Okategoriserade

Paus:)

Jag har slagit ner rumpan och snott in mig i en filt, kaffet är uppdrucket men jag tror jag måste fylla på. Jag FRYSER!!

Man ska inte vara utomhus på vintern det är bara så:).

Dagen startade på Gränby, med en lunchdejt med Mirka. Hon återhämtar sig efter en stor operation, och såg pigg och fräsch ut:)

Jag är glad att mina magmuskler höll sig på plats under alla mina graviditeter, för en sån operation är inte att leka med. Det tar tid efteråt men att få tillbaka sin core- styrka är viktigt för hela kroppen. Jag är nog egentligen väldigt förskonad från kvarstående krämpor efter graviditet och förlossningar. Jag har nån bristning här och var men det är allt. Tacksam för mina gener och hoppas att mina döttrar får samma enkla och okomplicerade graviditeter. Janelle väntade ju barn under den varmaste sommaren sen hon själv föddes, så att det var lite tufft är ju inte så konstigt. Sen blev det ju ett katastrofsnitt också, eller nej vänta… Urakut heter det ju nu för tiden:) Jag får erkänna att jag har svårt för det ordet, låter som tonårstugg;)

Men innan det så gick allt relativt smidigt även om det gjorde ont och såklart var det värsta hon upplevt någonsin. Så jag hoppas att nästa gång blir mindre knölig.

.

Mirka och jag åt sushi, såklart. Det är bra med en pålitlig sushivän som inte plötsligt får för sig att vilja ha nåt annat.

Jamie var med, hans mage bråkar med honom, så han har varit hemma några dagar. Han är alltså inte sjuk, utan behöver bara några dagar i lugn och ro.

När vi skiljdes åt så stannade vi först på Biltema, jag letar ju efter en transformator till min ena adventsljusstake, men hittade inget:/. Däremot köpte jag en lång borste att borsta av biltaket med, min bil är rätt hög och svår att nå mitt på. Sen svängde vi in på Rusta också, för att köpa förvaring och plastsäckar.

När vi äntligen kom hem, så packade jag in återvinning i bilen. Det är inte bara att göra för även om mina barn är väldigt duktiga på mycket så suger de på att hålla nån som helst ordning på det som ska åkas iväg med. Vi samlar allt i poolrummet, och sen kör jag med mycket på en gång. Andra gör tvärtom – tar lite och ofta. Det kan vara smartare men det var det där med planering och framförhållning 😉

Jag har backar för konservburkar och glasburkar. Man behöver inte ens gå ut utan öppnar bara altandörren och petar i burken. Men.. burkarna har en liten tendens att ”fastna” precis i framkant på lådan, och eftersom man viker upp bara en del av locket så tror barnen att det är fullt. Fast det kanske ligger tio burkar och det lugnt ryms 75:)

Vad gör man då? Ja mina barn gör som så att de ställer skiten ovanpå. Så när man tittar ut genom fönstret så ser man gamla ravioliburkar och tacosåsburkar travade på varandra. Fräscht. Not!

Jag blir galen. Alla tycker att det är äckligt att trycka ner saker, det är samma visa i vanliga sopkorgen. Bah.

Efter att jag plockat ordning, skiljt på det brännbara som jag inte tog idag, det måste till stora återvinningen, så packade jag in i bilen och drog iväg. Frös som fasen, men stod där vid containrarna och petade i. Hatar att det är så små hål, det är därför jag föredrag stora återvinningen där kan man kasta hela kassen direkt i.

På väg hem tankade jag, och de håller på att bygga vid min tankstation, så det är tur att mitt tanklock sitter på rätt sida:) Annars hade man fått backa till, och det är ju nu en av mina paradgrenar. Jag backar alltid in på parkeringar:) Men kör man in får man backa ut, och det mitt i där alla bilar som ska till och från affären kör. Måtte de vara klara innan jag ska tanka igen 🙂

Och sen hem, plocka i ordning och sen kasta mig ner för uppvärmning. Som sällskap har jag en bok. Kommer ni ihåg den här tv-serien?

Jag har ett helt gäng roliga böcker som ska läsas nu, men det är lite svårt att motivera för sig själv att ta sig tiden. Det ÄR plugg, men känns som lathet:)

Nu måste jag hämta mer kaffe, och en värmefilt så jag tinar upp. Snart är det dags för öppet hus på Jensen gymnasiet, och innan det ska jag laga middag. Det blir soppa! Enda maten man blir riktigt varm av 🙂

Herregud det är -8, men jag gnäller som om det var en nolla bakom 🙂 Men vafan jag bor i Uppsala 🙂

.

Vi hörs snart!

Kommentarer

 1. Marie

  Anledningen till att man numer säger urakut snitt är att det har mindre negativ klang än katastrof snitt för patient och anhörig.

 2. Therese

  Jag bor på Orust och här är det -3 och snålblåst, blåser in i benmärgen. Ingenting skyddar. Valt fel plats att bo på vintertid men tar igen det på sommaren?

  1. familjenannorlunda

   När Janelle snittades i augusti hette det Urakut kejsarsnitt. I Uppsala:) Men omedelbart kejsarsnitt var om möjligt ännu töntigare. Vad fan är det för fel att tala klarspråk idag? Gör man inte snittet hotar en katastrof = katastrofsnitt. Dumheter att linda in saker.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing