Okategoriserade

Fråga om hund?

Idag är jag inte på topp. Det fanns en anledning till mitt Coldzyme inlägg igår och det är att jag behövde det… och inte hade nån ?

Så då blir man liksom förkyld:/

Nu har jag beställt ett gäng och sprayar och sprayar. Nånstans hoppas jag på ett mirakel och att jag ska bli hyperpigg till klockan fyra.. varför? Jo David 😉 Cirkelfys. Men jag inser att det inte kommer hända. Jag mår inte så bra, och ska bara följa med Jamie till ett kalas och sen slagga en stund:)

Jag har skjutsat Lovelia till en match klockan tio och sen köpt present sen hem och strax därefter hämtat Loppan igen.

Solen strålar och det är ljuvligt ute!! Jag är stört ljuskänslig idag så det var liksom solbrillor på eller köra av vägen.?

.

Jag har en fundering också 🙂

Det här med ledarhundar / servicehundar.

Hur funkar det egentligen? De får ju följa med överallt. Men på ställen som sjukhus? Eller som skolan, där en del folk blir sura bara av att man tar med hunden när man hämtar barn, och alltså binder fast utanför skolområdet. Om en blind förälder eller kanske lärare, med ledarhund kommer, får de då inte komma in? Nån som har en servicehund till hjälp av annan anledning?

På bio, i butiker, på alla offentliga ställen, och privata? Jag har ju fattat det som att sådan hundar får följa med precis överallt.

Men hur funkar det då med allergiska människor? Hundrädda?

Är man hundrädd så borde man iofs för sin egen skull försöka bli av med det, speciellt om det är en orimlig rädsla. Det är samma med alla fobier, sök hjälp för det går ju att bli av med. Även kräkfobi:)

Man är dessutom mer eller mindre benägen att föra över på sina barn. Och det är bara taskigt. Jag är definitivt skyldig till att ha gjort det:/ Till mitt försvar så sökte jag hjälp men läkaren var helt oförstående. Läkarna, för jag har sökt flera gånger.

Patricia med, och får bemötandet : ” kom till saken vi har bara en halvtimme på oss”

Från en psykolog alltså..?

.

Men tillbaka till hundarna! På Akademiska sjukhuset finns Livia, en vårdhund som besöker sjuka barn. Jag vet inte var och hur och så, men på sjukhuset på nåt sätt.

Jag är ju inte allergisk så för mig personligen gör en hund, eller vilket djur som helst, på vilken plats som helst, ingenting. Eller jo, jag blir glad 🙂

Men hur funkar det rent praktiskt?

Jag kanske har extremt mkt snor i huvudet för jag lyckas inte formulera mig så jag fattar själv ens, men förstår ni vad jag menar?

Och har ni svar?

Åsikter?

Nu har jag precis lämnat Jamie så nu blir det soffläge en stund! Jag återkommer 🙂

Kommentarer

  1. Suzanne

    Det verkar vara väldigt olika det där. På mina barns skola går ett gångstråk tvärs över skolgården, där passerar flera hundar dagligen och hittills har ingen incident skett.
    Jag har ofta haft med mina när jag hämtat, aldrig inomhus men ute på skolgården är ingen fara! Givetvis ser man till att hunden inte gör ifrån sig men annars tycker inte jag att det är något att uppröras över.
    Hundar finns mer eller mindre överallt utomhus..

  2. Karin

    En ledarhund måste väl får vara tillåten överallt, eller? Det är ju den funktionshindrades arbetsverktyg som hen behöver för att klara sig så det hade ju varit konstigt om det fanns platser där den inte var tillåten. Om man är superallerisk mot någonting så gör man väl det man kan för att inte vara i närheten av allergenen, dvs. kanske inte så stor sannolikhet att personen ifråga börjar klappa/gosa med hunden? Men nu är jag ju inte allergisk mpt någonting själv så är inte jätteinsatt, mer än att jag vet att på mitt jobb tex. är nötter och citrusfrukter förbjudna pga allergiker. Det är tydligen så illa att personen ifråga kan sitta två våningar upp och reagera om jag skalar en apelsin.

  3. Lisbeth

    Karin, undrar över det lite grann. Är ditt barn så allergiskt mot alla pälsdjur eller bara hund? Hur fungerar det när han/hon träffar barn i skolan som har djur hemma? Att jag frågar är för att jag själv är superallergisk mot katt, men inte hund. Men jag kan ju möta dem ute utan problem, för då går jag ju inte på dem. (Däremot blir jag jäkligt sjuk när grannskapets lösspringande katter smiter in hos oss :/ ) Jag blir däremot påverkad om jag tex kramar någon med katt.
    Däremot reagerar jag när någon av mina innebandykillar som har katt ger mig en kram och de har sina vanliga kläder, inte träningsläder på sig.

  4. Ika

    Servicehundar får vara överallt, i vart fall i skolan. Man får ju aldrig röra en ledarhund som jobbar och därför är allergirisken väldigt liten. Det har inte ens hänt att någon blivit allergisk av en jobbande ledarhund just för att ingen rör dem och det är extremt lite allergen som ”släpper” då. Vi har en lärare med servicehund OCH allergiska barn på min skola, det funkar utmärkt även om det var ramaskri innan hunden kom.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tack snälla 🙂
      Just det där med allergenerna vet jag att vi pratat massor om, eftersom vi har en kompis som är totalt galet allergisk. Otroligt intressant ändå, hur det sprids.

  5. Karin

    Vet att du inte insåg det olämpliga att ta med dig hunden till skolan men det är synd att du fortfarande inte inser och nu kallar folk för sura. Sur är inte det första en förälder blir när det egna barnet får en allergisk chock pga andra föräldrars ignorans. Hade kunnat ge dig kunskap om Livia men den förra du fick omvandlades till sura föräldrar så jag ger lite upp.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag tycker det är jäkligt märkligt att du konstant hänger upp dig på saker som du själv hittar på. Jag tog inte med Doris till skolan på ett annat sätt än att hon satt bunden där ALLA ANDRA binder fast sina hundar, utanför skolgården. Där man får sätta sina hundar alltså. Den enda som blev sur då, och som jag refererade till idag, det är DU.
      Jag börjar tycka att det är väldigt tråkigt att du dessutom sprider dina snedvridna hittepå-varianter på andra håll. Så ja snälla, ge upp nu. Vi funkar inte ihop, det är inte jag utan det är du?.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting