Allvar

Jag fick ett mail som gör ont i hjärtat

Jag fick ett mail av en pappa. Jag tror att vi alla måste hjälpa till lite nu faktiskt, för ni vet ju – de där många, men små bäckarna…Snälla läs.

Hej,

Jag förstår att du som omtyckt och en duktig Influencer får många förfrågningar om att hjälpa andra. Jag har full respekt för att du har annat att skriva om som också generar pengar eftersom bloggen är din inkomst. Jag vill ändå försöka nå dig genom att berätta min son Oscars historia.

 Livet vändes upp och ner och blev en fullständig mardröm. Vi fick beskedet att vår Oscar hade ungefär 9 månader kvar att leva. Vår son,13 år, diagnostiserades den 15 december 2017, på Barnsjukhuset i Lund, med en aggressiv snabbväxande hjärntumör DIPG (DIPG – Diffust Pons Gliom) som bara drabbar en handfull barn i Sverige om året. Det finns inte några behandlingsmetoder i Sverige eller Europa. För att rädda Oscar sökte vi med ljus och lykta efter behandlingar runt om i världen. Vi fann den, men i México. Under 10 månader har han behandlats framgångsrikt med erkända medicinska metoder och godkända preparat.

 Problemet är att vi behöver hjälp med att uppmärksamma Oscars situation för att kunna driva den donationskampanj vi har till förmån för hans behandlingar som kostar oss ca 150 000 kr var 3:e vecka, och är en enorm summa för vilken familj som helst. Oscars liv handlar alltså om pengar, och det ska inget barns liv värderas i. Tyvärr har vi inga ekonomiska stöd från de svenska myndigheterna, utan Oscars liv hänger på vår envishet och engagemang.

 Därför vill jag ställa en fråga till dig: Skulle du kunna tänka dig att visa din empatiska och godhjärtade sida genom att uppmärksamma Oscars sjukdom och resa i någon av dina medier så att vi kan samla in pengar till fortsatta behandlingar för Oscars tillfrisknande?

 Bland annat har Pernilla Wahlgren och Malin ”Fnulan” hjälpt oss att sprida vår kamp via sina bloggar (länkar till deras inlägg hittar du längre ner), men det behövs så mycket mer. Oscar är fortfarande sjuk och behöver så mycket mer hjälp. Vår familj är otroligt tacksamma för all hjälp vi kan få med att uppmärksamma Oscar så vi kan fortsätta att behandla honom. Jag har full respekt om du inte har möjlighet att hjälpa, men jag gör allt i min värld för min sons skull.

 Tack för att du läst mitt mail.

Pappa Göran

 

Att man inte får hjälp via landstingen börjar ju kännas lite som en regel snarare än ett undantag tyvärr. I både stort och smått, de hänvisar mer än gärna till privata alternativ som man själv får bekosta. Jag begriper att det kanske inte är helt lätt för landsting att bekosta en behandling som den svenska sjukvården inte kan något om. Å andra sidan kanske den här behandlingen är GREJEN, den som gör att drabbade botas och överlever, och då jäklar är det ju värt varenda öre.

Det handlar om BARN som har hela livet framför sig! 

Man kan ju inte värdera människoliv i pengar.

När sjukvård och myndigheter sviker så finns ju en stor mänsklighet omkring oss, och om vi alla hjälps åt så kanske vi kan hjälpa den här familjen?

Jag hoppas att ni vill gå in på länkarna och bilda er en egen uppfattning och såklart fundera över om ni kan bidra med något.

 

Här kommer ni till massa info, tillika insamlingen

Även HÄR

Och här har ni Pernilla Wahlgrens  och Malins (Fnulan) inlägg

Även Mona har skrivit om det, och jag hoppas så innerligt att den här gossen och hans familj får all hjälp från oss medmänniskor!

Kämpa ♥ Kärlek

Kommentarer

  1. Avatar photo
   familjenannorlunda

   Ja. Man vet inte, men precis som pappan i artikeln säger- de köper hopp, i Sverige finns inget hopp.
   Låt oss hjälpa till att köpa hopp för man vet aldrig!! Tron kan försätta berg och man ska inte ignorera placeboeffekten. Jag bidrar gärna med en liten slant för att den här familjen ska få känna hopp för att bara lägga sig på rygg och vänta på att ens barn ska dö det kan omöjligt finnas något värre i hela världen.
   Att Mexikoläkarna inte vill dela med sig av sin kunskap kan ju ses som märkligt, eller som att de är goda affärsmän. Även läkares kliniker drivs av pengar och har man något unikt som funkar så håller ju många tyst om hemligheten. Att det sen går emot svensk lag är ju inget Mexico bryr sig om;)
   Jag vet ju inte, klart kliniken kan vara båg, men jag personligen förlorar i så fall några hundralappar, en risk jag är villig att ta. Möjligheten att barn blir friska gör att jag tar den.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing