Okategoriserade

Nötknäpparen!

Åh jag har ju glömt berätta om vår kulturella utflykt i fredags!

Jag fick en inbjudan av en god vän. ”Ta med hela familjen och kom, det blir suveränt!”

Först var jag lite tveksam, det var i Botkyrka, och det tar tid att köra dit, men det lät spännande. Nötknäpparen i modern variant med 14 av Sveriges bästa dansare på scen, det kan liksom inte bli dåligt. De stora ungarna fick jag inget svar av, ( de skulle bara veta vad de missade!) så jag tog med de fem minsta och syrran och drog iväg. Tacksamt nog var det nästan inga köer och vi var framme i mycket god tid. Jag hatar ju att vara sen, och till sånt här är det helt oacceptabelt.

Den spelas, eller dansas kanske:) i Hangaren, Subtopia i Botkyrka. Där har jag aldrig varit. Varken Hangaren eller Botkyrka, men åker gärna tillbaka. Vilket coolt ställe.

Vi blev omkramade och inskjutsade för att mingla och äta snittar. Mingla är definitivt inte en av mina paradgrenar, jag står gärna och kikar vid ett bord. Äta snittar däremot behärskar jag till fullo:) Cissi från Let’s dance kom och eftersom vi är bekanta så hälsade vi, och barnen tyckte det var väldigt coolt:)

.

Chaufförsdricka och supergoda snittar!

Nötknäpparen är regisserad av Fredrik Benke Rydman.

Jag kände inte till honom men när syrran väl fattade vad vi skulle se blev hon eld och lågor, hon har sett andra föreställningar av honom, (kanske var det Svansjön? ) och försökte förklara hur jäkla bra det här skulle bli:)

Och det var helt magiskt!

Man fick inte fota där inne och det har jag heller inte gjort, utan jag har fått de här bilderna av produktionen:)

Storyn är flyttat till modern tid, och inte speciellt gullig, det är den lilla flickan Clara som lämnats ensam på en soptipp medan hennes föräldrar tigger på gatorna i ett rikt, främmande land. Det handlar om organhandel och fattigdom. Det är Tjajkovskijs musik blandat med helt nytt av bland annat Danny Saucedo och Anna Ternheim. Det är fantastiskt bra!

Jag trodde att Jamie skulle tycka det var tråkigt, han är inte mycket för att sitta still, och dans är inte hans grej. Men han satt blick stilla med tindrande ögon och öppen mun och bara tog in hela föreställningen. Ibland klappade han mig på armen och sa att något var coolt:) I går pratade han massor om dansshowen och frågade om den, och han är fortfarande väldigt tagen av den, på ett bra sätt:)

Jag kan ju inte berätta det roligaste för då spoilar jag för er som vill se, men ni som sett den, eller kommer se den, ni fattar. Publikvärden Jörgen kan vara det roligaste på hela året 🙂

Bitvis så var koreografin och ljussättningen som en trickfilmad actionfilm, helt galet coolt. Obegripligt hur man kan få till de effekterna med ljus och duktiga dansare. Dansarna var sjukt duktiga!

Det var många skratt och lite ledset, som det ska vara. Föreställningen är ca 90 minuter och jag trodde vi var halvvägs när det var slut. Tiden bara flög iväg!

Jag skulle vilja se den igen, och det gäller hela familjen. Det pratas om Drosselmeyer, var han verkligen en vampyr??

Och hade på riktigt dansaren som spelade honom, dansat med Justin Bieber? Öppningsscenen med sängen och personen som ligger i den, hur kunde man göra den?? Och Drosselmeyer Daniel var supersnygg, och hur var det nu? Kände han Justin?? Och wow vad han kunde dansa:)

Kanske ska de börja dansa?

De pratar om storyn och allt möjligt. Ett mycket gott betyg till Nötknäpparen.

Om ni funderat på att se den så har ni mina varmaste rekommendationer! Rekommenderas från fem år, Jamie är sju och älskade den som sagt.

Föreställningen spelas till och med 5 januari, och biljetter och mer info till Nötknäpparen hittar ni här

Vi såg premiären och när publiken ger sina stående ovationer så vet man att det inte bara var vi som tyckte om den:)

Det finns ett litet café och gott om parkeringar. Kanske en julklapp till dig själv eller nån annan? Ja inte caféet då?utan biljetter till Nötknäpparen:)

Det är kul att veta att ungarna uppskattade det här, då kan man lugnt åka på flera kulturella grejor.

Nu ska jag ta hand om mitt misslyckade julgodis?, var tvungen att sansa mig med en kopp kaffe och er en stund först bara.. morr!

Vi hörs snart igen!!

Kommentarer

  1. samps

    hangaren/subtopia ligger i alby, det är kommunen som heter botkyrka 🙂 kul att du hängde i mina gamla trakter (nästan då, min gamla kommun iaf) 😀

  2. Julia

    Har också sett den för ett par år sen på Dansens hus i Stockholm. Rekommenderas varmt även från mig! så himla bra föreställning och Jörgen var riktigt rolig 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting