Okategoriserade

Knackar hål på bubblan:)

Jullovet känns verkligen som en bubbla:)

En bubbla av mat, godis, sena kvällar/nätter, filmer, sovmorgnar, lata dagar i pyjamas och massa massa familj♥. Jullovet är kort, men längre än påsk och sportloven, mycket kortare än sommarlovet, och det är under en tid då man helst är inomhus. Det gör det speciellt. Man kan med gott samvete stänga in sig och bara mysa:)

Och det har vi gjort, i stora lass. Vi har haft massor av familjemys i soffan framför filmer och spelat massa spel och bara haft det bra.

Och nu är det dags att knacka hål på bubblan och kika ut i verkligheten. Nja:)

Det hade ju inte varit fel med några veckor till, om jag ska vara ärlig. Nu kör det igång med buller och bång, med skolbesök, tandläkare, långväga besök, valpmys och valpvakt till en gospropp. Inte min valp, men tillhör Ohana:) Jag hade lite glömt hur mysig en valp är, denna lilla är dessutom väldigt mycket trevligare än vad Doris var. Hon var rätt hemsk när vi fick henne;) Bara bets och hängde en i fötterna med sylvassa tänder. Jag bestämde mig då för att ALDRIG ha en valp igen, men nu vacklar jag:) Haha, ja inte som att jag tänker skaffa en till hund just nu, men för framtiden.

Jag får den höga äran att passa henne i veckan ♥

 

Vi har i alla fall hållit i träningen fint under december och även i januari. Nu ska vi snart införa simning, som varken jag eller syrran egentligen gillar:) Men, eftersom det kan vara en fördel att vara hyfsat duktig på det om man nu ska lära sig att surfa, så får man väl offra sig. Det är säkert rätt bra för mina svaga ryggmuskler också, och axlarna. Och sen drar skidsäsongen i gång! Wihooo!

Är det någon som kan rapportera hur det ser ut i Kungsberget?

Och sen funderar vi på att åka till fjällen sent på säsongen, förra året var vi i Hundfjället, men nu tittar vi lite på Idre. Där var vi alltid som små och det vore så kul att åka igen. Vissa barn har sagt att de skulle vilja testa slalom så vi ska se om det går att lösa. Självklart är det kul om de vill lära sig, men eftersom jag passar på att åka när de är med sin andra förälder så kan logistiken bli lite knepig. Vi löser det, om de vill:)

Det känns skönt att jag har all utrustning som behövs så det enda som behövs är liftkort:)

 

Jag har inte, såklart, städat ut julen. Har ni? Jag säger alltid att jag aldrig plockar undan den innan Janelles födelsedag. Hon fyller 12 januari så det är ju i anslutning till tjugodagknut. Men i verkligheten så får den alltid vara kvar längre:) Jag älskar alla julljus och lyktor och slingor och sånt. Speciellt adventsstakarna och stjärnorna är svåra att säga hej då till, ännu värre om det är snö ute för då är det så ofantligt vackert.

Min gran är fortfarande supervacker. Den dricker minst en liter om dagen, barrar såklart lite men bara lite. Den kastas inte ut innan den börjar dö, det vore som att skicka ut en bukett blommor som fortfarande är fina.

.

Nämen om man ska ta en svängom med dammsugaren, och sen sätta sig och skriva.

Måste producera tio sidor text på några dagar, och innan dess måste jag på nåt vis få tag i den där tråden och känslan för berättelsen som jag…hm…tappat 🙂

Wish me luck! Så hörs vi senare:)

Kommentarer

 1. Åse

  Min svägerska hyr ut i Lofsdalen. 2 stora nybyggda fjällstugor bredvid varandra och alldeles intill längdspåret . Fullt utrustade.😊👍 Det är helt magiskt där uppe och nära till alla skidanläggningar och det finns massor av andra aktiviteter att göra i Lofsdalen. Vesselturer, aktivitetshus mm. Hojta till om du vill ha kontaktinfo 👍😊

 2. Sanna

  Vi har bott i Sälen, Lindvallen 3 år i rad. Helt perfekt ställe! Bland de största ställena men ändå inte för stort. Bott i bruna byn med gång avstånd till lift vid stora Gustavsbacken. O där kan man ta sig till alla backar. Passar alla åldrar, barn som vuxen. Vi har alltid åkt v2 el v3 när de haft Valleveckor o då varit gratis skidhyra OCH skidskola till barn upp till 7 år. De har sånna veckor senare oxå tror jag. I år ska vi testa Vemdalen. Samma koncept men me en super mysig stuga o kul me lite andra backar nu när man åkt de i Lindvallen så många år. Våra barn är snart 7 o 8 år. De åker alla backar som vi så det är verkligen super kul!!😃 Blir några vändor till kungsberget oxå!😉 Både vi (jag, mannen o barnen) har egen utrustning o det är verkligen såå skönt! Bara ladda liftkortet hemma så kan man ut i backen direkt när man kommer dit!👍🏻

 3. Camilla

  Här plockades julen bort innan nyår, men stjärnor och adventsljusstakar fick vara kvar till trettondagen. Byter alltid till vita gardiner efter jul, ljust och fräscht. Längtar efter våren 🌷

 4. Sara H

  Jag har studerat till fritidsledare och vi hade utbildning i Vemdalen. Det var riktigt härligt och jättefin miljö. Dock kunde jag inte åka skidor hela veckan för jag skada mitt knä efter ca 30 min på skidor. 😉 Men där är jättefina backar att åka slalom på och mycket barnvänligt. 😊

 5. Hanna

  Jag rekomenderar verkligen Lofsdalen. Liten mysigt by. Barnvänligt med härliga skidbackar för alla typer av åkare. En pärla helt enkelt 😃

 6. Camilla

  Idre är fantastiskt bra om man har barn,de har familjeveckor 13 och 14 tror jag med massa bra erbjudanden.
  Det är nog bra att ha en bil i vart fall,annars kan du ju sätta några ungar på bussen om det blir trångt.Har varit där många gånger,vi brukar varva Åre,Idre och Sälen men det är alltid Idre som man längtar mest till.En del stugor kan man dessutom bo 15 personer i vilket kanske skulle passa er.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing