Okategoriserade

På tå:)

Dagen idag har varit smärtsam. Varenda steg närmare bestämt. Det är Davids fel? och jag vet att han gnuggar händerna av förtjusning. Han såg till att hela gruppen på cirkelfysen i onsdags går som om de var 150 år idag. Efter passet så gav han oss en bonus, eller gåva som han ville kalla det, nämligen tåhävningar.

Jasså? Tänker ni, hur jobbigt kan det vara? Jäkla gnällkärring;)

Men ställ er ytterst på ett trappsteg och gör det själva ska ni se. Åtta vändor av 20 sek. tåhävningar sen 10 ”vila” eller trampa ur med snabba fötter. Så långt upp och ner man kan och så fort man förmår. Så kan jag lova er att ni sen förstår mig:)

I onsdags tränade vi, igår kändes det och idag så satte jag fötterna i golvet när jag klev upp ur sängen och kunde inte begripa hur jag skulle ta mig en meter. Funderade på att ta fram kryckorna och även på att krypa…;) Vaden är stenhård och det gör så förbannat ont.

”Nej inget är sönder, det är bara träningsvärk!” lovade David och jag har gjort det här en gång för många år sen och kommer väl ihåg det. Nu efteråt alltså;)

Jag har ju en skada på höger ben som gör att just vadmuskulaturen är underutvecklad, och jag vet inte om det just idag kanske är en välsignelse mer än en förbannelse, eller tvärtom. Jag har svinigt ont på vänster sida men känner inte det minsta på höger?. Jag vet ju att jag använder vänster ben betydligt mer, ska det hoppas exempelvis så är det enbart vänster jag kan skjuta ifrån med, och uppenbart så gör jag tåhävningar på ett ben, fast jag tror det är två?.

Alltså har jag varit halv-halt idag, och stapplat fram. Syrran hade ont i båda benen och hade ju då heller inget att vila på, jag kan ju avlasta med höger. Ja herregud!! ?.

I morgon ska vi träna igen. Med David. Jag kommer inte hoppa över om han kör samma bonus, eller något annat. Jag älskar att få en utmaning när man egentligen inte orkar mer, det är lika mycket pannben som fysik.

.

Ja, jag har stapplat runt i butiker idag alltså. Började på Rusta för att köpa godis. Jag är skitsur på mitt misslyckade godisbakande igår och köpte chokladaskar, after eight och sånt. Handlade annat med, schampoo och toapapper och sånt kul. Sen vidare till citygross, det ligger tvärs över vägen, tar exakt en minut att köra, förutom idag då hela Uppsala var där, det tog kanske fem minuter innan jag klämt in mig på parkeringen. Fem minuter är tillräckligt för musklerna att stelna och då är det bara att börja om med smärta igen, just som man mjukat upp dem. 😉

Jag kan ha varit ensam på hela citygross att inte handla julmat. Alla gick där med överfulla vagnar och jag hade min vanliga shopping med tacos och kyckling och toastbröd. För mig är julmaten helt oviktig. Jag skulle lika gärna kunna äta nån vanlig god middag instället för julskinka, och sånt. Hade vi inte ätit hos mina föräldrar så hade vi med stor säkerhet gjort det. Missförstå mig inte, mammas mat är grymt god men rätterna i sig som är måsten på julen är inte mina favoriter. Sill är oätligt, Janssons vore god utan ansjovis;) syltor och geggiga sallader som rödbetssallad är bara läskigt.

Jag köpte skivad julskinka på förpackning idag, och sen köper jag risgrynsgröt. När jag inte kokar själv då. Och vörtbröd utan russin. Sen är jag nöjd.

.

Jag åkte vidare, flera butiker hit och dit innan jag hämtade paket på två olika ställen. Jäkla onödigt krångel, leverera till ett ställe. Det närmste för mig tack. ?.

Sen hem, och skjutsa Robban till affären, hämta ett paket till vara avi låg i brevlådan när jag kom hem och nu tror jag alla beställda saker kommit.

Sen kom Jack och hans föräldrar. Janelle bad om stolen man hänger på bordet, och jag hämtade.

Jack satt som en kung, i flera sekunder innan han ledsnade:)

De här stolarna är superbra som resestolar. Jag har haft det till alla ungarna, men vet inte om de finns längre? Om inte så beror det på att nån förälder varit klantig och inte tänkt hela vägen för använder man sunda förnuftet är det en suverän stol.

Sötnöten!

Vi eller de, lagade tacos medan jag letade vad fan som kortsluter i garaget. Jag svär på att det går troll i saker, nu håller elen på att muppa. Säkringarna sprätter iväg till höger och vänster och efter att ha sabbat några så har jag hittat felet. Idag ryckte jag en förlängningssladd och nu funkar det. Vad som är fel på den vete fan, det kollar jag nån annan dag 🙂

Sen blev det en akut körning med Robban som det strulade till sig för. Allt löste sig till det bästa. Efter att alla åkt hem så drog syrran och jag återigen till citygross för att handla juldagens mat. Oxfilé och potatisgratäng. ?? Det däremot är något jag inte vill rucka på:) Det är heligt, vi har ätit det på juldagen så länge jag kan minnas. En gång om året äter vi oxfilé men då gör vi det med tradition:)

Slå in alla paket som var kvar och ta i trä men nu är alla klara. Tills jag hittar en kasse nånstans 😉 Nä hoppas verkligen inte det. I morgon ska vi kanske ta in granen och sen pyssla på, ta fram alla tomtar och städa och sånt där. Förutom att plåga sig med träning då:)

.

Nu säger jag natti natti ??

Kommentarer

  1. Catharina

    Jo då det fins fortfarande köpte två hösten15 när de första barnbarnen började sitta , helt suväräan, hade den själv alltid när våra barn var små
    önskar er en trevlig Jul

  2. Karin

    En liknade sån stol som man hängde på bordet hade vi också, den var toppenbra. Så jädrans smidig att ta med sig.
    Ang Janssons, vi äter inte heller det. Vi gör en Jönssons istället, prova det, det är jättegott.
    Jag bryner köttfärs så den blir sådär smulig, kryddar på med ex grillkrydda och svartpeppar. Sen gör jag precis som en Jansson men varvar med köttfärsen istället. Jag hoppar över löken också, men äter ni det så funkar ju det med till köttfärsen ?
    God Jul och kram från mig

  3. Ewi

    Det kan räcka med att den blivit fuktig så får den spunk. Min bakom tumlaren spårade ur o släckte säkringar pga det. Den gick däremot bra på andra ställen när vi fönat den lite. ?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting