Okategoriserade

Söndag :)

Innehåller annonslänk för Cellbes

.

God söndag:)

Vad gör ni i vinterlandskapet? Jag känner att jag egentligen borde packa på alla kläder och dra iväg och åka pulka.. men jag orkar inte. ?.

I stället har jag ägnat nästan hela helgen till att läsa. Böcker till skolan så jag har ju faktiskt jobbat, även om det inte direkt känns så, tillbakalutad i fåtöljen insvept i en filt med en kaffe i handen.;) Det är barn och ungdomsböcker, skönlitteratur så det är mest bara kul. Jag läste ju Den vita stenen, sen fortsatte jag igår med en som heter Den gula väskan. Och hoppade direkt till Janne min vän. Den har det refererats till väldigt ofta i facklitteraturen jag läst så den var jag mycket nyfiken på. Den började sådär, jag var tvungen att lägga ifrån mig den och blunda lite;) men sen kunde jag inte släppa den. Och jag grubblade på den innan jag somnade, när jag vaknade i natt och i morse innan jag klev upp, jag tror inte att jag hängde med på allt.

Plötsligt insåg jag varför man har Bokcirklar 🙂 Eller vad det nu kallas? När ett gäng vänner/bekanta/okända läser samma bok och sen diskuterar den. Jag ser verkligen fram emot att höra mina kursares åsikter sen. När jag plockade fram uppgifterna som hörde till böckerna så hittade jag ingen till Janne min vän? Nä, för jag hade visst varit förutseende och lånat den i god tid, det är först nästa inlämning:)

Jaha, så bra då:) Nu läser jag När hundarna kommer. Dubbelkollade så den var rätt:)

.

Förutom att läsa så skjutsade jag Lovelia till en samling, basketlaget spelade i Stockholm, den var redan halv elva. Jag trodde den var halv ett men det var nog nästa gång kanske. Halv elva är ok, men tidigare än så innebär knorr och svordomar från min sida. Jag vill ha långa lugna sovmorgnar med långa härliga familjefrukostar på helgerna. Och det skiter sig med en idrottande unge. 🙂

Jag hoppade in på Lidl för att handla yoghurt och flingor och sen hem. Hon behövde hämtas igen på eftermiddagen så då köpte vi lördagsgodis, som jag glömt första gången ..

.

Mirka hade lagt ut recept på Linssoppa häromdagen och det såg så gott ut. Eller tja.. bilden var på en utskrapad kastrull för hon hann inte fota 🙂 Jag tänkte att vi skulle testa. Linser är gott, enkelt och billigt, men jag är dålig på att hitta på saker att göra.

Hennes var helt vegetarisk, men eftersom jag har svårt för att fatta att det finns finfina proteinkällor även i sånt så känns det som att jag vill ha i kött eller fågel. Jag vet att det finns vegetariskt protein, det är bara i mitt huvud ?.

Vi har ju ofta en skvätt köttfärs kvar efter tacosen, så den hällde jag i.

Mer gryta än soppa. Jag har svårt för att bli mätt på soppa, tycker man sväljer massa vätska mest och blir hungrig snabbt.

Jag följde Mirkas recept på ett ungefär:)

Morötter och gul lök frästes i grytan, i med vatten och grönsaksbuljongtärningar, passerade/krossade tomater. Kryddade med paprika, svartpeppar, vitlökspulver ( hade i några färska klyftor också) basilika och örtsalt. Kokade tio minuter, sen puttade jag i köttfärsen som ju var färdigstekt med tacokrydda, och kokade på tills montörerna var mjuka. Ja, eller morötterna då, hello autokorrekt ?.

Det var supergott! Alla barnen åt mer eller mindre, men mest mer:)

Der bästa? Jag gjorde massor så det finns kvar till idag?.

Förresten, jag köper ofta kryddor i den här varianten

Tacokryddad är extremt mkt billigare kilopris ju större förpackning man köper. Tror de små påsarna ligger på runt 350kr/kilo, medan denna är runt 100kr/kilo. Hos mig blir inte kryddor gamla 🙂

.

Jag ska åka och träna i kväll, vi hade ett HIT pass bokat men det lockade inte ett dugg så nu bokade vi av, och kör ett Intervall flex ist. Det är massa flås så det är nyttigt. Då kommer jag tvingas ur mina myskläder jag bott i hela helgen:)

Tröjan har jag i både rosa och svart, och byxorna ( rea) har jag en jacka ( rea) till som Jack returnerade mat på i fredags 😉

Ser ni vad fin kanten är med det vågiga? Den är v-ringad men det syns inte, jag älskar sån ringning på tröjor för jag känner mig strypt när de går högt upp.

Så den ligger i tvätten, tillsammans med favoritjeansen han prickade också. Haha tur att jag älskar den där lilla kräkråttan Jack 🙂

Jag är helt kär i mina blommiga kläder:)

Cellbes har nu 25% off på dyraste varan:)

Kod 1901.

De har fått in så mycket fint nu, och faktiskt så finns det en hel del godbitar kvar på rean också, allra helst om man drar en lite annan storlek än 36-40.

Cellbes har ett stort utbud av kläder i större storlekar. Snygga kläder, samma i alla storlekar bara att de går upp betydligt större än många andra.

Och överlag så är det kläder som passar även om man inte har ”modellkropp”, det är kläder för vanligt folk med vanliga skavanker helt enkelt, det är därför jag gillar dem. Ska man säga något så är det att kläderna ofta är generösa i storlek, jag tycker att jag alltid får saker som passar om jag kör på 36-38 i överdelar, och 40-42 i byxor. Jag är inte direkt välsignad med ens en hyfsad byst utan det är mestadels platt, vilket ställer till det i de plagg som är sydda med veck och jox, kanske heter bystinsnitt? Medan jag är bred om höfterna och rumpan så där behöver jag mer space:)

Jag har haft mkt god hjälp av deras storleksguide. Det gäller bara att veta sina mått.

Cellbes alltså ?.

Nu måste jag läsa vidare, planen är att läsa den sista boken i dag, och sen ta facklitteraturen i morgon. Vi hörs snart igen:)

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag handlar oftast på citygross så de kommer därifrån 🙂 men vet att de finns på flera stormarknader, Coop ex.??

    1. Johanna

      Man kan väl nöjesstudera hela livet om man vill och har ekonomiska förutsättningar. Tror inte C tänker sig att studierna ska leda till ett arbete.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting