Utbildning

Har så mycket jag vill berätta:) men vi kör Continental först!

Jag har haft så fullt upp i september att månaden bara försvann:) Det kanske är därför jag har så förbaskat svårt att acklimatisera mig till den här kylan som attackerat helt utan förvarning.

Men jag betar av en sak i taget:)

Jag var för ett tag sen, säkert i början av september, på ett event som anordnades av Continental.

Ni känner till dem, kanske främst för deras däck. Sitter på många bilar, min inkluderad, och anses som mycket bra. Jag har förstått det dels på mina däckkillar på Bildemo som varje år checkar så de är ok, de frågar vad jag har för märke, och när jag svarar så säger de: Aha, Continental, jaha men då så:)” .

Jag för min del tycker att de är lite snyggare än de flesta andra:D

Förutom att göra däck så forskar de mycket om säkerhet runt bilkörning, och det är ju suveränt.

När vi kom så fick vi först en liten lunch.

Så goda wraps!! Och smoothies ♥ och goda saker till kaffet:)

Sen fick vi lyssna på en tjej från Volvia som pratade om säkerhet i bil. Barnens säkerhet. Det är ju inte som att jag INTE sett där här krocktest-filmerna förr, men det är nyttigt med en påminnelse. Jag klappar mig på axeln, för jag kunde pricka av allt på listan över hur barn åker säkert i bil. Allt från korrekt babyskydd, via bilstolarna till det som jag nu har – bälteskuddar. För mig har det aldrig varit tal om att tulla på priset, utan bilstolarna har fått kosta. Och fast det svidit, så har jag kasserat dem efter rekommenderat antal år. Vi pratade om det här som många gör, sätter bältet under armen för att det skaver på halsen, det är såklart inte alls bra. Därför var det lite ”kul” att de det här på TV nån dag senare:

En av Herngrenarna, Felix väl? och hans syster. Med bältena under armen, eller nedhasade över axeln. Så fel. SÅ FEL.

Jag tillåter inget sådant i min bil:)

Sen pratade Mikaela Kottulinsky lite om hur man kör snabbt och säkert. Hon vet, för hon är STCC racingförare. Svinbra dessutom:) Och hur cool som helst, förutom att hon var supertrevlig.

Sen var det dags att få köra snabba bilar!! Ohhhhh!

Mikaela berättar vad vi ska göra.

Först skulle vi manövrera undan för ett hinder, på halkbana, med sommardäck och med friktionsdäck.

Jag har varit på ett sånt här event för några år sen och skrev om det  och jag lärde mig då den enorma skillnaden på däck. Har man något annat än sommardäck på sin bil på sommaren, så ska man byta. För allas säkerhet. Jag tror det sades att det finns hårda påtryckningar för att friktionsdäck ska förbjudas på sommaren. Jag hoppas det.

Det skiljer väldigt mycket i stoppsträcka. Se själva. 35-ish meter med sommardäck, och det dubbla med friktions. Man vill inte hamna i vägen för en sån bil.

Vi fick köra på halkbana, och det är så roligt! Man borde få göra det varje gång man måste förnya körkortet för det är så nyttigt.

Här är min stoppsträcka:)

Första försöket, förra gången jag körde så fegade jag på bromsen och kan inte direkt säga att jag var nöjd med mina siffror;)

Solen strålade, och Continental gav oss solbrillor.

De som jag sen sumpade i havet i Turkiet. Bah.

Vi snackar lite om hur viktigt rätt däck är för säkerheten innan vi går vidare.

Det är ju svindyrt med däck, så det är lätt att välja ett billigare, eller köpa på Blocket eller så, men är det något med sin bil man ska satsa på så är det bra däck. Man säger att det är en handflata som har markkontakt, och även om det är fyra handflator så fattar man ju hur viktigt det är att den lilla biten har bra grepp. Det här är en av anledningarna att mina däck får bo på däckhotell, då kollar killarna så de är fräscha. De sitter inne på kunskaper och erfarenhet som inte jag har, för självklart kan jag ta en mätsticka och mäta mönsterdjupet, men jag väljer att överlåta det på dem. Plus att när det börjar bli dags att byta så fixar de nya:)

Sen fick vi testa på att köra snabbt på bana:D Oh underbart! Vi fick även prova ett system som Continental varit med och tagit fram, att bilen bromsar av sig själv. Perfekt i köer, och om man råkar missa en fotgängare i svarta kläder utan reflex en mörk vinterdag.

Dagen var otroligt lärorik, man lär sig massor av att testa. Och hur kul är det inte att få köra bilar med lite mer hästkrafter än min under huven? Jag svarar själv på den frågan – det är skitkul! Det är så kul att jag vill byta bil…:)

Till sist var det dags att avsluta. Jag hoppas få göra det här igen, för som sagt, man behöver det här för att känna sig tryggare med sin bilkörning.

Härliga, duktiga Mikaela:) och syrran. Härlig och duktig hon med, men inte lika vass på att köra bil som Mikaela.

Jag vill tacka Continental för en helt fantastisk dag!

Och som grädde på  moset så kom det ett par svinsnygga skor hem på posten i veckan, ett samarbete mellan Adidas och Continental.

En Running-sko med extra bra grepp. Adidas fixar looken och Continental greppet:)

De är nätta och visst sjutton är de snygga! Sköna som tusan. Ja vi har arbetsbyxor på;) De är ännu snyggare till jeans misstänker jag.

Så inte nog med att vi fick lära oss saker, köra snabba bilar och äta god mat – vi fick även lite limited edition skor:D

Det är svårt att inte vara superhappy och tacksam som sjutton.

Tack igen Continental! ♥

Kommentarer

 1. Erin

  Jag har Adidas löparskor som har Continentalsulan och tycker jättemycket om dem. Tyvärr slits sulan ganska snabbt. Men då skorna sitter perfekt och mandmdirect.com säljer dom billigt så håller jag mig till dessa skor 🙂

 2. Camilla @tiobarnsmamman

  Vi har oxå alltid varit noga med barnstolar och bälten.
  Lämnade ej gården förens alla var fastspända.
  Är fortfarande såklart men nu har vi större barn så det är inte såna stolar längre.
  Vi är dock sällsynta med det här i byn för här åker små barn helt lösa och står i vindrutan.
  Det är väldigt vanligt.
  Tanken slår mig varje gång att va händer om dom måste tvärnita.
  Jag skulle aldrig förlåta mig själv.

  Däremot är vi slarviga med däcken,köper oftast billigare pg ekonomin??
  Ska ha i tanken det du skrev nästa gång vi köper det ??

 3. Camilla

  Åh, köra halkbanan var ju det roligaste med att ta körkort ? Däck är dyrt, men är en väldigt viktig investering till bilen. Skulle aldrig köpa däck på blocket. Tack för en jättebra blogg!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing