godis/färdkost (som inte är flytande) köp det i en vanlig affär och ta med gör alltid jag. Ja vägrar köpa på flygplatsen, beställde en öl en gång stor stark 89 kr höll på ramla baklänges är nog den dyraste öl jag någonsin köpt 🙂
  Ha det så himla kul, inte alls avundsjuk 🙂

 3. Ulrika

  Maten på Disneyland är snuskig dyr! Satsa en stadig frukost innan. Köp sedan mat genom lucka, t.ex korv med bröd. Inte sittande restauranger, då ryker hela reskassan! Ta med tomma petflaskor och fyll med vatten.
  Paris är fantastiskt! Glöm metron utan gå gå och gå och gå lite till så upptäcker ni stan på bästa sätt!
  Ha en härlig resa!
  Ps) vi gifte oss på Svenska ambassaden i Paris, var mer romantiskt och intimt än det låter : )

  1. familjenannorlunda

   Härligt att gifta sig i Paris 🙂
   Restauranger är ju inte min grej så börjar inte nu heller helt klart?
   Tack för info:)

 4. Karin

  Inte nya skor när man ska gå långt. Skavsår. Fixa fast pass på Eurodisney. Har för mig att det var förbud mot egen dricka och mat.

 5. Margaretha

  Ha så mysigt i Paris !
  Har min dotter,måg o 2 barnbarn där,bor mitt smeten! Så vi besöker den stan emellanåt. Bara älskar den!
  Men längtar förstås !
  Ni ska väl vandra i Mont Martre ?!!
  Bisou ,Margaretha

  1. Sofia

   Förstår inte varför så många pratar om Montmatre? Personligen tycker jag att det är ett turistigt och sunkigt område utan charm. För att se det riktiga Paris föreslår jag en tur till St Germain, 6:e arr. Supertrevligt område.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing