Okategoriserade

Bygghemma :)

I samarbete med Bygghemma.se

.

Så här års, innan det har börjat snöa, så tänker jag att det är rätt trevligt ändå, det här med att skotta snö. Jag ser framför mig en solig krispig vinterdag där det snöat under natten, och sen bara ligger och väntar på att man ska skotta i lugn och ro.

Sen vräker det ner och jag funderar på varför minnet är så selektivt:)

Jag har ju en lång uppfart, och behöver även skotta rent utanför den, ni vet när plogbilen kommer, och sen framför brevlådan. Här en bild från en vinterkväll för nåt år sen, jag vill minnas att det inte var dagens första skottning heller…Jag ser på datumet att det är 11 november 2016. Gosh!

Det tar rätt mycket tid att skotta, och efter några gånger är det allt annat än mysigt. Varje år börjar jag fundera på en snöslunga och varje år är de slut:) Eller i alla fall de åren då det är mycket snö, lite som fläktarna på sommaren.

Jag ser snöskottning som motion, men det får gärna vara måtta på det, så jag har nu, i god tid, kikat lite på snöslungor.

På Bygghemma finns ett stort utbud snöslungor i alla prisklasser

Jag skulle ju helst ha en som man åker omkring på, men det är ju löjligt om man bara har en uppfart;) men ändå. Nästa steg neråt blir ju en sån här värsting.

Nästan så  man sitter, men ändå inte. Men, om jag ska vara realistisk, för de behov jag har och den mängd snö som brukar falla här, så är det ju en mindre variant som jag behöver. Lite som den här.

En sån här känns även överkomlig i pris, fanns modeller mellan ungefär 2-3000kr.

Jag hade en snöslunga av samma märke som följde med huset, den var stengammal redan då men funkade ett ba tag till, så det känns ju som en bra erfarenhet. Jag har själv aldrig använt en, men tänker att det borde vara som att klippa gräs, väl?

Är det någon av er som har en snöslunga? Har ni i så fall något bra argument för att jag ska övertala mig själv till att jag behöver en på riktigt:) Jag gör ju det, det är bara en fråga om att faktiskt ”unna sig” lite bekvämligheter.

Bygghemma finns många varianter och storlekar och med både bensin och el som drivmedel. Rent spontant tror jag att bensin är enklast, men måste nog läsa in mig lite på det här känner jag:)

Men om ni har goda råd, hojta gärna.

🙂

Kommentarer

  1. Viola

    Vi har den mindre varianten och den är grym! Blev lite överraskningar i början innan man hade koll på utblåset 🙂 men den är riktigt bra!

  2. Annica

    Vi har en här från biltema lik både den första å den sista men eftersom vi bor lite mer söder över än dig ( mellan Vänern å Vättern ) så tänk på att de inte är att föredra när det faller blötsnö…å den snön är ju den tyngsta..

  3. carina

    Vi hade snöslunga förut,vi bor i norrland,så här är det ju mer regel än undantag att det snöar. Jag skottade med den några ggr,och så ut som en snögubbe efteråt,kunde inte riktigt lära mig med utblåset,haha. Men det lär du dig ju efter några ggr. Vi har en jättestor infart,lång och dubbelbredd,så nu har vi en traktor. Men om jag var som du hade jag köpt en mindre bensindriven snöslunga

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing