Okategoriserade

Svaret :)

Först innan ni storknar av nyfikenhet!!

Pappa får biljetter till

The Royal Edinburgh Military Tattoo:)

När mamma sa att han gärna ville åka på det så tänkte jag att hon måste ha blivit heltossig. Varför i hela friden skulle pappa vilja åka till Skottland för att skaffa sig en militärtatuering??? Va?? Han tycker tatueringar är fult liksom. Och varför en militär? Nog för att han varit i försvaret men det var ju innan han jobbade hundra år på SAS. Och varför just i Skottland? Det finns tatuerar i Uppsala:)

Så många frågor.

Så var det en musikgrej med musikkårer från olika länders militärer:).

Man lär sig nåt nytt varje dag, helt klart.

.

Igår hade barnen och jag filmmys på hög nivå. Jag, Robban, Trixie, Lovelia, Jordan och Jamie kollade på först The Conjuring och sen Jigsaw😂. Den första med 15-årsgräns, den andra var det visst 18 år på..? Hade jag nog inte ens koll på att det fanns. Inget barn fick mardrömmar och alla vill se fler skräckisar idag:)

Jag fostrar coola, tåliga kids som inte är speciellt rädda av sig. Frågor på det:)?

Idag har vi börjat med Skönheten och odjuret, den icke animerade versionen. Det var under löftet att vi sen ser en läskig film. Vi kunde inte riktigt välja.

Tidigare idag var jag till Dau för att fixa till fransarna:) Så välbehövligt och nu ser jag ut som jag vill igen. Tänk vad lite hår på rätt ställe kan göra med utseendet! Och tvärtom, hår på fel ställen kan mest vara trist. Som min ögonbryn tex:)

Efter det mötte jag upp syrran för jag behövde lite smakråd. Vi traskade sen till Sandys för att äta lite hos Patricia. Hon kunde inte sitta med oss men snacka lite är inte fy skam det heller:)

Syrran dricker helst vanligt bryggkaffe medan jag älskar alla former av slibbiga kaffesmaker, den här jullatten är to die for.

Det är stora portioner så vi delade på en focaccia och en morotstårta.

Jag är på jakt efter en transformator, eller vad de heter. En sån här:

Vi kallar dem Klump:) Den är till en ljusstake och funkar inte. Nu hade de ingen på Clas Olsson eller Kjell och company, så vart hittar jag en tro?

Jag hämtade sen två kartonger från .. ett företag 😉 Ska visa er i morgon men måste samla mod först 😉

Hem och laga soppa till barnen och sen en långpromenad med Doris. I värsta snöyran först men sen lugnade det sig.

Stormen som drog fram här i onsdags (?) var inte lite mäktig. Jag tror mitt hus och trädgård klarade sig, men jag har inte vågat gå en tur runt för att kolla men ingen unge klagar på att det drar kallt, vilket borde innebära att alla fönster och väggar är hela;)

Jag har sängen framför fönstret och blev lite rädd att det skulle blåsa sönder, så jag drog ner både persienner och rullgardin för att fånga upp eventuellt glassplitter:)

Herre jösses vad det stormade!! En grannes höga tall blåste omkull och verkar ha lagt sig över vägen. Jag har flera höga barrträd på min tomt och öven alla grannar har, så det är alltid lite oroligt. Men man kan inte heller hugga ner skog för säkerhets skull. Så länge de ser friska ut så får man lita på att de står kvar. Och kanske se till att försäkringen täcker om olyckan ändå är framme.

Jag hoppas att alla ni klarade er!

Moder Natur är grym och man känner sig väldigt liten när hon ryter.

.

Nu ska jag koncentrera mig på Skönheten och odjuret. Har ni nån bra skräckfilm att rekommendera så gör det gärna!

Vi hörs snart igen 😘

Kommentarer

 1. Ann-Sofi

  Kul med rebus även om jag inte kunde lösa den! 🙂

  Blir det nån slalom för er i år? Använder ni ryggskydd när ni åker? Funderar på att ta upp min åkning igen och investera i lite utrustning.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ja det är planen i alla fall. Jag har aldrig haft ryggskydd, och hjälmen kastade jag så fort jag blev femton. Och nu har jag både och 😉 Eftersom jag är rätt klantig så är det lika gott att försöka skydda det som skyddas kan. Det är varmt och skönt när det är kallt och svettigt som fan när det är varmt..😂
   Åk!!!

 2. Lena

  Älskar verkligen din Blogg & hur du beskriver er vardag <3

  Om du vill se en otroligt bra rysare så se Hush!! då sitter du på helspänn hela tiden & jag lovar att håret reser sej!!!

  Varm stor kram till hela familjen & ett fint & bra 2019!! <3 <3 <3

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Den såg vi igår!!! Exakt sånt jag gillar, och faktiskt blir lite skrämd av också till skillnad från demoner och övernaturligheter:)

 3. R

  Googlade efter att nån i kommentarerna i förra inlägget skrev vad det var och blev så besviken 😂 jag lever för att åka på tatueringsmässor och trodde jag hittat en ny att åka på 😂 jag fattar inte varför det heter så när det inte verkar ha något med tatueringar att göra alls?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Tattoo är kanske nåt militäriskt? Och har inget alls med tatueringar att göra utan mer med musiktakt? Tapto, Tattoo… close enough 🙂 Jag killgissar men bara antar det:)

   1. H

    Eller kanske att man är ”märkt för livet”? I detta fall av en upplevelse som kanske för alltid kommer att svetsa samman personerna (militärerna) ? Jag gissar också.

 4. Fia

  Vi köpte på Biltema när maken slängde två transformatorer till adventsljusstakarna. Det finns såna som man ställer in strömstyrka på, funkar skitbra.

 5. Rille

  Såg ”The Visit” häromdagen, helt okej skräckis med lite twist. Inte i klass med de bästa klassikerna såklart, men de har ni förmiodligen redan sett (The Shining, Psycho etc.). ”Repulsion” är en gammal svartvit goding som jag gillar, testa den om ni inte sett den.

 6. Sofie

  Här i Norrtälje hade jag strömlöst i 15 timmar, vissa delar av kommunen kommer få vara utan ström i en vecka. 😬
  Jag är en riktig fantast av skräckfilmer så här kommer några tips: The Visit, Hush, The Boy, Dont breath (bör dock inte ses av barn, inte för att den är så extremt läskig utan för att den innehåller lite snusk så att säga…)

 7. Ulrika

  Har alltid gillat Scream, 1,2 o 3. Men det kanske inte är skräck… The Shining. Jag vet vad du gjorde förra sommaren

 8. Karin

  Men åhhh vilken fyndig rebus 👍🏼
  Lyckades din pappa klura ut den?
  Inget tips på nån skräckis här inte, jag gillar inte såna 🙈
  Kram från mig

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing