Allmänt

Gråter ni?

I går så hörde jag den igen på radio, ungefär varenda gång jag klev in i bilen:) A star is born – låten Shallow. Första gången jag hörde den hade jag absolut ingen koll på vem som sjöng, bara att det krullade sig under tårna för det var så bra. Jag gillar Bradley Cooper, tycker att hans filmer oftast är bra, och så kan han sjunga också, karlfan. Jag plockade fram hela soundtracket på spotify, men resten av låtarna är inte lika bra, så det finns väl en anledning till att just den är på radio:)

Nu ska jag se filmen tänkte jag, jag trodde att Corrinda sett den men så kom hon igår och klagade på att hon inte hade sällskap, alla hade redan sett den. Men oj så tråkigt, jag kan ju ställa upp:D

Hon säger att alla gråter, är det så, ni som sett den? Jag måste vara förberedd:) Nu grinar jag ändå, när jag var med mamma och syrran på Mamma Mia 2 så strömmade tårarna mest hela tiden. Fattar inte vart allt det här blödiga kommer ifrån? Jag har väl alltid varit lite så, men kunnat behärska mig, men kanske bryr jag mig mindre nu om att folk ska tycka att man är mesig?;)

Lyssna på det här, det tar nog priset ändå.

Ni vet Fast and furious filmerna? Med Vin Diesel och Paul Walker, snabba bilar och fräcka stötar. Paul Walker körde ihjäl sig 2013. Kanske är det för att det var ett skitår för mig personligen som hans död tog hårt vad vet jag. Men jag tror mycket beror på att även Vin Diesel är mycket personlig på sin instagram, de var supertajta, som bröder, och han lägger ofta upp saker om Paul där man utan problem kan känna hans sorg. Och sen låten från filmen, som Paul inte hann göra klart, utan hans brorsa ställde upp som look-a-like. Lyssnar man på texten så gör det ont när man vet vad den handlar om. Den lockar alltid fram minst en liten tår, oavsett hur ofta jag hör den.

Kanske beror det på den oerhört sorgliga men vackra slutscenen som är en hyllning till en helt uppenbart mycket älskad vän. Vad de säger. Hur de kör jämte varandra för att sen ta olika vägar, där Pauls leder ut i solsken, upp i himlen. Mäktigt.

Jag kunde inte se den här filmen förrän ganska nyligen och då hade jag tårar i ögonen mest hela tiden för att sen, när den här scenen ovan kom, storböla. Nu när jag länkade så trillade tårarna igen.♥

Igår så kom Novalie och frågade om jag sett Fast and furios filmerna, och de är ju liksom favoriter, så vi pratade om dem och hon hade ju ingen aning om att Paul var död, så då skulle jag kort berätta hur det gick till. Och döm om min förvåning när det stockade sig i halsen och ögonen blev blöta. Va?

Sen kom Corrinda och vi började prata om Benjamin Buttons fantastiska liv..eller vad den heter. Filmen där Brad Pitt föds som gammal, lever sitt liv baklänges och dör som ett nyfött barn. Jag har sett den en gång för många år sen, och grät så jag fick gå och stänga sovrumsdörren för att inte väcka barn och exman;) Corrinda och jag var överens om att man fulbölar av den, ni vet sådär att man hulkar, snorar och bara buuhuuuööööäää. Fruktansvärt sorglig och jag tänker inte se den igen.

Senare på kvällen kom Corrinda upp, med tårarna strömmande, så hennes brun utan sol blev alldeles randig, hon snyftade så Doris kom och ville trösta. Hon hade sett sista avsnittet av The Vampire diaries, och dels var det visst sorgligt och dels för att serien är slut.

Det ligger i familjen helt klart:)

Annat som jag gråter av är ju Nu tändas tusen juleljus. Den hade vi på Patricias dop och av någon anledning triggar den tårkanalerna, även Den blomstertid nu kommer och I denna ljuva sommartid. Det behöver inte vara sorgligt, tvärtom så startar tårproduktionen lika snabbt av lyckliga och vackra saker. Sveriges matcher i fotbolls-Vm exempelvis:) Helt otippat.

Musik är värsta triggern ever! Jag kan inte höra Passengers Let her go utan att det gör ont, för den spelades massor på radio för sex år sen när jag blev dumpad, eller Pinks Just give me a reason. Slående texter, som säger så mycket, sätter ord på de känslor som snurrade.

 

Jag är absolut ingen som slår på en sorglig film för att gråta till, tvärtom så undviker jag det i det längsta. Jag vill inte se sorgliga filmer om folk som dör eller mår dåligt, för då mår jag dåligt. Jag vill inte läsa tragiska böcker, eller ens artiklar. Jag VET att det händer massa fruktansvärda saker utan att behöva frontas med det. Jag kanske missar massa nyheter när jag inte klickar in på artiklar om försvunna barn eller styckade kvinnor men jag behöver inte veta. Jag kan inte engagera mig för även om det är hemskt så blir inte situationen bättre i världen för att JAG mår dåligt över det.

När man grinar till Skönheten och odjuret så känns det klokt att skydda sig själv från det riktiga 😀

Fattar ni? Jag frossar inte i elände. Jag är fullt medveten om att det finns och jag följer såklart nyheter, men jag grottar inte in mig, utan läser kortvarianten.

 

Ja, en bölgroda helt enkelt:D

Säg att jag inte är ensam? Vad triggar igång era tårkanaler?

Barnen skrattar åt mig men ändå så sitter vi i soffan och snyftar ikapp, så de är lika goda kålsupare de med:D

Haha, jamen det här blev positivt va? Jag är inte det minsta deppig, men det var bara en reflektion kring känslor som övermannar en utan att man är beredd. Och en fråga om jag kan se A star is born utan att ta med hela toarullen att snyta mig i?

 

Nej nu måste jag sätta fart, snart får jag besök!

Vi hörs snart:)

Kommentarer

 1. Stephanie

  Är precis likadan, blir rörd/tårögd av luciatåg, skolavslutning mm. Och speciellt av musik. Sorgliga filmer eller föralldel lyckliga filmer , det går inte ?? har alltid haft känslorna utanpå och haft lätt till gråt/skratt/ilska ja allt. Men sen jag fick barn är det värre än värst ?

 2. Malin

  Jag är otroligt lättrörd. Kyrkobesök är värst vad det än må vara. Kanske är den högtidliga stämningen som sätter känslorna utanpå skinnet.

 3. carina

  Här har du en som gråter lätt,bla när jag är i kyrkan, vare det si g är dop,bröllop eller begravning. När första psalmen sätter igång så börjar jag grina,har aldrig gjort så när jag var yngre.

 4. Lola/Carola

  Har sett ”A Star is born” TRE GGR!

  Skulle lätt kunna se den igen!!

  Fantastisk film!!

  Kramar fr en Carola (Lola) till en annan alldeles fantastisk Carola <3

 5. Fia

  Gråter alltid till avsnitten av ”Call the midwife” både för att den är fin och ibland sorglig.
  Lite mer information som du inte bad om. Men here we go! Gråter efter bra sex ? Då sprutar tårarna som på en tecknad krokodil… ??

 6. Helle

  Ta med näsdukar till filmen A Star Is Born! Vi gjorde misstaget att inte ha med.. som vi grät!! Herregud.. folk omkring ”fulgrät” (hulkade, snyftar h ö g t)
  Såå underbar, gripande film!
  Sen är ju Cooper förjävla snygg! Hehe

 7. Sofia

  Jag känner verkligen igen mig. Ibland kan jag undvika att se diverse klipp och filmer för att slippa bli berörd, för jag vet att jag kommer påverkas. Jag har en vän som älskar Youtubeklippen när amerikanska föräldrar kommer hem efter att de varit borta från familjen ett år i militären. Det är fantastiska klipp, men jag undviker dem. För att jag inte orkar gråta där och då. ?

 8. Hanna

  Jag gråter till,Scorpions – Send Me An Angel, som spelades på högsta volym i kyrkan när svägerskan begravdes. När jag hör Ugglas tolkning av Jag och min far, tänker då på min far som dog i hjärtinfarkt natten till julafton för 10 år sedan. Och självklart till Den blomstertid….. Filmer kan jag böla till, å senast igår kom det en tår när ett barn som ej sagt ett pip på en termin, plötsligt brister ut i ett underbart skratt. Så nej du är ej ensam 😉

 9. Charlotte

  Gråter sällan till filmer… men när jag såg A star is born flödade tårarna. Såå bra film, kan lätt se den flera gånger ❤

 10. Sofie

  Grät när vi sålde vår första barnvagn. Pga att den inte uppfyllde våra behov längre. Snyftade lite i smyg när vi mötte den på IKEA ett halvår efteråt också.

 11. Ylva

  Årets (läs ”förra årets” ) mest överreklamerade film. Fick inte ens en tår i ögonvrån. Se Bohemian Rapsody istället! Så himla bra!

 12. Viola

  Gråter bara jag läser ditt inlägg om vilka filmer, sånger osv…Jisses, men har alltid gråtit så där ”osnyggt” dessutom – blir vit i ansiktet, men näsan sväller upp och blir röd, mun och ögon med…Alltså verkligen fulgråter!
  Tips på film du inte ska se, ”Miss you already” bara håll dig borta från den…

 13. Kamilla

  Har du sett att man kan köpa McGyverAcademy tröja!!! Fick upp det i mitt flöde nyss på FB och tänkte genast på dig? Tyvärr kan jag inte skicka skärmbilden?

 14. AnetteJS

  Hej :)! Precis som Carola och flera andra skrivit så gråter jag också till liknande filmer. Mina tonårsbarn tycker att jag är något pinsam när jag gråter på utvecklingssamtal t ex. Tårarna kommer så fort mentorn ”berömmer” berört barn. Höjden av blödighet måste ändå ha varit när jag grät för att vår gamla bil såg så ensam ut i bilaffären. Vi hade just köpt en ny bil och jag tyckte att den gamla såg så övergiven ut ?. 15åringen som var med höll på att skämmas ihjäl. Tack för en härlig blogg!

 15. Sofie

  Bröt ihop när jag såg filmen ”Hachiko”, den handlar om en hund som väntar hela sitt liv på sin avlidna husse, på samma plats, dag efter dag. Den är verklighetsbaserad och fruktansvärt sorglig men jag rekommenderar den ändå faktiskt. Gråter alltid när det handlar om djur. ?

  1. Tess W

   Jag såg också den + Marley & jag med Jennifer Aniston SAMMA dag! Kommer inte ihåg vilken ordning det var på dem men jag såg första, tokgrinade och när jag lugnat ner mig började jag med den andra och tokgrinade då med! Härom dagen såg jag Turner&Hooch, grät såklart.
   Annars gråter jag väldigt ofta när jag pratar med arbetsförmedlingen… Stora kramar Tess W

 16. Elin

  När jag såg A star is Born så grät jag inte under själva filmen men precis i slutet och en lååång tid efteråt så bara sköljde en enorm våg av sorg fram, jag skakade i hela kroppen i bilen när jag körde hem. Då kom också tårarna. Otroligt gripande film. Tog upp så mycket jobbigt som inte går att sätta ord på, startade många tankar jag oftast försöker undvika just för att det gör ont. Försöker också oftast undvika sorgliga filmer just eftersom det gör så ont! Jag dras in i det sorgliga så starkt att det blir jobbigt.

  Känner igen mig i mycket av vad du beskriver, musik är starkt! På det första dopet jag spelade gitarr på så sjöng mammans syster och fadder låten ”du vet väl om att du är värdefull” för lilla nyfödda barnet och alltså bara att skriva det nu här så får jag gåshud och tårarna kommer. Det var helt otroligt magiskt! Njut av bion ikväll kram

 17. Ulrika

  Gråter alltid till slutscenen i Rasmus på Luffen, barn och lycka i kombination helt enkelt. Sen är scenen i Cityakuten där dr Green dör en annan, där blir det fulgråt. Greys Anatomi har framkallat många tårar också

 18. Helena

  A Star is Born är fantastiskt bra men jag grät väldigt mycket. Fortsatte att gråta hela vägen hem så jag misstämker att du inte kommer se den utan att gråta.
  Kram

 19. Sanna

  Jag är exakt lika! Gråter till samma filmer som du beskrev. Jag gråter till Lejonkungen när pappan dör ? O jag har oxå väldigt svårt o läsa böcker/se filmer mm där det sker hemskheter. För jag mår dåligt efteråt. Lång tid! Minns att jag såg braveheart för såååå många år sedan. Grät som en tok o mådde dåligt i veckor! Haha! Tänker jag på den filmen nu så känner jag bara ”aldrig mer se den!!” Jag har alltid haft lätt o gråta till filmer/serier. Men sen jag fick barn är det ännu värre.

 20. Therese

  Jag är en riktig pipfia!!
  Gråter för ALLT. Teckningar från barnen, utvecklingssamtal, ibland av en kram från min man, allt på tv?

 21. Erika

  Gråter väldigt sällan, i princip aldrig till filmer eller serier (vilket jag inte tycker är bra – som ett tecken att jag inte är i kontakt med mina känslor liksom) däremot kan jag utan problem (och ofta utan anledning) börja gråta när det inte passar sig alls, t ex när jag ska ringa samtal till vårdcentralen = känner mig alltid urlöjlig när det händer och jag vet aldrig hur jag ska på ett vettigt sätt ta mig ur situationen utan det blir kommer bara hulkande ljud från mig ? Mår dock rätt dåligt efter att ha sett vissa serier, sista avsnittet av Marcella, och typ varje avsnitt av The Fall (båda på Netflix) är exempel på det.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing