AllmäntPlugg

From the bottom of my heart:)

Innehåller annonslänk för Nextory

.

Oktober! Jag har ganska mycket jättesvårt att fatta att det redan är oktober. Är ni alla i fas med tiden, eller är ni fler som är många veckor fel;)?

Jag är ju inte dummare än att jag begriper att mina resor inte hjälpt till att komma in i höstMood, för det var kalasväder både i Frankrike och Turkiet. Superskönt, men kontrasten är mindre kul.

Kanelbullens dag dessutom, även om det är mitt i natten. Jag ser fram emot att testa det där kitet senare, Lovelia ska ta på bagarmössan och förklädet och så kör vi. Men vi gillar inte äppelfyllning så den byter vi ut mot vanilj:)

Jag vill också tacka er♥

Ni är så många nu som skrivit i kommentarerna att ni gillar min blogg och det jag skriver. Jag blir så himla glad att få höra det! Det värmer hjärtat och speciellt när ni skriver att jag är rolig och äkta. Tack från djupet av hela mig. Jag vill ge er alla en kram och en kanelbulle!  Ni får ha det innestående;)

Tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack tack !!

Bild från flygdagen, på F16 Uppsala.

Just nu är det väldigt mycket, inget allvarligt tack och lov, men det är massa plugg, massa läsa och massa skriva. Just att läsa böcker tar ju tid, även om de är bra. Jag är inte en supersnabb läsare, för jag måste gå tillbaka och läsa om stycken som känns som de behöver läsas igen.

Jag flänger fram och tillbaka till biblioteket och de böcker jag inte hittar där försöker jag leta efter på typ Nextory, som har räddat mig massor av gånger. Senast med Pettsson och Findus – Pannkakstårtan:) Haha, jag HAR den hemma, men som allt annat så fick det fötter och sprang och gömde sig. Däremot gick jag bet på Pelle Plutt…utlånad på bibblan och finns inte på nätet? Nähä. I sista hand letar jag på Blocket och begagnade kurslitteratursidor. Men eftersom de flesta böcker bara ska användas till en uppgift, kanske två, så vill jag helst låna dem. Mycket av barnlitteraturen har jag hemma, och det är väldigt intressant att läsa dem på ett nytt sätt.

På fredag ska jag till Växjö på föreläsningsdag. Det är alltid roligt:) Men, mindre kul att mitt tåg går 04.54. Jag hade räknat ut det så himla bra, jag tänkte ta bilen och ställa den i citygaraget precis vid stationen. Det kostar typ 160Kr/ dygn, men det kändes värt det. Bara det att garaget inte öppnar förrän FEM!! Nähä, då går ju inte det. Första bussen härifrån går så jag kan hinna, men jag vågar inte chansa. Så jag får väl parkera nån annanstans. Varför är garage ens stängda på natten? Jaja, jag fattar.

Jag byter tåg i Stockholm, det tar ungefär 45 minuter dit, och jag vet inte hur jag ska klara av att hålla mig vaken tills jag är på nästa;) Sen måste jag på något vis vakna i Alvesta där nästa tågbyte är. Jag hoppas att det funkar att vara någorlunda pigg och alert under dagen sen. Den här terminen ska vi visst inte vara på campus utan i något som heter typ Den fria läsningens hus? Absolut ingen aning om vart det är, men de sa att det är cirka tio minuters promenad från stationen. Wish me luck! Känns som att det behövs på många plan den dagen:)

Om det blir katastrofjobbigt så är plan A nästa gång flyg, och plan B att åka på torsdag och bo på hotell. Ärligt så lockar ju hotell lite:D Vi får se.

Jag vill med det bara säga att om jag är lite ofokuserad och hoppar hit och dit, så är det inte för att jag håller på att tappa det, utan mer för att hårddisken(a.k.a Hjärnan) är knökfull av litteratur.

 

Tacksamt nog så blev jag inbokad på Davids pass, och så även syrran:) Tjohoo! Annars hade jag inte fått näsan utanför dörren ens idag. Nu hade han gjort om sitt pass, så det var lite nya övningar. Det i sin tur innebär träningsvärk per automatik. Jag hade lite ont i låret på vissa, men i stort gick det bra. Det var ett kul varv! Tumme upp på det:)

Nu hinner jag inte träna mer den här veckan. Lika bra det kanske, så kan jag vila mig i form.

I morgon måste jag till bibblan, och sen är det skriva. Och läsa nån dikt som visst ska diskuteras på fredag. Just det är mindre kul, för poesi är verkligen inte min grej. Då kan risken för att somna vara överhängande;) Haha.

.

Har ni bytt till vinterdäck? Jag har dubbade och vill inte köra på dem mer än nödvändigt. Eftersom jag sällan är ute och åker mycket tidigt eller sent, så håller sig temperaturen ändå inom sommardäcksgränserna. Men det är väl bara att beställa tid förstås. Jag måste också boka tid för service, det är ju fantastiskt kul:) Bara att hoppas att det inte är en svindyr den här gången.

Med dubb får jag inte köra på Kungsgatan i Uppsala och om jag fattar rätt inte ens korsa den? Jag vill minnas att vi hade den här diskussionen förra vintern nånstans. Att köra i stan utan att korsa Kungsgatan är om inte helt omöjligt så väldigt mycket mer krångligt. Omvägar och eftersom de bygger överallt här så kan det bli många och långa sådana. Jaja. Bara att gilla läget.

.

Jag hade sjuklingar i dag med, Novalie och Trixie. Det är väldigt mysigt när de inte är mer sjuka än att de kan sitta och småsnacka i pyjamas och filt. Sen försvann de in i sovrummet och spelade dator:) Det är mysigt det med, om de håller sams.

Mina småkillar däremot, det är inget mysigt alls när de spelar dator. Antingen så bråkar de så stickor och strån ryker, eller så skriker de så högt att taket lyfter, ELLER så gör de båda. Öronproppar, eller lurar med hög musik kan kännas som ett bra alternativ;) Men det är ändå kul att de kan spela tillsammans. De spelar Fortnite. Alla mina ungar:)

.

Nej men nu ska jag hoppa i säng. Jag ska ta med en bok, och läsa lite till:)

Vi hörs snart igen!

Men för nu, natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Annica

    Österplan har blivit jättedyrt, betalade ca 260:- i lördags där för att stå där ca 7,45-17. Fördel att man kan parkera med appen och betala tiden man behöver ifall tåget är försenat.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Just ja!! Jag var på väg dit men sen löste det sig med just den boken. Nu lägger jag in din länk i Favoriter så jag kommer ihåg:)
      Tack!

  2. Malin

    Är det cirkelträning du går på? Är passet lika vecka efter vecka, samma övningar? Blir det inte lätt att man går på autopilot då och bara kör lika på samma vikter vecka efter vecka.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja cirkelträning:) men olika pass beroende på vilken ledare, och dag. De kör samma några veckor sen byter de bana. Man kan köra på med samma vikter på autopilot helt klart, men man gör det inte:)
      Jag försöker alltid köra så tungt jag orkar, eller så tar jag lättare vikt och gör fler snabba reps. Passet är ju både flås och styrka och ibland gör pulsen det omöjligt att köra tungt:)
      Passet igår med david var mkt puls medan Anders i måndags var mer styrka. Det som är bra är att man kan anpassa efter dagsform, är man trött och seg eller precis varit förkyld så kan man ta det lite easy. Eller så kör man järnet. Det är ju en träningsform som är väldigt effektiv och allround. Jag är inte supersugen på att bli biffigare eller jobba hårt i gymmet på att definiera musklerna, utan är ute efter allsidig träning med belastning och en del puls.
      Svaret är alltså : svårt att säga?

  3. Lotta

    Fria ordets hus. Du går Kungsgatan rakt upp, förbi Stortorget. När du kommer till ljussignalerna fortsätter du barra rakt fram på Kungsgatan och sedan är du nästan framme. Ligger vid Kulturskolan, ett stort gammalt bryggeri. Välkommen till Växjö!!

  4. Ewi

    Väderkvarnsgatan går ju förbi ovanför stationen. Där finns det parkering mitt i ”mittendelen” av gatan. Det har sett helknepigt ut när jag åkt förbi, men det är ju ute och ”öppet”. Sen kan det finnas något på smågatorna bakom UKK men ovan station, men där har jag inte koll så bra. Blir så nervös på sånt. Kolla även vad som kan finnas bakom Vaksalaskolan? Det lär ju finnas nån parkering vid en skola. Lycka till!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Parkering finns men de ska vara lediga också. Jag har inte tid att leta ?. Jag ställer mig nog vid Österplan, blir en bit att gå men funkar nog. Måste kolla hur de har det med avstängningar bara, de bygger överallt. Sen ska det helst vara ett dygnspris och inte per timme?

  5. Ellinor

    Du är makalöst fantastisk,träna,plugga,mamma,mormor❤️Blir glad att höra att dina barn bråkar ibland annars hade idyllen blivit obegriplig?All lycka till dig vackra krigare????

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting