Okategoriserade

Måndag!

Godmorgon!

Veckan börjar med modiga -16 grader så jag är väldigt glad över att jag måste sitta inne med datorn och skriva hela dagen:) Jag har deadline i natt, och som vanligt så behöver jag den där pressen för att prestera. Jag blir lite trött på mig själv, ja:)

Nu är jag klar med diskussionsuppgifterna, så idag ska jag bara skriva igenom dem, men sen ska jag hitta på en rytmisk dikt med anaforen som stilmedel. Hello google:) Alltså inte som att jag ska kopiera någons dikt, men jag måste googla vad anafor är. Jag har gjort det ett antal gånger men eftersom minnet är mycket mycket bra, men kort, så tappar jag bort;) Att jag skjutit upp just dikten är ingen slump, jag har skitsvårt för det. Sen är det nog bara två berättelser som ska skrivas klara. De är alltså nästan färdiga, men måste kikas igenom och avslutas. Häpp:)

.

Jag satt halva dagen igår, för innan jag hade ro att börja så var jag tvungen att ta bort julgranen. Det tar ju en stund, först plocka av alla kulor och dekorationer, sen ljusslingorna, jag hade nio stycken i år:) Något år så kanske jag ska skaffa en skitlång i stället, men som det är nu så har jag nio. Två färgade, tre med glaskulor, en vanlig, en som hänger från toppen och ner på sidorna och två till. Plus att toppstjärnan lyser. Det är vackert med många. Och supertråkigt att sätta upp och ta ner. Eftersom jag måste ta min gran i bilen för att åka med den till tippen, så klipper jag av alla grenar med en sekatör och lägger i plastpåsar, på så vis slipper jag barr i hela bilen. Man kan såklart ha en såndär stor specialpåse, Barry kanske, men det här tycker jag funkar bäst för mig. Lite avis är jag ju på syrran som bor i lägenhet och bara hivar den över balkongräcket:) Ja, hon får såklart gå ner och bära den till deras container som ställs upp efter jul, men det är lyx:) Bor man i hus så får man vackert ta allt julskräp och knö in i bilen.

.

När jag bar ut kassen och stammen så kunde jag inte längre låtsas som att det inte hade snöat ett halvt ton på natten. Holy smoke vad snö det kommit! Jag skottade sent på lördagkvällen, och det var jag i och för sig jäkligt glad över, för då var det plusgrader. Då fick jag undan det som annars frusit till knyckigt och knöligt underlag. Nu har det kommit så mycket snö att det börjar bli jobbigt att få undan det. Jag brukar alltid använda en släde när jag skottar, och skjuta snön en bra bit ut på gräsmattan, för att inte få höga skarpa vallar om det blir en snörikt år. Det har jag gjort även i år, men det har snöat så mycket att det liksom blivit rejäla backar. Ungarna älskar det för de kan ju åka pulka ner:) Och på så vis blir mitt slit ogjort…Men det är okey:) För det mesta. Värre är det att de är värdelösa på att ta undan sina pulkor, madrasser och snowracer. Vad händer med sånt när det står på gräsmattan och det kommer en halvmeter snö? Puts väck, borta! Igår råkade jag skotta fram en madrass, ren slump, och två racer.

Det tog tid att skotta, och det var jobbigt, sådär så jag var både andfådd och helt utmattad i musklerna. Dessutom så hade det inte plogats på gatan, så jag vet att det nu är en massiv vall framför utfarten. De brukar komma sent på kvällen här, så där så att man alltid får slita en stund innan man får ut bilen:) Nu med sexton minusgrader så lär snön i alla fall vara lätt, alltid något.

.

Sen var jag slut som person, och med en stor kopp kaffe och lurarna intryckta i öronen satt jag och skrev resten av dagen och en bit efter midnatt.

Idag ska jag försöka få tillbaka skåpet som får låna ut sin plats till granen, det flyttar jag in i mitt sovrum under jul. Och sen borde jag städa och tvätta, och sånt där spännande. Men det finns det tid för i morgon också, så jag tar en sak i taget.

Ja, kanske ska börja nu då!

Vi hörs snart igen:)

Kommentarer

  1. H

    Förstår att du är glad att du inte behöver ge dig ut. Själv försökte jag i 3 h att ta mig till jobbet Stockholm innan jag gav upp och ringde och förklarade att det inte gick. Blä.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing