Okategoriserade

Softar på..:)

Idag är det annandag jul. Vi har bara softat runt hela dagen, mesta delen i pyjamas:) Jag drog på mig kläder först vid fyra för att ta en lång promenad med Doris. Vi gick i över en timme och det var otroligt skönt att röra på sig ordentligt.

Folk sov så länge de ville och vi åt frukost i timmar:) allt medan vi snicksnackade om allt möjligt.

Sen kikade vi på Ensam hemma 2, det är ett måste för kidsen att se både ettan och tvåan under julen tydligen. Jag har ju sett filmerna såklart och ja, de är söta, men jag har nog inte samma relation till dem. Men, det är alltid mysigt att gosa ihop sig i soffan och se på film.

När det var dags för middag så ställde jag fram alla rester från de senaste dagarna, och messade sen ungarna.

Haha, det tog en minut så var alla i köket. Normalt är de rätt sega men nu ville alla ha oxfilén 🙂

Det var inte så mycket över från igår, vi är rätt bra på att beräkna åtgången. Jag har en anteckning i mobilen som säger att till femton personer, varav en hel del barn, blir det bra med drygt 3,5 kilo oxfilé och 4 kg potatisgratäng 🙂

Så enkelt och så jäkla gott!!

Vi köper färdig gratäng på påse nu för tiden🙈allt för att slippa stå i köket. Det tar ändå tid, och alla vet ju att jag är noll road av matlagning.

Syrran kommer och så hjälps vi åt att laga, och sen droppar folk in runt tre. Janelle och Simon kom med Jack och det hamnade nya klappar under granen:)

Först så käkade vi förrätt och huvudrätt , så tog vi en paus för att öppna julklappar.

Jack drog lite i pappret, smakade på det och ledsnade sen och myste i Patricias famn i stället.

Jag bad ungarna sätta sig i soffan för en bild och alla ser ju helt normala ut, om man räknar bort Jamie 😉

Han ska alltid larva sig. Den minsta och den största killen är inte mina barn:)

Det sista paketet ville inte Stumpan lämna ifrån sig;) De låg här under, mitt bland alla paket och sov som små grisar. Sen flyttades sig Selma till pappas knä, där hon låg totalt utslagen 😂.

Hon ligger ofta så här. När de väl somnar så slaggar de hårt:).

Stumpan vill inte vara i famnen men ligger gärna bredvid och gosar och vill bli klappad, helt på sina villkor. Selma däremot kan man lyfta och flytta runt på hur som helst, och hon älskar att bli buren och ligga i famnen. Hon ser inte ut som en ragdoll alls men beter sig som en:).

Lilla fjollarna❤️.

När alla paket var öppnade så blev det dessert, glass, grädde och hallon/blåbär. Det kan vara det godaste som finns, på fullaste allvar.

Janelle och Simon drog sig hemåt med Jack, samtidigt som mina föräldrar tackade för sig. Marcus kom direkt från Skåne på kvällen och vi satt vid köksbordet och spelade spel till framåt tvåtiden på natten.

Så mysigt !

.

I dag kokade jag julens tredje omgång risgrynsgröt:)

Jag fick en croc pot för ett tag sen och den är grymt svinbra. Man kan göra massa saker i den, men jag har gjort fiskgryta en gång bara;) och sen gröt.

Sen ställer jag in hela grytan i kylen och så tar man så mycket man vill ha.

Jamie fick ett airhockey spel i julklapp, och det är superkul.

Jag och Robban spelade på julaftonens natt, och Novalie spelade mer Selma en lång stund idag. Ja, katten, hon var vass tydligen 😉 och Corrinda och Marcus körde några omgångar de med. Vansinnigt kul!

.

Nu ska vi se på film igen:)

Jag återkommer snart😘😘

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing