Okategoriserade

Första dagen avklarad:)

Innehåller annonslänkar för Jotex

.

Bara resten av terminen kvar:)

Jag har faktiskt inte tittat så noga på hur det ser ut med lovdagarna i vår, men den här terminen är per automatik lättare att ta sig igenom för alla, eftersom det är små avbrott mellan varven.

När jag gick i skolan, på stenåldern, så hade vi inte ens höstlov, utan två studiedagar, det var allt under hösten.

Vårterminen är bara lite tung fram till sportlovet, sen börjar det rulla på.

I morse var alla som skulle upp, några börjar i morgon, trötta men rätt glada. Det är ju kul att träffa kompisarna igen:)

Jag servade lite mer än vanligt, för att få det att flyta smidigt. Normalt behöver jag inte göra en endaste dugg, mina barn är självgående och har så varit länge. En blandning av en lat morsa och en vilja att kunna själv kanske😂. Man växer av ansvar, och jag vet att det är en stor trygghet i att kunna göra saker själv.

Ute snöade det och var plusgrader, värsta tråkkombon. Kidsen skuttade iväg och jag kanske inte skuttade så värst mycket, men jag tog mig till fåtöljen via kylskåpet. Där fastnade jag framför DR Phil!! Men hallå…, orka! Vilka galningar och att han inte bryter ihop och ber folk dra åt helvete är ett under. Kanske därför det är tvåtusen reklampauser iofs?😂.

Jag satt där med datorn i knät, kaffet på fönsterbrädan och tittade ömsom på datorn, ömsom på Dr Phil och ömsom ut på det vackra vita som föll i stora flingor. På håll och utan brillorna så kunde man låtsas att det var minusgrader och inte tung blötsnö.

Det gick sådär att skriva. Jag kom några sidor framåt men kanske raderar allt i morgon 😉

Lilla valpen är ljuvlig.

Hon har världens gosigaste, stora tunga tassar❤️

Min egna gospropp låg på soffan och snarkade så jag ett tag trodde att jag glömt skicka iväg Jamie till skolan 🙂

”Vaddå??”

Och katterna sov mest hela dagen de med.

Var väl ovädret som fick dem trötta.

Jag kokade risgrynsgröt som sen blev min, Robbans och Corrindas kvällsmat medan övriga åt kyckling och ris sen i går kväll.

Jamie kom från skolan men Jordan och Lovelia gick till kompisar. Jamies kompis (pappa) ringde sen och ville leka så han kom hit. Jag var ju tvungen, så det var bara att dra på ytterkläder och gå ut och skotta.

Åh så TUNGT det är att skotta blötsnö! Det är inte kul nånstans, till skillnad från när det är pudersnö:) Och en timme senare var det lika mycket igen. Bah. Jag ska på möte i en av ungarnas skolor i morgon och måste komma ut med bilen så det är ändå skönt att ha skottat det värsta.

.

I går fick vi post som borde levererats innan jul. Tydligen är det nån som omorganiserar , tror inte det var postnord faktiskt 😉 och som då helt sonika struntat i att dela ut post.

Mamma berättade om nån som klagat och fått svaret av VD:n att man minsann själv skulle hålla koll på vilka fakturor och när de skulle komma? Va? Vad är det för skitsnack? Känns spontant som att ett postföretag med den inställningen borde lägga ner. Vad hände med :

 ”Neither snow nor rain nor heat nor gloom of night stays these couriers from the swift completion of their appointed rounds”

Eller det kanske var Us post. 😂Men visst hade Svenska posten något liknande?

Nu för tiden känns det som man ska vara tacksam över att få posten utdelad. Jag hade fått en enkät från Akademiska gällande bemötandet när Jamie trillade igenom glasdörren, den skulle senast skickas in 2/1…

Patricia fick räkning med förfallodag 31/12. Mamma och pappa hade lika så det är kanske hela Sverige vad vet jag?

En omorganisering ska ju inte drabba kunderna. Uselt. Kan man välja bort vem som ska ha hand om ens post? I så fall ska jag välja bort de här, och välja nån som bara lägger i feta checkar 😜.

.

Jag hämtade ett paket från Jotex på affären igår, som jag inte hann öppna förrän idag.

Mitt flanellpåslakan!!

Och en badrumsmatta, båda på härlig rea:)

Påslakanet är ekologiskt och jag skulle ha bäddat i det idag men hann inte. Men då kan det bli morgondagens mission. Jag ska förhoppningsvis träna på kvällen och kan då krypa ner nyduschad och gosa in mig.

Jag ska visa er mer från Jotex, men redan idag kan jag ge er 20% rabatt med koden :

SS19NEWS , gäller tom 20/1

Det är bra:)

Nu ska jag hoppa i säng, det är trögt som det är att kliva upp 🙂

Vi hörs snart igen😘

Natti natti

Kommentarer

 1. Åsa

  Kan du ändra färg på texten på bloggen. Nu är den ljusgrå och väldigt svår att läsa. Skulle bli mycket lättare att lösa dina jättebra texter om texten var svart.
  (Jämför gärna med Mirkas blogg, hon har svårt text)

 2. Ulrika

  Idre är perfekt för barn att lära sig åka, och det är så mycket enklare att lär sig som barn. Låt inte barnen själva få bestämma, du gör dem en otjänst om de inte lär sig som barn. Bit ihop ett år och nästa klarar de sig själva i backen :=)

 3. Anita Gustafsson

  Min dotter bor i Stockholm och skickade ett paket med julklappar till oss som bor i Småland, de har inte dykt upp än! Postnord har ingen susning var det kan vara. Ibland blir man vansinnig när man vet att det var ganska dyra grejer.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Posthanteringen över lag har ju tappat det mesta av vad service heter. Jag tror inte jag hämtat ett enda paket från Postnord som INTE är skadat eller tilltufsat på flera år.

   Och fy vad surt med era julklappar!!

 4. Ulrika

  Tvättar du påslakan/kläder etc innan användning?
  Jag är ”manisk” med det. Strumpor möjligtvis kan vara undantaget : )

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Nix🙈tvättar inget innan jag använder. Möjligen de allra första bebiskläderna men det är allt. Bästa som finns är att krypa ner i fabriksnya sängkläder, komplett med kemikalier och plastpåsedoft 😍🙈

    1. Sanna

     Det är så mkt maktmedel o annat starkt i sängkläderna så skulle heller aldrig krypa ner i otvättade sängkläder 😳 Man känner ju på lukten de starka medlen o sen är de så hårda innan de är tvättade 😵

 5. Karin

  Fast så är det faktiskt, det är kundens ansvar att se till att betalningen är företaget tillhanda senast på förfallodatum, faktura eller ej. Detta står i de allmänna villkoren och gäller för typ alla företag/tjänster. Har jobbat på Kundtjänst i mer än 10 år och vet inte hur många diskussioner jag fått ta om detta.

  1. Malin

   Men hur ska jag veta när förfallodagen är om jag inte ens sett fakturan?
   På såna fakturor som kommer en gång om året? Slam och sopor och sånt? Hur ska jag veta när den fakturan skulle ha kommit? Kommunen gör ju om och det ser olika ut från år till år.
   Samt att jag som företagare, målare, skickar fakturor till mina kunder, ibland har jag tid att göra fakturan samma dag som jobbet blev klart, ibland dröjer det 2 veckor innan jag får tid att sätta mig vid datorn. Hur ska min kund veta när den fakturan ska anlända i brevlådan? Än mindre veta när den ska betalas, om den inte kommer till brevlådan.

   1. familjenannorlunda
    familjenannorlunda

    Jag håller med dig!! Omöjligt med vissa fakturor, jag kan sträcka mig till att veta när typ mobilräkningen ska betalas, men då behöver jag ju ändå ett OCR nummer 😳

    Som finns på fakturan 😂

 6. Malin

  Men hur i hela världen ska man veta exakt när en faktura ska trilla in? Jag har egen firma, målare, och hur ska mina kunder veta när jag behagar få tid att sätta mig vid datorn och göra fakturan? Ibland gör jag fakturan samma dag som jobbet är klart, ibland dröjer det 2 veckor.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Lite så tänker jag med. Men inte deras personal tydligen. Att folk dessutom betalat för att breven ska komma fram, i tid, via porto som blivit svindyrt, hade han visst också glömt 😳

 7. Fia

  Min dotters skola skickade ut alla betyg dagen innan skolavslutningen för att vi skulle få dessa innan jul. De har fortfarande inte kommit. En hel skolas betyg saknas alltså. Finfint liksom….

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Och i artikeln jag länkade säger de att de inte hört talas om några betyg som försvunnit .. uselt att inte erkänna att man klantat sig helt enkelt.
   Nånstans så känns det som att man behöver kunna lita på att ens post kommer fram som den ska.

 8. Therese

  Här(Södertälje) kom det också post med förfallodag 29/12 och 31/12 i måndags. Igår kom en påminnelsefaktura på den ena räkningen där jag alltså ska betala 60kr för att posten inte kommit fram i tid?! Inte okej!
  Och att man ska hålla reda på räkningar själv? Ja det kan ju vara lätt att göra om man vet att en räkning kommer varje månad, men när det helt plötsligt kommer en räkning som man inte brukar få, hur ska man då veta? Vilket stolpskott! 🙄

 9. Rille

  Jag tycker att vi som inte fick höstlov i skolan borde få de veckorna retroaktivt. Någon rättvisa ska det väl vara? I mitt fall blir det nio år i grundskolan, treårig gymnasielinje och tvåårig yrkesgymnasial utbildning = 14 veckor. Vore gött!
  Är det möjligen DHL som är sena med posten? Väntar på ett paket som jag beställde i mellandagarna och har inte hört ett knäpp.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing