Okategoriserade

Citymail – en fråga?

Innehåller gnäll och klagomål.

.

Jag kan bli tjurig ibland. Men så är jag inte mer än människa heller:)

Ibland blir jag tjurig på ungarna, mamma och pappa, syrran, kompisar eller husdjuren. Ingen slipper undan?.

Och ibland så blir jag svinigt irriterad på företag. Nu är det CityMail.

De har inte delat ut post ordentligt sen början av december. De skyller på en omorganisation och sen sjukdom. Öhhh? Say what? Var alla brevbärare långtidssjuka samtidigt då eller? Tveksamt va? Anställa lite fler kanske i så fall? Det är ju ren lögn och bullshit och en av de sämsta ursäkter jag någonsin hört från ett stort företag. Pinsamt är bara förnamnet.

Räkningar, paket och vanlig post har inte kommit med följden att vi som kunder åker på förseningsavgifter eller inte fick beställda julklappar. Och CityMail ursäktar sig med en omorganisation och sjukdom.

Ja just ja, de sa att man själv hade ansvaret att veta när ens fakturor skulle komma och därför kunna betala själv, även om posten inte delades ut. Jag antar att man har skyldighet att kunna ocr nummer och bankgironummer och kundnummer och sånt utantill också då? Och ansvar att inte beställa saker som man ska ge bort?

Det där faller på sin egen dumhet.

Så de ligger liksom inte på plus, CityMail.

Förra månaden fick jag mitt Glossybox paket upp till butiken i Sävja som har viss postutlämning, DHL och Schenker bland annat. Annat kommer till Ica vilket är hundra gånger enklare för mig. Men jag hämtade och tänkte att det var en engångsföreteelse. Glossybox kommer alltid i brevlådan nämligen.

Igår, samma sak. Jag började fundera på om CityMail kanske hade som rutin att inte dela ut paket och kikade på deras hemsida.

Eh, nä, de slår sig för bröstet och berättar vad bra de är som delar ut brevlådepaket direkt i mottagarens brevlåda.

Tittar på mitt Glossybox

Hm?

Ja ni får min adress, jag tycker om att få post?. I brevlådan då;)

Paketet är tydligt märkt med BREVLÅDEPAKET, och LEAVE AT DOORSTEP, dubbel info alltså.

Ändå skickar de upp det till utlämningsstället?

Beror detta på lathet? På okunskap? På platsbrist i bilen/motorcykeln/cykeln? Isf, varför lovar de att dela ut paket?

Sånt här kan jag bli så jäkla tjurig över.

Jag tänkte maila och fråga, på ett snällt och trevligt vis, såklart, och letar efter mailadressen. Då HAR DE INGEN???

Man ska ringa. Skämtar de nu eller vad? Vilket stort företag idag har inte en mailadress och en kundtjänst kopplad dit?

Vem ringer ens idag liksom? ?.

Nu ligger CityMail långt ner på min favoritlista, och jag funderar på hur man kan göra för att slippa få sin post med dem? PostNord är ju ofta usla de med så alternativen börjar ta slut. Kanske brevduva? Säkert både mer pålitligt och punktlig:) Kanske får de flyga i par om det gäller paket men å andra sidan är de väldigt miljövänliga ??. Och rätt billiga i drift.

.

Till sist hittade jag en enda mailadress, till Kommunikationsansvarige Patrik, och mailade. Jag tror inte jag får svar.

Så godmorgon på er då!! ??

Jag ….öhhh … va??

Kolla vad som ramlade in på mailen, ganska omgående efter att jag mailat!

Och precis när jag klagade som värst på Patrik.

Det finns kanske hopp ändå.

Men jag är ändå sur. Mest för att jag är lat och vaknade med ont överallt, är hungrig och fryser.

Men det ursäktar ändå inte CityMail;)

Nu ska jag äta frukost så kanske jag blir snäll igen. Tack för att jag fick klaga lite ?

Kommentarer

  1. Mimmi

    Haha..du är kul, jobbig, modig, jordnära och långt ifrån PK! Det här var ett av några inlägg som jag bara älskar att läsa.
    Tänk om du skulle kunna ha detta som en egen affärsidé? Alla vi som har synpunkter och klagomål på olika företag skickar information till dig och du jobbar med ”ärendet” och fixar det. En eloge till Patrik, han ser ganska sliten ut på nyheterna men har en ödmjuk och fin stil inför oss kunder som inte är nöjda ..

  2. Josefine

    Jag har haft/har fruktansvärda problem med post nord där vi bor. Vet inte hur många brev som vi aldrig får, kommer istället påminnelser. Det värsta var när det damp ner en faktura från landstinget på 300kr för ett uteblivet besök på en mottagning jag fått en remiss till men inte fått någon kallelse. Kallelsen hade alltså även den ”försvunnit” på vägen från sjukhuset hem till mig. Jag blev vansinnig och efter t r e påringningar till post nord där de bara gav mig ett ärendenummer men inget mer hände, fick direktnummer till post nord-kontoret här i staden. Där fick jag äntligen prata med chefen, och äntligen någon som tog det på allvar. Han tyckte det var bedrövligt det som hände med vår post och skulle personligen ta det med den/de som körde vår runda. Det bästa av allt, dagen efter kom det ett kuvert med trehundra kronor. Förmodligen hans privata pengar. I det här fallet, äntligen rätt person på rätt plats. Kan tillägga att jag tackade honom offentligt på deras sida och är det någon som styrande på post nord ska vara stolta över, så är det denne man.

  3. Malin

    Ditt gnäll är befogat! Folk ska sköta sitt jobb! Annars ska de inte ha jobb. Men, som du skriver, det går ju liksom inte att välja vem som ska leverera ens post, hämta ens sopor, tömma ens slambrunn osv. De kan jamsa runt på jobbet o ändå få fortsätta. Annat med tex hantverkare, jag är målare, sköter inte jag mitt jobb snyggt, lämnar ett bra resultat och har en bra kommunikation med kunden, ja då blir jag inte anlitad igen och kunden talar inte heller gott om mig till vänner o bekanta, så de kommer heller inte att anlita mig.

  4. Sofi

    Jag fick en förseningsavgift på 220 kr en gång pga postnords slarv. Jag mailade företaget och sa som det var. Men de sa att det är mitt ansvar att ta kontakt med företaget för att få betalningsuppgifterna såsom ocr nummer om inte räkningen kommer.

    1. Marie

      Då vill det till att man vet vilka räkningar som ska komma vilken månad då menar de?
      Snart nog behövs inga brevbärare mer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting