Okategoriserade

Hjälp, städ och spökhistorier:)

Jag har inte tränat på..? Jättelänge. Och jag känner mig stel och har ont lite här och var, vilket får mig att än en gång inse hur jäkla viktig den är. För mig, men även för alla andra. Ni kanske inte håller med men det är skitsamma för så är det:). Vetenskapligt bevisat gång på gång. Motion är extremt viktigt för kropp och själ.

Faktiskt så är motion lösningen på ungefär alla problem som finns. På allvar alltså.

Men det var inte det jag skulle skriva om:)

Eller jo, men inte slå er med piskan, alla vet, och väljer man att göra annorlunda så kommer man förr eller senare att få sota för det;) Hehe.

Jag hade bokat måndag, tisdag och onsdag för träning men så rasade ju allt på måndagen och var fortfarande skit på tisdagen. På onsdag kände jag att jag verkligen behövde få jobba tungt, men då blev ju Jamie sjuk.

Så, nu blir det måndag istället:).

Det finns inget kul pass innan dess, så enkel anledning var det. Eller bortförklaring;).

.

Jag har en fråga till er som kanske har koll. Om en skola missköter sig, så att en elev särbehandlas och får en sämre utbildning.. vart vänder man sig då?

Jag har stridit förr och alla håller liksom varandra om ryggen. Nu är jag på rektorsnivå så längre kan jag inte gå på själva skolan. Rektor bortförklarar och idiotförklarar och fast problemet är att skolan inte ger det som eleven har rätt till, så händer inget. De är fullt medvetna om att det ligger hos dem, ber så mkt om ursäkt men säger sig inte kunna hitta en lösning. Jag har föreslagit flera, men de är då orealistiska. Inte alls, faktiskt, det jag föreslagit funkar utmärkt på andra skolor. Hela terminen har jag legat på, väldigt trevligt helt ärligt, och fått icke-svar. Jag känner mig oerhört frustrerad över att bli väldigt nonchalerad och det viftas bort, men det som sker är både diskriminerande och kränkande. Ni vet exakt hur sällan jag använder ordet Kränkt, typ aldrig, så då fattar ni nog allvaret. Barnet det gäller mår allt annat än bra av det hela. Såklart.

Vart vänder man sig? Hur gör man?

.

Tillbaka till trevliga saker!

Vi var några kort till tacosen idag, men det var som alltid trevligt med mkt skratt och prat. Och spökhistorier. Som givetvis krävde att vi släckte ner:)

Levande ljus är väldigt mäktigt, och vilket ljus de ger, ett enda kan ju lysa upp hela rummet. Ungarna älskar Earth hour, och släcker gärna ner så mkt de kan bara för att få mysa lite. Jag som sätter de flesta av mina lampor på timer är mindre happy över nedsläckningar:)

Efter maten gick syrran med på Dorispromenad och vi trampade runtom området i två timmar kanske. Den vanliga fredagsrutinen.

Corrinda har haft städdille i två dagar nu, så köket är spotless:). Hon har rensat, plockat, sorterat och fixat och det är verkligen ordning och reda. Helt underbart. Jag har liksom tokledsnat på att hålla ordning. I 24 år har jag plockat, plockat, plockat, plockat och plockat. Aldrig att mina grejor ligger kvar där jag lagt dem och allt liksom transformeras runt överallt. Viktiga papper försvinner medan reklamen ligger snyggt och prydligt, kylen är alltid rörig, diskbänken alltid full av mjölkförpackningar som ska sköljas ur eller som står upp och ner och torkar. Jamen ni fattar:)

Jag gör det jag måste men jag drar på det;)

Nu låter det som jag inte gör ett dugg, men det är klart jag gör, annars hade vi vadat i sopor upp till knäna efter en vecka;)

Kan ni relatera till känslan? Det är som quotet- Att städa när man har barn är som att skotta snö i snöstorm 😉

I onsdags röjde jag garaget i flera timmar och i dag åkte jag med det som rensades ur till återvinningen. I morgon måste utemöblerna in och den sista plankan på boden ska sågas till och skruvas upp. Studsmattorna ska undan… herregud det är november liksom 🙈Men det är Robbans uppgift, så han får ta på sig det delvis.

Nu ska jag blunda lite, och hoppas på att få sova, vi hörs snart igen!

Men om ni vet vart man vänder sig mer skolproblem, please berätta!

Natti natti ❤️

Kommentarer

 1. Anna

  Anmäl till skolinspektionen, meddela sen skolan att du gjort detta för att direkt sätta extra press på dom. När jag anmälde för mitt barn, sa dom på skolinspektionen att får dom in flera anmälningar på samma skola gör dom ofta en oförberedd koll på skolan.

 2. Maria

  Alla skolor måste ange hur man lämnar klagomål som ska gå direkt till huvudmannen som sedan skriftligt måste återkomma med svar. Om man inte får gehör för det kan man göra en anmälan till Skolinspektionen.

 3. Haakon

  Jag tror tyvärr att byta skola är det enda rätta. Att du väljer en skola där det fungerar. För den skola det nu gäller vill ju inte och då kan det ta evigheter och förutom förlorad skolgång så hinner barnet i fråga i värsta fall uppleva sig usel och tappar självkänslan helt och sådant kan ta tid att reparera. Så mitt tips är att se ut en skola där du tror det fungerar. Ägna sedan din energi åt att ungen skall ha rätt till skolskjuts eller be dem skicka taxiräkningarna till pappan… Ja, jag tänker om det är ett av de mindre barnen. De större lär ju kunna åka buss fast det är skittrist….Sedan när ungen fått en välfungerande skola så gör ditt bästa att sprida ut vilken skitskola den nuvarande är som bara lovar och svamlar medan tiden går….

  1. Ellinor

   1. Det är fria skolval. Då står inte hemskola/kommunen för till exempel taxi om det inte finns synnerliga skäl. Det är upp till var och en vad man vill ha sina barn.

   2. Nu vet vi ju inte i detalj vad det handlar om. Men att byta skola är inte så enkelt som man kan tro. Barnet får börja om, både med det sociala och att avkoda de nya lärarstilarna nya pedagoger har. Ibland är det art fly och förvärra en problematik.

   3. Att snacka skit leder väl ändå inte till att skolan förbättra sitt arbete?

   1. Haakon

    Ja, du tänker så. Själv tänker jag att ”snacka skit” är något förvrängt medan att framföra sina negativa åsikter som folk bör få kännedom om är något helt annat.

 4. Cecilia

  Skolinspektionen och kommunen. Kräv att få prata med utbildningsnämndens ordförande och förvaltningschefen, annars kommunens högsta chef. De vill att kommunen ska ha ett gott rykte utåt. Varit med om det i min egen kommun. Man måste dock vara påstridig och inte ge sig för att få till ett möte. Lycka till!

 5. M

  För det första, om det inte är ditt barn det gäller då är det de föräldrarna som ska ta den striden.
  Om det är ditt barn då går du steget över rektorn, alltså till kommunen.
  Men jag blir som vanligt nyfiken och undrar på vilket sätt och varför får just det här barnet sämre utbildning menar du? Är det lärare / personal som gör fel. Du skriver ju om kränkning

   1. M

    Ok! Du behöver verkligen inte berätta.
    Men ingen enda unge ska behandlas annorlunda än nån annan. Det är illa nog att barn mobbar varann.
    Om personal på skolan på nåt sätt ”särbehandlar” en elev då är det ju först att prata med berörda personer ( vilket jag av erfarenhet vet kan bli till det sämre) men gå då hela tiden steget högre upp.
    Det är rent fruktansvärt det du skriver.

 6. Fia

  Gäller det något av dina barn? Hur du ska agera är lite beroende på det och vad saken gäller mer konkret och vilken skola det gäller. Det är ju lite olika saker som behövs om det gäller mer utmaningar för ett barn eller rätt till logoped för ngn annan tex. Skolan i Uppsala kan jag mer än väl så hör av dig med mer info om du vill ha hjälp.

 7. Åsa

  Som flera redan skrivit så börja med att begära ut ev. dokumentation från skolan. Samtal med lärare och rektor är givetvis a och o, men om du därefter inte får till stånd ett arbete som gynnar barnet (t.ex. genom åtgärdsprogram) så är det anmälan till kommunens klagomålshantering som gäller. Detta vet dessvärre inte många vilket gör att Skolinspektionen översköljs med anmälningar i tid och otid och deras utredningstider ökar. Kommunen skall därefter se över din anmälan opartiskt och agera därefter. Sker ingen förändring efter detta, då först görs en anmälan till Skolinspektionen. Genom mitt jobb och specifikt uppdrag direkt mot SI har jag haft god insyn i detta och vet också av erfarenhet att de finns kommuner som missat att de är skyldiga att ha en klagomålshantering. Våga då stå på dig! De måste upprätta en vid ev. avsaknad. Lycka till med din anmälan även om jag som speclegitimerad lärare kan tycka att den ev. problematiken borde kunna lösas i en direkt konversation med dig och barnet. Hör av dig till min mail om du behöver ytterligare råd/hjälp så ska jag försöka hjälpa dig så gott jag kan.

 8. Emma

  Vänd dig till rektorns chef på kommunen (om det är en kommunal skola). I förlängningen kan du också vända dig till skolinspektionen men de vill att man haft kontakt med huvudmannen först.

 9. Camilla

  Förutom skolinspektionen kan du göra ett klagomål till kommunen. Brukar finnas länk på deras hemsida. Då registreras den och måste svaras skriftligt på. Dessutom brukar den gå till huvudman och nämnd.

 10. Ellinor

  Skrev innan men det verkade som om kommentaren inte kom med.

  Anmäl till kommunens klagomålshantering och kontakta chefen för grundskolan.

  Om man gör en anmälan ska man tänka på att barnet blir exponerat och att skolinspektionens uppgift är att säkerställa om skolan har följt skollagen och i vissa fall diskrimineringslagen. Skolinspektionen är objektiv och ett beslut från dem innebär inte per automatik att en skola få fler resurser eller gör markanta organisatoriska förändringar.

  Kräv också eventuella åtgärdsprogram och pedagogisk kartläggning. Då måste skolan speficifera vad de gör och vilka extra anpassningar och eventuellt särskilt stöd som ges.

 11. Malin

  I första hand anmäler man till huvudmannen. Är det kommunal skola är det någon tjänsteman på kommunen, är det friskola ska det finnas någon i det företaget. Annars skolinspektionen.

 12. Linda

  Så här säger skolinspektionen gällande var man vänder sig:
  – Om en elev har blivit mobbad eller kränkt kan du anmäla det till Skolinspektionen och Barn- och elevombudet.

  – Om en elev har blivit mobbad eller kränkt på ett sätt som har samband med elevens kön, etniska tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, eventuella funktionsnedsättning, sexuella läggning eller ålder kan du vända dig till Diskrimineringsombudsmannen. Då betraktas det som diskriminering.

 13. Anna

  Skolan ska ha klagomålshantering som du ska fylla i/anmäla till. Gäller det kränkning av elev finns det lagkrav på hur de ska hantera det på rätt sätt. Annars som någon skrev skolinspektionen.

  1. Ellinor

   Först och främst kommunens klagomålshantering. Du kan också ta kontakt med chefen för grundskolan.

   Be skolan specificera alla åtgärder de har gjort. Har de gjort åtgärdsprogram? En pedagogisk kartläggning etc?

   Visst, man kan anmäla till skolinspektionen. Men man måste vara beredd på att barner blir exponerat, oftast ett långt förfarande och bara för att man anmäler så utmynnar inte det i per automatik att skolan få fler resurser eller ändrar sitt sätt.

   Skolinspektionen är en objektiv part som säkerställer att skolan efterlever skollagen och i vissa fall beroende på vad det gäller, diskrimneringslagen.

 14. Carola

  I första hand kommunen om det är kommunal skola. Är det fri skola ska det finnas information på skolan om vem som är rektorns chef.

 15. Kristina

  I första hand till huvudman, steget efter det är Skolinspektionen. Huvudman skiljer sig mellan kommunal skola och friskola så där får du googla för Jag vet inte i vilken skolform ditt barn går.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing