Okategoriserade

Something rotten!

Jag sitter i sängen på Scandic Klarälven i Karlstad, nyduschad och ganska så trött:)

Ska snart slå igen de ljusblå, men har lite te kvar.

Idag satte jag mig på tåget från Uppsala för att åka hit, byte i Stockholm. Jag var nästan en halvtimme tidig och på det spåret brukar tågen bara stanna till, men idag stod minsann mitt tåg där. Bara det att min vagn, nummer elva, inte fanns 😉

Det stod en kille som såg ut att kunna tåg precis intill och han frågade innan jag hann göra det om jag behövde hjälp. Ja, jag hittar inte min vagn?

”Tyvärr har vi fått byta ut den mot en gammal förstaklassvagn, men den är inte full så du får välja plats själv:)”

Oj så synd att man sen klev in i en superfin charmig vagn från den tiden då första klass inte bara innebar att kaffet är gratis;) utan att det är FÖRSTA KLASS.

Verkligen synd?Ser ni? Fönstret, fåtöljerna som man kan sitta på tvären i, så fint!

Och om man sträckte ut benen allt vad man kunde, och halvlåg i fåtöljen, så nådde man precis fram till fotstödet på stolen framför.

Här knusslas det inte med benutrymme!

Sätt in de här vagnarna så fort jag ska åka nånstans?

Stolarna var supersköna och jag har aldrig sovit så gott på ett tåg förr, och jag somnar ändå direkt.

.

Framme i Karlstad mötte Visit Karlstad upp och vi tog oss per fot till Wermlands opera .

Här skulle vi få se europapremiären av en musikal som heter Something rotten. Jag kopierar från deras sida, de nailade beskrivningen:)

Häng med till London på 90-talet – 1590-talet! Som första teater i Europa ger Wermland Opera Something Rotten om Nick (Christer Nerfont) och Nigel (Tord Hansson) Bottom. Bröderna sliter för att slå sig fram som pjäsförfattare medan den snygge, oerhört populäre ”rockstjärnan” William Shakespeare (Patrik Martinsson) producerar hit efter hit. När det lokala oraklet förutspår att framtiden ligger i pjäser med både sång och dans ger bröderna sig i kast med att skriva världens första musikal för att bräcka Shakespeare. 

Fast först fick vi träffa regissören – Markus Virta, och höra honom berätta lite om musikalen. Vi var ett gäng på elva stycken helt olika människor, som lyssnade och frågade. Han berättade om hur nervöst men ändå stabilt det kändes inför premiären. Han var trygg med och mycket nöjd med alla skådespelare och ensemble, allt kändes bra.

Härligt!!

Sen fick vi en makalöst god buffé, så himla gott!

Älskar plock, och speciellt när ingen annan hunnit plocka i det;)

Vi fick bubbel och sen var det även efterrätt

Jag som är van vid stockholmspriser som även är Uppsalas priser är fortfarande alldeles amazed över hur låga priser de hade på så fantastisk mat! Väldigt värt 🙂

Så fick vi gå in i salongen. Vi satt lite utspridda, jag satt på första balkongen, de jag tycker man ser som allra bäst:) Notera att musikerna sitter liksom under scenen.

Otroligt fint!

Eftersom det inte fanns mobiler på 1500- talet så fick vi inte fota under tiden;)

I programmet, som var supersnyggt, så fanns det fina bilder, här på Shakespeare, som väl alla vet var en riktig hunk med rockstjärnestatus:)

Det var fart och drag hela tiden, roligt som sjutton, och Markus berättade innan att det även finns några skämt med som man verkligen ska kunna sin Shakespeare för att uppfatta. Jag missade de säkert?men det gör verkligen inte det minsta. Det funkar alldeles utmärkt att inte ha minsta koll, tro mig ?Det var superkul från början till slut.

I pausen fick vi bubbel i champagenbaren, och återigen funderar jag på att kanske sluta dricka öl och bara smutta bubbel, det är väldigt gott:)

Sen körde de andra halvan. Akt två kanske det heter?

Jag tror de andra bloggarna var väldigt duktiga på musikaler, opera och teater, men jag har ingen gedigen bakgrund där det figurerat. Det är kanske därför jag tycker det är så härligt och fantastiskt? Jag är bara i början:)

Efteråt fick vi gå upp på scenen och skåla med produktionen och kanske deras nära och kära, speciellt inbjudna i alla fall.

Lite konstigt, fel plats helt klart, att vara på denna sidan ridån:)

Jag skulle bli skådis när jag var ung, det vet nog typ ingen?. Men sökte estetisk linje och kom inte in, och i kombo med att jag var, och är, blyg och ogillar att tala inför många människor så… tja;) Jag skrotade deb idéen.?.

Jag har stått på scen, i nån skolgrej, och jag har egentligen inga problem att prata inför folk om jag vet vad jag ska säga, så det hade kunnat gå, men jag hade såklart inte rätta drivet och motivationen:)

Det var varmt, folk var upprymda och premiärnerverna hade lagt sig, och det var väldigt mysigt att få finnas med lite här bakom och känna på stämningen.

.

Vi vandrade så småningom ut, och jag fick skjuts till mitt hotell. Även här bor vi lite utspritt, alla Karlstads hotell ville ha oss som gäster 🙂

Jag älskar Scandic och detta har inga konstiga glasdörrar eller partier in till toan??

Det gillar jag inte, och har bott på ett helt gäng med olika märkliga varianter på det;)

Mattan i korridoren är helkul förresten,

Och det fanns två sängskåp man kan fälla ner också.

Jag fick en så fin hälsning

Nu ska jag bädda ner mig, i morgon väntar frukost, och sen ska vi på stadsvandring och koll Lars Lerin.

Just ja, priserna på Something rotten ligger mellan 150-475kr.

Det är högt biljettryck och idag (9/11) släpper de vårens biljetter, så jag tycker ni ska passa på om ni vill ha några. Man kan boka något paket med mat också men det är jag osäker på, så kolla deras sida.

Jag rekommenderar den verkligen, tror att de allra flesta kan gilla den faktiskt:)

Nu måste jag sova?

Natti natti ?

Kommentarer

  1. Linda

    Kul att få träffa dig Carola, samma här inte så musikal van men gillade verkligen Something Rotten. Sade till gubben när jag kom hem att detta måste vi göra oftare så nu har jag hittat en kul föreställning i Göteborg på Lorensbergs teatern åt oss, hihi.
    Jag bodde på First River C hotel som jag rådiggar, sov som en prinsessa.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing