Okategoriserade

Jag är hemma:)

Tack Karlstad för snabbvisiten, som ändå kändes som mycket längre än vad den var:)

Det är märkligt ändå det här med Tid. Ibland hinner man inget, fast man egentligen inte har så mycket att göra, och ibland tvärtom. De där 24 timmarna varierar i längd;).

.

Jag vaknade efter en mycket god natts sömn på Scandic Klarälven. Sovit som en stock utan att vakna en enda gång. Hemma vaknar jag flera gånger per natt och sover rätt kasst. Därför har jag nu flyttat in till Patricias rum här hemma, för att kolla om jag sover bättre i hennes säng. I så fall måste jag köpa ny.. som jag tjatat om länge men det är samma där som i vardagsrummet. Rummet behöver fixas och rustas, och eftersom husets datorer står där, måste stå där?, så kommer det ändå inte bli så som jag vill. Då kan man skjuta upp det lite till 😉

.

Nåväl jag är snabb som en iller på morgnarna, jag bara kliver upp, blaskar av mig, på med kläder och så är jag klar. Det tar några minuter. Jag sminkar mig inte, har egentligen aldrig gjort mer än mascara, och nu har jag ju fransar så då gör jag absolut ingenting, bara kammar hår och borstar tänderna. Klockan ringde åtta och åtta noll åtta var jag på plats i restaurangen 🙂

Där luktade det så gott från nånting, som man gjorde själv. Det stod en kille och grejade så jag hämtade min obligatoriska tallrik med yoghurt. Varje morgon. Här hade de faktiskt kvarg, så den blir det pluspoäng på. Tillsammans med waffles, så gör det inget att de inte hade croissanter. Eller… jag tittade inte ens ?.

Häll i smet, stäng locket, vänd på järnet.

Va? Direkt? Då rinner det ju ut? Eftersom jag inte ville ställa till med värsta oredan så frågade jag killen som gräddade precis intill, och han förklarade så snällt.

Genast kom hans kvinnliga partner, och visade med all önskvärd tydlighet att jag skulle ge fan i hennes snubbe. Det här märkliga beteendet stöter jag på så ofta! Har folk, tjejer, ingen tilltro till sina män? Varför får de inte prata med andra tjejer för? Eller för den delen, varför får ingen prata med dem?

Det är tydligast ute, i baren och i toakön;) men även på hotellfrukostar och vart fan man nu än råkar tilltala en upptagen man.

Måste vara så jobbigt att vara så osäker på sin partner.

Givetjävlavis hade jag satt min tallrik med kvarg/yoghurt precis bredvid deras ?, så jag fick vackert sitta där. Och hon var extra pussig och han såg ut som ett frågetecken 😉

De var så goda!! Jag hade grädde på båda, den ena fick nutella medan den andra hade lönnsirap och pyttelite jordgubbssylt❤️❤️.

Gosh!

Jag har nytt kriterium för om det är en bra hotellfrukost :).

Utsikten från mitt rum var inte helt fel heller:)

Vädret gjorde ju inget för att visa sig från sin bästa sida, tvärtom så dränkte det allt i en grå fuktig filt. Moln-locket låg stadigt på plats men det positiva var att det var rätt varmt och inte regnade.

När jag ätit och stängt väskan så checkade jag ut. Scandic Klarälven får fina betyg.

Jag hinner aldrig med hotellens alla grejor, så inte denna gång heller, men det fanns ett fint gym, pool och barnaktiviteter:) Bra med parkering och god frukost, och trevlig personal 🙂

.

Jag hade fått skjuts av Visit Karlstad in till stan om jag velat, men valde att promenera. Hade det regnat eller varit dåligt väder på riktigt så hade jag tänkt annorlunda;)

Men en prommis på morgonen är supernajs och jag gick längs med vattnet. Noterade plötsligt att den vita linjen i marken på gång/cykelvägen såg aningens märklig ut..

Oj då? Hade de tappat kontrollen över måla-streck-maskinen?

Eller hade maskinföraren varit på brakfest och var fortfarande full när han målade?

Eller så var det meningen:)

Jag glömde fråga Rebecka från Visit Karlstad men fick svar på instagram att det är konst. Att det åt andra hållet på gångvägen ser ut som en stickning eller nåt.

Alltså det är ju superkul !! Älskar det:)

.

Vägen in hade ju varit makalöst vacker i solsken men gick inte av för hackor i grå filtdimma med.

Jag mötte upp de andra på ett annat hotell. Vi bodde lite utspridda över stan men samlades för en stadsvandring.

En härlig guide visade oss bland annat Karlstadbornas stolthet, fredsmonument på torget.

Vackert va?

Detaljen med hennes fot på ett avhugget soldathuvud med Meduzahår kändes extra fredligt;)

Nej jag bara skojar, det är visst inte alls omtyckt ( no shit) men eländet står där.

Och bidrar till att Karlstad utnämnts till fulaste torg i Sverige. Jag kan bara hålla med, statyn är ful och hiskelig, och hade kanske passat mer som symbol för nån slags ”vi reser oss mot förtryck” eller så än som FREDs symbol?

Fred är ju vackert, vitt, duvor och kärlek.

Jaja.

Vi kikade på Fröding.

Och hus.

Wermlands opera från andra sidan vattnet.

Och såklart Sola i Kallsta

Hon sträckte sig långt bak i tiden och jo jag hade en aning om historien. Men föredrar att tro att solen alltid skiner i Karlstad:)

Även om jag blev överbevisad;)

Vi fortsatte vår rundtur till Sandgrund

Det gamla danspalatset:)

Numera finns Lars Lerins konst här. Jag hade såklart ingen aning om vem han var?men mamma gav mig en snabbkurs i veckan. Jag har hört talas om tv-programmen han gjort, Lerins lärjungar bland annat, men det är ju väldigt långt från action och skräck som jag gillar så jag har aldrig sett något. Mamma och pappa sa att hans målningar var vackra och jag tänkte ”Nåja, det är säkert mest konstigt”

Men nu är jag helt kär!!

Vilka målningar ?

Det här är vackert och sånt jag begriper mig på. Det förskönar omgivningen istället för att sätta griller i huvudet på folk.

Och detta??

Han har en katt i ateljén som får trampa runt som den vill.. och kliver den på målningarna, jamen vad gör det?? Det blir ju fint.

Älskar sånt!

Så Lars Lerin, du ligger nu i topp på min förvisso rätt torftiga konstnärslista:)

.

Sen var det lunch !

Olssons bazar

Så gott! Massa folk och det förstår jag, det var mysigt och trevligt på alla sätt och vis:)

Ett helt bord med brandmän också.. pluspoäng 🙂

Vi åt och snicksnackade, för att sen skiljas åt. Folk skulle åt lite olika håll på olika tider.

Vi som skulle till Stockholm åkte vid 16.35 så vi hade sällskap. Lite promenad på stan, och mera snack. Det är väldigt kul och intressant att träffa helt nya människor med totalt annorlunda intressen, här var ju musikaler det stora. Jag kan ju inget mer än om jag tycker det är bra eller dåligt:)

De hade koll på artisterna och .. jamen allt runtom. Väldigt kul att lyssna på och få höra saker som man inte visste nåt om.

Jag har haft ett härligt dygn i Karlstad !

❤️

Jag tackar Visit Karlstad och Orakel PR

Och såklart alla som var med:)

Kommentarer

 1. Ann-Sofi

  Karlstad är en vacker stad!
  Men med tanke på vad den där konsten på cykelvägen kostade blir jag bara arg när jag ser den..
  I början var jag lite upprörd över Lerins museum oxå eftersom jag gillar att dansa men det har gått över nu. Tycker så mycket om honom! Hans konst är ju underbar! Kolla in programmet, det är riktigt bra!

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag förstår sig EXAKT. Man blir så sur när ens stad gör dyra saker som inte har nån avgörande betydelse istf att lägga pengarna där de verkligen behövs, och sen klaga på att det fattas pengar… olika budgetar – skitsamma?

   1. L

    Man kan aldrig bli arg över Lerin. Han är värd sitt museum. Ödmjukare och trevligare människa finns inte. Ta dig tid att kolla nåt avsnitt av Lerins lärjungar, samt det program där han möter olika människor. Kommer inte ihåg vad det programmet heter just nu, men det kan du googla.
    Varför Ann-Sofie bli arg över cykelvägen. detta kostade inte SÅ mycket, och lite roligt är det väl.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing