Okategoriserade

Är de oense där uppe?

Vädergudarna alltså. De måste ha värsta tjafset där uppe.

”Minus sexton – perfekt!”

”Näe, plus sex, det är bättre!”

”Massa snö, ju mer ju bättre!”

”Regn…jag älskar regn!”

”Blötsnö! Jippie!”

”Nämenvafan? Vem har pillat på mina väderinställningar? Jag skruvar tillbaka på minus sexton, det är ju ändå jag som bestämmer!”

”Ehhh…?”

Och så vidare i en hel evighet:) Hur är det ens möjligt att det är minus 16 ena dagen, kommer en halvmeter dunfall, och sen blir det plusgrader och regn nästa dag, för att sen följas av massa minusgrader framåt kvällen?

Idag har jag skottat två gånger, en gång tung äcklig blötsnö, och den andra gången lätt pudersnö. Med några timmars mellanrum. Jag kommer inte direkt ner på asfalten när jag skottar, utan det bygger ju på mer och mer hela tiden, men jag försöker i alla fall ha det så platt och slätt som möjligt. Mina vallar på sidan om blir högre och högre och det blir tyngre och tyngre att komma över dem:)

På taken ligger det djup snö, jag har platt tak på huset:/ Nu ska det vara byggt med ”Norrlandsmått”, alltså mindre mellanrum mellan takstolarna. Jag hoppas innerligt att det räcker för jag vill inte upp och skotta taket. Vet knappt var stegen är dessutom, de ligger begravd under snön:) Poolrummet ligger alltid risigt till, så där brukar vi, tja, eller JAG nu för tiden då, sätta upp extra trästolpar. Det är bara att hålla tummarna att det håller.

Jag är nästan övertygad om att resten av taket på carporten går åt fanders i vinter dessvärre. SÅ, ni som undrar, och längtar efter, att se mitt nästa projekt – det är en het kandidat:) Kommer krävas shitloads av googling..

.

Jag var ute och körde idag. Först till och från träningen, klockan tolv, och det var som att köra på en tvättbräda. Herregud, varför ska det vara så svårt att ploga på riktigt? Inte behöver det ju bli alldeles räffligt? Sen lämna och hämta Lovelia på basketträning, vid fyra, och då är det om möjligt värsta tid ever att vara ute i den här stan. Det byggs fruktansvärt mycket här, och det underlättar inte direkt trafiken ens sommartid. Man behöver inte mycket fantasi för att förstå hur illa det är nu, med plogvallar långt ut på gatan så det är smalt att mötas, och med is-tvättbräda med snö på blir det halt. Jag har dubbdäck och spinner loss som om det var blankslitna sommarsulor. Minsta lilla snabba rörelse på pedalerna och man spinner eller tappar fästet totalt och glider åt sidan. Helt galet.

Jag brukar inte få sladd, om jag inte provocerar fram den själv då;) men dagar som idag, är det besvärligt att köra. Man borde hålla sig inne, men träning är important stuff:)

.

Alltså jag har ett litet dagis här hemma:) Det är en Doris, som ju blivit tanten i gänget med sina fyra år, och så två kattungar och en valp. Man får se sig för för alla ska vara runt ens fötter hela tiden. Hungriga är de också, det äts och äts, och så busas det. Jisses. Ofta sitter jag bara och förundras över all energi:)

På torsdag ska vi till veterinären för chippning och vaccinering, och besiktning. Jag har sagt länge att Selma nog är en Sören, jag är väldigt säker faktiskt, och vi har börjat försöka säga Han och Sellman:) Det är helt omöjligt. Lite känner jag att det kvittar, de ska kastreras och då blir han ju en hon igen ändå:) Men Sellman, ganska likt Selma, om än mindre fint. Fast jag är förtjust i Sören:) Nåväl, de får säga sin åsikt hos veterinären.

Nu ska jag hoppa i säng, jag var svintrött i morse så det är klokt.

Vi hörs alldeles snart igen:)

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing