Okategoriserade

Ny dator..fika och mat :)

Innehåller annonslänk för Matsmart

.

Jag måste köpa en ny dator. Det finns ju folk som älskar att få ett nytt oskrivet blad framför sig när det gäller datorer och mobiler, men alltså… jag är inte sån:)

Jag tycker det är bäst när man haft prylen i ett år eller två och allt man behöver finns där. Jag vill alltså inte, men den är så vansinnigt seg och det funkar liksom inte. Jag kan spara något i ”hämtade filer”för att sen vilja ha den, oftast en produktbild. Sista tiden har jag fått sitta seriöst och helt allvarligt och vänta 30-40 minuter för att den ska öppna… EN bild liksom, det är inte så tidseffektivt direkt;)

Idag har jag tagit Corrindas Marcus till hjälp och försökt klura ut vad jag vill ha. Jag känner mig själv och vet att jag kommer dra ut på det i en e v i g h e t tills den dagen den tokkraschar, och det är ju helkorkat. Bättre att den fortfarande funkar liksom. Men just nu är det lite för mycket pengar som försvinner ut till saker som normalt inte händer, så det kan få vänta.

Vad är oddsen för att Black Friday ska erbjuda precis den dator jag vill ha? Typ noll misstänker jag, men man vet aldrig.

Jag har haft den länge nu, över fem år och jag har vårdat den ömt:) Ingen rör min dator, det är lika med dödsstraff 😇.

Nä okey inte helt allvarlig med det, men ingen unge får använda den. Jag är vansinnigt rädd om mina dyra saker, och så är det bara. De får inte låna min mobil heller, och det är ytterst få gånger jag ger nån den för att typ kolla youtube eller spela nåt spel. Aldrig någonsin utan uppsikt. Undantaget är för skoluppgifter, de har tex en app som heter NOMP, (?) som de övar matte via, och då kan de få låna, och sitta fint vid bordet:)Eftersom jag varit stenkonsekvent så är det heller aldrig något tjat:).

En mobil kostar ganska många tusen och en dator lika mycket, det finns liksom ingen anledning att låta en unge greja med det. Jag vet att jag är rätt ensam om det här tänket, det räcker att gå en vända så ser man minst en liten unge i vagn med förälderns mobil i näven. Men, jag är väl gammaldags och dessutom tycker jag inte om konsumtionshetsen;)

Och har inte heller råd🙈. Hehe kan vara största anledningen. Eller nej, jag har alltid varit försiktig och rädd om mina viktiga saker. Jag är nog bara sån.

.

Ja ja.

Igår var vi på Allt ljus på Uppsala och idag ville ungarna träffas på kaféet där Patricia jobbar, Sandys. Jag tänkte först banga, jag hade massa annat jag kände låg och stressade, men när de bad så fint att jag skulle hänga med så är det enkelt att omprioritera:) När de nu vill hänga med en är man ju korkad om man inte passar på.

Janelle tog med Jack, Simon jobbade, och så kom syrran i egen bil medan jag hade Jamie, Lovelia, Corrinda och Marcus i min.

Trixie sov hos en kompis, Robban var inte hemma och Novalie ville inte följa med så då fick Jordan stanna hemma han med som han ville. Alla happyhappy.

Patricia jobbade ju, så hon satt inte med oss, men kom ju förbi oss och kollade läget och småsnackade när det var lugnt. Vi kom precis efter en stor rusning så då tar det lite tid innan de är i kapp, de är bara två som jobbar på helgerna.

Lilla Jack ❤️. Han sov länge men vaknade sen och satt en stund i min famn innan han ville äta. Han hade varit supersur hemma precis när de skulle gå, och Janelle åkte buss med honom ensam för första gången, så hon blev stressad att han skulle bli hungrig, så hon tog med en flaska. Jack somnade direkt de klev ur porten:) Men kunde ju äta upp det sen. Janelle ammar och pumpar och han äter så fint på båda sätten.

Vi fikade och snackade. Eftersom det fanns gott om plats i kaféet så kändes det ok att sitta kvar, annars hade vi såklart gått:)

En kille i rullstol med sin assistent kom fram och snackade länge med oss. En jättegullig och hur trevlig kille som helst, men jag insåg att Jamie, och Lovelia med, är väldigt ovana vid handikapp. Rullstolen var lite läskig, men de tinade upp efter en stund. Jag kan ju inte göra så mycket åt det, har vi inte rullstolar i vår närhet så är det ju på ett vis bara att tacka och ta emot:)

.

Vi konstaterade att det blir mörkt väldigt snabbt nu, på bara några ögonblick. Hu!

När vi gick tillbaka till bilen var det både mörkt och kallt. Jag hade ingen halsduk och den missen gör jag inte om;)

Hemma fixade jag i tvättstugan, skurade duschen från topp till tå och vek tvätt, innan jag sen lagade mat. Idag blev det kyckling som jag skar i små bitar, kryddade och hällde på mjukost med kantarell över:)

Jag har köpt många mjukost-askar på Matsmart, som de dels ätit på smörgås men det är även suveränt att laga mat på:)

Idag ville jag ha maten krämig och det blev så jäkla gott. Till det hade jag en superblandning av ris. Quinoa, bönor och vad det nu var:) i en färdig blandning på påse. Även den från Matsmart. Jag var lite tveksam om de skulle gilla den, men de skrapade kastrullen. Så dagens middag var ett stort plus på många vis:)

Matsmart för att jag dels sparade pengar och gjorde en miljöinsats, dels testade vi nytt sätt att laga och så gillade alla. Full pott liksom👌🏼

Antagligen kommer de inte äta det nästa gång jag serverar det men struntsumma:)

I morgon ska jag göra något av de vegetariska grejorna jag beställde därifrån sist. Jag har ätit dem själv, men inte barnen så det blir intressant. Sist beställde jag även något nytt (för mig då!!) vegetariskt så det ska bli kul. Vi lär oss 🙂

Jag noterade även att om man beställer för över femhundra kronor, som jag alltid gör, eftersom jag rätt perfekt kommer upp i en full låda på den summan:) så blir det fraktfritt 👍. Gäller nog november ut.

.

Jaha ja, fika och mat.. värst vad det ätits idag:)

Men lite så får det vara på en lat söndag tycker jag, man spenderar den med folk man tycker om och gör så lite som möjligt:)

.

Nu ska jag skriva lite. Sen sova.

Natti natti 😘

Kommentarer

 1. Karin

  Vad lika varandra Lovelia och Petra är!
  Jag köpte min laptop (Lenovo Ideapad 310) på Black Friday förra året efter att min sambo köpt sin året dessförinnan och tyckt att den funkat så himla bra. Den var prissänkt med 2500:- och funkar jättebra. Nu kommer jag inte ihåg om du använder Laptop eller Mac, om det är det senare är det ju i princip aldrig kampanj på dem och de kostar som en mindre bil, men om du kör Laptop kan jag varmt rekommendera min modell! PS. Den verkar ha utgått och uppdaterats till 330-15IKB

 2. carina

  Jag sitter i rullstol sedan snart tio år,jag har fyra barnbarn som aldrig har sett mig utan rullstolen. För dom är det ganska naturligt nu,men ibland undrar dom om jag aldrig har kunnat gå,köra bil mm. Och ärligt talat så har jag också lite problem,med hur det var att kunna det,alltså jag minns ju,men ändå inte,om du förstår. Men jag har ett alldeles underbart liv ändå,mycket tack vare mina kära barnbarn:)

 3. Malin

  Jag lånar inte heller ut min telefon till mina barn. Tycker också att teknikprylar funkar bäst efter ett par år. Förstår mig inte på dem som köper nytt stup i ett. Bara grejen funkar som det ska så räcker det för mig 😊 jag är nog också lite gammalmodig endast 35 år 😂

 4. Johanna

  Min fråga har inget med ditt inlägg att göra. Men hur pratar du med dina barn om nätet och dess faror. Du har ju så många barn, får de vars fritt på nätet, när får de börja? Vad säger du om grooming tex? Kollar du dina barns kontakter? Får de kolla på you tube fritt eller är du med?vid vilken ålder får de börja med mobil tex snapchat etc?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Det här är en svår och komplex fråga. Försöker ta en kort variant:) Jag anser alltid att Frihet under ansvar är det bästa, så länge de sköter sig har de väldigt mkt frihet. De får vara fritt på nätet, men de yngre har ju inte så stor koll, de går alltid till samma sidor. Oftast gaming, de spelar online ihop med kompisar. Kollar de youtube är det i vardagsrummet så jag har koll. Tyvärr för jag delar sällan deras favoriter, det är alldeles för gapigt 🙈. Men jag är av den uppfattningen att man måste få ha ett privatliv från sin mamma;) så jag kollar inga kontakter eller snokar. Ju äldre de blir ju mindre koll har man, och det är ok. Vi pratar mkt om att det är enkelt att luras via nätet, att den där ”kompisen” kanske är en 32-årig man. Det jag tycker är värst är inte risken för att något allvarligt ska hända, alltså något brottsligt på riktigt, utan det är skitsnacket mellan kompisar. Det är så enkelt att nån blir utanför och ledsen. Det är för enkelt att vara jävligt taskig helt enkelt. Det pratar vi också mkt om. Mina stora tjejer pratar också med de mindre, och ibland är det betydligt mer effektivt att en storasyster ryter till. Till småsyskonen eller till deras kamrater;)
   De har fått ha gamla avlagda mobiler utan sim-kort men när behovet på något vis finns av abonnemang så har de fått det. Mina ungar byter skola i sexan och går inne i stan, så då känns det naturligt att de har mobil. De behöver ex. ju kolla busstider, och det är tryggt för mig att kunna få tag i dem. Så senast i sexan, men oftast tidigare. Snapchat edyl får de när de efterfrågar det, Jordan har tex men han använder aldrig. Möjligen om han vill fråga mig något och jag inte är hemma 🙂
   Ja, kort kanske det inte blev och definitivt inte klart och tydligt 😉 men lite svar kanske? 🙏🏻😊

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing