Okategoriserade

Vaccinera mera:)

Alltså hur är det möjligt att inte sova en enda liten blund på natten? Förutom typ en kvart innan klockan ringer?

Men det var så det var i natt.

Dels beror det på att jag har ont i min förbenade ischiasnerv:/ Jag känner inte av det när jag är i rörelse men när jag lägger mig och ska sova så värker det. Har man inte haft nervsmärta är det kanske svårt att förstå. Det är lite som tandvärk, fast mkt mildare, men molar på så man inte kommer till ro, och går inte att få stopp på. Inga värkpiller eller smörjor funkar. Värme funkar ett tag, kyla kan också funka, och TNS är bäst, om jag kör på med det intensivt en eller två kvällar så brukar det släppa. Det rekommenderas 30 min och jag kör hela kvällen:)

Men, eftersom smärtan känns när jag går och lägger mig och innan dess knappt alls, så är det ju inte läge att klistra dit elektroder och sen ligga och trassla in sig i sladdar. Alltså tar det ett tag innan jag har så mycket besvär att jag kommer ihåg det tidigt på kvällen:)

Det allra bästa är, tadaaa, tuff träning, och eftersom förra veckan var väldigt fattig på rörelse av alla de slag så bidrar det till att smärtan kryper på.

När jag har ont, så är det inte alltid jag riktigt kan sätta fingret på det, utan det är bara ett allmänt obehag. Eftersom jag inte kommer till ro så maler tankar av alla de slag i huvudet konstant och ser till så sömnen håller sig på avstånd. Haha, ja, så här har jag det?

Allt tack vare en felplacerad spruta som alla får direkt efter födelsen, K-vitamin. Det är en viktig spruta för k-vitamin behöver tillföras för att blodet ska kunna koagulera. Nyfödda kan ha brist på det och utan den kan en inre liten blödning vara dödlig. Att födas är tufft och man blir ihopklämd på ett rätt brutalt sätt:)

Nu för tiden sätts aldrig sprutan i närheten av ischiasnerven, varsågoda:) Jag och andra tog en rejäl för laget ?.

Ja, så det och en Hangover från det vakna dygnet i början på helgen skapar en sömnlös natt. Jag hade kunnat börja gråta när jag vände på huvudet och klockan var 7.14.. den ringer kvart över. Bara att kliva upp och skicka iväg barnen, och leta reda på överdrag och jacka till Novalie som skulle på nån utedag. Hon tyckte inte hon behövde termobyxor och att det inte gjorde nåt att jackan inte gick att stänga?

Sen gick jag och lade mig igen men kunde inte somna om. Klev upp och satte i motorvärmare och hämtade in transportburen, och försökte sen leta reda på katterna. De väljer lite olika varje natt, ibland sover de inne hos mig, ibland nere hos Corrinda eller nån annan av tjejerna och ibland inne hos Jordan. Båda var väldigt nyfikna på väskan och hoppade glatt ner.

Fast jag fick trycka ner huvudena när den skulle stängas. I bilen började båda jama, fuljama, som katter gör när de inte trivs, och är rädda och oroliga. Veterinären ligger fem minuters bilväg bort så det är ändå inte så farligt men man tycker synd om dem. Corrinda var med och det var hon som bar väskan. När jag skulle bära från väntrummet till undersökningsrummet tyckte jag de var tunga.

Kanske är jag inte så stark som jag tror 😉

Två katter och en väska, inte så värst tunga ändå 🙂

Vaccinationen gick alldeles utmärkt och det var snabbt avklarat. Nu ska vi tillbaka om några veckor för nästa, plus chip och besiktning.

Stumpan lär ju inte passera utan anmärkning direkt, det fattas ett halv ben för det, men förhoppningsvis så får hon ok ändå. Vi tog hem Smulan också, så nu är alla våra katter hemma, på olika vis❤️

Vi åkte hem med kattungarna och sen skjutsade jag Corrinda till skolan så hon skulle hinna i tid.

.

Jamie hade med sig en kompis hem, och Lovelia gick iväg till en så antalet barn var konstant:).

Jag har försökt läsa idag, men det var segt, jag somnade i stället ?. Lagade lite mat, som var så gott att jag inte fick något själv, jag var iväg och tränade, så jag fick äta nåt annat. Tränade som sagt, och hade lite brådis. Givetvis fanns inte en enda parkering utanför, så där är det alltid. Har man gott om tid får man plats utanför porten, ont om tid och man får snurra en evighet. Hittade till sist och klarade då inte av att fickparkera. Nähä? Men vafan! Jag har ju övat och anser mig nu kunna det, oftast i alla fall:) Till sist hade jag vecklat in bilen och skyndade mig in.

Idag var det Anders och i morgon blir det David på ett lunchpass. Idag köpte jag nytt årskort också:) Mer träning åt folket! Eller mig i alla fall?.

Nu kommer vi få sällskap av Janelle igen, även om hon måste träna upp sig innan hon kan haka på våra pass. Hon snittades ju och sånt har jag ingen erfarenhet av så jag vågar inte säga nåt, hon får prata med sin barnmorska:) Goda råd om sånt man inte har en aning om är rätt värdelösa.

Nu ska jag hoppa i säng!

Vi hörs snart igen ?

Natti natti

Kommentarer

  1. Camilla

    Har samma problem med min ischiasnerv.
    Jag håller värken någorlunda borta med ordentlig massage alltså sätesmassage varannan vecka ordentlig stretching av sätes och höftböjarmuskeln varje dag.
    Är sugen på att prova yoga för att se om det kan ha någon effekt.Jag tar alltid hjälp med strechning av någon person så trycket blir hårdare.

  2. Ekot

    Bra att träning funkar mot nervsmärtan! Vill gärna slå ett slag för yoga också, efter några gånger med instruktör kan man köra lite hemma om det är enklare att få till, men bra att gå för instruktör emellanåt. När man hållit på ett tag kommer det ofta riktigt bra effekter, vissa problem är plötsligt bara puts väck, fortsätter man så kan de hålla sig borta från återkomst också…

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag har yogat lite och tror att det är bra, jag har inte märkt någon effekt men kanske för att det aldrig blivit någon regelbundenhet:) Men jag har lite knöligt med balansen och styrkan på det benet så många positioner är omöjliga, jag fuskar?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting