Okategoriserade

Jag trivs bäst :)

2018 lider mot sitt slut. Som ni kanske vet är jag inget stort fan av förändringar, speciellt inte när jag inte får bestämma över dem själv. Jag trivs bäst när saker lunkar på i sin gilla gång. Lite som Ferdinand och hans blommor:)

Sen älskar jag att göra saker som bryter av, uppleva saker och bara göra saker, men det är alltid tryggt att landa i gamla vanliga rutiner.

Det här med att det blir ett nytt år är alltså lite läskigt:)

Nu rullar det mesta på, de största förändringarna blir ju efter sommaren när skolor och aktiviteter börjar.

Jag vet att det finns trevligheter att se fram emot, en del hemliga, andra väldigt offentliga som att jag tänker åka till Hawaii i höst för att lära mig surfa, helt i 50- årskrisens anda?. Jag hoppas på ett lugnt och tryggt år, med mycket glädje och skratt.

.

Nyår är för mig ingen stor grej, vi firar litet och med familjen. Det är aningens oklart hur många barn som ska vara hemma, och jag försöker få lite svar innan det är dags att åka och handla. Det är samma visa varje år, syrran och jag har noll framförhållning utan åker till Citygross och ser vad som finns ?. Mat är nu en gång för alla inte viktigt för mig, jag skulle kunna beställa pizza:).

Sitter i soffan och tittar ut mot granen mellan varven, noterar att julgransmattan är ett minne blott, tack kattungarna ?. Men det är skålen med äpplen jag vill visa, jag tycker den är så fin.

Dels skålen i sig, jag köpte den på Röda Korset för hela 20kr i höstas, men äpplena!! Röda, vaxade och glänsande:) och så lade Patricia i en slinga som jag köpte på TGR i höstas. Hårsnodden kommer från samma ställe och jag älskar att de kommit tillbaka!!

Sådana i tyg fanns det massor av på dåtiden, sen har de varit ungefär lika utskrattade som magväskorna, och nu är båda tillbaka:).

De kallas visst för Schrunch nu för tiden. Jag köpte flera i päls till barnen i julklapp och Stumpan snodde en som de båda är helt tokiga i, den är väl väry lik en liten mus kanske 🙂

De här snoddarna är så skonsamma mot håret. Jag som har mitt uppsatt ofta försöker ha så snälla som möjligt. Jag har några som är i tjock frotté, kanske inte supersnygga men håret tackar för att det slipper bli avnött. Sen är de perfekta att dra runt en hårknut.

Jag ska bunkra lite så jag har när modet svänger:) Nu är de förvisso enkla att sy själv, jag har tråcklat ihop en hel hög under åren, men det är alltid enklare att bara handla.

Magväskorna sen då, de bespottade. Det är ju världens bästa pryl! Speciellt på resor eller typ konserter. Jag som får så satans ont i axlarna av att bära saker älskar att kunna avlasta och bära runt midjan istället. Lite knöligt under vinterjackan bara 😉

.

Mina barn får ju paketkalendrar. Det är jättekul att shoppa till dem, fundera och klura på kul och helst svinbilliga saker, mindre kul att slå in;)

I år fick de på julaftonen varsin mugg.

Detta är sex barns muggar:)

Vi lyckades med konststycket att inte klara av att räkna, och så hittade vi muggar allt eftersom som var klockrena till en specifik unge. Corrinda fick exempelvis en med Stitch på:) När vi var på Disneyland, eller Disneystudios var det nog, så var hennes favoritattraktion en interaktiv show med just Stitch. Den riktade sig mest mot de mindre barnen men Corrinda är ibland inte större än en femåring?.

Patricia tyckte att en mugg jag köpt bara ändå till oss alla, var fantastisk så hon fick en sån. Nu har jag en kasse med minst två muggar över…:)

Kanske blir det muggar i nästa års kalender också:)

Snart öppnar en Dollarstore här i Uppsala!! Nästa års kalendershopping kommer bli enklare än någonsin:)

(Ja, jag tänker shoppa och konsumera, och vet ni, jag kommer flyga också ?. )

.

Något annat. Spela spel! Jag hittade nån prov-utgåva av nåt frågespel på en butik som stänger igen här i stan. Det var kort med frågor på, uppträdda på en stor ring. Vissa svar kunde man inte läsa för det var liksom ett hål mitt i:) Det roade vi oss med i flera timmar på både julafton och juldagen.

Vi ville spela Rappakalja men det var visst borta? Kan ligga i husvagnen men det kan även vara så att det aldrig funnits här hemma, utan är syrrans. Men Patricia hade nån app med nåt liknande – Med andra ord.

Vi hade så kul 🙂 Jag är inte så bra på spel. Barnen har slarvat bort så många under åren att jag slutade köpa. Tills för några år sen, och nu är det roligt att kunna spela allihopa. Jordan fick Leif GWs spel i julklapp men vi har inte hunnit testa än, så det ser vi fram emot på nyår:)

Men det är alltid svårt att lära sig ett nytt spel, tycker inte ni det? Bättre att nån som kan introducerar och att man lär sig under övervakning. Nu finns ingen som kan, men kanske att jag skulle läsa reglerna idag, i stället för i morgon… hm, smart;)

Men först ska jag läsa.) Jag ”fuskar”rätt ordentligt med pluggandet den här julen. Förra så hade vi en stor inlämning tidigt i januari som jag jobbade massor med, men i år är det ingen sån stor, tack och lov. Däremot är det ett gäng böcker som ska läsas, varav den jag håller på med nu, Ett öga rött, irriterar mig.Den är skriven på … tja.. jag skulle vilja kalla det för något icke PK men då får väl folk hjärnblödning;)

Men det är så. Och jag hör mig själv i huvudet, hur jag lägger mig till med en förortssvenska deluxe, jag måste för att kunna läsa, och så blir jag skitsur när det plötsligt är en svensk som pratar, och det är korrekt svenska 😉

Så nu ska jag gå in i förortsmoodet och läsa klart den. Vi hörs snart igen ??

Kommentarer

 1. Jenny

  Själv tycker jag att maten är det absolut viktigaste på nyår ? Förstår att du tycker det är trist att laga men det är ju så fantastiskt gott att äta ? finns ju många rätter som inte är så avancerade heller. Hoppas ni får en fantastisk nyårsafton oavsett vilket käk det blir ? Själv ska jag moffa 3-rätters och sen gå och lägga mig tidigt med min tös som snart fyller ett år. Tack för bästa bloggen ❤

 2. Tess W

  Jag har en jättebra lösning Carola! Jag är 45 år och har flygit 1 gång i hela mitt liv, jag tar gärna på mig några av dina flygningar ( Det är ju SÅÅÅÅ många för visst är det 1-3ggr per år du flyger?!?) då kanske det blir mer okej för de som klagar här?!
  Jag är mycket ironisk när jag skriver detta (om någon inte förstod det!) vi alla gör förhoppningsvis det VI kan för att ta hand om vår jord till våra barnbarn eller hur? Jag tycker att det är synd att vi inte uppmuntrar varandra i stället för att säga att det vi gör inte duger eller är inte är tillräckligt.
  Jag handlar också på matsmart och tycker det är jättebra.
  Gott nytt år och stora kramar Tess W

 3. Linnea

  Vi spelar Ryktet går. Det funkar för barn som kan läsa och flr vuxna. När barn är med väljer vi ord som vi vet de kan/vet vad det är som ritas. Så skulle jag behöva välja bara ett spel så är det detta. Är som viskleken men man ritar.

 4. U-70

  Paketkalender är så uppskattat av barnen men nu med bara två tonåringar hemma har vi övergått till att de får paket bara lörd och sön hela dec. Istället något lite större. Fortfarande uppskattat.

 5. Erika

  Åh, ett öga rött läste den när jag gick i gymnasiet (är 26 idag så var ett tag sen nu) efter att ha lyssnat på Jonas Hassen Khemiris föreläsning. Av vad jag minns så tyckte jag boken var bra, filmen tyckte jag var helt okej den också.

  1. familjenannorlunda

   Boken ÄR bra!! Men jag blir irriterad över att jag liksom måste läsa på dålig svenska för att få det att flyta 🙂

  1. cahouligan

   Haha Mumintrollet, spot on! Konsumtionshysteri och flygresor, det är så att man blir illamående. Jag har två barnbarn och självklart vill man göra sitt till, för en bra framtid för dem!
   Såg att det skylldes på att man måste försörja sig, kul för de betalande bolagen när det skrivs sånt. 🙂 Tror inte att det är meningen att man ska skriva så när man får betalt för att vara positiv till företaget man skriver om :-)))

   Miljöaspekten är otroligt viktig i allt vi väljer att göra idag. Att lalla runt med huvudet i det blå och älska reor och flygresor är så trashigt och unket i min värld. Obs: MIN VÄRLD. Andra får tycka annorlunda självklart, jag tycker som jag gör ändå.

   Jag säger inte att man måste sluta flyga helt, men kan man hålla sig till EN flygresa om året är ju mycket vunnet känner jag. Varje litet strå osv…

   1. familjenannorlunda

    Jag skyllde inte på att jag måste försörja mig, jag förklarade. Stor skillnad. Min inkomst från bloggen kommer från reklamlänkar och samarbeten, något jag är otroligt tacksam över, men nu var nån tjurig på reklamen. Det är så här: antingen slutar jag blogga, eller så kommer det finnas reklam och samarbeten. Jag har möjligheten att välja företag jag vill jobba med vilket gör att jag också tycker om deras varor eller tjänster. Därför känns din harang tämligen tramsig och onödig. I MIN VÄRLD:)
    I min värld är det också ett strå till stacken att handla från Matsmart. Tydligen duger inte det i din värld. Men i min trashiga värld duger det fint:)

  2. familjenannorlunda

   Ja, fint ??. Men jag tänker inte ha dåligt samvete för att jag flyger. Det finns inte på kartan. Jag försöker däremot välja flygbolag som klimatkompenserar och tar sitt ansvar, helst SAS då:) Det är inte realistiskt att avskaffa flyget, men det är väldigt realistiskt att försöka minimera sina resor och att klimatkompensera.
   Överkonsumera gör jag inte och har heller aldrig gjort så där är jag lika bra som du, kanske bättre till och med??

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing