Okategoriserade

Vill ni följa med oss:)

I samarbete med Welltours

.

Nu äntligen kan jag få berätta!!

I några månader nu så har Mirka och jag jobbat på att få ihop en superkul grej. Vi har länge pratat om att vi vill göra något med er läsare, men inte riktigt kommit på vad. Vi har velat göra något mer personligt än att bara ha en vanlig bloggträff med massa människor.

Nu är det klart och vi hoppas att ni vill följa med oss på en Feelgood-resa till Gran Canaria!! Wow!

Vi kommer åka den 14 september och vara borta en vecka. Här ska njutas och umgås! Vi kommer hänga med er 24/7, ja om ni vill då såklart:)

Vi bor tillsammans i bungalows, dela rum eller köp till enkelrum. Tanken är att vi ska bli ett härligt gäng som hänger och har kul. Träffa nya människor, så var inte rädda för att dela med någon okänd, en gång i tiden kände inte Mirka och jag varandra heller, men att dela rum gör så man kommer varandra nära:) Vill man åka ett gäng så finns det möjlighet att bo ihop, det mesta går att ordna, säg bara till vid intresseanmälan.

För att komma ner i pris så har vi valt att ha självhushåll, det finns fina möjligheter att laga mat, så vår tanke är att vi ska kunna laga mat tillsammans. Och ja, man kan köpa till det mesta om man vill:)

Det finns bra affärer i närheten och jag älskar att shoppa i matbutiker utomlands, det finns så mycket annorlunda saker att testa! Jag ska försöka att inte bara äta godis:)

 

Under veckan kommer vi åka tillsammans till den lummiga och frodiga orten Agaete där vi finner Europas enda kaffeplantager. Jag har alltid velat se en kaffeplantage, det är ju min favoritlast:)

Gården vi besöker odlar egna kaffeplantor, skördar bönorna, rostar och gör eget kaffe från start till mål. På gården finns även druvodlingar som de gör prisbelönt vin på. Vi kommer få en guidad rundtur som avslutas med höjdpunkten, avsmakningen. Här ingår lättare lunch och man kan även shoppa deras egna produkter. Den här utflykten ingår i priset, vill man kan man sen välja till ytterligare.

Vi kommer träna lite, på ett sätt så att alla kan vara med, vi anpassar efter gruppen, men planen är två träningspass per dag. Och innan ni nu sätter kaffet i vrångstrupen och tänker ”Aldrig, jag vägrar att träna!” så ska jag berätta vad vi ska göra:) Och det är såklart helt valfritt. Passen kommer variera mellan:

Lätt yoga, med fokus på rörlighet, dvs sträcka och töja lite skönt på alla muskler.

Vattengympa, det är Mirkas och min favorit sen vi var i väg i höstas:) Så kul, och lite jobbigt fast det märker man knappt.

Morgon -PW längs med havet…. jag kliver inte upp före tuppen;), men allt efter funkar. Och längs havet…finns få saker som är så ljuvliga!

Latinogympa🙂 Jag har mina aningar om vilken musik det blir, och ser fram emot att visa er mina kassaskåps-skills, haha. Lugn bara, det är ett vanligt gympapass, på ett nivå så att alla klarar av det.

Det finns flera pooler, havet ligger några minuter bort, och eftersom både Mirka och jag gärna vill se oss omkring så har vi försäkrat oss om att det finns fina promenadvägar, så några prommisar blir det också.

Det här ska bli så kul!!

Vi ser fram emot att verkligen få lära känna ett gäng av er, och vi kommer vara med er, inte bara någon timme då och då, utan mest hela tiden:)

(Om ni ledsnar på oss så får ni såklart göra annat på egen hand).

Det finns mer info HÄR och även intresseanmälan.

Platserna är av naturliga skäl begränsade, vi vill ju kunna umgås med er alla:) Nu hoppas vi verkligen att ni vill hänga med!! Det kostar en slant, men det ingår även en hel del. Vi har som sagt försökt att pressa ner priset så mycket det bara går, för att så många som möjligt ska känna att det är görbart. Fokus på resan är FEELGOOD, nya vänner, sol och bad, lite lätt träning, upplevelser och sa jag nya vänner?:)

Att åka ensam kan ju kännas lite motigt, men så ska ni inte känna, för ingen kommer att vara ensam. (om man inte väljer det, såklart) Så oavsett om ni har en vän/vänninna som vill med, eller inte, så häng med!!

HÄR hittar ni allt ni behöver veta och kan även se fler bilder!

 

                                                            ♥  FÖLJ MED OSS!!  🙂 ♥

 

 

 

 

 

Kommentarer

 1. Anna

  Tack för svar! Då förstår jag bättre vad benämningen kommer ifrån. För ja, det erkänner jag direkt att när du och mirka svarat på frågor kring resan så låter det som ”ja resan är dyr för att ni får träffa två profiler” lite som att ”det fattar ni väl, att det kostar att träffa oss”. Men då fattar ja bättre varför ni använder ordet, tack. Du svarar alltid på de flesta frågor på din blogg, det tycker jag gör din till en av de bättre bloggarna! Jag fattar fortfarande inte varför resan blir så sjukt mycke dyrare för att man ska få umgås med någon speciell men.. är väl bara att åka någonstans tillsammans och umgås det 😊.

 2. Anna

  Intressant, jag undrar, när blir man en profil? Är det inte att höja sig själv lite väl?
  ”Betala tusenlappar extra för att få umgås med mig”

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Nu benämns vi så, vi kallas influencer och profiler. Det är inte mitt valda ord.:) Synonymer.se säger såhär: ” Profil -sidobild, bild från sidan, ytterlinje, kontur, silhuett; huvud från sidan, ansikte sett från sidan; tvärsnitt, genomskärning; personlighet, personlig prägel, typiskt kännetecken, image, framtoning; särpräglad person; linje, policy; hålla en låg profil ligga lågt”
   Då är ju Personlighet, Personlig prägel, image och typiskt kännetecken det som ligger närmast oss.
   Alltså att vi är hyfsat stora bloggare som har en personlighet, bloggar med personlig prägel och har en image, och tydliga kännetecken som då är mångbarnsmammor.
   Jag menar INTE att, som ni kanske tror eftersom ni reagerar så starkt på ordet Profil, att någon av oss är ett dugg bättre än nån annan. Herregud om nån tror det!!!
   Men som svar på din fråga så är man rimligen en profil när folk känner igen en för något specifikt.
   Eller vad tycker du att en profil är? Jag är genuint nyfiken, för det verkar väldigt känsligt.

 3. Stina

  Kanske för att visa alla som skriver att det är för dyrt och verkar uppriktigt ledsna för det, att det finns billigare sätt att komma iväg. Så tolkade jag det.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Tror du? Jag tvivlar. Den uträkningen finns även på annat håll, och då är det inte för att vara snäll. Grejen här är ju att resa med oss. Eller snarare att vi vill resa med er. Vi har Den Här resan. Då är det totalt onödigt att börja räkna på andra resor. Det finns en miljon billigare resor, absolut, men det är ju en annan sak.
   Om man bara vill åka iväg på vilken resa som helst så gör det, men tanken med att vi har ordnat den här är att ju vi ska vara med. Att vi åker tillsammans. Att då visa att det finns andra…?
   Om vi lagt bloggträff i Uppsala på Radisson och folk räknat ut en likadan träff på valfritt annat hotell fast billigare, det blir samma sak:) Nu är det DETTA som är fixat.
   Eller att jämföra äpplen och päron. Det är en annan sak. Förstår du hur jag menar?

 4. Stina

  Det gäller den när du så spydigt bemöter den tjej som satt ihop en exakt likadan resa för halva priset, och bara förklarar hur hon gjorde. Du svarar henne, helt oförtjänt, väldigt spydigt och otrevligt om att då kan hon väl fixa nåt billigt till dig på Hawaii.
  Det går inte att få till svar på rätt kommentarer i kommentarsfältet just nu, men jag skrev detta i anslutning till ditt svar som det gällde.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ok jag vet vilken du menar. Har du läst samma tjejs övriga kommentarer? Det är några stycken väldigt lika.
   Och jag var inte spydig det minsta, jag var helt allvarlig. Jag tyckte hon var vass på det hon gjorde och att hon även verkade ha tiden att greja, så varför inte?
   Men… något jag inte förstår är varför man tar sig tiden att plocka ihop en annan resa? Det är ju inte av omtänksamhet mot mig och Mirka, snarare ett sätt att försöka misskreditera oss eftersom vår resa är dyrare. Eller vad tror du är anledningen?

 5. Stina

  Detta kan vara det otrevligaste jag nånsin läst. Till nån som inte ens ger en otrevlig utan bara en informativ kommentar. Så elakt svar. Blir ledsen fast jag inte ens skrivit den. Har verkligen ingen lust att läsa denna blogg mer.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag ser inte vilken kommentar du menar, men har inte varit speciellt otrevlig. Och elak? Tala gärna om vilken kommentar det gäller. Men att läsa är även det valfritt:) Tänk vilken tur att vi har så många val ändå!!

 6. Maja S

  Men alltså … Alla ni som tycker att det är för dyrt osv Ge fan i att boka o åk då!
  Måste man in här på bloggen o gnälla?

 7. Tomas

  Jo, nog tror jag att jag räknade rätt! 11.295-8.300=ca 3.000 kr. Plus uppskattat pris för hotellfrukost en vecka 1.000 kr. 3.000+1.000=4.000 kr.

   1. Tomas

    Låt mig förklara så här då. Köper jag er resa och vill ha frukost på hotellet får jag betala 11.295+1.000=12.295kr (vad jag förstår så ingår inte frukost i ert pris). Köper jag ”ordinarie” resan från Welltours så får jag betala 8.300kr. 12.295-8.300=ca 4.000kr. Men visst, det kanske är värt 4.000kr att få umgås med Carola och Mirka dygnet runt en hel vecka! Fast jag står över denna gången.

    1. familjenannorlunda
     familjenannorlunda

     Jasså du tänker såååå:) Då är jag med. Tror frukost kostar runt 7-800kr för en vecka. Ja om det är värt det kan ju inte jag svara opartiskt på 🙂

 8. Miamaria

  Om jag skulle skicka iväg en bokning ändå. Det skulle faktiskt vara spännande att umgås med dig en vecka – hoppas det är ömsesidigt 😉

 9. Emelie

  Alltså va tusan 😂
  Är det bara jag som blir extra taggad på att åka med och ha en superbra vecka? 😂
  Klart som tusan man kan åka billigare, det gör jag alltid när jag reser med mina syskon. Men det kan också falla pladask. Flyget blir inställt/försenat och boendet är inte bokat tillsammans. Då får man gott betala det ändå även fast man inte kan nyttja det.

  Ett par tusen för att hänga med er, det är det helt klart värt!
  Ska se över ekonomin nu och läsa lite mer negativa kommentarer här så jag blir ännu mer taggad 😂

 10. Miamaria

  Svar till Carola ang kommentar nedan.

  Jaja, vill du ha paketresa kan man enligt uppgifter jag precis sett, boka med Ving också till samma resmål. 4500 – 5000 kr/ pers beroende på hur många man bor i samma bungalow.

  Kollade med hotellet det finns aktiviteter som t ex vattengympa att vara med på.

  Vad exakt är temat? Att umgås med er?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Temat är feelgood. Att träffa nya vänner, att umgås i en stor härlig gemenskap, för jag är övertygad om att de som åker med kommer vara top of the top 👌🏼. Det är träning, med två pass per dag.
   Det är att Mirka och jag ska få möjlighet att lära känna några av er, och tvärtom, på ett personligt plan. Så temat är brett:)
   .
   Jag blir oerhört imponerad över att du orkar kolla upp alternativ:) men lite undrar jag varför? Om du inte vill åka med oss utan ensam, så gör det 😂

 11. Maria

  Du svarade faktiskt inte på frågan om vad de extra 3345kr avser. Framgår inte heller av inlägget ovan. Är det ert påslag så säg det, då vet vi vad vi betalar för.
  Och varför så arrogant attityd i ditt svar? Är det den stilen du kommer köra under resan också, om nån tycker annorlunda än du?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Varför arrogant?? Kanske men bara kanske för att jag svarat på samma fråga flera gånger och sen får höra att jag tjatar 🙈🙈
   Så här är det. Det är en temaresa med mig och Mirka som profiler. Jag har förstått att det hånas hos Bloggbevakning, där mobben håller till och spyr ur sig konstiga saker, att vi kallar oss för profiler. Men det är vad vi är. Även om folk har åsikter om det. En träningsresa eller annan temaresa med någon slags profil hamnar i den här prisklassen. Jag är ledsen om det stör dig. Mer detaljerad info får du be Welltours om, du hittar mail i en kommentar eller i inlägget, det är de som sköter allt praktiskt kring resan:)
   .
   Min stil är det inget större fel på faktiskt, jag tycker att jag försökt förklara och svara så bra och trevligt som det bara är möjligt, speciellt som frågorna ställs på insinuanta och rätt tråkigt sätt mellan varven. Men sen är det ju svårt, speciellt om man redan anser att jag är en dryg störig jävel med hybris, att läsa dem som jag skrivit dem. Jag har inget emot att vi tycker annorlunda, tvärtom, men jag vidhåller och försöker förklara min ståndpunkt. På samma vis som andra försöker förklara sin.
   Jag är en mycket trevlig person, och det är den ”stilen” jag kommer fortsätta med:)

 12. Miamaria

  Ann;

  Sätter du ihop den helt själv, samma plats, samma datum, blir det: 5744 kr

  Booking .com: – boka Roca Rojas i San Agustin (efter bildgoogling är det detta ställe den berömda PROFIL-resan går till….).
  Är nu fyra pers som delar en bungalow 14 – 21 sep kostar det 11 818 kr, ganska exakt 3000 kr per person.

  Flygresor. se: sök flygresa till Gran Canaria 14 – 21 sep (fr Arlanda). Mängder av resförslag kommer upp och det blir billigare om en tid, men just nu kan du få en resa för 2200 kr.

  Getyourguide. com : Sök utflykt till kaffeplantage osv på Gran Canaria. Tyvärr blir det en heldagsutflykt och inte en halvdag som Profil-resan ger. Pris: 494 kr

  På samma sajt kan transferresa till och från hotellet bokas för ca 150 kr per person (grupp om 4). Det går ju även att lösa på flygplatsen.

  Summa: 5744 kr

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   👍👍vad fint att du kollat upp:)
   Som jag skrivit tidigare så är det självklart att det blir billigare om man sätter ihop själv! Det fattar väl ändå alla? Så här reser jag, som barn och syster till SAS- anställda mer eller mindre alltid. Men om man känner att man vill ha ett PAKET och bara boka en sak en gång och så är det klart, och man kan lämna över till nån annan, då är det inte rätt sätt. Det är liksom två olika sätt att resa. Och så är vår en temaresa, glöm inte det i din uträkning:)
   Inget är mer eller mindre rätt utan man får välja som man vill:)
   Du, jag ska till Hawaii i slutet av november och en sisådär tre veckor, kan inte du kolla upp så vi får så bra pris som möjligt? Vi vill se så mkt som möjligt för så liten kostnad som möjligt, vi vill bo så schysst som möjligt men billigt, och vi vill nog även se både Oahu och Maui… kanske även The Big Island.
   Jag kan tänka mig att dela rum med syrran;)
   Du verkar liksom ha både koll och lite tid över 🙂 Tack på förhand !

 13. Sofie

  Jisses! 🙈 Men alltså.. HUR många av er här inne jobbar gratis???!
  Nähe? Ingen? Vad kooooonstigt då!..
  Detta är ju Carolas och Mirkas jobb.. faktiskt.. och även resebolaget måste tjäna lite på det.. sorry. Men så är det liksom..

 14. Ann

  Nu har jag tittat på welltours sida och på samma resa utan er med frukost och lika dant boende, utflykten och dess träning. Resan kostar då 7950 kr. Det innebär att du och Mirka gör att resan kostar 3345 kr extra. Varför?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag vet inte om du inte orkar scrolla igenom tidigare svar? För om
   Du gjorde det så skulle du se att jag svarat både en och två gånger.
   Nu börjar det kännas lite löjligt helt ärligt, vad är det du vill ha fram? Att vår resa är dyr? Okey. Att det finns billigare ? Okey. 🤷🏼‍♀️
   Men mest troligt så vill du ändå inte följa med utan bara klaga…?
   Du behöver inte följa med om du inte vill. Men om du vill ha svar på din fråga så behöver du scrolla i svaren 🙂
   God morgon till dig, ha en fin alla hjärtans dag, försök att göra någon lite glad ❣️❣️

 15. Sofia

  Halva nöjet här är att läsa kommentarerna. Det räcker liksom inte att 1-2 st påpekar hur dåligt det är att flyga. Helst ska alla säga det, precis som att ni inte vet det själv. För det pratas ju absolut inte om det någon annanstans alls nuförtiden… 😉

  Själv tillhör jag den typen (just nu, kan ju ändras framöver) som tycker vi har ett gemensamt ansvar över vår planet, inte bara ett enskilt. Att jag slutar flyga mina 2-3 ggr per år medan andra nöjesflyger dubbelt så mycket eller flyger i arbetat varje vecka går ju inte helt ihop. Vore ju finare om alla kan minska, tänka om och förändra. Inte bara några!

  Så, njut ni av resa ✌🏼

 16. Tomas

  Så man får betala ca 4.000 kr extra bara för att ni två är med på resan!? Welltours gör ju en likadan resa i september utan er medverkan. Den kostar ca 8.300 kr. Men, då ingår frukost (jag gissar värdet till minst 1.000 kr). 11.295 kr för en veckas resa, bungalow på Gran Canaria, del i dubbelrum, och utan frukost. Rimligt? Tja, upp till var och en att bedöma! 🙂

 17. Lisa

  Mirkas kompis Mona hade ju förslag på i princip samma upplägg på resa för ett tag sedan. Feelgood resa med besök på kaffeplantage och enkel träning för den som ville. Priset var även det samma. Samarbetar ni eller har ni tagit över detta?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Vi var flera influencers som fick samma förslag, samtidigt, så nej vi har inte ”tagit över ”. Inte heller samarbetar vi:)

 18. Jenny

  Med risk för att min kommentar försvinner lite bland alla andra vill jag bara säga att färgen på texten i ditt inlägg och i kommentarerna är mycket bättre nu! 👍🏻

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Bra!! Teknikerna har bytt tillbaka till det gamla WordPress, det var tydligen en stökig uppdatering som strulade för flera av oss. Tack för feedback👍

 19. Norrlandsmamma

  Just när det gäller resor oavsett om det gäller semester/längre resor eller vardagen kan jag säga med gott samvete att jag hör till de som färdas hyffsat miljövänligt ;). Ingen bil,cyklar/går när det är möjligt & flyg är absolut det sista som väljs ( vilket innebär,aldrig). & nej,vi sitter inte hemma & ugglar för det.

 20. Maria

  Låter som en härlig resa!!😊 njut och ha det gott ni som åker!! och är man inte intresserad av att följa med kanske man inte behöver tala om det?😉

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ja det lär ju ha en stor betydelse i det hela…🙈 Herregud ibland blir jag trött alltså 🥵Inte på dig då, men det fattar du nog 🙂

 21. Nina

  Vi behöver alla göra vad vi kan för att ta hand om vår planet. Vi har bara en och vi har en viss koldioxidbudget att hålla oss till för att inte orsaka stor miljöskada. Det är inte konstigare än att man har en viss pengabudget i ett hushåll.
  Jag blir lite trött på resonemang som att jag tänker minsann inte sluta flyga och liknande. Hallå, klimatförändringar är ett verkligt hot! Var så snäll och gör ditt bästa för att inte vara en miljöbov.
  För den som vill göra något som är bra för klimatet och samtidigt bra för enskilda människor så kan man investera i solceller till familjer som lever utan el i tex Kenya. Man lånar ut pengar till företag som säljer solcellerna till familjer som annars får elda tex fotogen för att få ljus. För de familjerna så innebär solcellerna att de slipper köoa fotogen, att de kan ha tv och ladda sin mobil förutom att de får ljus. Dessutom slipper atmosfären den koldioxid som fotogenen skulle ha gett. Bra på mpnfa sätt! Kolla på tex http://www.jointrine.com Om någon undrar så får jag inte betalt för att skriva detta, men jag vill gärna upplysa om ett sätt att faktiskt göra något positivt för klimatet och inte bara begränsa det negativa.

 22. SaraH

  Håller med föregående talare! 😊 Ni är värda både sol, bad och gemenskap och ni ska definitivt inte ha någon som helst dåligt samvete för denna resa. Vad man än gör så klagas det av ”bitterfittor”. 😉
  Ha en super trevlig resa och det ska bli kul att se och följa er via bilder. ☀️

 23. Carro

  Det du skrev Tina skulle jag kunna ha skrivit själv. Håller helt och hållet med på allt du skriver.
  Jag hoppas att Carola och Mirka och de som åker med får en fantastisk semester

 24. Karin

  Men varför hamnar inte kommentarerna i en tråd när man väljer att svara på en annan kommentar? Jaja, vill bara förtydliga att den kritiken jag framfört inte är mot dig som privatperson utan dig som influencer. Tycker att du är en jäkligt vettig person i övrigt så blev lite besviken över att detta kom när debatterna om miljön brinner som starkast!

 25. Karin

  I det här fallet är väl du i egenskap av Influencer (som är ditt arbete och som du får betalt för) att jämställa med ett företag som uppmanar till konsumtion och vill sälja varor. Du och Mirka gör väl knappast detta som privatpersoner på eran fritid utan ni kommer väl att få ersättning av eran samarbetspartner? Självklart ska då kunderna, dvs vi som möts av reklamen, få kritisera om så behövs! Tror inte att någon är avundsjuk, idag är utlandsresor så billiga att nästan vem som helst har råd att ta sig en vecka i solen, och det är det som är problemet. Det folk kritiserar är just flygresan, för det ligger så himla fel i tiden att uppmana till att flyga. Du kan sopsortera ihjäl dig utan att det främjar miljön lika mycket som att inte flyga.

 26. Sara

  Bra att du står för ditt beslut och jag hoppas att du kommer att slippa tycka det är pinsamt när du om några år tittar bakåt.
  Att vi måste värna om miljön är inget nytt och att vi måste sluta tänka på oss själva och finna nya vägar för att koppla av och må bra. Ibland kan utveckling vara att ta ett steg tillbaka.
  Jag vill lämna över så friskt jordklot som möjligt till mina barnbarn och jag tror att en enkel sak att göra är att dra ner på flygandet.
  Se på det här med plastpåsar….slutade köpa det redan på 90-talet och fick höra mycket om hur snål och pinsam jag var när jag istället packade i kartonger eller andra återanvända lådor. Idag är det självklart för många att avstå från att köpa påsar.
  Respekterar ditt val även om det går ut över min miljö…bara att acceptera men kommer att framföra min åsikt när jag har möjlighet.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Och mest troligt så går några av dina val ut över miljön också. För ingen är perfekt, eller hur? Fint att du inte köpt plastpåsar sen 90-talet, det har inte jag heller.
   Jag vet att jag inte kommer tycka att mina beslut gällande flyg är pinsamma om några år.

 27. Karin

  Vad du drar slutsatser utifrån ingenting. Jag är sugen på en träningsresa och har kollat på många. Utvärderar olika alternativ och har noterat stt många har väldigt namnkunniga tränare mm och många har fem st med olika specialiteter. För mig är en del sv semestern dock att gå ut och äta. Om det är att laga själv skulle jag vilja göra det med en dietist eller kock så det adderar något extra. Tror ni hade vunnit på att vara lite mer pålästa eller haft ett tydligare upplägg. Är ju ändå era namn ni försöker sälja med.

 28. Jessika

  Nia:
  Det är klart att man inte klagar överallt eftersom man inte läser bloggar överallt. Jag löser Carolas blogg sedan många år och den här gången håller jag inte med henne och kan inte hålla tyst. Jag tycker det är otidsenligt med denna typ av sällskapsresor.

 29. Karin

  Vilka är det som håller i träningspass mm? Ni konkurrerar ju med många andra arrangörer som har många namnkunniga personer med sig som håller i träning och annat. Annars är det ju mer som egen semester med nackdelen att du dessutom måste laga maten.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Det kommer vara en duktig instruktör. Vi är där för att vara trevliga och umgås med deltagarna. Sen kommer vi hitta på andra aktiviteter på plats, vilka Mirka och jag ansvarar för. Vad får vi se:)
   Det ÄR en egen semester, tänkt att man ska kunna åka ensam men ändå komma i en härlig gemenskap, träffa nya vänner och koppla av från vardagen hemma. Och lära känna oss två. Laga mat väljer man ju. Antingen går man ut, lagar ihop med oss som ett socialt umgänge eller köper till. Vi har tänkt oss det som ett ypperligt tillfälle att hänga. Sen kan det även bli så att vi i gruppen bestämmer att några lagar mat till övriga, alltså lite matlag, som roterar, då behöver man inte laga varje dag om det känns jobbigt. För min del så känns matlagning till vuxna personer som kan bidra med både det ena och det andra, som superkul!
   Jag tror inte att du är så sugen på att följa med? Så då känns det lite onödigt att du sitter och klagar 🙊
   Känns det inte som en kul grej för dig, så scrolla bara förbi det:)

 30. Sara

  Allt är relativt, beror på vad man jämför med. När jag jämför dig och mig så flyger jag mer sällan än du, kanske vart 5:e år. Men egentligen hör det inte hit, jag reagerar på att genom att bjuda in så lockar ni fler att flyga även om var och en är ansvarig för sitt val.
  Flyg är dåligt för vår miljö och bör begränsas det är konstaterat. Att ha samma event i Sverige med träning och nån form av spa eller bara att umgås hade varit bättre för miljön.
  Jag vill kunna se mina barnbarn i ögonen och tala om för dem att jag gjort mitt bästa för att värna om vårt jordklot.
  Jag hoppar inte på någon, vädrar bara min åsikt. Alla har rätt att göra sina val….
  Felfri miljöhjälte är jag inte, fullt medveten om det eftersom jag bor i glesbygd och är helt beroende av bil. Men jag gör mitt bästa och begränsar allt resande då mycket jag kan och orkar

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ja det är det. Jag tänker inte sluta flyga. Jag tänker heller inte ha dåligt samvete för det. Jag väljer andra alternativ om det är möjligt men är flyg mest lämpligt av olika orsaker så kommer jag att flyga. Det står jag för ända in i kaklet.

   Jag tycker det är ett fånigt resonemang att vi ”lockar” folk att flyga, det är att idiotförklara människor. Alla har ett eget huvud att använda efter bästa förmåga. Sen är det svårt att ta sig till Gran Canaria på annat vis, tåg, båt eller kanske cykel?? Och vi vill åka just dit. Sverige är underbart men vi vill ha sol och värme och hav. Jag tror att vi alla bryr oss om miljön, men väljer olika sätt. Det är dessutom alla resor som redan gjorts som varit värst. Med dåliga flygbränslen och inget miljötänk alls. Idag tänker alla flygbolag på miljön och försöker på olika vis klimatkompensera.
   Alla har rätt att göra sina val, precis som du säger. Alla har även rätt att bli respekterade för sina val, bra eller dåliga. Jag känner att vi blir ganska dåligt respekterade i vårt val nu faktiskt. Folk behöver inte hålla med, men respektera det.

 31. L

  Hade jag pengarna och orken hade jag kanske anmält mig OM maten hade ingått i priset. En härlig vecka för mig vore att slippa laga och bara få sätta sig till dukat bord.

 32. Emelie

  Jäklar va roligt! 😁
  Vilken härlig resa!
  Det är ni så värda!

  Och ja, klimatsmart hit och miljöbov dit.
  Jag sopsorterar, konsumerar inte mer än nödvändigt och handlar gärna begagnat.
  Men samtidigt kör jag en SUV som är drivs av bensin. Bor man på landet och har fler än 3 barn så finns det inte så många alternativ.
  Flyger gör jag också på nöjesresor.
  Jag är dock en sån person som tycker vi borde lägga pengar på att hjälpa andra länder att bli mer miljövänliga. Lägg pengar där dom har störst verkan liksom. Kina till exempel.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Tack!!! Jag håller helt med dig, att hjälpa andra länder är en bra väg att gå!
   Och visst är det som du säger, man får liksom göra det som passar just en själv i miljö och klimatfrågan, så länge man gör något 🙂 😘

 33. Tina

  Väldigt trötsamt att läsa många negativa komentarer om denna resa. Klimat smart kan man vara på andra sätt! Ni duktiga kan väl få vara det för oss också!!!
  Istället för att glädjas att dessa två kvinnor som kämpar med barn och allt som hör därtill fått möjlighet att göra något de tycker är roligt. Så ska präktiga små avundjuk damer läga näsan i blött!!!
  Brukar aldrig komentera men nu blev jag rigtig förbanad och arg. Vill du inte följa med låt bli, förstör inte för andra.
  Carola och Mirka hoppas ni får en trevlig resa!!!

 34. Karin

  Fast nu är det ju så att du och Mirka genom detta samarbetet faktiskt förespråkar flygning, och i egenskap av att ni tjänar pengar på detta, bör ni ju rimligtvis också kunna ta kritiken som kommer. Flyg hur mycket du vill och har samvete till, jag flög senast för 6 år sedan och kommer att undvika det i framtiden så gott jag bara kan. För som det är nu är det inte hållbart, och alla måste börja med sig själva.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag har ett samvete jag kan leva med. Och tycker nog att jag även ” tar kritik” rätt så bra.
   Varför man nu ska behöva göra det.. Du sabbade med största sannolikhet miljön mer då du flög än vad som är ett fakta nu. Det händer saker även inom flygindustrin gällande miljön.

 35. Carola P

  Ska verkligen försöka få till det så jag kan följa med. Skulle verkligen vilja lära känna både dig och Mirka. Vet du hur många platser det finns? Kramis

 36. Ann

  Hur kan resan bli så dyr? Det ingår ju ingen mat eller utflykter. Träningen är väl för alla som bor där och görs av dess personal. Jag såg att Johanna Toftby hade också en tjejresa och den kostade ca 9000 och då ingick mat m.m
  Vad kostar resan för dig och Mirka?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Vet du, jag har faktiskt inte koll på vad som kostar och hur mkt och varför. Det är inte mitt bord. Men jag vet att de mer än gärna svarar på alla frågor på Welltours, info@welltours.se så maila dem och kolla!!
   Träningen är såklart inte gratis, och utflykt ingår, sen är vi två profiler. Toftby en.
   Men maila och kolla så får du korrekta svar 🙂

 37. Karin

  Med tanke på att alla borde flya så lite det bara går, och helst bara i undantagsfall så känns faktiskt den här temaresan helt fel i tiden. Det är en sak att göra sitt livs resa, och flyga för den sakens skull, men för att träna några träningspass?
  Ni hade kunnat ordna en jättehärlig träningsweekend med god mat och gött häng någonstans inom landet, till en bråkdel av priset, det hade vart något, men det här känns inte så kul faktiskt.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Japp vi hade kunnat göra så mkt annat, men nu valde vi detta!! Vi VALDE. Fullt medvetna om allt. Vet du… jag ska flyga till Hawaii senare i år också, och kanske till och med mellan öarna där. Ujuj.
   Skjut mig, men se till att ha torrt på egna fötter först. I allt 🙂

 38. Norrlandsmamma

  Håller faktiskt med, sen att hävda man inte flyger ofta som försvar? Att inte flyga ofta,är det flyga mindre än 1 gång/månaden? 1 gång/i veckan eller 1 gång per per år? Att flyga,bo på hotell med poler när havet ligger bredvid osv ÄR inte klimatsmart & att sopsortera kompenserar inte för 1 flygresa än mindre 3-4 på ett år. & det är faktiskt något folk får finna sig i att det ifrågasätts som det ser ut nu med utsläpp,miljöförstöring (varför vill stora turistplatser minska drastiskt på turismen? Jo miljöproblem ). Sen att man betalar för en temaresa är upp till var & en,en del gillar det,en del inte. Men hade varit ett himla smart ”reklamjippo” göra en resa i Sverige,flygfritt,med miljötänk & med ett liknande träningskoncept men här… Hade varit något som stuckit ut,gett bra uppmärksamhet osv. Men det är bara min åsikt. Sen får det åka tåg utan större problem runt Europa. Om man vill

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag noterar din åsikt. Och kan glädja dig med att vi har planer även på hemmaplan. Men nu vill vi göra denna resan först. Helst utan pekpinnar från de präktiga 🙈 Jag säger som Jesus – låt den som är utan skuld kasta första stenen.
   Tål att upprepas och klura lite på.

 39. Jenny

  Jag har inte ekonomi att följa med då jag är ensamstående med en dotter på ett år. Är dessutom för blödig för att vara ifrån henne i en vecka men jag tycker inte att det är fasligt dyrt. Åkte till mallorca för två år sen med enkelrumstillägg och frukost kostade det 11000 och jag åkte också i september. Här får man ju mycket aktiviteter och umgänge för pengarna. Jag hoppas ni får en fantastisk resa och ser fram emot att läsa och se bilder från den ❤😊

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag förstår dig, jag har inte varit ifrån mina ens en natt innan de varit över två 😊. Fint att du ger ett konkret exempel på resa, tack !!😘

 40. Emma L

  Jag tycker det är bra att de kritiska kommentarerna också kommer med.
  Det bör finnas en möjlighet för ev medresenär att kunna göra en kritisk granskning om resan är prisvärd? konkurrenskraftig? kvalitetsnivå?

  Det är så lätt att skrika ”avundsjuka” så fort någon har en avvikande åsikt. Det här du kallar avundsjuka är snarare en signal inombords som säger att “här är något fel”, en aspekt av omdöme. Jag tycker det är viktigt att olika röster får höras och just i kommentarsfältet nedan tycker jag att många bra aspekter har kommit upp. Allt från miljötänk till kostnad till resans kvalitet. Något som kan få en stanna upp och tänka till innan man bokar.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Man ska alltid tänka efter före. Och jag förstår att en sån här resa inte är för alla:)
   Men vissa borde nog tänka lite innan de skriver. 🙈

 41. Patricia

  Alltså snälla nån, vart kommer man med kommentarer som dessa? Är man ute efter att på något vis ”sätta dit” mirka o mamma som nu har fått detta att erbjuda er läsare? Jag förstår inte riktigt syftet. Det ända detta bidrar med är extremt mycket negativitet och tillrättavisning som jag personligen tycker att man kan hålla för sig själv. Vill inte du följa med för att du tycker att det är för dyrt – absolut, gör inte det då. Ingen har tvingat dig? 😂 men du behöver ju verkligen inte sitta o spy galla bara för att du är avis. Det är ju de allting handlar om i grund o botten 🙂
  (Även om ingen erkänner det.)

  Du kan välja att vara vad eller vem du vill på internet bakom en dator, tråkigt att så många väljer att vara idioter.

 42. Jessika

  Charter? Vem har pratat om charter? Vem åker ens charter?

  En halvdagsutflykt ordnar man lätt via getyourguide till väldigt bra priser. En heldagsutflykt kostar 494 kr med inträde till kaffeplantage, vingårdar och andra sevärdheter. Guide ingår förstås.

  Träningen tillkommer – men för den mellanskillnaden kan man köpa ett årskort på ett gym. Även i Las Palmas.

  Vilka är det som kommer hålla i träningspassen? På andra hälsoresor brukar man få träningspass av kända träningsprofiler, då kan man förstå att priserna börjar skena iväg. Och inspiration till mat från erkända hälsocoacher/ dietister. Är det ni som ska stå för det sistnämnda? Du och Mirka är bra på mycket men matlagning är knappast ert trumfkort. Du skriver att du älskar fixa mat utomlands. Vill minnas att det typ var chokladcroissanter i Paris. Och andra nödtorftiga lösningar som kokta ägg.

  Man kan visst jämföra. Har man lite resvana inser man att det här är dyra resor.

  Nope, du får ursäkta. Det här imponerar inte alls.
  Men jag hoppas att du och Mirka får ihop folk till resan så att ni kan få er gratisvecka i solen.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Alla? 😂. Alltså charter är ju ett vanligt sätt att åka på. Ja man kan absolut göra allt så som du skriver. Men då får man åka solo eller med en/flera kompis(ar)Det här är tänkt för de av våra följare som vill lära känna oss på ett personligt plan. Vi ser jättemycket fram emot att få nya fina vänner för vi vet ju att så många läsare är fantastiska. Vi åker i grupp och umgås. En temaresa alltså. Inte en där du själv fixar allt för det blir såklart ett helt annat pris då. Det fattar ju alla. Eller ja, nästan alla 😇.
   Du skriver att det är förståeligt att priserna skenar iväg om man får träningspass av kända träningsprofiler, förstår du verkligen inte att vi är en annan slags profiler? Som dessutom kommer finnas på plats, tillsammans med alla, 24/7? Inte under några träningstillfällen bara.
   .
   Vad det gäller matlagning.. snälla 😂😂. Att man inte GILLAR att laga mat är inte samma sak som att man inte kan, både jag och Mirka lagar god och nyttig mat varenda dag som hela familjen äter. Det är ju ett mission impossible för många att få ihop mat för bara en liten familj med allas olika preferenser och önskemål , vi fixar det till ett stort gäng.
   Så det beror lite på vad man menar med trumfkort 😜. När vi var i Paris så var vi där för att gå på Disneyland, och gjorde det i tolv timmar per dag, jag vet inte om just nån är så sugen på att då stå och laga mat i ett väldigt litet, om än välfungerande, kök? Vi botaniserade i deras färdigmat vilket var superkul, och chokladcroissanter och ägg var matsäck inne på Disneyland. Plus egengjorda baguetter, köpta pannkakor, bullar, choklad, och massa kul godis:) Det var +30 grader och vi hade ingen kylväska, så det var bara till att ta det som funkade. Fika alltså. Mellanmål, snacks, lite påfyllning mellan varven. Jag är nu en gång för alla inte så beroende av mat på bestämda tider, med visst mellanrum. När vi är iväg på sånt är fokus på att uppleva saker, inte äta.
   På den här resan tänker vi oss matlagningen som ett socialt umgänge. Vi lagar tillsammans och äter tillsammans. Om man vill.
   .
   Och till sist… gratisresa? Jag tror att du får tänka till ytterligare ett varv här faktiskt.

 43. Jessika

  Det Är verkligen en dyr resa! Det måste ni väl ändå medge?
  Nästan 12000 till Las Palmas i september – utan någon mat! Då är ju ändå den period då priserna ändrats till lågäsongspriser.

  Jag roade mig snabbt med att sätta ihop en flygresa och boende motsvarande detta och fick fram priset 4500 kr t o r (2 vuxna) och boende 3000 kr (2 vuxna). Snittar jag det blir det 3750 kr/ person.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Det ÄR dyrare än en vanlig charter – JA! Men det är en temaresa, med två profiler, flera aktiviteter per dag och halvdagsutflykt. Man kan inte riktigt jämföra så som du gör, men tittar man på andra temaresor så ligger priset ungefär där.

 44. Jenny

  Åh skulle så gärna vilja följa med men har inte ekonomi och klarar inte att vara ifrån min lilla dotter en hel vecka 😭 Tror ni kommer få det fantastiskt dock!!

 45. Nora

  Äh om man aldrig annars flyger och är medveten, kan man inte få unna sig en flygresa om året? För sin egen skull?

  Klimatkompenserar man, är medveten och aktiv. Ja då kan man gott ta en sådan sån här resa.

  Japp. Jag står för det här. 😉

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Med tanke på att jag inte flyger speciellt ofta, och att det är svårt att ta sig dit med tåg så tänker jag inte ha dåligt samvete. Det börjar bli löjligt det här drevet på folk som flyger! Ja det är inte så miljövänligt, men ska vi på allvar skrota alla flyg och återgå till tåg och båt? Tillbaka till 1800-talet. Krympa världen. Det är en utopi.
   Och jag är väldigt säker på att när det kniper så kommer alla att välja flyg, så vem bestämmer vilka resor som är nödvändiga eller onödiga?
   I dag är flygbolagen medvetna och jobbar aktivt för att dels ta fram miljövänligare drivmedel, dels klimatkompensera. Det finns många saker som är dåliga för vår miljö, köttkonsumtionen exempelvis, eller vanliga bilar. Jag är högst tveksam till att de som gapar om andra människors flygresor verkligen på allvar är felfria miljöhjältar. Det finns få som är felfria.
   Typ ingen.
   Att hoppa på folk som flyger ett fåtal gånger till ställen dit det inte är så enkelt att ta andra transportmedel är inte rätt väg att gå känner jag.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Det är i den här prisnivån sådana här resor ligger. Vi har verkligen försökt att pressa ner priset så mycket vi bara kan. Vi hade kunnat göra den som en all inclusive men då hade priset ökat. Istället tänker vi självhushålla, vilket inte behöver dra iväg speciellt mycket. Sen är det såklart för mycket för en del, överkomligt för andra och ytterligare några andra kanske tycker det är växelpengar. Vi har alla olika ekonomi och förutsättningar, och såklart olika prioriteter. Jag vet inte riktigt vad ni vill med sådana här kommentarer?
   Såklart skulle vi ju helst av allt bjuda er alla på allt, men det är inte möjligt, tyvärr.

 46. Anna-Karin

  Härliga welltours kan verkligen rekommendera dem😊 Duktiga och proffsiga. Deras träningsresa med fantastisk miljö är verkligen balsam för själen🙏

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing