Okategoriserade

Min väska, och lite sånt:)

Innehåller annonslänk från Cellbes

 

Jag fick ett mess i går om att mina beställda varor från Cellbes fanns på Ica. Och så hann jag inte hämta! Aldrig är man ju så nyfiken som när det ligger där, innan man kunnat kika:)

Det jag väntar med störst spänning på är den här väskan.

Fast jag mest troligt inte kommer använda den innan våren, men jag ser oändliga möjligheter:) Allt från att ha den som ren handväska, eller badväska, eller en sådär väska som får stå redo i bilen med det man behöver, eller förvaring hemma. Jag tycker den är så himla fin! Återstår att se om den uppfyller mina förväntningar när jag hämtat den:) Jag kan ha varit född på Lilla huset på prärien-tiden, vad är det? Kanske sent 1800-tal? (Googlade och de beskriver 1870 talet och framåt) Det lockar mig väldigt med krinolinklänningar, korsetter snörda så man inte kunde andas;) snörkängor och alla sysslor på en gård. Som jag givetvis romantiserar. En hel del kan ha att göra med pappa Charles Ingalls såklart, the one and only Father of the year, every year:) Han är nog egentligen vad jag ser som den perfekta både maken och pappan.

Samtidigt så lockar ”Vilda västern” lika mycket, och då ser jag såklart mig själv som nån form av Jesse James eller så, Calamity Jane kanske nån tjej hette föresten. Jag borde helt klart varit född då. Eller så var jag det och det lever kvar:)

Minns ni serierna från dåtiden? Familjen Macahan, Kampen om Colorado, Bröderna Cartwright? För övrigt ville jag väldigt gärna vara indian. Det kanske är icke pk förresten, men vad kallas de idag? Native americans, tack Google. Men då var valet väldigt svårt om det var coolare att vara cherokee, Cheyenne eller Sioux. Och så var man likafullt en trist svennebanan när leken var slut:) Men jag var vass på pilbåge och kan ju hantera ett luftgevär relativt väl, så jag har lite kvalifikationer för den tiden ändå.

Nå, tillbaka till VÄSKAN! Jag får nån romantisk bild i huvudet av hur snygg den kommer vara, och försöker sudda bort korsetten och krinolinen;)

Men visst är den fin? Finns i natur också.

 

Jag såg den här blusen på förstasidan när jag skulle länka väskan och blev kär!

Det var det där med romatik…:)

Den kommer definitivt att få flytta hem till mig, men jag tror jag väntar lite, och kanske att det kommer   ett erbjudande på överdelar snart…hoppas kan man ju:)

Just nu är det 25% på byxor! Jeansen på bilden är snygga de med.

Överlag så finns det massa snyggt just nu inne hos Cellbes. Jag vet inte om det är våren som anas runt knuten som gör att allt lockar?

 

En annan sak jag funderat på, det är hur januari kunde vara trehundra år lång, medan februari snart är slut? Va?

Jag funderar inte så mycket, men konstaterar torrt att de här slalomsöndagarna som vi planerat på umgängesdagar…de frös inne. Jag borde ju vara van, men nånstans så tror jag ändå att en ändring kommer att ske…men icke. Herr Annan Förälder messade barnen från Arlanda några timmar innan planet gick, och talade om att han bli borta en månad, men ville de kanske ha något från Thailand? För det rättfärdigar liksom allt. Han får resa hur mycket han vill, även om det i sig är väldigt tragiskt att han aldrig var ledig med oss, och nu drar iväg hur som helst, men om det inverkar på umgänget så TALA OM DET FÖR HELVETE. I tid. Lovelia satt och grät i soffan, och kände sig sviken. Hon hade tackat nej till viktiga basketmatcher för att de skulle ses, och för henne är det viktigt. (både basket och umgänge) Men egoisten tänker inte på sånt. Att andra kan ha planer är inte intressant. Jag blir så trött. Nån frågade för ett tag sen om inte jag skulle ta första steget och bjuda honom på kaffe… eh nä;)

Men för att gå vidare, så just kaffe är något jag behöver en påfyllning av just nu:)

Jag vill bara inte hämta det för på mina fötter ligger valpen och sover och det är ju ljuvligt. Varmt och mysigt. Hon har varit med mig i natt för matte var iväg, och sen ska vi hänga något dygn framöver i slutet av månaden när matte ska på jakt. Hur kalas är inte detta? Jag får allt mysigt med en valp, men kan lämna över allt på nån annan. Lite som ett barnbarn. 🙂 Ja givetvis så får ju jag, och alla barnen, även uppfostra eftersom det ingår i det dagliga. Man kan inte direkt vänta på att matte ska komma och säga till utan det lär ske in the moment.

I natt sov hon på en filt vid min säng, hon kan inte komma vare sig upp eller ner själv, plus att Doris inte uppskattar sällskapet, men där låg hon som en utslagen gris och sov som en stock hela natten. Inga större problem där inte. Jag inser att det är en otroligt stor skillnad på hundar. Doris är fantastisk men hon är en envis rackare som gör som hon vill och stänger öronen för allt då. Valpen lyssnar och lyder. Det har Doris aldrig gjort. Självklart ligger mycket på mig, men jag tror att hon är en sån sort också.

Men apropå sån sort!!

Igår ringde en kille på dörren, och när jag öppnade med Doris under armen, skällandes för hon måste alltid skälla ut alla som kommer även om hon är glad, och valpen vid fötterna, så viftade han med ett ID-kort runt halsen. Jag kom i samma sekund på att nåt företag messat för nån vecka sen och sagt att de skulle komma förbi med nåt värsting-erbjudande jag inte kunde bry mig mindre om. Jag skakade på huvudet och sa högt och tydligt över Doris skall: ”Nej tack du, jag är inte intresserad.” och ville stänga dörren, men valpen smet ut. Han ignorerade såklart mitt nejtack och började: ”Jamen jag har ett väldigt bra erbjudande ….”

Alltså jag blir tokig. Hur är det med det här att ett nej är ett nej? Gäller det inte försäljare? Jag blev irriterad och sa återigen att jag var inte intresserad och då blev han synbart sur och vände sig om och gick. Valpen sprang med, men eftersom vi alltid har grinden stängd och hundarna är ute ensamma så är det ju inget problem. Men…tror ni att killen STÄNGDE grinden efter sig?

Nej. Han lämnade den på glänt. Hur kan man göra på det viset? Grinden var stängd, han öppnar och går in..trots alla skyltar;)

Trots att han går ut med en hundvalp i hälarna så stänger han inte den grind han öppnade…? Hur står det till i huvudet då? Nu är inte valpen en smitare, tack och lov.

Jag är nu skitsur över att jag inte hörde vilket företag han kom ifrån;)

Jag har svårt för försäljare som kommer och knackar på. Dels stör de i princip alltid i något man håller på med, men mest för att jag känner mig oerhört trängd. Det är svårt att vara trevlig för de är så in i norden påstridiga och tjatiga. Jag minns en gång när jag sa tack men nej tack till nån från Via Sat, och killen, som hade en praktikant med sig, höll fast dörren när jag ville stänga…Det tar ett tag innan jag blir arg på riktigt, men när jag efter att vänligt lyssnat på hans erbjudande sagt nej tack, flera flera gånger och till sist även bett honom att gå, när han då sätter foten i dörren och tar tag i handtaget….det är då man önskar att man hade ett lejon hemma. Eller en MC-knutte som ser livsfarlig ut;) Men jag hade i stället en Jamie som sammanfattade allt jag ville säga i en kort mening. Han hoppade upp och ner på stället och sa högt och tydligt med eftertryck: Hej då, Bajskorv!

Normalt får de inte säga så, men då fick han en high five:)

.

Haha, nä men nu ska jag sätta fart med lite annat, jag har en sida kvar sen kan jag lämna in, men måste korr-läsa också. Sen hämta paketet från Cellbes och ett annat nån annanstans vart nu det var? Hm..? Så handla och sen är det tacos, ikväll tror jag att alla kommer:):) SÅ härligt, det var länge sen jag såg alla. I morgon tror jag det är basket, och på söndag kanske slalom, om jag får till det med barnvakt:/

Men allt löser sig nog:)

Ha en härlig dag!

Kommentarer

 1. Sofia

  Hej!
  En fundering som dök upp. Du måste rätta dig efter ditt ex men säg att du råkar glömma bort att det är umgänges dag, blir det konsekvenser för din del? Då tänker jag på böter/prick etc. Han kan ställa in, göra som han vill och det som händer är att barnen blir besvikna. Det sägs att man ska se ur barnens bästa osv men hur kan lagen tillåta detta? En resa planerar man. Hur ser det ut om du skulle resa iväg med barnen i ca2v, måste du fråga om lov? Frågar du då honom?
  Tycker det är sne vridet och jag försöker förstå hur det ligger till.
  Är själv skild med barnen hos mig där pappan har dem när han känner för det.
  Kämpa på krigarkvinna✨

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Det är snett. Jag är väldigt låst enligt lagen. Men.. det skiter jag i:) Jag har insett att oavsett så händer liksom inget och då gör jag som jag vill. Jag har dessutom ”hållhaken” tillbaka att han drar iväg på långa resor utan att meddela så jag gör som jag tycker. Med barnens bästa framför ögonen så klart. Det innebär att på somrarna tex så åker vi till husvagnen och stannar tills vi vill åka hem. Skiter i hans dagar, och så får de komma överens om något annat. Han är välkommen dit om han vill men det vägrar han. Det är lite långt iofs;) (11 mil för honom) Jag kan inte köra 13 mil tur o retur(26 totalt) en dag för att han ska ta med dem på lekland. Och det viktigaste – barnen vill inte:) Är vi i husvagnen så har de kul ändå.
   Om jag vill åka iväg med barnen så gör jag det. Samma om något råkar hamna på hans dagar, jag bryr mig inte. Eftersom det handlar om barnens bästa så får de välja och då väljer de alltid ”min aktivitet”. Jag menar alltså saker som kalas, släktträffar, olika event, och sånt lite större.
   Jag antar att han kan gå till nån myndighet och klaga men det innebär väl även att det blir domstol och advokater igen.. och det var liksom inte billigt för honom sist så det ska mkt till tror jag. Dessutom så TROR jag att han har nån slags hjärna kvar och inser att jag inte gör det för att jävlas. Utan för att livet pågår på vårt håll som han inte har en aning om.
   Jag anstränger mig inte ett dugg för att ändra på sånt som hamnar på hans dagar. Men viktigt att notera så planerar inte JAG in saker för familjen då, utan det är sånt som jag inte kan styra över. Jag jävlas INTE med honom. Jag jobbar inte så:)
   Nog skulle en domstol kunna bestämma att han ska ha barnen heltid, men det vore ju total katastrof för honom, det är det sista han vill, så då får han också anpassa sig.
   I ditt fall, om du vill att de ska umgås, så borde du kräva någon Slags schema, och vill han inte ge dig det så är ju intresset lågt… så då kan han anpassa sig efter sig. Ta ingen skit, men var trevlig.
   Lagen är jävligt fyrkantig, och i ett skarpt läge förlorar man kanske, men det är långt dit. Så länge man sköter det hela på ett sätt så barnen mår bra så blir man inte av med barnen bara sådär. Jag vägrar helt enkelt att anpassa mig och nio barns liv efter en person som är som en kul gubbe som tar med dem på roliga och dyra saker.
   Det låter kanske störigt och hårt, men med tanke på att jag ”tvingades” ta dem heltid utan att ens få en fråga om jag ville, så får han som blev fågelfri anpassa sig.
   Stor kram till dig!! ❤️❤️

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jaaaa med Patrick swayze❤️❤️! Jag har hämtat paketet nu och alla barnen och syrran tycker den är superfin! Jag Visar bild!!

 2. Ulrika

  Kommer ”den där” undan det juridiska? Är det inte brottsligt bete som han gör?
  Står Familjerätten bakom detta?

  Om du eller någon av de större barnen inte skulle vara hemma när han lämnar efter umgänge, vad gör han då? Lämnar de ensamma utanför dörren och drar?
  Alltså detta är så nedra magstarkt! Blir SÅ illa berörd!

  Varm kram till dig från Gbg : )

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jajamen det är sanktionerat av både familjerätt och tingsrätt. Svensk lag när den funkar mindre bra. Han får göra exakt som han vill så länge han inte slår, missbrukar eller är psykiskt allvarligt sjuk. Man kan inte tvinga någon att ta hand om sina barn nämligen. 🤯Han kollar aldrig om nån är hemma när han lämnar dem.. nu är ju alla så stora att de klarar sig själv en stund men han har aldrig gjort, och i början var de små.
   Tack snälla 😘😘❤️

 3. Marie

  Pappan har valt att ha umgänge då. Pappan ställer in med kort varsel( vilken förälder kan det?) Det visar på noll respekt mot övriga inblandade

 4. eva

  hejj vad ska man säga det finns alla sorters människor sedan man va liten fick man höra det att man ska tänka ingen kan va lik mej
  jajaj tänkte man då men senare i sitt liv fick man en smärre chock det fanns verkligen människor som ingen empati hade mm
  hemskt tänkte man då sedan drabbas man själv av det det blev kaos mm i ens huvud varför hur kan det va så mmm frågorna var många men VERKLIGEN sant inget att bry sig sa alla gå vidare mm jo klart man gjorde men när ens barn drabbas då går jag med klorna ute kämpar strider mm men vad jag kommit på senare i mitt liv och allt elände är
  jag plus du carola plus många många mera är vinnarna yepp det märker barnen fast dom är små eller 30 år gammal dom får upptäcka allt själv fast det är ingen tröst man ska få säga vad man tycker och tänker när nått sånt här händer om och om igen bra gjort carola fortsätt så love it ut med allt till er andra vill jag säga lika vet att vi är olika mm det är inte nån tröst men en bit på vägen att vi finns brevid din sida som power girl önskar dej med familj en helt under bara helg stora kramar från norr

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Och det har burit mig igenom det här!! Att jag vet att sådana som du finns, som vet hur det är, som peppat och stöttat och förstår! Verkligen förstår.
   Kram ❤️❤️❤️

 5. Malin

  Förstår inte. Du och den dotter som vill åka skidor kan väl åka på söndagar ändå?

  Varför går det inte att få till att de tre yngsta barnen (det borde inte vara fler väl) som behöver tillsyn då, får det?
  Har inte barnen kompisar som de kan hänga med de dagarna? Har du inga väninnor som kan hjälpa till? Finns det inga morfäldrar? Syskon?
  Det brukar finnas om man bara vågar fråga. Mirka verkar vara en superfin väninna. Hon hade säkert hjälpt till.
  Du har väl tre eller fyra barn som är över 18, de kan väl ta hand om vars ett småsyskon de söndagarna?

  Hur gör du med en veckas barnpassning i september?

  Det ÄR tragiskt att pappan inte är mer närvarande. Men DU behöver ju inte göra dig till offer och ställa in skidsöndagrna för den skull. Ibland tycker jag att du krånglar till det mer än nödvändigt.

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jag känner att jag nog måste svara mer på detta:)
   Jag kan såklart fixa barnvakt, MEN grejen är ju att han valt umgänge helt utefter sina premisser. Sen skiter han i det. Våra planer skiter han i. Det är DET som är problemet och jag blir irriterad och barnen ledsna.
   Det är ofta kalas/basket/ skjutsningar på söndagar så den som har barnen måste ha en bil, och körkort då såklart, vilket då kan ställa till det, och utesluter flera vänner. Men jag har barnvakt, det är inte problemet utan att jag dessa få gånger inte borde behöva fundera på det. Det är väl ändå inte att göra sig till ett offer? Vill jag åka så kommer jag att lösa det. Men jag borde inte behöva lösa det, hänger du med ?

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Ja, fast ingen avlastning /avkoppling/ ”egentid”vilket är tanken 😊
   Dessutom så är det en enda unge som vill lära sig åka, det är Lovelia och hon behöver ingen barnvakt.

 6. Malin

  Du glömde Dr Quinn 🙂 min favorit. Den och Lilla huset på prärien. Ibland önskar jag också att jag levde i en annan tid. Fast det var säkerligen inte så fint som man upplever det i en tv-serie;-)

 7. MajaS

  Fy fan vilken karl! Eller karl? Näää en djävla barnrumpa det är vad han är. Patetiskt att bete sig på det där viset.
  Stackars Lovelia 🙁
  Tur att barnen har sin mamma ❤️

  Och försäljaren 👿👿👿

 8. S

  Alltså Fyfan va arg o ledsen jag blir, HUR kan man göra så mot sina egna barn?! Har själv haft både en mamma o pappa som vart frånvarande o kan ana lite hur dina barn känner sig av o få ett sånt sms, inte ok någonstans!! Dina barn har iallafall världens bästa mamma❤️❤️❤️
  Stor kram till er❤️

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing