Okategoriserade

Tjugo år sen:)

Innehåller annonslänk för Jotex, Cubus

.

Jag har tappat bort en viktig sak, eller ett papper . En jäkla utbetalningsavi faktiskt, och den är Corrindas 🙈.

Den satt på kylskåpet men plockades ner inför jul, och jag kan inte begripa vart den är, för allt annat som satt där lade jag i en plastficka som sen lades i ”viktiga lådan”. Skitskumt. Hon har haft en massa strul med sin studentmössa och efter att ha fått både påminnelse och inkasso fast fakturan var klart och tydligt uppskjuten, (tills mössan kom, som avtalat) och två hundra mail, så löste det sig, och hon slipper den felaktiga kostnaden. Bra så! Men jag har ju betalat den här, och nu har de skickat ut en återbetalning som ska lösas in på BANK ( good luck med det liksom ) och sen ska fakturan betalas igen, med ursprungsbeloppet. Låter onödigt krångligt men har säkert nån anledning. Fakturering och bokföring är knöligt.

Vi letar alltså, och den som söker skola finna. Mitt dykcertifikat dök upp ( haha). Jag hittar det mellan varven, det ligger ungefär där det ska.

Så fint och jag är ordentligt stolt.

Tills man vänder på det. Jag VET ju vad som väntar och ändå börjar jag fnissa. Holy smoke🙈😂. Jag kan ha visar er förr men i så fall har jag förträngt det. Av förklarliga skäl.

Till mitt försvar … nä det finns nog inga förmildrande omständigheter, jag såg ut sådär. Men jag har varit ute på en båt på öppet hav hela dagen, dykt ner på fjorton, eller om det var sexton meters djup och tagit av cyklop och spottat ut regulatorn. För att visa att man kan klara av det. Ja, alternativet finns ju liksom inte där nere. Det måste gå. När man tar på cyklopet igen är det av förklarliga anledningar fullt av vatten, så man måste tömma det. Det gör man genom att böja huvudet bakåt och trycka på masken vid pannan, samtidigt som man blåser ut, då bubblar allt vatten ut. Förutom det man sen drar i sig och får en kallsup av. På fjorton meters djup. 😳. Jag kan meddela att det är inte helt lätt att hosta okontrollerat då.

Jag har linser, och kunde inte titta under vattnet, så jag gjorde det blundandes. Fy fan. Det var ångest. Men jag gjorde det:).

Sen fick brillorna åka på, jag använde linserna bara sporadiskt på dåtiden. Så, trött som en gnu, jag tror att ungarna hade varit vakna på natten med, så jag var helt slut. Så ska man gå till en thaitalande fotobutik och ta en bild, ja, vi var ju i Thailand så att de talade thai är ju helt normalt, mer att det inte var så lätt att kommunicera. Det här är tjugo år sen, innan alla åkte dit, och engelska funkade bara om man talade med få ord och l å n g s a m t. Bilden blev ju kanon, verkligen😂.

Min dykinstruktör var från Nya Zeeland så vi hade inga större språkförbistringar. Snygg som sjutton såklart. Vad annars liksom:)

.

Jag har inte använt dykcertifikatet sen jag tog det, men i år är året då jag faktiskt ska göra det!! Intalar jag mig iaf och för att hålla reda på kortet så ligger det nu i mitt passfodral. Är inte det smart så säg?

Om möjligheten dyker upp (🙈)så är jag Redo!

.

Jag gick ut och skottade som jag sa att jag skulle göra och bilen är lite som en igloo. Det går inte att sopa bort snön utan det är skrapa som krävs, och det vill jag inte, jag är rädd om lacken. Får väl lov att åka och ställa mig i ett p-garage och tina upp den.

Sen var det full snurr en stund. Först bäddade jag rent med det nya påslakanet från Jotex och det var ett mission impossible med två kattungar som kröp runt ingela sängen, klängde och rev och stökade till. Till sist, efter dubbelt så lång tid som det normalt tar, var jag klar.

De är i flanell och helt ljuvliga!! De var på fin rea:)

Något annat som var på om möjligt ännu bättre rea är det stora paketet jag hämtade ut från Cubus med mysiga pyjamasar i tunn fleece.😍

Barnen fick i julklapp och jag har gått runt och trånat, de ser så gosiga ut. Så när de kostade 59kr/ del så köpte jag en till mig själv, och ungarna fick varsin till:)

Jag vill aldrig ta av mig den, den är supermjuk!!!

Nu kan hela familjen skrota runt i myskläder, Robban fick en fleecemorgonrock, även den från Cubus, så även han kan vara med. Han är absolut ingen typ som ens äger något annat än jeans:)

Jag skulle på bibblan och innan så hämtade jag upp en unge. Hämtade böcker klockan fyra och klockan fem messar biblioteket, så är nästa bok, den viktigaste av dem, klar att hämtas. Typiskt! Jag hade ju kunnat ta alla lite senare, men nix. Jaja jag hoppas att något barn kan hämta.

Sen handla, hem och hämta Lovelia, köra henne till basket och så hem och laga mat.

Idag blev det så gott! Jag skivade kycklingfilé, slängde i stekpannan med broccoli och sojabönor, kryddade med paprika, vitlök och svartpeppar, hällde på lite soya och creme fraiche och så fick det koka ihop medan riset kokade. Trodde inte alls att det skulle bli gott men alla var överens om att jag lyckats ordentligt 🙂

Man ska ju göra det nån gång i alla fall.

Har jag hört 🙂

Nu ska jag plugga, vi hörs snart!!

😘

Kommentarer

 1. Sofia

  Bokföring är inte krångligare än man själv gör det. De kunde enkelt betalat ut mellanskillnaden bara…till ditt bankkonto. Allt går, det handlar bara om vilja.

 2. Mumintrollet

  Kan inte förstå vad som är fel/konstigt med bilden. Är rädd att du skulle skratta ihjäl dig om du såg en bild på mig, och jag hade varit lycklig om jag sett ut som du! Mvh ”Den Mobbade”

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Nej, jag skrattar bara åt mig själv😱
   Här syns ju iaf inga kläder vilket man nog ska vara glad över 😉 Jag har aldrig tyckt att jag ser bra ut, absolut tvärtom, och sådana här bilder bekräftar att jag har självinsikt. Noll känsla för något😇.
   Kram❤️

 3. Karin

  Halloj, kan utbetalningsavin möjligen åkt in under kylskåpet (eller frysen och spisen med om de står nära), kan vara värt att kolla 😊
  En tanke bara 🤗
  Kram från mig

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Nej, jag tror inte det, är helt säker på att jag lagt den i plastfickan, men har ett svagt minne av att jag för att inte tappa bort den ändrade mig och lade den på en bättre plats. Eh, just det 😂. Men kollade nu, tomt på papper under både kyl och frys👌🏼

   1. Karin

    Okej, ja men så är det ju alltid. Tänk den där dan när man hittar det där bra stället, vilka fynd man då kommer göra 🙂
    Trevlig helg 🤗

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing